Важно - машина за хляб - 3 част !

• 48 419
  • 535
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Цитат
Здравейте, да се отчета днес
вчера хляба стана страхотен и съм оптимистка за машината ... за сега Simple Smile
а за маята да си кажа и аз сложих 1 ч.л. което е долу горе 1/3 от едно пакетче суха мая от 7 г. на др. йиткер и стана ... незнам ама... цяла опаковка мая за 500 гр. май май е множко

...Аааа, радвам се - един успешен опит си е основание за оптимизъм, няколко такива и ще пишеш с повече усмивки...Много се радвам, че успешният ти хляб се случи скоро, така че да не се откажеш веднага:)))) Все така!

# 151
Димитринке или Диде, както ти казват на галено, твоята машинка я въртиш по-отдавна от моята....Сподели рецепта с козунак, но такъв,който 100% става в машината и не се вади и пр. На конкурс няма да го водя, така че ако не е сплетен не  е фатално!Месене, печене - всичко в машинката.....Сега чакам мляко да докарат на магазина и да го започвам...Яйцата са ми навън, маята, маслото, стафидите...Всички те чакат - рецепта и мляко!

# 152
  • София
Заредх си първия хляб дано да съм уцелила рецептата.Дай те рецепта за козунак . newsm78

Честита машинка, успех с хляба!
Козунакът на Пина, публикуван в Рецепти, е изцяло в машината - успешна рецепта е:)

# 153
  • София
Димитринке или Диде, както ти казват на галено, твоята машинка я въртиш по-отдавна от моята....Сподели рецепта с козунак, но такъв,който 100% става в машината и не се вади и пр. На конкурс няма да го водя, така че ако не е сплетен не  е фатално!Месене, печене - всичко в машинката.....Сега чакам мляко да докарат на магазина и да го започвам...Яйцата са ми навън, маята, маслото, стафидите...Всички те чакат - рецепта и мляко!

А, отговорила съм и на теб Мама Цоцоланке с горния постинг:))
Аз преди минутки извадих твоя хляб със семена - чакам да изтине, че да видя какво е станало вътре. Вън е обнадеждаващ на вид. Grinning Смлях семената и ги добавих към брашното, нямах сусамени семена и сложих 1 с.л. сусамов тахан. Спрях втасването 15-тина мин. по-рано и включих на печене. Дано успея да кача и покажа снимка  bouquet

# 154
Дано успея да кача и покажа снимка  bouquet
Ако си успяла с хляба, ще успееш и със снимката...Та аз точно рецептата на Пина съм си я сложила на прицел.....Само не знаех,че е нейна и сега като разрових - видях....Щото аз само копирах,без имена, без нищо..Само рецептата и коментара! Та тя пише,че програмата е 3,13ч....сега като е топло - какво ми препоръчвате и на коя програма да го направя - сладък хляб ли?

# 155
Мама Цоцоланка,как сладък хляб?То е още по-дълга програма?
Според мен почни на първа,че е най-кратка от нормалните и го гледай.Ако прецениш,че е готово,спираш и пускаш печене.Друг съвет не мога да дам,защото козунак от април не съм правила.

# 156
приказваме за вълка - той в кошарата.....надуши си козунака и дойде....
Нормална за среден хляб, силно зачервяване - така ли?

# 157
приказваме за вълка - той в кошарата.....надуши си козунака и дойде....
Нормална за среден хляб, силно зачервяване - така ли?
А видях ти аз въпросът,ама к'во да се самохвалствам! Mr. GreenДала съм си рецептата,ако си избереш,избереш...
Аз на средно зачервяване слагам обикновено,ама това си е въпрос на вкус.И е за среден хляб - да.Пак казвам,че в жегите нямам опит с козунака.Трябва да се следи,да не превтаса.Абе,като живо е тестото,не може да го заковеш - така и толкова...,за съжаление! Tired

# 158
А видях ти аз въпросът,ама к'во да се самохвалствам! Mr. GreenДала съм си рецептата,ако си избереш,избереш...

Е хубава работа....И таз добра......Нали сме тук уж за да си помагаме......Как ще самохвалстваш...А и аз като прочетох(то и това бе едното,което ме спечели)жива мая и веднага си помислих за теб.....Не смятам,че като си предлагаме рецептите самохвалстваме......Напротив - бих се обидила ако имам нужда от помощ,някой може да помогне,а не го направи.....И през ум не ми минава,че ще се самохвали.....

# 159
Да,в този ред на мисли тази рецепта за козунак,аз не съм преписала от никъде,а съставих сама - нали съм технолог по образование  Mr. Green и затова е с жива мая - защото така съм учила,така съм правила и така ми е удобно.Всичко друго нагласих,така че да пасне на машината и да бъде козунак.С тази рецепта направих доста успешни опити,както и съфорумките останаха доволни!
Да спомена все пак,че и от рецептата на Зори имаше много доволни,аз не съм я пробвала,защото като се наместих на една не ми се експериментираше повече! Peace

# 160
Мамо Цоцоланке, няма да съжаляваш, ако вземеш рецептата на pina. Само като си спомня за една снимчица, дето го беше пекла в тенджерка и... Един пукнат, кръгъл, хубав! Разкош!
Аз съм правила по рецептите на pina и Зори. И двата са хубави. Няма да съжаляваш. Що брашно оползотворих тогава...Всеки ден правех козунаци  Mr. Green
Айде, чакаме снимка... и парченце...  eat

# 161
То март месец си беше истерия нашето! LaughingКозуначена истерия! Mr. GreenКато мина Великден и от тогава не ми се е прияждал Козунак!
И аз чакам после снимка!
Ето го кръг … 83;ия.Аз така и не го докарах точно както исках!

# 162
Ще си почакате.....не докарали мляко в магазина в кутия, от плик бе развалено,сега им го върнах), добре,че мъж се прибра,че да отиде до един друг магазин.....То той не е толкова далеч, но в тази жега - за мен е на другия край на света!
Ще имаме гости и пъро хляб ще направя и после козунак!Отивам да меля семената.....

# 163
Ето го кръглия. Аз така и не го докарах точно както исках!

Ама пък си го докарала точно както аз искам  Twisted Evil

# 164
Мама Цоцоланка,добре че не си хукнала до по-далечен магазин и за мляко! ooooh!То е жега,като гледам ще вземеш да родиш по пътя.Но то май пред машината за хляб ще е! Grinning
Кати,много се радвам,че ти харесва! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт