Не мога да панирам кашкавал

  • 2 428
  • 29
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 459
Преди няколко дни правих пореден опит да панирам кашкавал. Отново неуспешен  doh
Уж всичко правя както трябва, но кашкавалът изтича и ям само панировката  smile3512
Купувам най- твърдият възможен кашкавал, предварително го слагам в камерата, панировката е хубава, котлонът ми е много силен, пържа в голямо количество мазнина...
Панираните ми сиренца и пилешки хапки стават чудесни, но така и не успявам да се оправя с този кашкавал.

Моля, споделете тънкостите при приготвянето му  Praynig Обещавам, че ще черпя, когато ( и ако) успея поне веднъж да го направя както трябва  Hug

# 1
  • Мнения: 27 524
Кроки, виж тук  Heart Eyes

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 21 701
Ами аз действам, както ти си писала... в камерата и после бързо действам с панировката и пържа... на силен огъни и за кратко, то толкова и' трябва на панировката и нямам проблем.
Не купувам специално кашкавал за паниране, а този който по принцип купувам - Витоша-та на Маджаров.

# 3
  • Мнения: 3 478
Във фризер никога не съм слагала, но казват че много помага за кашкавал пане.

Аз го нарязвам, намокрям и въргалям в брашно. Топя в разбити яйца, трябва да е покрито много хубаво с тях. Една точка от брашното да се вижда и от там изтича, след това в галета и пържа.

# 4
  • Някъде там...
  • Мнения: 795
Аз никога съм нямала проблемс панирането. А то е ео така:
нарязвам си кашкавала, потапям го във вода, след това брашно, яйце, галета,яйце.
Или вода, брашно , яйце, брашно, яйце.

Успех Peace
 

# 5
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Кашкавала го режа с дебелина 1 пръст. След това вода - брашно - яйце - галета -яйце - пържене.

# 6
  • Мнения: 4 668
Ако правиш стандартната панировка - брашно , яйце , галета - е задължително накрая пак да завършиш с яйце !
Котлонът трябва да е добре загрят / и мазнината / , защото обикновено се разтича , точно защото стои дълго в тигана .
А има и друг вариант за панировка - 2 разбити яйца , малко бира и брашно . Всичко се разбърква до гъстичка смес , топиш кашкавалчетата и пържиш . Става малко като смес за бухтички  Laughing и също е много хубаво .

# 7
  • Мнения: 27 524
А има и друг вариант за панировка - 2 разбити яйца , малко бира и брашно . Всичко се разбърква до гъстичка смес , топиш кашкавалчетата и пържиш . Става малко като смес за бухтички  Laughing и също е много хубаво .

Да, това е точно патафри, става супер, става и за банани, за риба, за сирена, за морски, много е вкусно. Фен съм  Simple Smile Доколкото знам обаче е добре да се сложи само белтъка, който преди  това да се разбие на твърд сняг със сол. И после няма грешка  Hug

# 8
  • Мнения: 3 478
Да наистина се завършва пак с яйца, това съм го пропуснала в моя постинг.

# 9
  • Мнения: 5 362
А има и друг вариант за панировка - 2 разбити яйца , малко бира и брашно . Всичко се разбърква до гъстичка смес , топиш кашкавалчетата и пържиш . Става малко като смес за бухтички  Laughing и също е много хубаво .
Така го правя аз Peace

# 10
  • Мнения: 1 951
Уж всичко правя както трябва, но кашкавалът изтича и ям само панировката  smile3512
Купувам най- твърдият възможен кашкавал, предварително го слагам в камерата, панировката е хубава, котлонът ми е много силен, пържа в голямо количество мазнина...

И при мен е същата работа  Crazy

# 11
  • Мнения: 1 117
На мен един готвач ми беше казал как да панирам кашкавал ,без да се разтече , от тогава нямам грижи . Парчетата кашкавал потапям за кратко в ледена вода, след това хубаво овалям в брашно , да не остава местенце ,без брашно и после топавям в кашата за паниране.

# 12
  • Countryside
  • Мнения: 11 635
На мен един готвач ми беше казал как да панирам кашкавал ,без да се разтече , от тогава нямам грижи . Парчетата кашкавал потапям за кратко в ледена вода, след това хубаво овалям в брашно , да не остава местенце ,без брашно и после топавям в кашата за паниране.
Ще се пробва   chef
Божееее а аз винаги завършвам с галета, не с яйце  ooooh! - стават хрупкави и не се разтича кашкавала, а за синьо сирене няма грешка  Mr. Green

# 13
  • Мнения: 1 269
На мен един готвач ми беше казал как да панирам кашкавал ,без да се разтече , от тогава нямам грижи . Парчетата кашкавал потапям за кратко в ледена вода, след това хубаво овалям в брашно , да не остава местенце ,без брашно и после топавям в кашата за паниране.
Да, задължително първо се топва в студена вода! Моя приятелка пък слага нарязаните перченца за 20-на минути във фризера вместо във вода. Това е , иначе се разтича. Peace

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 6 388
На мен колежката ми каза,че слага оваляните в яйца и галета /брашно/ вече кашкавали в тавичка в хладилника да се стегнат и отделно някаква подправка имало за паниран кашкавал,която добавя.Не съм панирала никога кашкавал и мисля да го пробвам нейния метод ,но не можах да я намеря тази подправка /в Пикадили гледах/ ,някой има ли идея за нея- каква е ? newsm78

# 15
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 459
Благодаря ви за съветите. Всичко изброено съм спазвала винаги, освен това, че се завършва с яйце задължително  Thinking
Ъхъм, толкова ми е акълът значи  ooooh! Ще пробвам другата седмица и ще ви съобщя резултатите. Е, и ще почерпя, че вече ви обещах  Hug

# 16
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
 Тарталета и аз нивгаш не съм могла да го панирам тоз кашкавал. Правя това, което Блонди казва и Пипинка допълва.
Но паниран кашкавал като Моренка не мога  Tired
Ставаме 2. Не се сърди  Hug

# 17
  • Мнения: 500

А има и друг вариант за панировка - 2 разбити яйца , малко бира и брашно . Всичко се разбърква до гъстичка смес , топиш кашкавалчетата и пържиш . Става малко като смес за бухтички  Laughing и също е много хубаво .

