Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 30 044
  • 879
  •   1
Отговори
# 765
Не се сърдете на Роза, тя просто иска, струва ми се да оправдае съпруга си и приятелите си, които, както самата тя каза са атеисти! Затова си е харесала източните философии, прераждането и така си мисли, че ще заобиколи съда!
Но Розе, не можеш да твърдиш, че вярваш на думите на Исус, а същевременно да ги заобикаляш с остър завой! Нали по-напред в темата ти цитирах стиха, където самият Той казва, че никой не може да дойде при Бог Отец освен чрез Него! Това автоматично изключва източните философии и твоите теории. Така, че поне не намесвай Исус Христос в своите лични разсъждения, след като призоваваш да оставим Библията и да разсъждаваме!  Peace

# 766

ПП. Хариет и Холограмата за какво се дрънкат, не разбирам

Joyи аз не разбирам.

# 767
  • Galaxy 13197853088
А тези, чийто кости гният от преди 2100 г какво ги правим? Всичките в казана, защото не са се родили след тази дата ? и какво правим с онези за които Исус е непознат? И тях ги даваме на курбан, а? а тези които са деца? Примери бол ...
Да не би да мислиш, че Новия завет има по-голяма тежест от стария завет?

Исус може да е път, но не е единствен ...

# 768
Ха, ама това не си го измислям аз. Пише го в Библията, това са думите на Исус :

"6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене." Йоан 14 глава

Ами така става, като на някой не му се чете ами говори наизуст! Пак се връщаме в началото на темата!
 Crossing Arms

# 769
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
никой не може да дойде при Бог Отец освен чрез Него

# 770
А тези, чийто кости гният от преди 2100 г какво ги правим? Всичките в казана, защото не са се родили след тази дата ? и какво правим с онези за които Исус е непознат? И тях ги даваме на курбан, а? а тези които са деца? Примери бол ...

знаеш ли ако наистина те вълнуват тези въпроси,върни се в другите по стари теми...там има вси4ко и за новия и за стария завет и за хората преди христа според кое са съдени и за след това.....а също има и литература,специална където вси4ко ще про4етеш подробно...

.и само да ти кажа да има много пътища към лъжата колкото искаш ,но към Истината пътя е само един.

# 771
  • Linz

И аз ги задавах тези въпроси по-назад... Не се притеснявай, за всичко имат отговори.

# 772
16 Защото не се срамувам от благовестието [Христово]; понеже е Божия сила за спасение на всекиго, който вярва, първо на юдеина, а после и на езичника.

17 Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра, както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее".

18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.

19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.

20 Понеже от създанието на света  това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.

21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.

Послание на ап. Павел към Римляните 1 гл.
 Peace

# 773

И аз ги задавах тези въпроси по-назад... Не се притеснявай, за всичко имат отговори.

да, и това е по-важно, че за всичко има отговори в Библията

зависи дали искате да ги чуете или не, или да ги преиначавате

# 774
  • Galaxy 13197853088
де да беше само Библията ....
знаеш ли колко добре щеше да се живее ако нямаше нито една друга книга освен Библията, щеше да  е същото като при талибаните... не ти трябва нищо друго освен Книгата, удри челото в земята и не питай ...

а за преиначаването да не отваряме тема, там всяка църква/секта си е за себе си.

# 775
Не си прав Лабрадор. Основите на християнството са едни и същи, за католици, протестанти и православни. Разликата е в начина на поклонение.
А защо се преиначава Истината? Защото на дявола не му оттърва хората да знаят силата която имат, чрез Христос и той не иска никой човек да се спаси.

# 776

Рени  Hug

# 777
Роза, спри с тези шведи, казах ти, че ги използвах не целенасочено!
Познавам, доста хора от тези и други нации. Това което съм го написала е опита ми от пет години с такива хора. Живях с група шведи и норвежци два месеца и са си хора като всички останали, също си имат кусурите.
Това което исках да кажа е, че хората са си хора, имат си лошите качества, имат неща в които са слаби, грехове които правят, ако ние правим едни, те правят други. Идеални хора няма.

Пак стигаме до дилемата само с добри дела може ли човек да е спаси? Не не може, защото никога няма да успее да бъде съвършен и да няма нито един грях. За това имаме нужда от спасение, за това атеистите няма да могат само с добри дела да бъдат спасени.

по въпроса с вярата - ето някои мярки  КАКВО Е ДА ИМАШ ВЯРА

Цитат
Марко, ГЛАВА 16

17. И на тези които поверват ще им споследват тия знамения; с моето име бесове ще изпъждат; нови езици ще говорят; 18. змии ще хващат; и ако нещо смъртно изпият, нема да ги повреди; на болестни ще възложат ръце и те ще бъдат здрави.

Много интересно защо християните се интересуват толкова от спасението и толкова държат на него, дали не е щото трябва само да повярват и ....
Ама в Библията пише и за СЪВЪРШЕНСТВО, "Бъдете съвършени, както е съвършен Отец Ваш", това е ена МНОГО ПО-ВИСОКА мярка, и явно зависи и от усилията на християнина!

освен това друг е въпроса какро значи "Аз съм Пътят, Истината и Живота"!
Има хора които в този живот не са стигнали до това да са християни, но това не значи че в друг няма да бъдат, но въпреки това може да се развиват и те духовно!
Що се отнася до прераждането за някои хора това е въпрос на личен опит, отделно има начини човек да си спомни НАПЪЛНО опита който има от ВСИЧКИТЕ си минали животи и да може да го ползва, но не всички са готови затова.
Но смятам за НАПЪЛНО НЕПОДХОДЯЩО христианин да изтъква своята изключителност и да гледа на другите ...отвисоко, или да кажем...така със снисхождение.
Писах преди време че е била извършена манипулация и то на високо ниво, но Истината постепенно ше възтържествува на някои неща!

# 778
несъвместимо е да се говори за вяра в Бог и в неговия син Исус и за вяра, че човешката душа се преражда

в християнството такова нещо няма
така че успокоение, че в другия живот някой може да срещне Бог, е нереално

говоря за вярващи хора, когато те вярват в Бог, за тях вариант прераждане не съществува

убеждението, че съществуват прераждания, е от други религии, не от християнството и не могат да се смесват

# 779
  • там където ме зове сърцето!!!
Не знам дали е Господ, така сме решили че е името му. Вярвам че има сила, която ни насочва и ни плесва, като сбъркаме. Дава ни втори шанс и избор. И отговора ми е ДА ВЯРВАМ СИЛНО
Така го чувствам и аз! Peace

Общи условия

Активация на акаунт