СНБМ - инициативи - 10 част

• 11 419
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
Нещо странично - снимката в подписа ми може да се използва за нещо около идеята - за да не обръщаме гръб на България, абе всичко свързано с това да се отглеждат повече деца в Блъгария и да не се емигрира, защото се търси по-спокоен живот, по-лесно отглеждане на деца и т.н /макар, че си имаме що годе добра социална система/. В по-голяма резолюция снимката изглежда добре. Някъде я имах и чисто графично - само контурите и с надпис отстрани - много добре се вписва в подобно мото според мен. Може за бъдещи инициативи.

P.S. Може израза да е по-позитивен - Ние още не сме обърнали гръб на България, или - Ние отглеждаме децата си тук, или - За повече деца в България! Ние няма да си тръгнем /и ще се борим за по-добър живот/ - Сдружение Настоящи и Бъдещи Майки!

P.P.S. А става и за плакат, но трябва да не е снимката, а само контурите на двете тела, за се направят в такива цветове като логото или черно и някъде наоколо да има подобен надпис на изброените по-горе /гравитиращ около това, че сдружението се бори именно за това - да има повече деца в България и хората да остават тук да си гледат децата/. контурите ги предлагам, защото няма как на фона на тая шарена сника да се сложи шареното ни лого и да изглежда добре... Сори, но не мога да измисля нещо по-оригинално в момента...  newsm78

http://mammas.hit.bg/plakat3.jpg - Марто направи някаква визия по тая идея, но е без въпросния текст и не е точно както си го представях, но ви го пускам

# 166
Мисля, че новите слогъни, които коментирате са повече в стил в. 24 часа, на когото никога не съм била привърженик. 
Много ми е агресивно, а мисля, че целта ни поне за сега е диалог.

Това биха били добри слогъни за по-нататъшна борба, ако не постигнем нищо с по-дипломатични стъпки.

Това е от мен

# 167
Мисля, че новите слогъни, които коментирате са повече в стил в. 24 часа, на когото никога не съм била привърженик. 
Много ми е агресивно, а мисля, че целта ни поне за сега е диалог.

Това биха били добри слогъни за по-нататъшна борба, ако не постигнем нищо с по-дипломатични стъпки.

Това е от мен

И аз съм на същото мнение. Също и за това дае инициатива срещу неравностойното третиране - трябва да има позитивно формулиране - казаха ни го и от ФРГИ май на оучението - по-добре да е За равнопоставено третиране или ещо такова - тоест не се борим срещу нещо , а за нещо.  Peace

# 168
Цитат
Но това заглавие не бива да стои поканата и материалите, които ще даваме на институциите. Все пак с кръглата маса търсим диалог, а не конфронтация с институциите. За това предлагам в поканата и програмата да оставим само неутралното заглавие „Инициатива срещу неравностойното третиране на семействата с близнаци”, защото иначе рискуваме да предизвикаме неприязън и да откажем хора от администрацията да дойдат.

Доли,

едното е име на инициативата, другото е тема на кръглата маса.
Малко по-горе направих това уточнение.
И тъй като повечето от момичетата се обединиха около тази тема, съм я сложила.

Наистина търсим диалог с институциите. Не мисля, обаче, че така формулираната тема на кръглата маса по някакъв начин ги накърнява. В крайна сметка, това са проблеми не на настоящата власт, нито на предното или по-предното правителство.
Това са проблеми, трупани с години. И те са факт! Обективен. Аз лично не виждам нищо страшно и неприязнено.
Напротив, мисля че тази формулировка ще даде по-голям тласък сред институциите.

И тъй като на Кали програмата й трябва до довечера, моля и другите момичета да си кажат мнението. Нека го решим заедно.

Написах го на лични, пиша и тук. Познавам добре работата с държавната администрация. Познавам доста добре подхода към такъв тип аудитория и техния поглед.  Казвам ви, ако ми изпратите покана в този вид нито ще изпратя човек, нито ще обърна внимание на това, което ми казвате. А дори и да дойде някой ще бъде настроен негативно и на всяко предложение ще се стига до труден разговор и потенциален конфликт.

Поканата, която изпратих последно е същата, която бях изпратила и по-рано и по която няколко човека пуснаха коментари. От нея съм махнала само заглавието на инициативата, пак по гореописаните причини.

Работих повече от 5 години в Държавната администрация (за институция, която се занимава с обучение и семинари), а сега работя с нея като консултант. Организирала съм повече от 50 семинара и други събития, голяма част от тях с международно участие и доста по-сложни по характер. Това е моя опит и за това си позволявам да изкажа мнение. 

Струва ми се, че изместваме фокуса на дискусиите. По-важно е да се съсредоточим в това, какво ще се каже по време на кръглата маса, като съдържание. В този смисъл апелирам да помогнете на момичетата, които подготвят презентации и ще говорят. Изпратени са модулите в пощата.

# 169
Ако има две три идеи за плакат няма ли да е по-хубаво? да имаме различни, въпреки, че по-малка бройка...

# 170
Нещо не можем да се разберем.

И за да може да се сравнява по-лесно и да е ясно за какво говорим:

Вариант на Доли

Цитат
ДО

Уважаеми ..............

Сдружение “Настоящи и бъдещи майки” (СНБМ) е гражданска организация, обединяваща усилията на жени от цялата страна с единствената цел – подобряване условията за отглеждане на децата.

Един от проблемите, по които работи сдружението в настоящия момент, е свързан с неравностойното третиране на семейства с близнаци (едновременно родени деца). Във връзка с това, СНБМ осъществява „Инициатива срещу неравностойното третиране на семействата с близнаци”. Инициативата се осъществява в рамките на проект „Знания, успех промяна 2007”, съ-финансиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи”.

В рамките на тази инициатива, СНБМ организира на кръгла маса за провеждането на отворена дискусия по проблемните области между ресорните институции и неправителственият сектор в наше лице. Вярваме, че по пътя на дефинирането и обсъждането на проблемите ще можем да достигнем до удовлетворяващи всички страни решения и възстановяване на социалната справедливост по отношение на едновременно родените деца и техните семейства.

За нас е удоволствие да поканим Вас и/или Ваши представители да вземете участие в организираната от нас кръглата маса. С оглед постигането на по-добри и устойчиви резултати, ще се радваме да присъстват представители, които са пряко ангажирани в работата си с поставените теми и ще са в състояние да представят позицията на Вашата институция (организация).
Кръглата маса ще се проведе 19 юни (вторник) 2007 г. в хотел „Глория Палас”, бул. Мария Луиза №20.
Приложено Ви изпращаме програмата на кръглата маса.

Моля да потвърдите своето присъствие на телефон ..................

С уважение:.................

Вариант на Моли:

Цитат
ДО......................

Уважаеми господин / госпожо ......................,

Сдружение “Настоящи и бъдещи майки” (СНБМ) е гражданска организация, обединяваща усилията на жени от цялата страна за подобряване условията за отглеждане на деца.

Един от проблемите, по които работи сдружението в настоящия момент, е свързан с дискриминационното отношение на закона към семействата с едновременно родени деца /близнаци, тризнаци и пр/.

Във връзка с това, СНБМ осъществява

Инициативата "За няколко живота една утроба стига,
за няколко деца един портфейл НЕ!”,

която е в рамките на проект „Знания, успех, промяна 2007”, съфинансиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи”.

В рамките на тази инициатива СНБМ организира кръгла маса на тема

“Близнаците в България – дискриминирани/ощетени/отречени от закона”,

на която ресорните институции и неправителственият сектор в наше лице ще дискутират проблемите на семействата с близнаци. Вярваме, че ще можем да достигнем до удовлетворяващи решения и възстановяване на социалната справедливост по отношение на близнаците и техните семейства.

За нас е удоволствие да поканим Вас и/или Ваши представители за участие в организираната от нас кръглата маса. С оглед постигането на по-добри и устойчиви резултати се надяваме да присъстват представители, които са пряко ангажирани в работата си с поставените теми и ще са в състояние да представят позицията на Вашата институция (организация).

Кръглата маса ще се проведе 19 юни (вторник) 2007 г. в хотел „Глория Палас”, бул. Мария Луиза №20.

Приложено Ви изпращаме програмата на кръглата маса.

Моля да потвърдите участието си на телефон ......

С уважение:

От миналата седмица до днес има нови неща и по отношение на поканата, и по отношение на взетите от сдружението решения.

Това, че миналата седмица се е финализирала, не означава, че сега не трябва да я пипаме и да я преработим, ако е необходимо.

Работила съм 7 години в екипа на кмета на град Пловдив. От пет години работя в медия, публикувала съм над 200 статии на различна тематика.  Имам поглед както върху държавната администрация, така и върху медиите. А най-вече върху писането на текстове.

Момичета, на практика има два варианта на покана. Огледайте ги много внимателно.
Не се ограничавайте само с това да има ли името на инициативата и тема на кръглата маса, или да ги няма. Просто четете всичко.

# 171
Май съм първа ...  Wink

Гери, името на инициативата е „Инициатива срещу неравностойното третиране на семействата с близнаци” и така трябва да остане.
Кръглата маса няма име. Според мен.

"За няколко живота една утроба стига, за няколко деца един портфейл НЕ!" е слоган на кампанията, а
“Близнаците в България – дискриминирани/ощетени/отречени от закона” (или каквото друго се реши) е заглавие на прессъобщението за медиите.

В текста на Доли има твърде много тавталогия, изреченията са тромави и трудни за разбиране.

Нека и другите си кажат мнението. Това е моето. За съжаление в момента не мога да напиша своите корекции -
ще стане едва довечера.

П.С. Някой друг иска ли да си напише автобиографията?   Mr. Green

# 172
Май съм първа ...  Wink

Гери, името на инициативата е „Инициатива срещу неравностойното третиране на семействата с близнаци” и така трябва да остане.

"За няколко живота една утроба стига, за няколко деца един портфейл НЕ!" е слоган на кампанията, а
“Близнаците в България – дискриминирани/ощетени/отречени от закона” (или каквото друго се реши) е заглавие на прессъобщението за медиите.

В текста на Доли има твърде много тавталогия, изреченията са тромави и трудни за разбиране.

Нека и другите си кажат мнението. Това е моето. За съжаление в момента не мога да напиша своите корекции -
ще стане едва довечера.

П.С. Някой друг иска ли да си напише автобиографията?   Mr. Green

Леле-мале  Laughing Laughing  Joy Joy

Аз съм за първият вариант. Мацки, хайде включете се, за да вземе решение, моля ви!!!

# 173
Цитат
Май съм първа ...  Wink

Гери, името на инициативата  е „Инициатива срещу неравностойното третиране на семействата с близнаци” и така трябва да остане.

ще стане едва довечера.

П.С. Някой друг иска ли да си напише автобиографията?   Mr. Green

Peace

п.с Аз искам да си споделя  автобиографията, но на дали някой иска да ми я чуе Party

# 174
Момичета, изпратих на Кабо Алма (Организация Пълна къща) трети мейл, втория го изпратих от мейла на сдружението, но тя нищо не е могла да прочете.
Така, че имаме и тяхната официална подкрепа за кръглата маса!

# 175
Момичета, мъжа ми е командировка, общо взето не мога да стига до компютъра. Снощи седях до 3.30 така че тази вечер смятам да спя.
Поканите и програмата ще се печатат в понеделник , както вече написах снощи , така че могат да се финализират и утре вечер.
Аз лично ще си кажа забележките по поканата утре.

И за пореден път ще кажа, че никой от вас не обръща внимание на най-важните неща.
Не видях никакви коментари нито за програмата, нито за гостите, нито за становище по стратегията и участие в работната група, за която толкова се настояваше.

# 176
Май съм първа ...  Wink

Приемам.

Но може да има тема.

Защо да е само за медиите? Някак двоен аршин ще прилагаме? Не е коректно.

В спора са ражда истината. Благодаря.  bouquet

Цитат
П.С. Някой друг иска ли да си напише автобиографията?   Mr. Green

Peace

п.с Аз искам да си споделя  автобиографията, но на дали някой иска да ми я чуе Party

Еми имам си и аз автобиография, с която се гордея, що да не си я кажа, а? Joy

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 21:17 от Моли Уизли

# 177

И за пореден път ще кажа, че никой от вас не обръща внимание на най-важните неща.
Не видях никакви коментари нито за програмата, нито за гостите, нито за становище по стратегията и участие в работната група, за която толкова се настояваше.

Поканата търпи корекции все още, нали? В сегашния й вид я прочетох, нямам какво да кажа.
Списъкът на гостите - не бих могла да взема отношение по него, доста от хората в него не са ми познати.
Стратегията днес прегледах набързо. Утре ще я разпечатам, за да я чета от хартия ,инак ще ми изтекат очите. Ако успея да се вместя в поставения срок, ще дам и своето мнение.

# 178
Гледям Янич е в списъка с помагащите. И моя милост би желал да е от полза....но с каво не знам Embarassed Embarassed
Мимито, снощи четох темата за детските градини при вас. ПО-добре вземете се организирайте там с gally и с Янич, както и с другите момичета от темата и направете нещо по въпроса.
Ще помагаме  Peace
Може да не бъде от името на сдружението, просто помогнете на момичетата  Peace

Клео, лошото е че мисля че ще е пак шум за нищо.Няма сериозни хора.... А три четри птички пролет не праят. Дори мамата подбудител на всичко това пише ....айде некой да се заема , че аз съм заета правя ремонт  Sick Sick Sick
Нямам какво да коментирам.
Мотото "Близнаците извън закона много ми допада"
И пак казвам ако мога с нещо да помогна - на драго сърце  Laughing Laughing

И срам не срам да си призная  Embarassed Embarassed Малкото хакерче у дома ми е затрило част от ЛС . Не мога да вляза във пощата на сдружението. Може ли някой пак да ми прати парола и потребителско име  Embarassed Embarassed
Мимито, разбирам те, вие си преценете с какво да се наемате и с какво не.Ако решите нещо, ние ще помагаме.Просто нямам време да следя и тази тема, ако има нужда от нещо пиши тук  Peace
за потребителското име не мога да ти помогна, защото моето е администраторско.

# 179
Относно дискусията , която се е заформила за името, явно пак никой не ми е чел постингите:

"Моето мнение е че мотото е много добро за клипа, за поканата за институциите сме оставили само това, че инициативата е против неравностойното третиране на семействата с близнаци.
Все пак не мисля, че на покана до институции може да се слагат провокативни заглавия или както нашето мото да излиза , че плачем само за пари.
Предложението ти обаче е много добро във връзка с журналистите, защото те се заинтригуват от по-скандални заглавия.
Можем да помислим за нещо такова в прессъобщението".
Това е цитата ми от снощи.

Общи условия

Активация на акаунт