¿Calladita, más guapita....? Nooooo, estamos en España y hablamos mucho!

• 33 152
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Алест,така е но аз за тези неща не говорех,обсъждали сме ги.
Пък и за мен са ежедневие,свикнах с хаоса и напрежението. Twisted EvilЗа метрото не знаех,4е е най_скъпо тук,но аз се движа с колата така или ина4е.Ина4е съм забелязала,4е градския транспорт не е особено удобен.То може би и затова толкова много коли има на семейство.
За друго говорех,ако може да кара кола,ако й са малко по_големи децата,ще й е добре горе долу.
Ина4е определено има какво да правиш във Валенсия.Музеи,концерти,паркове,забележителности.Лятото е особено приятно да запалиш колата и да идеш на плаж.А за пръв когато видях Валенсия преди 5 години и сега разликата е огромна.Красив град си е.
Малки град4ета има навсякъде,ве4е тя си преценя какво то4но й трябва.На мен например Сагунто И Алзира са ми много приятни и спокойни,плюс това,4е си имат вси4ко необходимо.
За квартирите питах около 500?в по отдале4ен квартал може да вземе апартамент,а ина4е за Мадрид знам,4е толкова искат за стая. ShockedНе знам как издържат хората там.
Но като цяло най_много ми харесва в Паис Баско,Галисия,Астурия,Кантабрия.
Но не сме там... hahaha

# 91
Айде аз да кажа за нашия край  Wink Малага като град не ми харесва - голям, шумен, мръсен... не съм живяла там, не мога да кажа нищо повече.
Ние живеем на 60 км от Малага - в Марбея, курортно градче, най скъпото в района, водят го баровски курорт  Flutter
Климата на мен ми харесва, не са чак такива жеги, а и влагата се понася... преди съм живяла на Майорка и като сравнявам, тук е много хубав климата. Август месец е най-горещия, много рядко температурите стигат 40 градуса, обикновенно са около 35, като почти постоянно подухва ветрец. Неприятното е, че сме много близо до Африка и често пясъчните бури стигат и до нас и е доста прашно.
Живота е много спокоен - всичко става бавно, никой не си дава зор за нищо, в началото ме дразнеше, но вече свикнах и дори ми харесва  Blush Често казвам, че тук не е Европа, а Африка ... 900 год са били под мароканско робство и доста се е отразило. Най ме дразни, че жените се възприемат повече като домакини и е трудно с работата. Пълно е с чужденци (резиденти), основно англичани, дискриминация не съм забелязвала да има... поне не към нас, но ние поддържаме връзка с много маолко испанци (да не кажа никакви), работим с англичани, живеем сред тях, приятелите ни са българи и англичани.
Цените ... доста по-скъпичко е от другите части на Испания, наемите тази година паднаха малко, че бяха достигнали космични цени. Вчера наши приятели наели апартамент (не съм го виждала), в по краен квартал е, с 2 спални (едната като гардеробна), салон и кухня за 700 евро. Студио може да се намери за около 550-600 евро. Дрехи, услуги, заведения... всичко е по-скъпо от Мадрид, а заплатите мися, че са същите.
Всичко това се отнася за Марбея, в Малага нещата са доста по-различни, но нямам преки наблюдения за там... чувала съм наеми за двустаен - 400 евро, но представа нямам дали е вярно.
Дано си добила някаква представа за нашия край, аз лично си го харесвам, красиво е и се живее спокойно, въпреки че понякога става доста скучно ... малко е градчето и няма много забавления.
Да напиша и нещо лошо за тук - много дрога, проституция и разврат. Дразни ме, че всичко е много очевидно и никой не прави нищо по въпроса. Притесненията ми са, как ще отгледам детето си сред всичката тази миерда, това напоследък ни кара да се замислим за местене - 13, 14 годишни пушат поро, на 16 проституират за пари и дърпат линии... и не ми казвайте, че е до възпитание и личен пример  Wink , че темата ми е много болна в момента. Знам че имаме време докато стигнем тази възраст, но самата мисъл за това ме побърква  Blush

# 92
Благодаря ви, момичета! Личните ви наблюдения са много важни за мен! Почти сме на крачка да се преместим в Малага през септевмри, здраве и живот. newsm51 Наистина ви благодаря! Такава ценна информация само вие може да ми дадете!
Тези дни си мислих даже да се връщам в Бг Sad. Много ми е тежко. Сякаш не мога да свикна тук.  Но знам, че това ще бъде крачка назад. Все още нищо не сме постигнали тук и връщането в Бг, реално погледнато, е най-тъпото, което мога да направя сега. Sad
Лек ден ви желая, момичета!  bouquet

# 93
  • E-CLM & CH-VD
Gabi, много хубави снимки! smile3509 Сигурно сте изкарали страхотно! Докъде стигнахте със съседката, оплакахте ли се от нея? fight

Клара, добре звучи живота в Марбея. Май като климат само пясъка от Сахара е кофти, но не знам дали ще ми повярваш, ако ти кажа, че и при нас достига понякога.  newsm78 После ме боли носът от въздуха, напоен с фини частици пясък  Crazy Иначе за другите неща - тревата, проституцията - май е навсякъде. И в Бг също. Лошото е, че никой не е застрахован от това. Нещата повече опират до вкусове, оттам търсене на подходящата компания, и оттам вече.. не знам. Но си права, че възпитанието и личния пример почти не влияят върху избора на едно дете. Много повече влияе средата.

Пепита - успех при местенето и много късмет на новото място!  Hug

Къде сте всички днес пак? Да не сте пред тв и да хрупате пуканки, гледайки Формулата?  newsm01  car003
Засега Алонсо твърдо е на 1 място  newsm18 newsm18 newsm18 newsm18 newsm18

# 94
Как върви изборния ден?Ще гласувате ли?Ние сега отиваме,ще си дадем гласа за кандидата на BLOС  Wink.Настоящия ни кмет е такъв от 20 години насам  Shocked Shocked.

# 95
  • E-CLM & CH-VD
Хайде, Алонсо победи. Макларън има 1 и 2 място. newsm18

Alest, тоя ваш кмет не мухляса ли на кметското място?  hahaha Mr. Green

# 96
Сега аз да кажа за на6ето град4е Пепита Laughing.Малко се разминава на Клара,но е по4ти са6тото нали сме на 200км разлика.Ами не живем в Рокетас де Мар, на 20 км от Алмериа.Тук без работа няма да останете,оранжери,строежи,алмасени и хотели.Наемите на двустаен стигат от 350 до 500 евро,но има и кортиха ако имате кола те ги дават по 200евро,малко дале4ко са но са евтини.Ина4е на6ето град4е е спокоино,не е малко и се рз6ирява с всеки изминал ден.За болниците нямам оплаквания малко бавно става вси4ко,но те са си такива Wink.Храната не е скапа,само дето имаме бая руманци ,но те не са ло6и.Ами това е целувки и лек ден  bouquetВес то и на6ия мухляса от 12 години е и маи тои 6те спе4ели Peace

# 97
Хайде, Алонсо победи.

Това хи4 не ме радва  Twisted Evil Mr. Green,нали знаеш?За Хамилтън се радвам и се моля да му натрие носа на Алонсо тази година  newsm17 smile3508.Засега са с еднакви то4ки  Wink.

Хайде, Алонсо победи. Макларън има 1 и 2 място. newsm18

Alest, тоя ваш кмет не мухляса ли на кметското място?  hahaha Mr. Green
Ами нали затова искаме да се маха.Но пак ще си го изберат.Хитро купува гласовете на хората този....с по един сандви4 и една бира за 1ви май  Twisted Evil.Много пари хвърля на вятъра,а на важните неща никога няма да им дойде момента.Поне кандидат кметовете бяха достъпни за хората,излизаха ,рекламираха се  Wink и можеше всеки да се приближи и да поговори с тях.И ние се възползвахме и поговорихме.Най ни хареса този на БЛОК .Сегашния е на ПЕСОЕ.
Питаш ме за нашия  Crossing Arms,ами 4е и кметицата на Валенсия е "пуснала корени" ,от 16г. си развихря простотията.Уж не я харесват валенсианци,а пак тя е избрана  Twisted Evil.
Много ниска избирателната активност,като в Бг  Mr. Green.До преди малко само 35 процента.
Май не сте ходили да гласувате.Не се ли вълнувате ?То вярно,4е е политика,ама и нас ни засяга малко или много.все пак данъци плащаме.Ето на мен кандидата,за който гласувах ме грабна с няколко неща...Каза,4е от една ,ще станат 3 лас гуардериас мунисипалес..Сега го познавам и ли4но и ако вземе да спе4ели,което ме съмнява,ще му се изтъпаня да го питам що не си изпълнява обещанията  Mr. Green.Нашто мунисипио е малко и не е трудно да се докопаш до кмета.Виждала съм го и в Ероски да пазарува  Wink.

Днес никакви ви няма,по плажове ли сте?  Wink
Ние в4ера бяхме,но само аз се къпах.Много ми се ходеше на плаж,нали миналата година покрай Криси го пропуснахме.Тази ще си наваксаме,въпреки 4е дале4 не е същото ,като преди.С малко дете си е цяло приклю4ение.А и багажа за плажа го събирам от предния ден.Преди мятаме по една кърпа и готово  Wink,сега са кофи4ки,лопатки,басейн,храна и какво ли още не....катун  hahaha.

Живота е много спокоен - всичко става бавно, никой не си дава зор за нищо, в началото ме дразнеше, но вече свикнах и дори ми харесва  Blush

Не сме останали с такова впе4етление след операсион Малая  Wink hahaha.Явно не вси4ко става бавно и някои си дават зор,ама да се нагушат.Голяма корупция,голямо нещо.Какво стана с Х.Мунъос и компания?Напоследък нещо нищо не казват.Още ли е в гладна ста4ка  hahaha.

# 98
Ние бяхме за риба днеска.На един язовир в провинция Аликанте.Изгорях много,въпреки 4е имаше облаци и пове4ето време беше мра4но.Сега отивам да се къпя и мажа,4е на плаж дори не съм изгаряла,не мога да повярвам.За компенсация ще изям един шаран.

# 99
 #Cussing out #Cussing out #Cussing outАз пък не можах да гласувам. #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Много кофти ми стана.Исках да си пусна гласа за един наш близък приятел(ве4е е бил кмет на Villalba),в който имам огромно доверие,4е ще мисли за града.Оба4е ме нямаше в списъците,а уж си изпратих данните #Cussing out(Толкова ни е близък този 4овек,4е даже исках той да ни жени,абе много си го харесвам и уважавам)

# 100
  • La casa de Mickey Mouse
здравейте моми4ета
за не гласувах някък си не ме вълнува аз и в бг не си гласувах а и оЩе не съм ходила да питам дали тук мога да си изкарам сертификадото или трябва да ходя в аликанте
за бенидорм много пъти съм говорила няма слисъл да се повтарям ако някой търси по малко място, сравнително спокойно, с хиляди 4ужденци където няма дискриминация (то по4ти няма испанци) топъл иприятен климът (няма зима) това е неговото място, квартирите 500 едностаен заплати нормални дори по високи от валенсия работа бол хотели строителство магазини
виж аликанет сие  друго неЩо голям организиран град има си вси4ко не е като наше малко село ( но това е мое мнение аз не мога да живея в малък град мъжо го разбра най сетне и май Ще се местим но е категори4ен 4е не иска валенсия и аз не знам какво да кажа знам само 4е трябва да е мпо голям граде и да е на море)
за плажа в събота докато се наканя и сляза на плажа се скри слънцето в неделя се събудих видях 4е времето е хубаво измъкнах се от леглото и веднага на плажа настаних се аз мазах се два 4аса и тъкмо се опънах с у4ебника и отново едни облаци 4е и запо4на да ръми един вятър хайде пак в къЩи 4е си останах без плаж но поне се разходих по аликанете и разгледах коли4ките много са по разли4ни на живо от каталозите
clara триколката на bebeconfort high trek е ужасна огромна като конструкция със супер издадено напред колело много грозно и много малко лятно стол4е ако не вържеш детето имам 4увството 4е Ще падне добре 4е успях да спра майка ми на време 4е трябваше в петък да я плати и поръ4а, но жената имала работа и не успяла

