Литературен клуб - V

• 43 536
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
Лизбет, остави тая книга, плашиш ме  Laughing

# 181
Лизбет, мерси за линковете... Язък за италианския "Pulp", ама какво да се прави...

fam, романите на Буковски ги има в www.bgbook.dir.bg (поне 3 книги).

Аз също се тормозех доскоро с булевардна психология. Борех се с "Монахът, който продаде своето ферари" (Дона, ти ме предупреди  Simple Smile) - страшно ме вбесява тази книга, не става дори за литературно четене в тоалетната. Това ще ми е първата и последна среща с книжлета от типа "Как да променим вечните си мрачни настроения за една нощ".
Сега, в рейса за работа, започнах "Майките". Харесва ми, напомня Дюрас...

# 182
Току-що завърших "Майките". Трудно ми е да пиша за тази книга. Повечето от вас я чели и знаят...
Беше прекрасно преживяване! Страхотно пътуване. Синтаксисът, стилът, пунктуацията - просто се слях с книгата. Истинско удоволствие, все едно ту се рееш, ту блуждаеш. Всичките 6 истории бяха много пълнокръвни. Първата - началото на книгата, е много впечатляваща. Финалът - можеше и без него сякаш. Според мен, Явора не е важната. Тя просто е нишката, на която се крепи фабулата.
Та това е... Беше ми много хубаво.

Сега ще чета "История на любовта" - отново, благодарение на Verdad.

# 183
  • София

Сега ще чета "История на любовта" - отново, благодарение на Verdad.

Страхотна книга ти предстои  Peace. След нея дълго време не мога да си харесам нищо за четене. 

# 184
Страхотна книга ти предстои  Peace. След нея дълго време не мога да си харесам нищо за четене. 
Усещам... Вече понапреднах с книгата. Засега е повече от добра.

# 185
Спешно ми трябва книгата "Интелигентните емоции" на Франсис Уилкс, издадена е 2003 г. от издателство "Кръгозор". Имате ли идея къде мога да я намеря?

# 186
Спешно ми трябва книгата "Интелигентните емоции" на Франсис Уилкс, издадена е 2003 г. от издателство "Кръгозор". Имате ли идея къде мога да я намеря?
Има я в "Хеликон". Ето линк, Алая.

# 187
Много благодаря, направо ме спасяваш! Simple Smile)

# 188
  • In the middle of nowhere
Здравейте, дами! Отскоро съм във форума, попаднах тия дни на вашия подфорум, и сега вместо работа да върша, седя и чета, не мога да се отлепя. Grinning
Darra, Лора, купих си преди време "История на любовта" (за книгата на Никол Краус говорите, нали?), но още не съм я започнала. Та казвате, че си струва и да не я отлагам повече? Доста възторжено звучите.

# 189
Здравейте, дами! Отскоро съм във форума, попаднах тия дни на вашия подфорум, и сега вместо работа да върша, седя и чета, не мога да се отлепя. Grinning
Darra, Лора, купих си преди време "История на любовта" (за книгата на Никол Краус говорите, нали?), но още не съм я започнала. Та казвате, че си струва и да не я отлагам повече? Доста възторжено звучите.

Eдна рецензия:

Хипнотичната сила на тази мистична книга, в която има и вяра в думите, и безусловно приемане на силата на любовта до голяма степен се крие в познатото "Ръкописите не горят". Пребродили няколко континента, закрепените на белия лист слова за любовта отказват да изчезнат безследно във времето и пространството и попаднат ли във верните ръце, раждат смях, сълзи, ласки и тъги. В началото на своя "истински" живот, петнайсетгодишната Алма размишлява за изчезващите видове и се подготвя за оцеляване в пустошта. Лео Гурски, авторът на книгата "История на любовта", от която родителите на Алма на времето са избрали името й, очаква смъртта с тревога: дали изобщо някой ще забележи, че си е отишъл от този свят?Самотата сред другите, страхът, че човекът все пак е смъртен и любимите хора не могат да бъдат заместени и забравени, болката от невъзможността да приемеш своята и чуждата ранимост...по тези ноти композира Краус своя химн на любовта във всепоглъщащия роман, който се чете на един дъх.

"Тази книга ще разбие сърцето ви и веднага след това ще го слепи, за да затупти отново със силата на любовта".
Кен Калфус

Лично мен книгата не ме впечатли кой знае колко.
Може би защото подходих към нея с убеждението, че ще е прекрасно четиво.
Хубава книга - да, но дотолкова.
Освен това дори и след последната страница все още не бях сигурна какво точно се е случило - сюжетните линии бяха така оплетени.
Общо взето я причислих в категорията "да я прочета отново", за да си изясня историята в цялост и да извлека нещо повече от първия прочит.

# 190
  • In the middle of nowhere
Благодаря, {Тони}   bouquetМисля, че ми стана ясно - ще трябва да се чете бавно и максимално концентрирано. А като става въпрос за "женска литература", някой да сподели някакви впечатления от Ирен Немировски?

# 191
Уважаеми дами, откакто се родиха децата ми, нито имам достатъчно време да чета, нито имам връзка с новостите на литературния пазар. Моля за помощ. Чете ми се нещо в стил "Стайнбек", "Труман Капоти", "Кърт Вонегът", "Илф и Петров".  Който познава тези автори, би се сетил от какво четиво имам нужда. Ако в последните 7-8 години сте се натъквали на някоя находка, моля да  споделите. Искам книжкаааааааа!

# 192
  • Пазарджик/Лондон
Привет HugВидях , че в списъка с обсъжданите вече книги са две мои любими поредици - "Песен за огън и лед" и "Малазанска книга на мъртвите".Много харесвам и "Колелото на времето" , с една дума напоследък съм на фентъзи вълна Grinning.Ако някой се сеща за подобна на тези книга, нека ми пише, че се изнервям като нямам нищо за четене Grinning

# 193
Впечатлих се от Томас Елиът, обсъждан ли е вече тук newsm78

# 194
  • Майничка

Поредицата "Белгариада" на Дейвид Едингс, "Землемория" на Урсула Ле Гуин, "Сага за войната на разлома" на Реймън Фийст, "Спомен, Печал и Трън" на Тад Уилямс, "Проклятието на Шалион" и "Рицарят на Шалион" на Лоис Макмастър Бюджолд... хайде стига, засега Wink.

Общи условия

Активация на акаунт