Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 370
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
ЧЕСТИТИ РОЙДЕН ДЕН, РЕНИ! newsm51
Да си много щастлива и обичана, спокоино да ти е бебче, любящ и помагащ да ти е таткото и много усмивки да са само за теб!

Аз да се похваля, че нощеска успяях да си поспя - от 1 до 5 е спала спокоино, в 5 я нахраних и спа до 9 - та ми се събира сън  Simple Smile
С памперсите и смяната им и аз съм в голяма дилема - и нашата госпожица ака докато се храни или веднага след това, но и ми заспива докато се храни и, ако и сменя памперса както е заспала - буди се и после няма заспиване, та в повечето случай (особенно нощем) я оставям да спи наакана. Да чукна на дърво, за сега няма проблеми с дупето поне.

Слънев и спокоен ден на всички ви - и много усмивки дано има днес   bouquet

# 241
  • В сърцето на ММ

Честит рожден ден на РЕНИ!!!  Най-хубавото вече се е сбъднало,другото ти си го пожелай.  bouquet
Най-накрая се добрах до компа.Все нещо има да се прави.Та за смяната на памперса "на място ",нямаме никакви проблеми защото така засмуква,че и да искам не мога да го отлепя.Таткото го върти на където му е удобно,а той се влачи барабар с цицата. Joy
За пристрастията към ляво и дясно,ние също по-долюбваме дясната гърда и там млякото е в повече.Но гледам да го лъжа и на другата,че да не ни изостави и да се чудим после как да я сколасаме с една.
А да ви питам за плодовете.Ядете ли кайсии?Защото за прасковите знам,че не е желателно,но за кайсиите не съм чувала.А така ми се хапват.С тия дини се опикава и детето наред с мене.

# 242
  • Варна
Честит рожден ден, Рени! Да си жива и здрава и много да те радват и обичат двамата мъже в живота ти!

Ние пък за първи път снощи будувахме от 2 до към 6 и направо бях като зомби. Обаче сега си спи блажено. Май ни почнаха по-силните колики. Сутринта така яко се разпръцка, че се чудих къде аджеба се е събрало всичко това и след това си заспа. Абе, не им е лесно на бебоците. Направо ми иде да отскоча до Англия за малко инфакол. Някой ползвал ли е бейбинос или както се казва и доволен ли е? Не знам дали да сменям еспумизана.
Ди13, ти направо ме уби с тази смяна на памперса докато яде  Joy. Това наистина трябва да се види!

Е, хайде! Май ще отида да си полегна, макар че очаквам включване скоро! Много бебовски усмивки на всички  baby_neutral.

# 243
РЕНИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН![/b] Бъди здрава и щастлива, само да те радват и обичат твоите мъже!   bouquet
На Максим още не са му започнали коликите, засега е все още доста спокоен. Дано ни се размине тази екстра.
за смяната на памперсите - аз го сменям след като се е нахранил, но го изчаквам около половин час да му попремине малко храната. Дори и да е заспал, събужда се само, докато го мия, без да реве, и после пак сладко-сладко си заспива.
След няколко дни сме на първа консултация и ще питам и аз за ваксината и за ортопедичния преглед.
За килограмите - от 11 наддадени през бременността, свалих само 6. Остават ми 5 кг от тази бременност и 7-8 от предишната, така че го удрям на спорт от следващия месец. Засега не спортувам още, но добре поне, че от жегите не ми се яде много. Лактацията я докарвам предимно от много течности и не мога да кажа, че ми е малко млякото.
За детски добавки искам и аз да кандидатствам, но в ролята си на "самотна майка", защото с мъжа ми нямаме сключен брак, а неговите доходи са много високи и няма да ме огрее. Обаче не знам след като е припознал децата, имам ли право да бъда наричана "самотна майка" или не? Моля майките в подобна ситуация да споделят.
Хайде сега ви оставям да се радвате на сладките усмивки (моят също се усмихва, но все още несъзнателно, но пак е сладко:)

