Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 886
  • 575
  •   1
Отговори
# 285
schneee не съм сменяла анкетата, защото постоянно гласуващите се увеличаваха, а и тези дни много малко се застоявам пред РС-то.  Cry В събота съм кума и сега тази треска ме тресе  Mr. Green. Нека следващият който пуска новата тема има предвид твоето предложение.  Heart Eyes

Мамо Цоцоланке честита придобивка и само весели моменти да заснемаш  smile3525 , а цветето може и мъничко да е, но да го има.

Запалихте ме за този Жасмин, сега някой ако ми каже къде по пътя София- Силистра го има цена няма да имате. Защото в неделя след сватбата заминавам и много ще съм доволна ако се снабдя с него (после ще раздавам, може и повечко да отмъкна ако не ме видят  Joy Joy Joy).

# 286
  • 2 етажа над тавана
Жасминче има в нашия квартален парк колкото искате - идвайте и копайте Mr. Green
Само че не е ли много голям като храст, за да се гледа в саксия newsm78

Мамо Цоцоланке, честита камера!

# 287
и аз така! все китките и саксиите оглеждам  Blush откакто вися в този форум  hahaha

Не си само ти, не си само ти....Аз се разболях от тази болест по-рано от теб....

Гледах днес набързо какво има(знаете къде)...има атриум(може и грешно да го изписвам, ама ще ме извинявате) за 20лв. и за 34лв. Та се чудя кой да е...Ама ще умувам още...Има и кливия, ама май атриума по-ми допадна....Има и разни бонзаи, мен ми хареса преди време едно друго цвете...Не е много скъпо(10лв) - но има много хубави листа - едни обли,кръгли, не много големи, но не и малки...Та да видя.....Т.е. за 10лв. според мен си струваше, защото бе голямо....

Така.....Казвам ви чао, да си поливате редовно цветята(и заради мен),че сега мъж да видя как ще ги гледа,че предният път като ме нямаше...едвам ги съживих после, направо плаках тогава.....

Утре съм май в Пловдив за 1.6. щяло да има празник и така....после Смолян. Ако нямой иска да ме намери - телефона съм си го дала няколко пъти в темата...

Пазете се, бъдете здрави и .....до цъфтеене и хубавеене.....

# 288
Мамо Цоцоланке, весело изкарване и да разказваш после, пък ние утре ще те гледаме по bTV Grinning Искаме после и снимков мат`риал!!!

Момичета, има разлика между градински и стаен жасмин. Аз преди няколко теми бях пуснала питане що моя не цъфти, но така и не се разбра каква му е "марката", т.е. сорта.
Ей тук има 2 - 3 снимки, вече не е толкова прашен, но продължават да му съхнат някои от листенцата.

NELLY80, предполагам, че ти говориш за Зимния жасмин, който си е храст. Ето как цъфти:

А ето какво пише и за Домашния жасмин. Обаче той има няколко разновидности:
- Звезден жасмин
- Jasminum polyanthum:

- Мадагаскарски жасмин (Стефанотис)

И една тема по въпроса за видовете жасмин и отглеждането му

# 289
Имате ли идея ..как се казва.. newsm78
Подобно е на Каланхое...

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3025922

Баш си е Каланхое Grinning 100%

Замислих се ,понеже ТОВА ми подариха на скоро... е по различно от Това ,което ми подариха вчера Heart Eyes

# 290
Имате ли идея ..как се казва.. newsm78
Подобно е на Каланхое...

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3025922

Ама това наистина си е  Kalanchoe blossfeldiana Peace

Благодаря  Hug
Някак си ми изглежда малко по оскъдно на листенца и цвят ....за това се замислих Thinking

# 291
Дими, оказва се че и каланхоето има много разновидности Wink. Аз си купих едно с продълговати листа (розов цвят), а старото ми е с баш кръгли листенца (цъфти в червено) и като ми го подаряваха казаха че било "Дебела Мара". Laughing

Жасмин (Стефанотис) и аз искам, но ще устискам до заплата. Този по парковете е доста по-различен.

# 292
Дими, оказва се че и каланхоето има много разновидности Wink. Аз си купих едно с продълговати листа (розов цвят), а старото ми е с баш кръгли листенца (цъфти в червено) и като ми го подаряваха казаха че било "Дебела Мара". Laughing

Благодаря ти.
Това за продълговатите листа за първи път го чувам.....ако ми подарят и такова ...сигурно пак ще съм наредена да питам Embarassed

Дадоха ми също жълто,бананово,червено Каланхое,но те са.а във вода да пуснат коренчета.

# 293
Дими и аз имам 2 вида- едното цъфти пълно, а другото празно. И твоите са така.

За жасмина- аз имах точно такъв какъвто е показала honey13- домашен жасмин, но ако и градинския е така миризлив newsm78 почвам да се оглеждам... #Crazy

# 294
Вчера си взех 2 саксийки с вербена, тъй като моята от семена не пожела да изникне Thinking.
Чаках, чаках, ама ...нъц. И си реших проблема с празната саксия. Само не знам дали сега мога да ги преместя - едната има цвят в момента. Дали да изчакам да прецъфти или може и така newsm78

# 295
оле какво сте изписали вие значи, не ви е срам Joy, като начало и аз като ида някъде първо намирам къде има саксии и с какво и така ме запаллихте и мен за този жасмин трябва и аз да понагледам когато пътуваме Peace

# 296
Мимиту, градинският жасмин мирише с пъти по-силно от стайния. Направо опиянява като минаваш покрай него Simple Smile

Anim, преди мнооого години един от котараците ни така видя сметката на огромен филодендрон #Cussing out
Ето ги, горките наръфани нолинки...
А ето и циганетата:
Стайното, на което му капят пъпките и листата
Градинското, което чака да бъде посадено

# 297
защо не ги разсадиш тези нолинки Rolling Eyes а жасмина, от луковици ли пак се хваща?

# 298
Вчера си купих хибискус с много пъпки. Мисля, че е червен.
Саксията му е готова, само да се аклиматизира и ще го прехвърля. Party

# 299
stellina можеш да ги прехвърлиш спокойно. Съжалявам, че от семената нищо не се е получило. Моите семена също не поникнаха изобщо. Добре, че поне кратунките се хванаха.

Вечерница, честит ти хибискус Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт