Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 360
  • 291
  •   1
Отговори
# 15

Да ви питам нещо някой успяли да си вземе акта за раждане?След колко дни и може ли таткото да отиде в общината с двете лични карти,а дали трябва още нещо да носи?
На неродилите още стискам палци Praynig
Ние взехме акта за раждане на 2 ден след изписването. Трябва  да си изплатил всички задължения към общината ( данъци и т.н.)и не са необходими други документи освен л. карта.( само на мъжа ми ,моята не са я искали).

# 16
Здравейте и да ни е честита новата темичка.
За подсичането аз мажа с Еудермол 0 и съм много доволна,и цялото тяло мажа.Мазахме с чико но се изрина,от очко бочко също.
За болничните,аз чакам за април още.
да ви питам на мамите които дават от шише по колко грама давате сега.
Аз кърма почти нямам,едвам от двете гърди днес изцоках 50 гр. #Crazyнаправо незнам.Ама аз нямам време да ям ,да спя, и да се окъпя.Направо съм заприличала на плашило.Добре че вечер мъжа ми я гледа за 20 мин да си взема бърз душ.Вчера реших да хапна и Ивайла пък реши ,че иска на ръце,след това реши да ака и така.Кам 11 се тропясах умряла.
А за акането да ви питам,по колко пъти аката на ден вашите зверчета Laughing baby_neutral baby_neutralМоята Ивайла взе само по един път и то вечер ама много стабилно. Confused.Вие как сте.
Това е засега че малкия звяр е гладен,да ходим да се мъчим.Много сме и злоядииииииииииии.[/color][/size]

# 17
Здравейте и от мен!!!
Реших да се запиша и аз в списъка с юнските бебета. Аз съм Албена - на 31г, от Русе, но живея в София от 6 години.
Яна се роди на 18 юни в Майчин дом (планово секцио). От четири дни сме си вече в къщи. На Яна май и харесва в къщи. Само спи и яде...Малко е сънлива, може би от жегата. Ако не я събудя за кърмене, не знам дали ще се сети да яде. Не спазвам някакъв точен график на кърмене, но като минат четири часа и половина и не е яла, вече я будя. Тогава си яде. Нощното хранене - по същия начин. Снощи я кърмих към 22 и аз се събудих към два и половина с препълнени гърди...После чак на сутринта в 7 я събудих.

Аз като майка и на зимно бебе (баткото) се чудя как да обличам Яна. От вчера я държа само по една блузка и по памперс. Днес даже я оставих за половин час без памперс по голо дупе, за да не се спарва. Чудя се и кога мога да я извеждам вече навън. Тези жеги ми объркват малко плановете. Мисля си, че две седмици след раждането и при това време навън, вече мога да я извеждам с количка за половин час ??????

Това е накратко...Поздрави...

# 18
Здравейте и от нас Simple Smile
По въпроса за НОИ: болничните за м.04 ги получих на 14.06, така че другия мес чакам вече майчинството.
Акта за раждане го взехме в деня на изписването и на следващия дори успях да подам документи за еднократната помощ - обещаха я до края на м.07, а м. 07 ме поканиха да подам документи и за детски - прословутите 18 лв. на мес. Wink
А за пудрата - аз имам един крем, който е с пудра или по-точно кремообразна пудра на Мустела и първия път като го намазах и като видях какво му стана с преди това перфектната кожа и го отписах и сега го мажа след всяка смяна на памперс с олиото или млякото на Бюбхен. Но аз много рядко сменям памперс без да го измия, изглежда ми някак странно да го замажа само с кърпи  Crazy
Вие, мами, как се справяте с количките? На мен ми е по-трудно отколкото да се науча да шофирам автомобил  ooooh! А се оказа, че е невъзможно да мина през подлез сама  Confused А то Варна - само подлези. Дали аз не случих на количка (триколка на Хаук) или и други имат такъв проблем  newsm78

Последна редакция: вт, 26 юни 2007, 17:08 от m_a_y_a

# 19
  • welcome to the Jungle
ЧЕСТИТ СИН СТАМЕН на мама ГАДЖЕ!!
Е, разбира се и на най-щастливия татко в този момент  HugНека ви е живи и здрав юнака, да расте все така силен, здрав и борбен и само радост и щастие да ви носи!

antoniast , аз си взех акта за раждане миналата седмица още. Беше готов преди 20 дневния срок, който ми бяха казали от "г-жа Киркова". Обаче отидохме заедно с мъжа ми, гледаха ни и на двамата личните карти, нас ни оглеждаха и доста време сверяваха данните.
В интерес на истината, когато ми дойде реда на гишето ми казаха "ДВЕТЕ ЛИЧНИ КАРТИ моля", което ме навежда на мисълта, че може и единия родител да иде с 2те лични карти.
Момичета, явно във всеки град си има различни разпореди, правила и т.н. за даване на този Акт за раждане. Понеже Антониаст и аз сме в една община, а май и в една болница сме раждали, та вероятно трябва мен да ме попрочете  Mr. Green Joy bowuu като отъпкала пътечката вече  Wink

А сега, от началото на юли се подават заявленията и за детските и за еднократната помощ, та го имайте всички предвид  Peace.

Относно гъзенцата - все по-често мия насраното дупе на чешмата, подсушавам с тензухената пеленка на повивалника и мажа ооообиииилнооо, така, че да се получи тънък слой с : БЮбхен против подсичане, ЗДРАВЕ или преварен зехтин. Идеята на слоя крем е и да се наака бебето - да не му се разрани от акитата кожата. А и е време вече да им масажираме тези части на тялото, които са най-обездвижени - гръбче, дупенце и т.н.
ПЪпчиците вероятно са от претопляне   bouquet

Последна редакция: вт, 26 юни 2007, 17:27 от Lioness

# 20
Честита ни нова тема и ново местонахождение  Grinning

Нещо съвсем се сдухах с това кърмене........... #Cussing out
Днес сефте се опитах да се изцедя след като Цецо беше ял 15 минути от едната гърда- от нея успях да изцедя няколко капки,а от другата гърда само 30 грама......... Cry

През1 час се буди гладен и така..... по половин час на гърда - спи и яде -направо ми писна........
А и не ака редовно...взех да го дохранвам с АМ - смуче жадно горкия , а на цицата вяло- все едно я ползва за приспивателно.Не ме изцоква явно като хората и ми е намаляла много кърмата.Леко взех да се отчайвам,че ще преминем на АМ въпреки желанието ми да го кърмя.

И аз ползвам пудра за тестисите и мажа с Бебетан дупето,но то не му е много червено.Пъпчето му падна на 3 ден от връщането ни в къщи,но още му кърви.

Да споделя,че му намерих цаката на къпането-къпя го наобратно.И каките така ги къпех в началото ,но бях забравила.Хващам го под гърдите и той гледка надолу към водата.Така въобще не плаче.

Чао за сега от мен !!!!!

# 21
Краси бъди по упорита и продължавай да му даваш на бебето да цоцка и се храни пълноценно и много течности!Аз кото давам акъл  Wink а за къпането ами така е краси малките мишки докато не са тежки така се къпят и им се мият дупетата!galerida пудрата служи за подсушаване!Albena9  Hug добре дошла в редиците ни!Мамчета моя дребния почна коликите да ви се оплача и понеже го боли си мисли че ще му мине като ми виси на цицата ама не! Намерих от една приятелка инфакол и днес го почнах проблема е че не знам колкло често да давам капки от него!Някой има ли идея по колко се дава! или като го боли тогава да му давам  newsm78  m_a_y_a  няма да слизаш по рампите а със задните гуми по стъпалата! Моята приятелка с 3-ката такава прави виж пробвай, но гледай да не си сама защото ако не ти е стабилна количката може да стане беля и да се обърне!
Здравейте и да ни е честита новата темичка.
А за акането да ви питам,по колко пъти аката на ден вашите зверчета Laughing baby_neutral baby_neutralМоята Ивайла взе само по един път и то вечер ама много стабилно. Confused.Вие как сте.
Може да един път, но е качествено! Laughing и аз така искам, а моя все ми прави номера като му измия гъзеца и сложа новия памперс и се изсира
Момичета тече ли ви още и горе-долу колко време продължава?
Ами така ще е и аз чакам да свърши, майка ми каза че при нея е било 20 дни и аз така се надявам ама знам ли, важното е че вече доста намаля! А за акта, мъжът ти няма начин да не оправи с нещата да отиде и да пита какво точно му искат защото навсякаде май е различно  Wink Отивам да си почина  Wink

# 22
  • welcome to the Jungle
Честито на новите мами Simple Smile и успех на тези, на които им остава съвсем малкоооооо!

И да споделя: раждането е нищо в сравнение с кърменето! Да се оплача - мъча се вече повече от месец с кърменето, защото всички казват, че майчината кърма била най-полезна за бебето и аз като добър родител правя всичко, за да осигуря това. До скоро бях с почти кървящи зърна, излекувах ги като ги мазах обилно с гермастан и крем при подсичане (същия, който ползвам за бебето) и се оказа страшно ефикасно. След което почнах да чета едни книги, в които е подробно описано по колко грама трябва да яде бебето по часове през деня. Започна се яко цедене и последва разочарование като вместо 100 грама цицката пуска 80 например....и всичко това защото на първата консултация ми казаха, че бебето не наддавало добре. Всъщност Георги се роди 3.850кг и 52 см(моля попълнете пропуска на първа страница) и след месец тежеше 4.750 кг......не знам какво не й хареса....най-вероятно педиатърката се е пообъркала. Сега не мога да регулирам количеството кърма - Георги суче, после аз цедя почти по 50 - 80 грама и се чудя дали е ял достатъчно.
Лъвичке, защо си на мнение че не е нужно да освободиш гърдата от остатъка от кърма след поредно кърмене. Аз с моите книги Simple Smile....та прочетох, че така се получава мастит, абцес и дрън дрън...
Споделете вашия опит! За мен къменето е цяло бреме, поне за сега. Не знам колко ще издържа!

Копирах целия пост нарочно  Laughing.
1. (отзад напред) МАцка, незная в кои книги точно четеш, аз лично - от кърмаческата библиотека на този форум! НЕ се цедя никога след хранене, а само, когато усещам болка, неудобство и неприятно чувство!!! И НЕ цедя до капка, а само колкото да дам спокойствие на гърдата и да я направя леко мекичка.
По този начин съм кърмила 10 месеца големия ми юнак, а вече месец близо и малкия. Мастит НИКОГА не съм имала! Имала съм запушване на канали, които съм оправяла благодарение на безценните съвети на nani_, hedra, Assinka - ей тези 3 мадами са ми помагали ВИНАГИ!!! Последните 2 са невероятно известни в кърмаческия форум, първата е акушерка и то мноооого пекана  Hug.
Та нека ти бъда жив пример как без доизцеждане, детето ми се храни пълноценно, а аз живея лезгрижно, с меки гърди, които изхранват много добре мъничето. Естествено, говоря към този момент, утре може и аз да пострадам  Wink Heart Eyes
А всъщност каква е функцията на доизцеждането  newsm78 Бебето яде точно толкова, отколкото има нужда. Аз какво да доизцеждам? Чела ли си, че доизцеждането води до хиперлактация  newsm78, а хиперлактацията + неядене от страна на бебето (примерно при една кърмаческа стачка) - води точно тогава до мастит, запушвания и т.н?

2. Сигурно не си го прочела, но се чудя и защо измерваш така "яко" бебето преди и след ядене? Твоята педиатърка не ти ли е обяснила, че бебетата не са роботчета и в различни часове от денонощието имат различен апетит и се хранят с различно количество мляко? И за да се изчисли ОТНОСИТЕЛНО точно какво яде бебето се правят 24 часови, 48 часоми и даже още по-дълги пробни кърмения, сумира се целия изяден грамаж и се разделя за деня  Shocked От 1, 2,3 хранения изводи НИКОГА не се правят!

3. При наддаване от 900 гр/месец и то само от кърма - ТВОЯТА ПЕДИАТЪРКА Е ПРОСТО НЕАДЕКВАТНА  Joy hahaha. ТАзи жена явно скоро книга за кърмене, хранене на бебето и т.н. не е отваряла  Joy ( ей тая порода компетенции най ги обичам)! Дано поне в някои отрасли на медицината е добра си заслужава да е лична докторка на твоето бебе  Flutter.

4.   Hug Да ти е жив и здрав юнака и много радост и щастие да ви носи! Отивам да му впиша мерките!   bouquet

# 23
  • welcome to the Jungle
Намерих от една приятелка инфакол и днес го почнах проблема е че не знам колкло често да давам капки от него!Някой има ли идея по колко се дава! или като го боли тогава да му давам  newsm78 

И аз давам ИНФАКОЛ.
Дава се задължително преди всяко ядене. Идеята е млекцето, което ще поеме, да го "закара" директно до черевцата, където започва да действа. Ако му го даваш по всяко друго време - ефектът няма да е същия.
И се зареди с търпение, инфаколът и всяко друго подоблно лекарство започва да действа след  натрупана определена доза. Т.е. поне 24 часа или 7-8 приема трябва да има...минимум  Blush

# 24
Момичета незнам какво да правя.Малкия не беше акал 3 дни.Направих му клизмичка,та не беше гъстичко.После пак не ходи 1-2 дни.Събота и неделя е акал само по веднъж.А сме с дохранване.Значи като беше само на кърма си акаше по 2-3пъти.И аз от това си правих извода че си хапва добре.А то какво излезе че не сме.Та да ви питам утре ще ходим да му бият имунизация и да видим дали е наддал.Миналия път бяхме горе долу както когато се беше родил.Има ли причина да се притеснявам или не.Може ли да е от млякото.
Гадже честит ти син Стамен!
  bouquetАлбена9 добре дошла при нас.  bouquet
А за болничните.Едва миналия месец ми изплатиха болничния за февруари и март.Но тя мойта е дълга за раправяне.И няма да ви досаждам.
Хайде лек ден от нас.И леко и безпроблемно...

# 25
  • Варна
Здравейте мамчета!
Ние след изписването от болницата вече сме в новият апартамент, а там нямаме интернет и се позагубихме малко. Липсват ми вашите шеги и коментари.

Днес сме на гости на баба и дядо и се възползвах да пиша.

Малкият Владко днес беше на консултация и за 15 дни е наддал 600 гр. Иначе всичко ни е наред. За сега имаме малко колики, но много му харесват капките  и мисля, че му действат добре. Спи нормално през нощта и за сега не е плакал истерично.

Надявам се от другата седмица да имаме интернет и да се включа във вашите коментари.

Специални поздрави на Уси, Светлито и Лилибон.

Видях коментари за Йоргова. Уси тя преглежда ли по ЗК. Тя ни беше педиатър в болницата и ми направи добро впечатление, но ми каза че преглежда само на свободен прием при д-р Уалид.
Ние се записахме при Дора Петкова до Тракия. За сега сме доволни.

За сега толкова, когато имам нет ще Ви пиша повечe.

# 26
Благодаря ти Лъвичке!
Както винаги оказваш първа помощ и съм ти благодарна! Ще се боря с книгите и педиатърката - явно няма да ми помагат за в бъдеще. А сега не знам как ще се справя с хиперлактацията.........наистина днес имам мляко за 2 бебета........

# 27
  • Варна
По темата за памперсите ние ползваме на Хъджис и съм много доволна. До сега не сме се обринали. Мием се на мивката със сапун за бебета, подсушавам и после мажа с крем за дупета на Себа мед, а тялото го мажа с мляко на Себамед след баня. Не слагам пудра.

# 28
  • Варна
Специални поздрави на Уси, Светлито и Лилибон.

Видях коментари за Йоргова. Уси тя преглежда ли по ЗК. Тя ни беше педиатър в болницата и ми направи добро впечатление, но ми каза че преглежда само на свободен прием при д-р Уалид.
Ние се записахме при Дора Петкова до Тракия. За сега сме доволни.
И аз съм при Йоргова. Тя е само педиатър, Джипи с нея е д-р Димов от Курортна.

За цеденето ... не знам ... ако не се цедя досега да съм направила мастит. А хиперлактация да става от цедене, хич не ми се вярва. Моята лактация по-скоро намалява, отколкото да става хипер.

# 29
  • Варна
Варненски мами, тъй като открихме сезона на разходките, пишете по кое време слизате в градината, да се засечем някой път там.

Общи условия

Активация на акаунт