Спят вече в легла и колички, МАРТенските ни звездички!

• 16 868
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
Муцуна - на глас съм се смяла на твоя постинг, ама хайде:))

Ще преживеем някакси, и моята е мноооого ревлива, от два дни обаче нещо се кротна, та не смея да се радвам, даже понякога ми става мъчно като я гледам как си гледка самичка..

# 136
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Маргус, смей се, смей се - на чужд гръб е най-сладко Crossing Arms Hug!

Хайде и аз да "вкарам" предложенията си за заглавия на следващи темички,'дето знам, че няма да приемете, 'щото се отнасят главно за малък Муцун - Пискун, ама да видите, че и аз талант имам творчески:

МАРТенски сладурки и сладуни, правят майките си на маймуни!

Лято идва, слънце и море, а МАРТенчето се дере ли дере!

МАРТенските бебоци се захласват, а майките им почти истерясват!

# 137
Здравейте, момичета.
 За изцеждането - Момичета с риск да ви прозвуча много назидателно - не се изцеждайте!
 В библиотеката на кърмаческия форум има много хубави статии за изцеждането и кога е необходимо да се прави. Прочетете ги, аз не мога да го обясня така добре.
 Това, което е писала Амели е вярно, само с малката разлика, че млякото не намалява с времето, а се регулира само и единствено според нуждите на бебето. Това с изцеждането е много погрешна скорошна практика въведена в България, не знам от кого и защо.
 Ако храните бебето на поискване, няма да имате проблеми, то детето само ще си регулира млякото. С това изцеждане само се получава свръхлактация, която не само е досадна,  а е и опасна, защото можеш да получиш мастит.
 Тука в САЩ в лактационните центрове към болниците изрично забраняват да се изцежда, същото е и в Испания, където ражда сестрата на мъжа ми. Ако в самото начало на кърменето гърдите са били много напрегнати се изцежда леко с ръка или с топли компреси. И едва ако напрежението е непоносимо се изцежда с помпа, но не повече от 20 мл, за да не предизвикаш свръхлактация, а да оставиш бебето само да си регулира млякото.
 Преди да изчета статиите в библиотеката на кърмаческия и преди да пристигна тук, аз също мислих, че трябва да се изцеждам. Даже си бях събрала пари за помпа. Тогава майка ми ми викаше "Абе, чакай може и да не ти трябва помпа" и беше права.
 Навремето преди да ги има тези глупави помпи никой не се е изцеждал и който си е хранил детето на поискване, без да спазва строги режими винаги е успявал да кърми дълго.
 Извинявам се за тона, исках само да бъда полезна, защото знам колко досадно и трудоемко е изцеждането. И все пак за по-голяма достоверност прочете в кърмаческия, там си е написано най-добре.
 Момичета, само да Ви се оплача, че сега съм болна. Поддържах температура 38.8 градуса почти два дни и гърлото ме болеше ужасно. Наложи се да ходя на лекар и сега пия антиботик, които е доста слаб, заради кърменето и се оправям доста бавно. Но все пак се оправям, че така с високата температура ми беше ужасно трудно да се грижа за Генчо.  Cry
 Сега Ви казвам чао и приятен ден.
 И пак да се извиня за назидателния тон към останалите кърмачки, но момичета прочетете сами и ще ви бъде много по-лесно, без да изцеждате. Което сигурно трябва да стане постепенно, за да не ви се пръснат гърдите изведнъж.

# 138
Муцунка, с две ръце гласувам  за  темичките Peace. И трите са валидни и за Пънки-Фънки ooooh!
И продължавай да развиваш творческия си талант  bouquet
Честит празник!

Последна редакция: чт, 24 май 2007, 08:30 от zlp

# 139
  • София
Честит празник на всички мами и бебоци!

За изцеждането - в началото само, сега  вече се регулира кърмата. Simple Smile
Памперса го сменяме на около 3 часа  и ако усетя, че е пълен междувременно също и всеки път мажа дупенцето с крема на мустела против подсичане.

brian на нас ни изписа ортопеда 1 месец да ходим с ортопедични гащи. Здрави сме били, но предразположени към луксации  newsm78. Пробвах да ги  слагам 2 пъти - такъв рев настана и не се успокои докато не ги махнах. Сега сме без тях и се чудя дали пак да пробвам, ама никак не ми се иска да я мъча,  защото ми се къса сърчицето като ревне  Blush.
 Peace

# 140
brian на нас ни изписа ортопеда 1 месец да ходим с ортопедични гащи. Здрави сме били, но предразположени към луксации  newsm78. Пробвах да ги  слагам 2 пъти - такъв рев настана и не се успокои докато не ги махнах. Сега сме без тях и се чудя дали пак да пробвам, ама никак не ми се иска да я мъча,  защото ми се къса сърчицето като ревне  Blush.
 Peace

Уф и ние така - такъв кански писък нададе, ooooh! че просто незнам и аз  newsm78, ама ще с мъчим пак сигурно

# 141
Честит празник и от нас момичета!!!Денят ви да бъде изпълнен с хубави емоцииииииииии и мнооооооого гугукане Heart Eyes

# 142
Честит празник на всички и от нас

Честит празник и от нас момичета!!!Денят ви да бъде изпълнен с хубави емоцииииииииии и мнооооооого гугукане Heart Eyes

Нашия вече започна точно така  Laughing - с дълги, дълги "разговори" с играчките и картинките по обиколниците и раздаване на усмивки в 6 часа  Crazy

Муци, предложенията за теми са супер, много ми харесват  Hug

# 143
Добро утро и честит празник!

Здравейте, момичета.
 За изцеждането - Момичета с риск да ви прозвуча много назидателно - не се изцеждайте!

Танче, мерси за този постинг. Изобщо не си ме засегнала, аз поисках съвет и благодаря на всички, които писаха и споделиха мнение. Наистина е много досадно изцеждането, а и не само това, голяма загуба на време е. Отнема ми около 20-30 мин. и то с помпата на Авент, ако беше на ръка... ooooh! Ще започна да цедя по малко, изведнъж не ми се иска да го правя, че гърдите ще се пръснат. То иначе наистина - как да се регулира кърмата като аз цедя ли цедя.
За памперса-аз сменям преди всяко ядене, така свикнах и така си и остана, понякога дори и по-често. Мажа всеки път с крем против подсичане на Мустела /ако баща и и сменя памперса я маже до ушите Whistling/, много рядко и с Бочко.
За ваксините-до колкото съм запозната тези от 2-я месец се повтарят още 2 пъти, а 5-я месец се почива, тогава ваксини не се поставят.
За есетата на Witchie и Муцуна - с две ръце съм за! Страхотна идея.  bouquet
Весел и слънчев ден от нас! Бимба го е казала много добре

# 144
Добро утро!

За изцеждането съм съгласна с Таня, и тук е така, помпите са само за тези, които не кърмят, а дават в шише кърмата си - аз бях така. Спрях миналата седмица, защото кърмата намаля драстично и събирах за един път, а няма смисъл толкова малко...Общо взето, при спирането вдигнах доста висока температура, почти 39 градуса, възможно ли е да е останало някакво мляко? Предполагам е за това.

Контролни прегледи - всички ли вече отидохте на такъв след раждането /на 40ия ден/. Аз все още не съм и съм виновна пред себе си, освен това съм с цезарово сечение и е направо задължително, нямам търпение да ми кажат, че мога да правя упражнения, още не ми е спаднал напълно корема, минаха два месеца  newsm78 Та най-накрая си резервирах час за 12-и...Дано всичко е ок.

За памперсите - сменям и аз горе долу на всяко ядене, с изключение на пътите, когато заспи веднага след ядене като дрогирана:) Преди ядене е невъзможно, толкова е гладна, че събужда целия блок:) Мажа с крем ПЕНАТЕН на НИВЕА. Сега слагам малко пудра /FISSAN, много е хубава/на гънките на телцето /не на дупето/, защото тук е много топло и страшно се изпотява.

Ами това е засега, днес няма много слънце и май ще използвам да поизляза до някой магазин:)

# 145
  • Пловдив Белащица
Честит празник!

Ей днес май навсякъде пече слънце, щом няма нищо писано. Аз един ден ще съм по-свободна, защото случайно таткото почива  Grinning, а то няма какво да чета.

На мен или ми намаля кърмата или сме в лактационна криза. Аз по принцип храня на ядене само от едната гърда. Да, ама от няколко дни ту й стига, ту не, та дохранвам от другата, което понякога също й е недостатъчно или пък реве от нещо друго. Май по-скоро иска да й тече в устата и това от няколко дни - изведнъж стана. Та сега се храним на често, по много и се мъча с помпата след това по пет минути за да предизвикам увеличаване на лактацията. Дано се справим, щото незнам. Иначе уж гладна, а снощи за сефте като яде от 21,30-22,30 /ревеше и кълвеше цица като невидяла/ малко по-късно заспа и аз се събудих в 4,00, а тя си гледаше ръцете  Crazy

Ние на наше село имаме събор, та после ще идем да гледаме хората как играят хоро и ще се разходим най-после с количката след дълга почивка.

