на Априлските Деца честит да бъде Празника!

• 9 264
  • 274
  •   1
Отговори
# 150
Уговорихме яслата и през ноември тръгва.  Grinning
Сякаш вече съм нетърпелива.  Embarassed Оказва се, че под 1,6 г. в тази ясла почти няма деца. Първоначално искат, да я оставям за по 2 часа само, с период на адаптация 10-15 дни. Множко ми се вижда, но така или иначе ще съм на разположение. Такса 50+10 лв., но като второ дете - на половина.

Аха и в тази ясла,в която ходи Дея-Мария няма много деца под 1,8 г.Тя и още едно дете са най малките  Rolling Eyes
Всъщност аз щях да питам до каква възраст е яслата?

# 151
До 3 г., но в нашата ясла задържат децата до есента, макар да са ги навършили, т.к. ДГ приемат само на есен и само 3-годишни. Поне при нас е така.

М/у другото директорката каза, че се очаквало, да се приеме и яслите, като ДГ, да почиват по 1 м. през лятото #2gunfire, т.к. госпожите не можели иначе, да си ползват големите отпуски. Shocked

# 152

М/у другото директорката каза, че се очаквало, да се приеме и яслите, като ДГ, да почиват по 1 м. през лятото #2gunfire, т.к. госпожите не можели иначе, да си ползват големите отпуски. Shocked

Хм, че те хубаво ще си ползват големите отпуски, а на нас дали ще ни отпуснат по-големи отпуски да си гледаме децата докато те почиват newsm78 ... ЕЙ това не мога да го разбера ...  #Crazy

# 153
здравейте!

всички момиченца са много, много сладки, с роклички, с прически, с шапчици...въобще малки госпожички и ми се струва, че повечето приличат на майките си! като ги гледам чак ми се приисква едно момиченце, даже си го представям - русо със сини очи, като баща си /нали момчетата на мен приличат/, ама...засега няма да стане, а пък след 5 г. мъжът ми ще е на 40 г., а и ако пак е момче.  newsm78

дея, и ние бяхме на събора, но само големият беше с нас и остана много впечатлен от моторите, само за тях ми говори.

енви, много красиви цветя имаш, и като цяло много ми хареса къщата ви - една уютна ми се стори. аз, дали заради свекърва ми, дали заради това, че малките постянно цапат и разхвърлят, нещо ми се изпари желанието да се занимавам с обзавеждане на жилището.
а защо таксата при вас е 60 лв? дали защото Хасково е един от най-добре развитите градове в Бг, с най-високи доходи и ниска безработица?  защо всъщност така се развива градът ви?

скарлет, не се притеснявай, виждам много деца с очила за кривогледство и като че ли повечето са все момчета.  newsm78

дея, до 3 г. е яслата.

енви, ами те при нас и сега яслите почиват 1 месец, а децата, които няма кой да ги гледа ги прехвърлят в другата ясла, с градините също е така - уговарят си отпуските и ако например ДГ "А" почива юли, то ДГ "Б" почива август и така децата има къде да ходят.

довечера съм на родителска среща в градината, от сега се готвя за битка  Joy

# 154
Ох,и аз като гледам вашите момиченца много ми се иска и на мен като пораснат близнаците,моя мъж го е страх да не са пак 2 и момчета. Joy

Да ви питам,всички ли се връщате на работа като ги дадете на ясла вашите съкровища? newsm78

# 155
Обаче забелязах ,че като се върне от ясла голямо гушкане пада с татко и. Rolling Eyes Вашите момиченца така ли са?Гушкат ли се много на татковците?Тя наистина го вижда рядко,нооо много му се глези. Rolling Eyes

Дея, аз си мисля, че татковците много повече глезят дъщерите си /отколкото синовете си/ и така трябва да бъде, защото четох някъде, че за едно момиче е много важно какви са взаимоотношенията с баща й - ако той я обгръща с любов и внимание, тя става уверена в себе си жена, която няма проблеми при взаимоотношенията си с мъжете, а ако липсва здрава връзка с бащата, или той я критикува, не й обръща достатъчно внимание, тогава тя се чувства непълноценна.
А и по принцип мисля, че подходът при момчетата и момичетата е различен, взаимоотношенията са различни. Всъщност най-точно ще кажат майките с две деца от различен пол, аз само казвам, това, което съм прочела от книгите
Laughing

# 156
За дежурните градини е ясно, но това означава привикване на детето към нова обстановка, на което не съм съгласна. Освен това Петър не ще да ходи в сборни групи в неговата си градина, а камо ли в чужда ДГ. Ако се наложа - ще отиде, но много тежко го изживява, до говорен дефект стига, така че НЕ! Naughty

За града - действителността е по-различна. Претенции без особено покритие. На снобизъм бие май... Rolling Eyes

10-те лв. са, за да ти пазят мястото, т.е. ходи-не ходи - даваш 10 лв. месечно, дори едно 10 лв. в аванс, за да не офейкаш, а ти ги приспадат при изписването от яслата. Хитро!
Mr. Green

# 157
Хора, какви са тези цени на яслите. Та и пазене на место даже..... Тук таксата е 20лв, и май искат по 1лв на месец за пералня и някакви консумативи. Но къде са 21лв, къде са 60лв.

Иначе Джинджър, аз мисля да започна работа около ноември декември, само да видя с Димата как ще протекът нещата. А и имаме за обзавеждане новото ни жилище, което за момента ми е невъзможно да оправям, понеже съм с опашчица.

Браво на Дея за бързата адаптация. Значи при вас нямаше 1 час, пък 2 часа и така цял месец.

# 158
При нас таксата е 40 лв., като ако детето е болно и има бележка не се плаща за дните, в които не е посещавало яслата, а ако отсъства по домашни причини се плаща 50% от таксата за дните, в които е отсъствало.

Джиндър, аз и сега работя, но от вкъщи и съм на половин работен ден. Ако с яслата всичко е наред в началото на Октовмри трябва да се върна на цял работен ден в офиса ... но аз още се чудя дали да не е от Ноември (все още имам право да реша кога да е точно)

Дея, браво на малката Дея за адаптацията Hug  bouquet, дано всички мъници така бързо да се адаптират Praynig

# 159
  • София
Леле, много сте изписали за 1 ден. Rolling Eyes

Ние сутринта ходихме до яслата да си дадем изследванията и да ни запишат окончателно, но понеже са след ремонт тъкмо имаха посещение от ХЕИ. Най-вероятно ще стратират от 1 октомври. Аз мислех от тогава да се връщам на работа, но май ще го отложа за 15 окт. или за 1 ноември.

Соня също много се радва на баща си като се върне от работа, търси го него за определени игри, но като цяло винаги предпочита мен.
Леси, аз също често се замислям за отношенията баща/дъщеря, защото татко й определено й се кара повече и много ме дразни като изисква от нея поведение на по-голямо дете. Непрекъснато му обяснявам, че тя е на 1 г, а не на 7-8. Снощи така не можеше да разбере защо тя иска да седи в мен докато вечеряме и да ни бърка в чиниите...

Скарлет, не се притеснявай за очилата. По-добре сега да се оправи като е малък, когато по-бързо им минава всичко.

# 160
  • Русе
Привет!
Мина и първият "учебен ден" на Дилянката (до обяд)  Grinning. Нямаше никакъв проблем при оставянето, после е поплакала малко и след това чак като я извеждаха. Била е спокойна като цяло, не е играла нито с деца, нито с играчки, ходила да отваря, затваря и рови в шкафчетата  Crazy...ОБАЧЕ, е обявила гладна стачка  Confused- ТЯ, дето си е ламица по принцип. Даже сутринта я "излъгах" да влезе вътре като й казах, че там дават "папото" - и тя се втурна да не изтърве манджата  eat...На обяд я взехме с таткото и тя естествено се залепи като пиявица за него, та Дея - да, много му се глези на него. И той се хваща, че много повече и угажда, а баткото все го овиква... Rolling Eyes
Засега не се притеснявам, че Диди ще се остави гладна на яслата, за разлика от злоядия Преслав, който е почнал да лъже в ДГ, че е закусвал(даже и меню измислял)... Twisted Evil, а вчера ги обвинил, че не готвят добре и не му сервират препечена филийка с кашкавал! Crazy Това, отделно от неспането и другите щуротии, с които ги подлудява... ooooh!

Какви са тези такси за ясли, бе хора?!? Shocked Аз последно плащах за Преслав тази година - 3лв. на месец (+1,50лв на присъствен ден)! За Диляна ще плащам 50% такса и не ми казаха да са вдигали цените от юни насам... Явно Русе съвсем е западнал... Thinking
jinjer_78, аз работя от ноември миналата година.

За възрастната мама, моят мъж изкоментира абсолютно същото като Чаения - че било безотговорно и егоистично. Явно мъжете по друг начин разсъждават, и аз не съм съгласна. Crossing Arms

# 161
Привет и от мен днес!

Браво на малката Дея и Диди за добрата адаптация! Hug
Тя Иленка е казала тук как плащаме, в Хасково наистина цената ми се струва сериозна Rolling Eyes

Аз не знам на кого се глезят момиченцата, но Пресил ходи само 2 дена на ясла и от тогава е като залепен за мен ShockedПреди това можеше с дни да ме няма, не обръщаше никакво внимание.
Ох, на целият ни хал с тази болест и кучешки зъби растат ooooh!Единият горен е пробил в суматохата, не съм и разбрала кога.
И чакам с нетърпение баща му да се връща, вече 5 дена сме сами, силите ми са на финала с това болно дете TiredТо няма ден, няма нощ, и АБ си повръща, абе...

# 162
  • Русе
енви, страшно е сладка наборката с тези роклета - абсолютна кукличка! 4470 Тя, Диляна като има коса, да не мислиш, че ми дава да й слагам панделки и шнолки - една фиба не дава да забуча  Sneaky, и започва да мрънка само като се опитам да й събера косата, затова ходи като пършиво пиле в главата  hahaha- с асиметрични стърчишки тук и там...
А Пепи, наистина изглежда голяма душичка  Heart Eyes- нищо чудно, че ти е бил по-лесен за гледане. Велинката някак по-отракана и напориста стои до него.

Уф, притесних се за тия очила... Confused, нали и Диди е със съмнения за някаква нередност. Дано, бързо свикне Тони, и най-вече - да има ефект! Praynig

Забравих да пиша, че и Диди е най-малка в цялата ясла (от над 100 деца). И на мен ми казаха, че сега приемат родени 2005, а преди година-две не беше така...Даже, навършилите 2г. не ги щяха тогава, щото били големи и нямало за кога. При нас, навършилите 3г. през първото полугодие, ги изписват на 1-ви юни, а тези от второто полугодие - на 1-ви септември.

# 163
Фил, няма ли някоя баба на помощ, поне за 1-2 часа.
Искрено ти съчуствам и се убеждавам колко си оправна -бременна, с болно дете, сама...а има лигли с 1 дете, на които има кой да им помага и все се оплакват.

Колкото до таксите при нас е 40 лв. на месец, като дните, в които отсъства детето не се плащат, а на колежката ми детето е в Търново и плаща по 1.50 на ден+10 лв. такса.

# 164
  • Русе
О, Фил, горкият Пресил  Hug- кво му доде до главата! Тъкмо се чудех дали не е тръгнал пак на ясла..., ама явно... Tired
Сега се сещам, че юлчето беше писала за търкане на очи, нос и прочие без видима причина... И Диляна е така, и започна много трудно да заспива, и да се пробужда с рев нощем...Почвам да си мисля, че и нея може да я са напънали кучешките... Thinking Юлче, ако намериш друго обяснение, да свиркаш!   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт