"Лятото дойде, хайде с ДЕКЕМВРИйчетата на море!"

• 12 509
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
ето и нашата поза за спане, май на Адрианчето - Вайана спеше така! http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135104&photo=120
явно на който както му е удобно Hug

# 181
Елдата е зърно, не съдържа глутен. Продава се в магазини Европа и Пикадили на диетичния щанд.

Последна редакция: чт, 28 юни 2007, 17:55 от Палечка_Малечка

# 182
поли.жекова, елдата е зърнена култура, за която научих тук от форума, скоро мислех да пиша за нея на мамите, които се притесняват, че е нисък хемоглобина на децата им. Ето една статия:
Излекувайте анемията с елда 
Някъде съм чела, че е алерген, другаде, че захранват с нея, нека всеки сам си проучи и прецени.

Шаменет, браво за писмото, трябва да си търсим правата. И аз където мога пиша, пък дано се оправят нещата!  Peace

На Ния и аз да й изпапкам джапанките !  Heart Eyes

# 183
Нора много сладко спинка! И Венета така прилазва Joy!
Били хлапето, не се притеснявай! Тя Пешеходката както обикновено успя да ме успокои, за което й благодаря!
Ние още сме с биберон 1-ка, на Нук.  Вода и понякога кърма пием с него.
Аз не съм сигурна за срещата, защото от понеделник вече и баткото ще си е вкъщи и с двете хлапета сигурно няма да мога. Но засега не става ясно за колко часа става дума.
Гледам, гледам снимки, ма всички бебоци са ни много сладички!

# 184
liletka , би ли споделила моля на Хумана коя друга / освен банановата каша / е вкусна, че искам да разнообразя ......
Онзи ден взех на ХИПП една млечна - с праскови и кайсии, но не е толкова ароматна и вкусна като Хуманската банана.  Hug
poli.jekova hahaha Joy , видяхме как се забавлява Дани, предполагам , обаче че за майка му веселба започва след това / при разтребването /  Wink
Абе да взема да щракна малко пози на Жижо и аз ли ....  newsm78
Нещо напоследък нямам дух за снимки, ама май трябва , че ще прескочим периода....
Биберони не смених, имам едни дето им разширих дупката / ръчно / , а тези за сок и вода - ползвам старите.
Хайде , ако мога пак ще пиша...
Засега лека  bowuu

# 185
Magesta ,има една с банан,ябълка и сухари и другата е с маракуя.

# 186
На Хумана е много вкусна и ароматна маракуя с праскови от 4 месец.

Лека и безаварийна нощ на всички дано се наспите. smile3524

# 187
Благодаря, Тини-Мини за супер информацията, а на Дани хемглобина  е 115, което според референтните стойности си малко нисък, но лаборантката каза, че на децата по принцип бил така и няма място за притеснения. Някой с мнение по въпроса ?

Магеста, за оправянето след тази бъркотийка мисля, че си е рано за притеснения. Елате ни вижте зимъска, когато проходят тез деца.

Айде лека и от мен !

# 188
Aха , точно тази с маракуята я мислех, значи ще я взема другия път, щом я хвалите Peace
Мерси   bouquet
poli.jekova , за хемоглобина аз меко казано изпаднах в паника като видях на Жижо хемоглобина че е 118, но моята педиатърка каза, че са отлични резултатите.
/ На Цибалаб бланките показват референтни стойности за мъже 130 - 180 , ама май наш'те мъжлета  не са възмажали толкоз още  Wink . Сигурно на децата са различни. Мисля нямаш повод за притеснения. /
Да питам пък аз сега......при нас пишеше при урината : масово урати, което не ми хареса ...  newsm78
Педиатърката предположи, че просто е престояла урината повече време в лабораторията.....
Има ли други с такава диагноза....?
И още нещо  .... въпросната елда, дето се коментира, дали е вкусна ...  newsm78
Ядат ли я децата ?

# 189
Magesta ,има една с банан,ябълка и сухари и другата е с маракуя.

Тази с  банан,ябълка и сухари съдържа глутен. А праскова и маракуя наистина е страхотна, изпапкахме една кутия. Сега съм взела безмлечна ябълка пак на хумана на мен лично много ми допада, ма бебка не я ще. Може и от жегите да е, че тя от два дни на всичко се мръщи и стиска устенца..

# 190
  • Бургас
Честит рожден ден ivi2000

С пожелания за упоритост, за да следваш мечтите си; смелост - да ги осъществяваш; търпение, за да ги постигаш; и много любов, за да дава смисъл на всичко това!

# 191
Честит рожден ден Иви2000   bouquet

За гречката (на български елда) и аз четох, че  ескрит алерген и мисля да почакам. Знам обаче, че често се захранва именно с нея. Това е зърнена култура, която е един вид заместител на ориза. С тази разлика, че от нея не се пълнее и е пълна с разни полезни неща за организма. Не мисля, че е необходимо да се чудите дали ще хареса на бебоците, защото те са с толкова различен вкус от нас, че няма как да знаем.

Сега един въпрос относно пастърнака.......възможно ли е да направим алергия от него. Защото купих аз едно пюре на хипп в което има пастърнак, магданоз и пълномаслено мляко (защото не съм го дочела) и сега незнам от какво се обринахме.

Ориза го въведох пак с хипп има броколи с ориз.

Поли Жекова той и нашия хемоглобин е 116, но ме увериха, че си е в норма.
За спането не изоставаме от вас в странните пози, но аз сутринта снимах кревата (демек бойното поле) да ви покажа къде я слагам да спи и от къде я вадя: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3301251 и http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3301250

Детелини нормално е да се развали млякото и всяко сухо нещо, което оставиш в хладилника.....там все пак е доста влажно.

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 01:43 от iva-bebe

# 192
detelini аз Фризолака го държа на една етажерка в кухнята,на стайна температура и да ти кажа досега такъв проблем не съм имала.Явно самото мляко в кутията е било нещо кофти,но не се притеснявай,щом не си давала на малкия от него едва ли ще му стане нещо.
Честит рожден ден на ivi2000!!!!!!
Много,много са ви сладки бебоците!!!Аз съм влюбена в сандалите на Ния!!!

# 193
Момичета, ето тук има инфо за хемоглобина - http://www.diagnostika-sofia.com/analytics-listing-detail.php?ck=165
Така че, хемоглобин около 115-120 си е ОК за бебенцата.
Честита половин годинка на бебе Митко на мама danil, бебе Кристиян на мама Zory5rova, бебе Деница на мама rali_m!
Честит рожден ден Иви2000   bouquet
Честит имен ден на всички именяци и най-вече на ПЕТЪР на Ники!

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 08:17 от Betty L.

# 194
  • Русе
Честит имен ден на Петър на Никки Иванова!
 Да расте здраво и послушно дете за радост на мама и тати!

Честит рожден ден на Иви2000!!!

Общи условия

Активация на акаунт