Хайде и ние да се запознаем!!!

• 97 455
  • 933
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте! Днес се 4увствам по добре но все още  я има онази топка в стомаха ми Надявам се и тя да отмине скоро Ина4е тя се 4увства много добре пла4е и се тра6ка но ве4е по рядко
казва ми мама   но аз о6те  не мога да и кажа "Ела на мама"
Надявам се и това да стане скоро   4е ина4е 6те отка4а
Мноооого ви благодаря на вси4ки за куража и подкрепата които ми давате Като си говоря с някой за този ми проблем и се 4увствам по добре по спокойна
БЛАГОДАРЯ ВИ  4Е ВИ ИМА   bouquet

# 841
добре дошли на всички нови!
Желая много радости .Естествено е да има и притеснения, това се случва и при нас.тук стана въпрос за майчиното чувство, е и при мен нещата не се получиха както ги очаквах.Но домът ми е пълен, животът ми има нови измерения и съм убедена, че ще преодолея трудностите.

# 842
  • Вън от пространство и време
Veda, синът ми е на 5 г и половина и все още има думи, които бърка и трудно запомня правилно. Когато го осиновихме, беше на 2 и почти не говореше, само едносрични думи. Не можеше да произнася много звуци, напр. В (викаше си Инан и Наньо), К, Ш, Щ, З и т.н. Още не казва Р във всички думи, особено в по-отдавна заучените, напр. рибата си е "либа". Имат логопед в детската градина и той каза, че това било в нормите, особено в случай като нашия. Аз постоянно по лекари го мъкна - и за напишкването, и за говоренето, и за какво ли не. Добре, че талони изкрънквам. Мъжът ми вече ме е обявил за майка-хипохондричка, ама нали пусто искаме нашичките да са по- и най- във всичко...

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 22:42 от Gankata

# 843
Добре дошли на всички нови. Много радост и щастие!  Hug
А притесненията ни са нещо нормално. Ние искаме всичко да е перфектно - и то веднага. Ама не става така, трябва време - и за нас и за децата ни. mila2002 за краткото време, което сте заедно е нормално да изпитваш тази тревога, нещо като след родилна треска е. Споко. От това което си писала, разбирам, че синовете ти са биологични. За това ти давам това сравнение. И аз изпитвах такива чувства на съмнения, тайничко се дерзаех. Но вече с открито сърце мога да кажа, че обичам малката точно толкова, колкото и каката. Дори докато пиша това, ми трепка под лъжичката. В този форум можеш спокойно да задаваш въпроси за всички притеснения и проблеми - винаги ще намериш помощ. И всички нови мами.  Hug

# 844
Благодаря ти Gankata, имах нужда от малко успокоение, защото съм си навила в главата, че нещо не е нормално да казва на сладоледа - ед, уста - тата и други подобни. Ние също не казваме букви - в, р, с, ш . Дано всичко се оправи с  времето. Когато го взехме на 2 год. не казваше нищо освен /кака/ и реагираше с  /а/ на всичко ново, което виждаше. Незнам как е при вас, но нашия е и много агресивен, все се кара, удря, посяга и на децата в детската градина без причина, просто така. Още в дома, като чуеше да плаче дете, започваше да размахва показалеца. Наистина трудно се наваксват тези 2 изгубени години. Да се пита човек, защо ги държат дечицата толкова дълго по домовете.

# 845
Veda, това с показалеца ми е много познато. Моят го размахваше на всички ни около половин година след като дойде при нас. А и ние сме си буйнички. Даже и вчера го прибрах от детската площадка преждевременно, щото се държеше безобразно. Обаче ние сме на моменти - някой път сме много добри и помагаме на всички, а понякога... Ама ние сме и зодия "овен", та може и от това да е големият инат. А и от сестричката, която е с нас от декември, много ревнуваме и се дразним, че вниманието на мама, тати и баба вече не е само за Иван.
Аз, обаче, се успокоявам с един пример - на нашите кумове детето като беше на 2 - 3 годинки детската площадка с изпразваше като го извеждаха на разходка, защото идваше "лошият Мишо", а сега вече е на 19 и е един много умен и уравновесен млад мъж.
Така че засега само на нас яко ни дупе да издържим докато мине "детският пубертет".
 Simple Smile Hug