# 101
  • Ispania

Вал, поздравления! Аз не бих могла да съчетая всичко това накуп  #Crazy А това, което си изброила го учеше или работеше? Понеже като се върнем в Испания, това е едно от нещата, към които мисля да се насоча. У наше село предлагат курсове с намиране на работа след това, но не знам дали си заслужава. Ти какво мислиш? (Става дума за туристическите агенции)

Добро утроооооо  Wink
Вес,вси4ко това ,което изброих го у4ех.Отделно работих и като рецепсионистка и бях на практика в болницата като selador.
Курсовете за ,които ти говориШ са по предпо4итан вариянт от тези моите Wink.Курсовете на Halcon Viajes са наистина много добри и те наистина намират работа Wink,само ,4е има една подробност Wink струват 1.500 евро hahaha.
Но!!!!!!!!!!!!!!Например някьде из наШата област(аз така и не успях да намеря това някьде Crazy) са безплатни,така ,4е потьрси и се информирай при вас как стоят неЩата.ЛоШото на платените курсове е ,4е ако не изкараШ с добри оценки не ти тьрсят работа(логи4но).
Моите курсове едни бяха сьс практика други като този за агенцията са без практика.
Кьсмет в тьрсенето като се прибереШ Wink.

Зна4и....наШите от Бг все ми говорят да им пратя Алекс за лятото Confused,ами как Ще стоя толкова време без сльн4о  Heart Eyes.Е толкова време е само месец де.Само за него ми говорят ....сестра ми Ще си ходи ИУли и ме карат с нея да го пратя пьк аз после август ,Ще ходя да си го взема....
А наЙ_гадното е ,4е и бебко все говори за бабите и дядовците в Бг и все пита кога ,Ще ходим Confused.
Та така.....такава дилема имам аз сега.....Незная какво да правя Thinking

# 102
  • Ispania
Анет,рабрах аз ,4е имаме обЩи познати Wink
И ,4е вие бебетата май по едно и сьЩо време ги правите Wink

# 103
Привет на всички!
Да ви се похваля ние вече ходим. От миналата седмица правим по няколко стъпки сами. Вчера му направихме и питка на малкия. От предоставения му избор се спря на ножицата. А ние щяхме да го правим летец  Joy Joy Голям смях падна.

Момичета в голяма чуденка съм... искам да започна едни курсове към парото. Имат ли някакъв ефект или си е губене на време?

# 104
  • Ispania
Привет на всички!
Да ви се похваля ние вече ходим. От миналата седмица правим по няколко стъпки сами. Вчера му направихме и питка на малкия. От предоставения му избор се спря на ножицата. А ние щяхме да го правим летец  Joy Joy Голям смях падна.

Момичета в голяма чуденка съм... искам да започна едни курсове към парото. Имат ли някакъв ефект или си е губене на време?

Пьрво,4ЕСТИТО ТИ ХОДЕЩО МОМ4Е сега ви о4аква интересното Crazy Laughing Wink.
А курсовете от paro_то са мнооооого ефикасни Wink,аз как мислиШ стигнах да работя рецепсионистка Laughing.Естествено вси4ко си зависи от у4ителите от у4ениците ,от програмата......
Е истината е ,4е ако искаШ да у4иШ неЩо с туризьм трябва да изкараШ и някой друг курс на 4астно.Английски,информатика.....и ей такива аз ли4но сьм най_доволна от тях на 4астно,пьк и не струват 4ак толкова много Wink

Общи условия

Активация на акаунт