Юлчето засмяно гука сладичко на мама

• 11 180
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Цитат
Мамите които кърмят: чувствате ли се изтощени или нещо такова?
На мен от вчера  нещо почна да ми причернява когато се изправям   Аз да си призная... не се храня особено добре, често и здравословно /основно ям кисело мляко с бисквити и плодове /  

Чувствам, когато не съм яла добре - педиатъра на детето изрично ме предупреди за качествена храна и витамини по време на кърменето. След като в началото бях стигнала до ситуация да не мога да си вдигна ръката (все едно е схваната) се постреснах и сега гледам да се храня добре (даже по-добре от бременността). Витамини пия пренатал. А колкото до кризата на растежа - те са няколко такива (на 10 ден, на 3 седмица и още няколко по-натам). на бебето рязко му се увеличава нуждата от храна, ако е кърмаче иска да суче непрекъснато и често майките си мислят, че нямат достатъчно кърма, дори се стига до захранване с АМ. Това, което препоръчват майките от кърмаческия е бебето да се слага в тези периоди на гърда толкова, колкото поиска - това било естествен начин да се увеличи кърмата според нуждите му Simple Smile
Рокси, а кажи кое е по-добре...и после "няма нищо по-лесно от кърменето"... Wink
Ками, Никола последните дни няма колики, та не мисля, че е от това. Освен това аз го познавам, че е гладен по това, че отваря устенца, примлясква, яде юмруче. Когато го сложа да суче, яде с такова настървение, сякаш не е ял от дни (а всъщност е един час)...та такива ми ти работи...дано влезем малко в час с реима на папкане...
Днес направихме една хубава покупка - люлка на фишер прайс. така и не успях да разбера за каква възраст е подходяща - едната продавачка каза за след един месец, дугата за след три, третата, че ги водят 0 плюс, но все пак не било хубаво малко бебе да се слага вътре. ..

# 151
  • sf
а моя Цвърчан уж огладнява по-рано. аз така решавам, де, щото почва да реве на 2,5 часа от ядененто. давам му да яде, а той не изяжда всичко и после пак така. мисля да го оставя на точно 3 часа. а тая вечер трябваше да яде в 21. изкъпахме го, почна да яде, изака се, от напъване повърна. мих го на чешмата и сега будува вече час, а няма признаци на глад. хич и не знам ко ше става  newsm78

миксилена, дано вече сте добре  Hug

# 152
Да се надяваме че мрънкането е от въпросната криза на растежа. Забелязах аз че малкия иска да яде по-често.. дано се нормализират скоро нещата  Praynig
За витамини - на мен ми препоръчаха на Hipp за кърмачки - били като плодово сокче. Обаче още не са ми ги донесли в аптеката. За сега пия обикновенни витамини /педиатърката каза че не е проблем/

# 153
  • USA
Миксилена, дано бързичко да се оправи човечето. Много ми стана мъчно за него.  Hug

ГЕР е гастро-езофагеален рефлукс или acid reflux. Лаически обяснено - вид киселини. Доколкото знам трябва бебето да се оригва често и да се слага с главата по-нагоре след ядене. Между другото, аз имах такова по време на бременността и го чувствах като загряване в гърдите след ядене на определени храни. 

# 154
  • sf
Цитат
Днес се гледаха сами с таткото за около час и като се върнах таткото беше   и каза че не можел да го понася това говедо 

и моя каза,ч е до 6тия месец сам няма да го извежда. а като почне да реве, хем аз го дундуркам и той почва да пъшка и мрънкя. а най-мразя като каже" еййй, омръзна ми живота, ми омръзна"  #Crazy и само ми крещи и обижда и аз съм му сърдита пък  Crossing Arms. ама  в края на седмицата отиват с каката на палатка, та ще си почина  Party

# 155
  • USA
Marisa, на опаковката на люлката със сигурност трябва да пише за каква възраст е подходяща. Не се доверявайте на продавачки.

Донси, вашата кака има много богата социална програма покрай бебето  Laughing. Мъжете са големи превземки.

# 156
  • София
Марти, не знам и аз дали сме влезли във въпросната криза. И аз все се чудя стига ли не стига ли. Определено нещем и сутрин суче като за световно - ще ме изяде направо. През деня понякога доста заспало. Не знам, но на мен определено кърменето ми се вижда по сложно отколкото да си забъркам АМ. Ама нали съм пусти инат...

# 157
  • sf
Цитат
Донси, вашата кака има много богата социална програма покрай бебето  .
ами то по принцип ни е такава програмата. все ходим някъде, ама сега още не смея малкия да го водя, та за това само те двамата.

