Форумски цветарки- вече отпускарки. 12

• 37 206
  • 580
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Авокадо е да. PeaceЧупнах му връхчето на скоро за да изкара издънки,че иначе растеше само на височина , пък ще видя какво ще стане.

Много искам да си захвана такава бегония http://uk.geocities.com/boriana70/xobu/plants/begonia/RexBegonia.jpg а аз имам такава http://www.snimka.bg/album.php?album_id=160843&photo=8 от много години я имам, но не знам точно какъв вид бегония е ,все не я срещам по снимки някъде. Thinking

# 511
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
а аз имам такава  от много години я имам, но не знам точно какъв вид бегония е ,все не я срещам по снимки някъде. Thinking

абе незнам каква ти е бегонията, ама саксията ти много ми хареса Grinning

# 512
Много искам да си захвана такава бегония http://uk.geocities.com/boriana70/xobu/plants/begonia/RexBegonia.jpg а аз имам такава http://www.snimka.bg/album.php?album_id=160843&photo=8 от много години я имам, но не знам точно какъв вид бегония е ,все не я срещам по снимки някъде. Thinking

Първата бегония е кралска бегония и е моята голяяяяяяяма слабост....От една година я захващам(щях да се пръсна от яд,ако бе сред уморените цветя) и съм си я захванала най-накрая...Но е още малка.......Това цвете става невероятно...Виждала съм голяма, огромна кралска бегония и очите ми останаха на нея......

Асе, подготвяш ли новата тема? Баначетата от Търново ще взимам ли????Така и не разбрах дали Веселче ще дойде на хотел Етър около 17,30ч. Писах и ЛС с телефона ми...дали го е получила.....

# 513
  • На края на света !
Твоята бегония става огромна майка ми я има същата
а от другата също имаше едно време хвана я от листенце казваха и царска или кралска бегония но не вярвам това да е истинското и име ако имаш листенце изрежи го леко и го сложи във водата с дръжката нагоре пуска жили много бързо Peace

Ето това открих преди малко
Rex Begonia / Кралска бегония
Наименованието и произтича от латинското наименование на крал – rex. Тези видове бегонии се отличават и отглеждат заради красивите големи листа – набраздени листа, с ивици по дължина, с ивици по края на листата, с петна и т.н. Цветовете на окраската на листата може да бъде в тъмно червено, кафяво, дори лилаво. Много от видовете имат изглеждащи като косми образувания по листата и дръжките на листата. Те също цъфтат, но цветовете им са незабележителни на фона на декоративните листа

# 514
листенце изрежи го леко и го сложи във водата с дръжката нагоре пуска жили много бързо Peace

Така ли се захваща бегония??????Или само отделен вид????

# 515
  • София
Аз от моята съм захващала от листо,но с дръжката на долу и си е пускала коренчета от самата дръжка.За другите не знам. Rolling Eyes

# 516
  • На края на света !
листенце изрежи го леко и го сложи във водата с дръжката нагоре пуска жили много бързо Peace

Става със всички видове то по тия жилички на листенцата дето са като вени се пускат много жили пробвай лесно е  Peace

# 517
  • София
Искам да попитам за цикламата лесно ли се гледа.Вчера бях на пазара за цветя да разгледам и си харесах едни по 2 лева саксийката.Трябва ли и много светлина,че при мен е малко кът светлината.Само като се сетя колко цветя ми загинаха като се преместихме. ooooh!

# 518
  • София

Извинявам се за въпроса, но цялото листенце ли се топва или дръжката остава над водата?

# 519
  • На края на света !
Според това което знам цикламата не е никак лесна,но при всеки е различно Peace
Lovi Ами изрежи листенцето покрайчето лекичко оформи го като кръг и после го потопи с дръжката нагоре ,сложи го във вода малко под средата на дръжката и му сменяй редовно водата  за да не загнива

# 520
  • София
Чародейка, много благодаря   bouquet. Много харесвам бегониите и ще опитам.
Моите цветенца поне не умират. Имам шанс да ги спася, но това куче сега започна да си прави дупки в току що поникналата трева. Завързах я и няма да я пускам Crossing Arms. Иде ми...

# 521
Ами тогава ще сложа 3 във вода, а другите 3 ще ги засадя веднага, пък да видим какво ще се получи. Rolling Eyes

брех, отгде толкоз шефлера, път към морето нямаш ли Blush

Ами точа му се от един месец,една съседка си го е изкарала в коридора на стълбището.Високо е почти до тавана, но са само две стъбла, без никакви издънки.Затова тази вечер се престраших и си начупих листа ,пък ако стане.Жал ми беше да чупя връхче, а пък не я питах, защото нали има приказка, че краденото цвете най-добре се хваща. CrazyТедито, бях вече към морето,в началото на юли,то вече забравих че съм била(пак ми се ходи,но няма как Tired).

Много красиво цвете е тази шафлера. Порових се малко и пише за размножоването че става трудно, но то не ти прече да пробваш  - През лятото направете стълени резници и използвайте стимулатор за вкореняване.
Дано успееш

# 522
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Момичета това маранта или калатея е  newsm78

http://www.inkaflower.com/forum/viewtopic.php?p=105187&sid=c … e78735a666a8d54c9

# 523
  • София
Какво представлява този стимулатор за вкореняване. newsm78

# 524
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Цоцоланке, защо мен нарочихте за нова тема? на коя страница да затваряме тази?

някой да ми отговори за ореха? как да го посея?

Цикламата иска да е на по-хладно. и аз исках да си купувам, но апартамента ни е южен и се отказах.

Lovi не се ядосвай на кучето  Wink. то сигурно е малко и си играе.
всяко куче трябва да се тренира и възпита. ако не го направиш сега, после ще имаш по-големи проблеми.

моята бегония си замина от брашнеста мана. вече не искам бегония. Crossing Arms
едната ми смокиня изсъхна  Confused, бучнах нови семки.

Общи условия

Активация на акаунт