# 846
Здравейте! Аз съм Пепа. Отдавна надничам в темата за осиновяване, но все не смея да се включа. Днес през сълзи прочетох и написах няколко думи в подтемата за страховете да бъдем родители. Разбрах че всички тук имаме нещо общо, почувствах ви много близки и СПОДЕЛЯМ. С мъжа ми /всъщност нямаме брак, но той е моят мъж/ решихме да си осиновим детенце! Аз съм на седмото небе, но от време на време /в същност през повечето време/ съм обзета от страхове- ще се справим ли, ставаме ли за родители, трябва ли да бъда майка, след като не мога да бъда истински биологичен родител. За мен е много важно че споделям с вас, когато чета написаното във форума се обнадеждавам, вие се превърнахте в моето цветно прозорче.

# 847
Добре дошла Пепа. Страховете ни връхлитат всички. На различни етапи - различни страхове. Само с едно нещо не мога да се съглася - с тези мисли дето те връхлитат - като не можеш да си родиш биологично дете, нямало да бъдеш добра майка. Няма такова нещо. Като два пъти майка - биологична и осиновила, смело мога да твърдя, че майката е тази която полага грижи за детето. Бременеенето и процеса на напъване на г....а за раждане няма нищо общо с майчинството. (въпреки че социалните, като става въпрос за тълкуване на СК и за еднократната помощ по друг начин третират нещата, но това е друга тема). Желая бързо преминаване през процедурата, кратко чакане и скоро да се похвалиш с пълна къща с детски смях. Hug

# 848
Оф ужас на мен ми е все така гадно дразни ме това дете като се събудя сутрин запо4ва да ми се повдига става ми лошо 4увствам се ужасно  Не мога да свикна и това е Направо ми се иска да я върна  Не знам защо ми се отрази това осиновяване

# 849
Здравейте мили момичета, обръщам се към новите попълнения.  Иаз като вас съм преживяла същото. Сина ми е осиновен през 2002г беше на 1г и 2м . Имах огромно желание за дете, дори се влюбих в него още веднага като го гушнах но мечтите и реалността са друго нещо. Ние нямаме време психически за посрещането на новия член в семейството, просто то идва и не е бебе  новородено а вече човече със своите потребности които изискват 120% отдаденост. Децата ни искат много любов и огромно търпение, а ние майките им сме с толкова изтънели нерви че направо ще се скъсат. ние променяме много бързо начина си на живот и навиците си. майки тревогите ни идват от желанието ни да сме най-добрите родители, но не става така постепенно се учим на всичко и да даваме обичта си на нашите деца. Минах през всичките терзания дали съм добра майка дали уча детето си на всичко което е необходимо дари и да го пусна на градина беше голям стрес за мен не за детето, да се разделя с него. нашите деца са по-специални те искат да си наваксат изгубеното време без мама и тати и изискват от нас много търпение. Ние пък сме с огромна кошница с очаквания че то ще е най умното от всички деца и най красивото. Ние не се идеални и те не са, всеки си е отделна личност със своите положителни и отрицателни страни. Просто приемайте себе си като нормални хора а не идеални родители и ние имаме право на съмнения с годините ще видите че просто това което чувствате в момента  е нещо нормално. Извинявайте за дългото писане но няма как да ви окуража че всички съмнения които изпитвате в момента са нещо нормално и преходно та ние имаме само огромното желание да дадем най-доброто на вашите слънца.  bouquet

# 850
Благодаря ви отново 4е ме подкрепяте но о6те ми е зле
трябва да се стегна
не знам как но трябва трябва да се измъкна от дупката в която съм навлязла с двата крака
Надявам се скоро да свар6ат тези мои терзания  Cry

# 851
mila2002, доста от нас са минали през фаза - да го върна това дете. Два месеца след идването на малката бях изстерясала. Имах много служебни ангажименти (неотложни - със срокове), каката имаше нужда от помощ в училище, болни пенсионери и т.н., а денонощието имаше само 24 часа. Изпадах в ужас и ревях като магарица. Питах се правилно ли постъпихме, не е ли грешка, това не е ли по - лошо за всички .... Вместо да даря любов и грижи на още едно дете, направих нещастни две деца. Но постепенно всичко си дойде на мястото. Сега се чудя, как може да съм била такава, да са ми минавали такива пораженчески мисли в главата. На всичкото отгоре се борих сама със себе си, с никой не споделях (ми такава съм си - куха лейка). Само че, добре че беше форума и четях и попивах всичко и преодолях тези страхове. Няма да усетиш как ще мине този етап. Ще почнеш все по рядко да се чувстваш така зле, ще виждаш само хубавите неща.

# 852
mila, мисля, чв повечето от нас, които имаме повече от едно дете /независимо дали и двете са осиновени или са осиновено и биологично/ след осиновяването на второто сме се борили с подобнми мисли, изживявали сме подобни страхове, завадали сме си подобни въпроси. Когато осинових сина си /той отдавна беше излязъл от бебешката възраст, беше на 3 г. 2 месеца, със сериозно изоставане в развитието, изискваше много грижи и внимание/ месеци наред се терзаех докато се опитвах да му помогна да се адаптира, да започне да наваксва изоставането си, да "стъпи на краката си" в буквалния смисъл... Чувствах се безпомощна, неспособна, дори безотговорна, обвинявах се, че съм лишила дъщеря си от грижите и вниманието, които заслужаваше... Обвинявах се за "прибързаното" си решение. Не можех да спя /но ядях даже повече от необходимото и на нервна почва качих бая килца/. С никого не смеех да споделя, защото всички /с изключение на съпруга ми/ предварително ме бяха обявили за "луда" /когато казах че осиновяваме второ дете/. Година и половина след като осиновихме сина си, съпругът ми почина и стана още по-трудно... И единственият човек, който през цялото време нито веднъж не изказа каквото и да е съжаление, а искрено и безрезервно се радваше на "бебето", помагаше ми и ме подкрепяше с усмивка, беше дъщеря ми - каката, която пожела да осиновим "точно това дете", която единствена разбираше и ни превеждаше бебешкия говор на Борко, без която Борко днес нямаше да е това, което е. Не знам ако не беше тя, дали и на мен не би ми минала мисълта да го върна....
Та, mila, помисли - как двете ти момчета приемат сестричката? Как се чувстват? Как се отнасят с нея? /Впрочем, те колко са големи?/

Прегръщам те и ти желая сили и търпение.
Заслужава си!
 Hug

# 853
Mila, да ти кажа честно и аз имам огромни проблеми - от три години не работя, пьрво, защото нямаше кой да гледа баткото. Нейсе - успяхме да го настаним на градина, обаче пък зачакахме малката, която си я бяхме поръчали и пак не започнах работа. Мъжът ми, милият, ни издържа, ама не не сме много добре, защото много борчове имаме. Преди половин година осиновихме дъщеря си, няма кой друг да я гледа, на детска ясла не се класирахме и се очертава още една "гладна" година. А и аз съм кака на всички ви и като тръгна да си търся работа голям зор ще видя. Абе в голяма дупка съм и поради тази причина и мен децата много често ме дразнят, но аз го отдавам на собствените си проблеми и обвинявам себе си, че не намирам изход. За "връщане" и през ум не ми минава, обаче на моменти много ми тежи и искам да нямам никакви грижи. Напълно те разбирам за досадата сутрин.
Та мисълта ми беше, че може би не сме успели да си подредим нещата в личен план, затова не се справяме и изпадаме в криза. Дали не е така?

# 854
О мили мами не си мислете че като почнете работа ще е по-лесно нашите деца не обичат да се делят от нас, моето много трудно на градина после му хареса но отначало. Пък колко терцания че го оставям там, сега вече по-голям не желае да стои при баба си на село. Майка ми е 54г жена, не е възрастна и го гледат като писано яйце пък и лятото на село има много деца. Но нашите хубави деца не обичат да се делят от нас, страх ги е. Така че и аз имам терзания че го оставям и съм на работа. Всичко е свързано с парите, но нашите терзания са нищо като видим промените станали с године. Моя бръмбар не мога да го позная какъв красавец е станал през тези 5г и нещо през което време ме е ощастливил

Общи условия

Активация на акаунт