Пак това паническо разстройство!

• 203 077
  • 791
  •   1
Отговори
# 570
polina-malina и според мен твоето не е ПР. Симптомите са ужасни на пристъпа, това което ти не си усетила и дано никога да не го усетиш. Всеки го е страх от нещо. Но при ПР всичко е много различно.

# 571
polina-malina ,радвай се на живота и на детенцето си.И според мен нямаш ПР.Успех след леенето на куршум ще се успокоиш PeaceПреди време и мен ме беше страх да стоя сама нощем,сега вече не ме е страх но ако може предпочитам да се върне този страх а да изчезне ПР Praynig

# 572
  • Пловдив
Май и аз имам ПР. Такива атаки, коити вие получавате, не получавам, но за сметка на това мозъка ми е изцяло зает със страшни болести. След получаване на едно мравучкане над устната реших твърдо, че имам множествена скероза. Sad И колкото повече чета в нета за нея, толкова повече се убеждавам, че я имам. Сега пък взеха и мускулите да ми потрепват и вече съвсем се убедих. Cry Ходих на невролог, според който нищо ми няма, ама ха де, аз вече съм си го навила и не мога  да мисля за нищо друго. Какво да правя не знам.

# 573
  • Габрово
Май и аз имам ПР. Такива атаки, коити вие получавате, не получавам, но за сметка на това мозъка ми е изцяло зает със страшни болести. След получаване на едно мравучкане над устната реших твърдо, че имам множествена скероза. Sad И колкото повече чета в нета за нея, толкова повече се убеждавам, че я имам. Сега пък взеха и мускулите да ми потрепват и вече съвсем се убедих. Cry Ходих на невролог, според който нищо ми няма, ама ха де, аз вече съм си го навила и не мога  да мисля за нищо друго. Какво да правя не знам.

Като начало спри да четеш и слушаш за болести и нещастия. Гледай непрекъснато да си заета с нещо за да нямаш време да се самонблюдаваш. Колкото повече се самоизследваш, толкова повече неща ще си измисляш и тревожността ти ще се покачва. Дори да ти се стори, че нещо не ти е наред не се фиксирай върху тази мисъл, а веднага се заеми с нещо и с всички сили я прогони от главата си.
Не страдаш от ПР, а от хипохондрия. Хубаво е да поговориш с психолог, защото ако продължаваш така може и да стигнеш до ПР.

# 574

Това е някакъв синдром на хипохондрия. ПРецени какво го предиzвиква ... липса на интересни zанимания, липса на движение , спорт, умора , промяна някаква в живота с която не можеш да свикнеш напълно ...
Не се самонаблюдавай . Имаше един интересен раzкаz на Ст. Лем zа една космическа станция в която всичко си беше наред , докато централния комп. не реши след всички проверки да вzеме да провери и самия себе си  Wink Настана голяма обърквация.

# 575
Здравейте момичета,
благодаря ви за отговорите и за успокоението.
Но искам да ви кажа,че не съм ви разказала всичко.Това е само част от това което изпитвам.
Аз също получавам страхотно сърцебиене,корема ми става на топка,кракато ми се подкосяват и неспирам да треперя.
Не мога да се карам с хората за нещо си промерно.
Тръгне ли някой с мен да се кара се получава това което съм описала по-горе.
Това се получава при всяка по-напрегната ситуация.
Страх ме е да се возя с мъжът ми в колата,защото той много се кара с шофьорите и все имам чувството,че някой ще го пребие него а барабар него и нас с детето.
Не се качвам в метрото,не се возя в асансьор.
То моето сигурно е по-скоро страхова невроза.
Незнам,но трудно се живее с тези страхове.

# 576
За свое успокоение можеш да направиш една консултация със специалист. Peace

# 577
polina-malina мисля че трябва да помислиш за психотерапия има причина в миналото която е отключила тези симптоми и страхове

# 578
polina-malina мисля че трябва да помислиш за психотерапия има причина в миналото която е отключила тези симптоми и страхове

или в настоящето. Ако мъжа ти е в определни среди или се иzморява и иzнервя и по таzи причина се държи агресивно или поне вика и се кара с другите ... може това да не можеш някак да приемеш и да не ти пасва на душевния синхрон на теб и просто да те иzнервя по такъв начин .
Ако смяташ , че е така говори с него, обясни му какво става и го помоли да си иzбива емоциите , енергията илли нервите в някое фитнес студио, басеин или сауна, което не е zле и zа теб, zащото да реагираш така самовредно на каквото и дае покаzва , че си иzнервена .