# 244
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, РЕНИ!
Бебетата си играят с гърдата и затова прави така. Ди13 и мойта беба грухти и издава всевъзможни звуци.
За ноктите още ме е страх да ги режа.
Вашите бебчета будуват ли? Ние понакога будуваме повече от час. Режим нямяме никакъв.
Днес идва педиатъра в къщи за да се запознаем. И той ми препоръча френската комбинирана ваксина, та затова ще прескочим първата за хепатит. Вие имате ли мнение по въпроса?
А от кога почват коликите?
А за социални грижи - направо ми е мъка #Cussing out  #Cussing out  #2gunfire  #2gunfire - според общината личната ми карта не е валидна заради адресната ми регистрация, от полицията пък казват обратното, Социалните искат да ми задържат акт за ражданеповече от месец.Казват,да ида да го взема след 20.08.Това значи, че до тогава  на детето не можге да се издаде нов акт за раждане. Забравих да кажа, че заради тази простотия с лич.карта - в общината бяха отказали на  татко ни да запишат бебето с неговото име и ми идва да ги  #2gunfire  #2gunfire - или да се откажа от еднократната помощ.
Извинете за досаждането, но ми писна от неразбориите в тази държава

# 245
Привет и от мен, маманчета!  Hug

Дълго време не съм писала, защото се местихме в новия апартамент, занимавахме се с купуване на мебели и монтиране и пр... това, разбира се, покрай грижите за бебо, та доста ни се беше посъбрало....  #Crazy  Отгоре на всичкото, интернет ни вкараха едва вчера, та така... Както и да е, нещата се поуталожиха малко, вече свикнахме в новата къща, свикнахме и с бебока, а и той с нас. Имаме си баба, която много ни помага - аз не върша почти никаква домакинска работа, занимавам се само с Джуниър и така си живеем.

Искам да честитчяна всички новообебили се мами, да са им живи и здрави бебешоците и много радости да им носят.    bouquet 

Рени, Честит Рожден Ден!   bouquet 

Да се включа по темите: нащите ноктенца бяха много дълги още от раждането , така че досега бяхме с ръкавички, едва вчера ги изрязахме - нито го болеше, нито плака, само наблюдаваше любопитно  Mr. Green  По същия начин всъщност реагира и когато му изсмукахме сополите с помпичка за сополи, включена към прахосмукачката.  #Crazy  Аз бях ужасена от това "изобретение", което се оказа широко разпространено пособие и май всъщност не причинява болка на малките душички...  Thinking 
Иначе акаме, пишкаме, усмихваме се, даже се смеем и ядем като за световно. Е това последното ми отнема понякога целия ден....   Tired  От едната гърда продължава да ме боли и това си е....  Момичета, кажете, някоя от вас да ползва силиконови зърна? Вече просто не знам какво да направя.... Иначе се кърмим на поискване и като цяло не мога да се оплача. Само ми се струва, че много продължително суче - по 30-40, стигаме и до 50 минути от едната гърда, после пак толкова от другата...  Tired Tired Tired Я, кажете, нормално ли е според вас? По колко сучат вашите дребосъци? Понякога ни боли коремчето, гърчим се и плачкаме, ама ни минава.

Lioness, моля за съвет, понеже от теб за първи път чух за Инфакола. Та поръчахме си ние, донесоха ни и започнахме да го даваме на Джуниър, много сме доволни, всичко е наред, ама да питам докога се дава? Т.е. колко дълго да му ги даваме? Той почти изпи първото флаконче вече и се чудя дали да не направим пауза преди второто... newsm78  И другите мамчета, ако знаете, кажете Simple Smile
За Вигантола - тук на всички бебета го дават от десетия ден - всеки ден по две капки. Капки Канавит (за кръвта) пием по една капка седмично в продължение на месец, пак от десетия ден. На ортопед + ултразвук на ставите и костите се ходи задължително веднага след края на първия месец, а ултразвук на главичката и вътрешните органи ни направиха в деня на изписването.

И още да ви питам каква помпа за изцеждане използвате? Замислям се да си купя, че да се пробвам да изцедя някой път и да му дам изцеденото от шише...
Хайде, това е от мен, лек ден на всички ви и много усмивки от съкровищата ви!  Hug

# 246
  • София
Момичета, кажете, някоя от вас да ползва силиконови зърна?

Аз ги ползвам, малко беше зор на бебето да се научи с тях, без тях е по- лесно. Но ги сложих, защото се нервираше и ме захапе на края на зърното. Което много боли и един път пусна кръв. Та за това ги сложих, че без тях и на мен ми е по- лесно. Сега трява да изварявам зърна. А четох някъде, че било добре да се подменят пелриодично. Иначе при самото кърмене не ме е боляло. Може да те боли от не добра поза. На мен определено ми беше по- лесно да го сложа на ляво от колкота на дясно.

И Алекс днес много го боли корема, но е малък за колики, пък и през деня. Чак сега в два заспа без да се гърчи. Дано поспи до четири да събере силичка.

# 247
РЕНИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
За детски добавки искам и аз да кандидатствам, но в ролята си на "самотна майка", защото с мъжа ми нямаме сключен брак, а неговите доходи са много високи и няма да ме огрее. Обаче не знам след като е припознал децата, имам ли право да бъда наричана "самотна майка" или не? Моля майките в подобна ситуация да споделят.
mom_an, на мен ми казаха, че след като е припознато детето от бащата, майката не може да се води 'самотна' - ебати логиката, нали  newsm78
tweetybaby, нямам думи просто... абе БГ-то ще си останв БГ, мама му стара, никъв ЕС няма да ни оправи скапаната бюрокращина!!!  #Cussing out А за будуването - след като се събуди в 13ч след 4-часов сън, само скимти и плаче и хленчи и мърмори... колики ли не бяха, глад ли не беше, самотна ли беше...  #Crazy още е будна  #Crazy и пак ме вика... хайде после ще ви дочитам

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 19:10 от Ketkata

# 248
Оф и ние изкарахме безсънна нощ.Само дето неразбрах какво и беше.Цяла нощ се кокори гледа си ръцете и рита.Слагам я в шезлонга люлея ,пускам вибрацията на шезлонга унася се .Спра я  и пак се кокори.Така от 11и 23:30 до 05:30 няма сън.Направо съм като разбит самолет.Накрая мъжа ми дойде и я взе при него в другата стая и заспала.Ако знаех,че там иска да спи щях още в 1 часа да я занеса. LaughingАбе бебешка работа.По някое време направо издивях.Но нито плака/освен докато акаше/ нищо само се кокори и пъшка тежко.На вас случвало ли ви е се. newsm78.
За акането какво се притеснявате.Колкото повече растат толкова по малко ще акат,особено за тия като мен дето дохранват с АМ.няма страшно.страшно е ако по 3 дена и повече не акат.С термометър не пробвате ли.Има ефект.
В този вятър ходите ли на разходка.АЗз днес излизах и сега ме е страх да не съм я простудила.

# 249
  • welcome to the Jungle
Рени, чести рожден ден! ПОжелавам ти от всичко по много   bouquet, а това,  което силно желаеш - още повече!  bouquet

bosilek, НИКАКВИ ПАУЗИ С ИНФАКОЛа  Naughty! Целта е лекалството да се натрупа, а като направиш пауза, ще започнеш "курса" на ново и ще имаш не малко ревливи дни и нощи на бебето.  ДАва се докато свършат коликите...а това е БОжа работа. При едни бебенца траят 40 дни , при други 3 месеца, при трети ...до към петия месец  #2gunfire.

Днес бяхме на консултация и се оказах права - ЛЮБОСЛАВ ТЕЖИ 5.100 кг  на празен тумбак ( гладен като вълк и изакан и изпишкан преди това). ЦИфром и словом, от изписването ни до днес този хубостник е наддал 1.730 кг  #Crazy #Crazy.
Това само от кърмица- няма вода, няма чайчета, сокчета и т.н. И е дръпнал 5 см., та е вече 57 см  baby_neutral.За пъпчиците ходихме на дерматолог, който ни даде едно лосионче и 1 кремче, с които да ги борим и в понеделник сме отново на преглед.

# 250
  • welcome to the Jungle
За детски добавки искам и аз да кандидатствам, но в ролята си на "самотна майка", защото с мъжа ми нямаме сключен брак, а неговите доходи са много високи и няма да ме огрее. Обаче не знам след като е припознал децата, имам ли право да бъда наричана "самотна майка" или не?   