За контролния преглед при гинеколог и аз не съм ходила още.

За ортопеда нашият педиатър обясни, че се правило единично снимка /или ехография/ след 4-ия месец, по-рано нямало нужда, защото още тазобедрените ябълки били хрущяли и нищо нямало да се види. А това за което се гледало сега е дали се отварят краченцата хубаво и това го направи той. Та съм в чуденка дали другия път да не си изпрося направление за ортопед да идем и той да ни види?!

# 146
Здравейте мами!Помните ли ме?Ние пак сме на гости в Горна Оряховица и аз отново ще се възползвам от компютъра тук за да си побъбря с вас.Изостанала съм много от темите ,които се обсъждат, но прегледах последните писания.Първо малко за нас.Митко е вече 5 600 кг и 60 см.На 18.05 ни биха две гадни ваксини.Вдигна температура и беше доста отпуснат, но вече е супер.Виждам,че обсъждате темата с кърменето.И ние още се кърмим, но ми се струва,че няма да е още дълго.Аз на всяко ядене давам от двете гърди и не се изцеждам защото като цяло нямам много кърма.След обед едното хранене го замествам с адаптирано мляко и вечер преди лягане като се накърмим давам още малка порция.Но за мен и това си е геройство защото големия ми син го кърмих цели 20 дни Joy.Иначе като цяло не мога да се оплача от беберино.Той е от тези бебета дето през деня не спят много, но през ноща си спи от 22 до 6 часа.Колики май нямахме или са били съвсем слаби, но голям зор с акането.На 3-4 дни и то доста често с клизми.Пие и Дуфалак, но не виждам полза.Вече става и по забавен.Гука, мъчи се да удря с ръчички дрънкалките, но все още доста хаотично.
Аз вече влязох във форма.Още едно килце ми остава да сваля/и още две-три от преди да забременея Laughing/Ама с тая пуста анемия не мога да се преборя.Тъпчат ме с желязо и В12 ми биха и хемоглобина ми не мърда.
Та това е сега в общи линии.Обещавам този път да кача снимки в албума и да си оправя лентичките в подписа  Joy

# 147
  • Пловдив
Честит празник на всички!

Днес съм доволна от времето, но доста ме изненада да ви кажа. Излежавам се аз след яденето в 9, а  като станах и като видях какво слънце се е показало и бегом навън. Страх ме беше да не завали пак и да изпусна момента. Зарязах всичката си работа вкъщи и да ни няма Simple Smile Сега почиваме и ако остане така времето - пак сме навън  Party

dakra, щом кърмиш не се ограничавай и гледай килограмите. И на мен ми останаха 3-4 кг след раждането или сега съм 56кг, но за момента ми е по-важно да имам кърма. Иска ми се само да се стегна и да почна да правя упражнения, че съм се отпуснала ... жал ми е да се гледам  ooooh! Иначе не изглеждам зле. Хората казват, че не може да се каже, че съм родила. Повечето дрехи си ми стават вече, обаче на мен ми е гадно. Но пусто немога да се организирам и да тренирам Sad
Към момичетата, които не са ходили на контролен преглед - записвайте си час и отивайте  smile3513. Важно е да ви видят дали всичко се е прибрало и е наред. Това, че вие се чувствате добре е друг въпрос. Трябва да се грижим за себе си, че иначе кой ще ни гледа слънчицата  Wink

Манго, кое ви е селото? И в нашето днес има събор - с.Царимир, на около 25 км от Пловдив е, но няма да можем да отидем тази година.

# 148
poohcho, аз не се ограничавам ама то нали знаеш търчиш насам-натам,гладене,пране, готвене и т.н.Иначе и аз нещо не мога да се организирам за правенето на упражнения.
Що се отнася до прегледа аз ходих още на втората седмица след изписването защото имах проблеми с матката още в родилното.Слава богу всичко вече е наред, но се наложи три седмици да пия лекарства.Така че и аз съм на мнение,че прегледа не бива да се отлага Hug

# 149
Не мога да не споделя, че на този светъл празник Емма каза за първи път ГУ!
Това е най-хубавия език, който съм чувала   Hug

Общи условия

Активация на акаунт