Ако пък е друго е добре да прецениш сама или с чуж да помощ какво е и да работиш върху него  Hug

# 579
Бях постигнала що годе нормално спокойствие.
Спях сама с детето,качвах се от време на време на асансьор.
Казвах си,че всичко е нормално и спокойно.
Но след това земетресение ми се разтресе из основи цялото спокойствие.
По цял ден само това мисля и немога да се успокоя.
Вечер пия валериана,даже май предозирам защото сутрин ми се върти всичко.
Постянно имам чувството,че ще се мре и това е.И то от природно бедствие.
Първо ще пробвам с някакви билки и леене на куршум.
Ако не се успокоя ще опитвам друго.

Ако мъжа ти е в определни среди или се иzморява и иzнервя и по таzи причина се държи агресивно или поне вика и се кара с друг

мъжът ми е полицай,и наистина е доста изнервен.
Даже след земетресението как не се сети да ме прегърне,да ме успокои,а вместо това ми каза "стига си цинкяла,че ме изнервяш и ми прекърши сексуалното желание" Sick

# 580
Знам от кога се страхувам.
Когато ходех на село при баба ми-от там.Тя милата е толкова страхлива,че го е предала и на мен.Селото ни е близо до Плевен.Лятото там градусите стигат близо до 40.
През ноща сме спяли на затворено,защото ни е било страх.Заспивах чак като чуя първия петел.
Самите часове от 2 до 4 през ноща са ми кошмарни.
Преди 10 години майка ми припадна пред мен в 3 през ноща от кръвоизлив.
Губи ми се около час от случая.
Баща ми се е давил няколко пъти пред мен с кост от риба.
Представете си мъж близо 2 метра,клекнал на пода и се мъчи да си поеме въздух. 
Има и още.

# 581
Полина-малина,

Цитат
Първо ще пробвам с някакви билки и леене на куршум

Мисля е добра идея. Важно е докато опитваш с билки и куршум, да вярваш, че ще се получи!
Успех!
А за мъжа ти... нямам думи!

# 582
...

Ако мъжа ти е в определни среди или се иzморява и иzнервя и по таzи причина се държи агресивно или поне вика и се кара с друг

мъжът ми е полицай,и наистина е доста изнервен.
Даже след земетресението как не се сети да ме прегърне,да ме успокои,а вместо това ми каза "стига си цинкяла,че ме изнервяш и ми прекърши сексуалното желание" Sick

В такъв случай му обясни ситуцаията и го помоли по някакъв начин да си помени поведението в къщи zащото не ти понася. Нервното напрежение се иzкарва  фиzицхеско натоварване, сауна , почхивка, хубава муzика, лека ненатоварваща храна, аромотерапия, топла вана със соли, zдравословно хранене и начин на живот, раzходки сред природата , масажи ...
Но ако той продължава така и ти също го приемаш така не виждам как ще живеете zаедно беz и двамата да направите промени в начина си на живот и поведение   Sad

А и след като ти нямаш сексуално желание неговото чЕ е прекършено е нормално няма да се иzнасилвате сега  Sad ако иска може да се постарае да ви се въzстанови и на двамата ,а  това става с малко повечЕ нежност и грижи  newsm78
 На теб ти препоръчвам да прочетеш има много книги zа раzтоварване, zа балансиран начин на живот, zа хармонична подредба на ежедневието ... лека полека можеш беz да налагаш явно да въведеш семейството си по по спокоен начин на живот. НАпример като начало можеш да попиташ да раzведриш стаите (преаклената претрупаност не е добре ... има маzе zа повечЕто боклуци) и да наслагаш във ваzиет цветя, можеш да сложиш яроматни свещи и хубава лека севтлина zа вечерта пред ТВ, можеш да zаредиш банята с неща zа вана и когато мъжа ти е определено иzнервен да го примамиш натам. Можеш да преправиш семейното меню с леки гоzби , но вкусни , приятни и добре иzглеждащи, хубава подредбва на масата  Wink И иzбягвай ежедевните клюки и дърления по детските площадки да споделяш. По добре обсъдете хубава книга или филм или нещо приятно  Wink

и още нещо, намери zа себе си интереси, zанимания, хоби , емоции и приятели, не дей да се ограничаваш само с настроенията на съпруга ти. чети книги, ходи на спорт, подреждай живота и дома си , раzвивай си светогледа  Hug
Успех.

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 12:35 от jabata_dil

# 583
  • София
Гледах те ли днес Искрено и лично темата беше точно за нас за тези с ПР.С гост Мадлен Алгафари доста неща които биха ни помогнали казаха.

# 584
Гледах те ли днес Искрено и лично темата беше точно за нас за тези с ПР.С гост Мадлен Алгафари доста неща които биха ни помогнали казаха.

Е,много ме е яд,че не съм го гледала.Дали го няма някъде качено вече newsm78

Общи условия

Активация на акаунт