И аз така,но и на мен ми се е случвало да се разтече,но зависи от кашкавала.

# 18
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
А има и друг вариант за панировка - 2 разбити яйца , малко бира и брашно . Всичко се разбърква до гъстичка смес , топиш кашкавалчетата и пържиш . Става малко като смес за бухтички  Laughing и също е много хубаво .

Да, това е точно патафри, става супер, става и за банани, за риба, за сирена, за морски, много е вкусно. Фен съм  Simple Smile Доколкото знам обаче е добре да се сложи само белтъка, който преди  това да се разбие на твърд сняг със сол. И после няма грешка  Hug

Слагат се и жълтъците, но те се разбиват отделно с бирата. Аз я правя по следната рецепта: разбивам 2 белтъка на твърд сняг. Отделно разбивам двата жълтъка с 1 ч.ч. бира и брашно, колкото да се получи гъста каша - като за кекс - може и съвсем малко по-гъста. Слагам сол и черен пипер, понякога и малко червен пипер за по-златист цвят на панировката. Накрая прибавям и разбитите белтъци, но вече не разбивам с миксера, а с лъжица и разбърквам съвсем леко, за да не спаднат белтъците. И понеже никога не мога да преценя какво количество продукти ще мога да панирам с тази смес, изсипвам вътре в нея всичките продукти /парчета кашкавал, сирене, рибни филенца, рулца от раци, печени чушки/ и след това гребвам с една голяма лъжица парче, примерно кашкавал, заедно с кашата и така се разпределя равномерно за цялото количество продукти за паниране. Кашкавала предварително е натопен първо в студена вода и след това в брашно и така го изсипвам в панировъчната смес.

# 19
  • Мнения: 2 161
Леко глупав въпрос-щом трябва да се пържи на силен огън,може ли това да стане във фритюрник?

# 20
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 459
Ставаме 2. Не се сърди  Hug

Мооооля те, за какво да се сърдя. Яд ме е на мене ми  Laughing Ама щом не съм сама, ще бъда по- благосклонна към неможенето си  Crazy
 Hug

Леко глупав въпрос-щом трябва да се пържи на силен огън,може ли това да стане във фритюрник?

Не може да не може сигурно  newsm78 Ама сякаш не ми се рискува с два литра олио  Whistling Ами ако пак ми се разтече?! Tired

# 21
  • Мнения: 1 698
Аз вчера доста успешно панирах кашкавал. Не беше дори много твърд. Топнах парченцата за кратко в много студена вода, после в царевично брашно. Накрая в смес от яйце, бира и царевично брашно. Станаха много хубави.
Ще ви ги покажа след мъничко, да кача снимката. Wink

http://mimesg.multiply.com/photos/photo/21/11

Ето я, не ми се занимаваше да правя хапки, че и време нямах. Sunglasses  Пържих  ги в тиган със сгорещено олио.

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 13:54 от mimes

# 22
  • Мнения: 6 029

Леко глупав въпрос-щом трябва да се пържи на силен огън,може ли това да стане във фритюрник?

Не може да не може сигурно  newsm78 Ама сякаш не ми се рискува с два литра олио  Whistling Ами ако пак ми се разтече?! Tired

леле представяш ли си мазалото....

аз вчера панирах един кашкавал... нищо не се разтече... за втори път правя такова нещо е нямам фалове.. много малко го държах в тигана.. може би ако дълго го държиш... затова се разтича.

# 23
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 459
Не, не го държа никак дълго  Tired Колкото панировката да придобие лек загар  Flutter

# 24
  • Мнения: 6 029
ми не си го обяснявам:) освен да те викна в нас на "пробно пържене" Mr. Green

# 25
  • Мнения: 460
нарязваш кашкавалана ,след това го овалваш в галета .слагаш го за 1 час/например,а може и по-малко/ във хладилника и после го вадиш и започваш стандартната процедура! Peaceуспех!!

# 26
  • Мнения: 6 029
нарязваш кашкавалана ,след това го овалваш в галета .слагаш го за 1 час/например,а може и по-малко/ във хладилника и после го вадиш и започваш стандартната процедура! Peaceуспех!!

ми аз не правих нищо подобно.... и стана перфектно.

# 27
  • Мнения: 460
нарязваш кашкавалана ,след това го овалваш в галета .слагаш го за 1 час/например,а може и по-малко/ във хладилника и после го вадиш и започваш стандартната процедура! Peaceуспех!!

ми аз не правих нищо подобно.... и стана перфектно.
е,ми всеки си е хванал някакъв метод и си го ползва,така че не могат нещата де са еднакви! Grinning

# 28
  • Мнения: 3 211
аз пък си купувам готов замразен, само го топя в разбито яйце и пържа в сгорещено олио, но после намалям на бавен огън иначе прегаря отвън, а вътре е замръзнало

# 29
  • Мнения: 834
Мисля, че мазнината ти е много, просто пробвай с по -малко мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт