Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 575 083
  • 1 111
  •   2
Отговори
# 450
  • Sofia
не съм чувала за такова определение"жаби"...за коя част става дума,за свивките на коляното ли Thinking

намажи с магнезиево олио или гел,напоследък забелязвам подобрение за всякакви болки в краката от него

# 451
  • София-България, Израел - където си поискам
Благодаря, Доли! Боли ме под свивките на коляното (меката част).

# 452
  • Sofia
за облекчаване на разширени вени помагат също -

мазане с истински ябълков оцет,
компреси с начукани пресни зелеви листа,
компрес с тънко нарязана прясна не осолена свинска сланина,
компрес с листа от кестен,
чай от лозови листа

# 453
  • Sofia
Здравейте,

и аз като вас имам разширени вени от почти 10 години. Вчера бях на лекар/ 7 години не съм ходила/ и той много ме изплаши. Искам да си направя консултация и с друг лекар. От София съм, ако можете да препоръчате някой ще съм ви благодарна. Това, което искам от прегледа е да ме прегледат и с ултразвук и да се види дали имам тромби. Вчера лекара наистина много ме уплаши, че е трябвало още преди 10 години да се оперирам, че имам развалена "магистрала" на една от вените, че имам много голямо разстояние 2,26см, а е нормално да е 0.6 см. едва ли не, че скоро ще умра ако не се оперирам. Нямам никакви болки, нито парене нито нищо, отидох просто на профилактичен преглед. Моля да ми кажете дали прегледа с направление включва и ултразвуковия прегглед или за него се доплаща и ако се доплаща по колко плащате? аз вчера платих 80 лв., което си е голяма сума, а искам поне на още 2-ма докора да отида. Назначи ми едно лекарство за 2 до 4 месеца - Новарикс, което като прочетох е хранителна добавка. Пия го от вчера, но си мисля, че ако съм много зле трябваше да ми предпише истинско лекарство.
Започнах да чета темата от началото, до 5 страница съм и прочетох за лечебното гладуване - някой подлагал ли се е на него освен авторката на поста и има ли ефект? ще продължавам да доизчета темата и ще пиша ако имам още въпроси.
Хубав ден на всички

# 454
  • Sofia
От 25год.съм с проблеми с вените,но за щастие без болка...не са приятни за гледане,но важно,че не ми създават друго неудобство.При мен е и наследствено,и  двамата ми родители и техните са с такива проблеми.Това ми състояние освен от двете бременности е и от постоянните колебания в килограмите .Лечебното гладуване/плодуване/ ми е оказвало само положителен ефект,след това съм забелязвала свиване и избеляване на вените.Плуването,умереното ходене и физ.натоварване,йогата също много ми помагат.

# 455
  • Sofia
 Doli, а ти къде ходиш на прегледи и колко често?
И на мен ми се появиха при първата бременност тези проблеми с вените.
Аз от 2 месеца ходя на фитнес, лекаря ми каза да спра и като спорт, че е подходящо плуването.

# 456
  • Sofia
Не ходя на лекар и не съм ходила  Embarassed

Само един път си правих доплер на краката/преди 7год./,нямаше нищо притеснително...казаха ми,че трябва да намаля килограмите и да не нося тясно,стягащо бельо и дрехи.
Аз сама си приготвям есента разни разтвори и мазила на основата на див кестен,вечер гледам да спя с повдигнати крака на твърда възглавница.Приемала съм най-различни капсули/вече не/,ползвам и готови продукти за мазане....спортувам умерено,разходки,домашен фитнес,йога,лятото-плуване...но още не съм се преборила с килограмите Blush

# 457
 Съдови хирурзи твардят,4е било световна практика ежегодно да се прави склерозиране на вените щом веднъж ве4е си се оперирал Какво зна4и това? След 5 години ще останем без вени по краката!!! Не мога да разбера как правят  успешни мозъ4ни операции и сърде4ни и хората си живеят безпроблемно 20 години,а нещо по-просто ,като вената НЯМА ЛЕ4ЕНИЕ ???

# 458
  • загубено
Кои са тези съдови хирурзи, които го твърдят това?

# 459

" Доц.Виктор Княжев, Варна

...
Световната практика  показва, че склерозиращата терапия трябва да се подновява  ежегодно.
От друга страна, 3 години е срок, през който възможно нещата да са напреднали до степен, че следва да се разгледа въпроса за оперативното лечение.Освен това тогава още  не сме имали лазер. Така че елате да видим и заедно да решим по кой път да продължим. "

Темата е "Разширени вени, МБАЛ "Света Ана" - Варна, Д.Големанов? " ot 14 noemvri 2010g

# 460
Здравейте,писала съм и преди в тази тема  Sad,но пак да си кажа .Страдам от разширени вени появили се по време на втората ми бременност имам един лазер и една склеротерапия,но в момента явно се очертава и друг проблем и просто ми се реве с глас Cry Cry Cryот 1 година някъде съм схваната плешки, врат,рамена,ръце ,особено сутрин като стана от сън,до сега го отдавах на голямото натоварване мъкнене,на деца ,колелета и всички екстри,докато преди 3 дена не обърнах внимание на вените на ръцете си,по принцип съм много слаба и винаги са били го явно изразени,нооооооо когато ръцете ми са надолу усещам оня гадния прилив на кръв ,вените изпъкват и просто ,абе имам дискомфорт.сега съм се хванала като удавник за сламка ,че е много вероятно нещо да ми притиска кръвоносните съдове и оттам да идва проблема с ръцете,,,,,,,уф във вторник съм на невролог ,кацете ми нещо успокоително ,,,много съм отчаяна.В момента имам изписана хомеопатична схема за разширени вени,или по точно за съединителната тъкан/ама много не разбрах/ в интерес на истината от 2 дена не ме болят краката,не знам може и да си внушавам newsm78,но има нещо положително.

# 461
  • загубено
За склерозираща терапия питах моят лекар преди време.
Според него се прави в начален стадии и не се повтаря(дано не бъркам).
Аз не съм правила и нямам идея колко е сполучлива.
Има позната която прави преди няколко години и не е имала рецидив.
Предполагам ,че е до организъм.

klims9,много неприятно.
Пиши после какво са ти казали.

# 462
  • Sofia
Здравейте,

аз ходих и на още едно място на преглед за вените - в кабинетите на болница "Света Екатерина", които се намират в Националната Кардиологична Болница. Отидох с направление и ми направиха преглед и ултразвук и доплер без да доплащам. Доволна съм от прегледа. Издадоха ми лист с диагноза, каквато и неполучих при предишния преглед в "Света София" от д-р Гидянов, който само ме уплаши. Нямам запушване. Предписаха ми същото лекарство НОВАРИКС за срок от 3 месеца да го пия и да нося стягащи чорапи. Нямам запушване. Дадоха ми един лист с упражнение http://prikachi.com/images.php?images/76/7262076z.jpg
Питах за операция - лекарката каза, че може да ме насочи към хирург, но че не ми е необходима операция.
Аз лично имам направена склерозираща терапия през 2006 г., докторката от Света София каза, че има рецидив и сега имам още повече разширени вени. Склеротерапията ми я прави д-р Анастасов в МЦ Панацея. Незнам какво е провокирало рецидива.

Аз лично ще отида но още един преглед, за да съм напълно спокойна за себе си и какво точно да правя. Насочила съм се към Кузман Геров от ВМА. Моля, ако някой скоро го е посещавал да сподели как минава прегледа при него.

Успех на всички с борбата с разширените вени!

# 463
http://zdrave.ws/28714/efektivna-recepta-za-lechenie-na-razshireni-veni/ една рецепта с ябълков оцет, която може да се използва след преумора ...

# 464
  • Sofia
чувала съм за ползите на ябълковия оцет,но на истинския,домашен...този по магазините,за 40-60ст.не е такъв Naughty
Правете си домашен,много е лесно,тази есен правих за първи път и се получи страхотен

Общи условия

Активация на акаунт