# 158
След цял ден дундуркане и мрънкане накрая реших да й дам АМ , купих НАН ,изпи милото към 20.30 -90гр и сега едва я навих да се изкъпем,сложих я на гърда дръпна малко и заспа .Явно съм си мъчила бебочката,мислейки че си има кърма,а тя само се глезоти или я боли коремчето,а то ревало милото от глад.Иде ми да се гръмна  #2gunfire

# 159
  • USA
Kami, според мен е рано за такива заключения. Особено ако наддава добре. Може да е било просто случайност.

# 160
  • София
[quote author=беболинчо link=topic=213194.msg4689375#msg4689375
Днес се гледаха сами с таткото за около час и като се върнах таткото беше  Shocked и каза че не можел да го понася това говедо  Confused
После пък се намуси че бебчо се успокои аз като го гушнах, пък при него само мрънкал.. няма угаждане
[/quote]

Цитат
Днес се гледаха сами с таткото за около час и като се върнах таткото беше   и каза че не можел да го понася това говедо 

и моя каза,ч е до 6тия месец сам няма да го извежда. а като почне да реве, хем аз го дундуркам и той почва да пъшка и мрънкя. а най-мразя като каже" еййй, омръзна ми живота, ми омръзна"  #Crazy и само ми крещи и обижда и аз съм му сърдита пък  Crossing Arms. ама  в края на седмицата отиват с каката на палатка, та ще си почина  Party

Ама аз не разбирам вие какво - излъгали сте ги и сте забременели тайно, що ли!?

Пък аз какво да правя, като бебче е по-спокойно и доволно и с татко си, и с баба си - абе, едва ли не с всеки друг, не с мен... В болницата още подчертано предпочиташе акушерките пред мен, че те знаят що е туй бебе и как да се процедира с него - да се обиждам ли, да се сърдя ли, на хората или на бебето, или направо да взема и да си поразплета някой и друг чифт чорапи?  Laughing И като го направя - като стане студено, какво да убувам?

# 161
  • София
Не знам, но на мен определено кърменето ми се вижда по сложно отколкото да си забъркам АМ.
Peace
Само че аз чак такъв инат не съм. Тези, дето кърмят въпреки целия зор и тормоз, са си героини. Дали си заслужава, те си знаят...

# 162
Ох мойто детенце цяла нощ го мъчиха тез пусти колики  smile3511
От 1 като се почна до преди малко само съм го гушкала и милвала... то милото се гърчи, скубе, дере, рита, пищи..., а на мен ми се реве само като го гледам  Sad То сигурно аз пак не съм разбрала.. ама не трябваше ли да го боли няколко часа и да му мине и то следобедните часове, а не цяла нощ
Сега пак го нахраних /крайно време беше/ и ми се плаче като си помисля че пак се почва. Дадох му едни капки - дано помогнат и да поспим и двамата малко  Praynig

А пъпките с гнойно връхче все повече се появяват... аз ги мажа, намазаните изчезват и после има по няколко нови  #2gunfire
Май калинките на donsyy са се размножили и част от тях са ни дошли на гости да ни полазят и нас....

# 163
Добро утро
Момичета така като ви чета ми се струва че не само бебетата имат криза на растежа ами и татковците ги гони сериозна криза на  #Crazy Нашия младеж вчера цял слетобяд рева та се къса  и  татко му в един момент изтърси "знаех си аз че така ще стане ама що ми трябваше да се съгласявам на друго дете" след пет минути вече беше на друго мнение ама ко да ги правиш луда работа.  Crazy

# 164
Моят не се е оплака още от бебето, но веднъж се изцепи много смешно. На нашия диван по принцип се събирахме и двамата легнали- той е Г-образен. Оня ден обаче сме легнали аз на едната страна, бебето съм нагласила на другата и мъжа ми само погледна към нас и вика с траурна физиономия " Свърши се тя", т.е. за него няма място на дивана и повече няма да може да ляга там Joy Joy
Мариса, и аз пия ПРенатал Simple Smile Обаче пък забелязах че като пия достатъчно вода и ям плодове ( предимно диня и пъпеш) нямам проблем нито с кръвното нито с изтощението. А по принцип съм с ниско кръвно.
Лошото е че покрай машината за хляб дето си  я купихме напоследък набивам и доста хляб ooooh!
Аз в крайна сметка реших да сменя Бюбхен-а с Мустела. Някой може ли да ми каже какво ползва от техните серии? Вчера хвърлих око в една аптека и видях че на Стелатопия има 3 неща- крем, шампоан и нещо трето, ама се чудя тоя шампоан за цялото тяло ли става? Май ще трябва да ходя да разпитвам newsm78.
Беболинчо, все забравям да ти кажа че Ники се роди с такив апъпчици ( или поне на първия ден след раждането ги имаше), мазаха го в ТК с лилавото нещо и после като се прибрахме му отшумяха. Но от една позната знам че това се наричало бебешко акне и нейната щерка си откарала с него до към 3я месец.
При нощното кърмене и на мен ми стават по твърди гърдите, но не ставам да се цедя ( то аз изобщо не цедя де). Просто сутринта малкия суче явно  по  ефективно. Ама аз така и съм чувала - че сутринта суче най много бебето, а вечер - най малко. А сега като се опитвам нощем да давам и глюкоза и понякога успявам да го излъжа да заменим едното ядене с глюкоза съвсем . Даже видимо понякога едната ми гърда става по голяма от другата Shocked.

Общи условия

Активация на акаунт