Аз съм в тази позиция, в която описваш и уточнявам подробностите:
 - не си "самотна майка", когато мъж е припознал детето/децата. ЗА самотна майка се брои жена без сключен граждански брак и родено от нея дете, което носи за бащино и фамилно - имената на майка си, а в акта за раждане пише - БАЩА-НЕИЗВЕСТЕН;
 - твоето "семейство" се състои от теб и детето/децата БЕЗ МЪЖа, защото ти нямаш сключен граждански брак с него ( независимо, че е припознал децата и че фактически живеете заедно).
В нашата община ( защото се оказва, че порядките в различните общини са различни) е следната:
 - отивам в служба ЕСГРАОН, откъдето си вадя 2  документа - за семейно положение и за още нещо беше  newsm78 в единия декларирам, не не съм омъжена, а в другия се вписват моите родители, братя, сестри и децата ми, без съпруг). Издават ми ги веднага;
 - от службата си вадя служебна бележка, в която са описани цифром и словом (много държат на словом) брутните ми доходи 12 месеца назад. Отделно, ако имаш и други доходи (граждански договори, ренти и т.н.), трябва и на тях да представиш бележки и да ги калкулираш.
После се изчислява средномесечния доход и се дели между теб и детето/децата. ЗА да ти отпуснат "детски", трябва да имаш не повече от 200 лв. на човек. Т.е. ако си ти и 1 дете - не трябва да имаш брутен доход повече от 400 лв./мес.

Успех с бюрократичните борби  Peace

# 251
  • Варна
Вие вече на тема детски добавки ли сте  Shocked Аз поне с това няма да се занимавам - с мойта заплата нЕмам шанс просто  Crossing Arms сякаш като взимам повече пари съм по-малко майка. А и за еднократната помощ още не съм ходила, ама нали не е спешно, отлагам.

Оф и ние изкарахме безсънна нощ.Само дето неразбрах какво и беше.Цяла нощ се кокори гледа си ръцете и рита.Слагам я в шезлонга люлея ,пускам вибрацията на шезлонга унася се .Спра я  и пак се кокори.Така от 11и 23:30 до 05:30 няма сън.Направо съм като разбит самолет.Накрая мъжа ми дойде и я взе при него в другата стая и заспала.Ако знаех,че там иска да спи щях още в 1 часа да я занеса. LaughingАбе бебешка работа.По някое време направо издивях.Но нито плака/освен докато акаше/ нищо само се кокори и пъшка тежко.На вас случвало ли ви е се. newsm78.
Същото, преди 2 нощи. Кокори се, пъшка, или издава звуци все едно се дави. Продължи и през деня дообед. Следобеда заспа от изтощение май. И аз не знам какво беше...

За силиконовите зърна да кажа, опитахме ги още в болницата, защото още първия ден сучене имах разранено до кръв зърно. Моят опит показа: ужасно неудобни - много големи спрямо моите зърна, твърди и в резултат бебо даже отказа да ги налапа. Наложи се да изкарам 1 седмица вкъщи гола до кръста с вечно намазани зърна с Гармастан и преди всяко хранене да търча в банята да го измивам и да натоплям зърната да омекне кожата. Така се оправих. Сега нямам проблеми, само онова разраненото зърно понякога боли при захапване, но минава за 1 мин.

# 252
  • Варна
Момичета искам да Ви попитам някоя от Вас дава ли чаят на Хип за колики и ако да кога го давате и по колко?

# 253
Здравейте, аз почти ви изчетох.Не пиша защото малката се изучи и ми спи все в ръцете.И сега я гушкам.Пък и ходим много на контролни прегледи и я оперираха от ингвинална херния, а другата седмица пак сме по лекари....Поне за сега всичко е наред и замесец сме наддали 1300г. и вече сме 3.500кг.- а като гледам какви юнаци има по 5кг  много се радвам Simple Smile.Мен все ме питат 'на колко дни е бебето?'На нас ще ни отложат ваксините, така че не знам кога трябва да се прави петвалентната.За папкането Билянка яде по 7 пъти на ден общо към 650грама от който половината АМ Cry
Присъединявам се към отбора на недоспалите, добре че 1 нощ седмично я гледа таткото.За умивките смеем се, но не мога да преценя дали на мен илисама си се смее неосъзнато   Thinking
Лека вечер на всички и да цункате бебоците Simple Smile

# 254
Момичета искам да Ви попитам някоя от Вас дава ли чаят на Хип за колики и ако да кога го давате и по колко?
а аз го давам на малкия на 100мл. вода 1 чаена лъжица от чая

Общи условия

Активация на акаунт