Отговори
# 15
  • Bapнa
Трябва да се ходи поне веднъж месечно и да се направят всички необходими изследвания ! Peace

# 16
  • София
А интересно всички вие, които я съветвате да ходи по веднъж на месец, ако имахте проблемна бременност и бяхте загубили дете какво щяхте да говорите? Извинете, но не живеем през 19-ти век, когато са раждали на нивата. Все пак, ако авторката е готова да гледа болно дете или дете с недъг, родено така заради собствената й немърливост аз направо й се учудвам на липсата й на съвест.
Съжалявам за острия тон, но всеки път се разтрепервам, когато срещам безотговорност към дете.

# 17
Nana77 по ЗК за нормално протичаща бременност консултациите са по 1 път в месеца

# 18
Задължително и необходимо е както са казали вече.Минимум един път на месец при безпроблемна бременност.Малко ми е странно ,че мислиш от сега за парите от майчинството  Shocked
На мен ми се е случвало да ходя всяка седмица на ехограф ,ей така проста да съм сигурна ,че всичко е наред.

# 19
А интересно всички вие, които я съветвате да ходи по веднъж на месец, ако имахте проблемна бременност и бяхте загубили дете какво щяхте да говорите? .
Моята консултация си беше веднъж на месец. newsm78Не виждам какво лошо са я посъветвали момичетата.Тя се чуди веднъж месечно дали да ходи,та какво остава за по-често,и то по желание... Whistling

# 20
Трудно ми е да си го представя, ако става дума за желано бебе...

Тъкмо това мислех и аз. Чаках с нетърпение следващия ехографски преглед. Даже ми се струваше, че изследванията ми бяха малко.

За мен дори ЖК не  е достатъчна и паралелно си ходя на частен прием.
Няма по голяма радост за бременната да се увери с очите си че бебо е добре че всичко се развива в норма, а прегледа на видеозон е най-чакан ако трябва да съм честна от таткото всеки път е на първа линия!

# 21
==

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 09:16 от красим

# 22
Разбира се,че е задължително.

# 23
Пълна безотговорност!!
Да не говорим колко е приятно да отиде6 на консултация да ти измерят 6кембенцето,да види6 бебо, да се увериш ,4е вси4ко  е наред...............Аз тръпнех в очакване на консултацията дни преди това  Heart Eyes

# 24
За мен твоята приятелка е постъпила супер безотговорно.
Консултациите са за доброто на бебето и родилката.
Peace
Подкрепям абсолютно. Аз пък нямах търпение да дойде следващата консултация, за да разбера нещо за бебето и най-вече че всичко е ОК. Даже посещавах и частен лекар, понеже по здравна каса консултациите не ми бяха достатъчни.

# 25
Женската консултация е не само задължителна, но и необходима.

Aбсолютно съм съгласна Peace

# 26
Не е задължителна, но е желателна.

Не мога да си представя, че някой няма да иска да ходи редовно на ЖК и да се следи състоянието на бременната и бебето.

# 27
  • София
Женската консултация, заплащана от ЗК, поема толкова малко, бих казала абсолютния минимум, че и по-малко.  ooooh!  За мен в 21 век, при достъп до интернет и компютър, е абсолютно безотговорно да се пита може ли да се пропуска преглед при бременност. Да не кажа и по-силна дума, че ще ме изтрият.

# 28
  • Варна
........Чаках с нетърпение следващия ехографски преглед. Даже ми се струваше, че изследванията ми бяха малко.

И аз  Peace

# 29
Леле нищо няма да ме учуди вече... Абе жена, не ти ли е чудно какво става с бебето, не се ли притесняваш, не искаш ли да го видиш?

Само да допълня че аз ходех на платена конултация и си направих доста изследвани, ехограф всеки месец, но наистина първите месеци се ходи веднъж в месеца. След 36-та седмица - всяка седмица. Това при нормално протичаща бременност, де.

Общи условия

Активация на акаунт