Стачка в детските градини от 24.09.

• 25 873
  • 608
  •   1
Отговори
# 435
Преди 5 мин. , водейки детето за първи път тази седмица на градина след 3-дневната стачка, съпругът ми го "зарадвали" с новината , че от 2 октомври детската градина излиза в безсрочна стачка. При вас как е? Кой ще ви гледа децата? Ние 3-те дена някак си ги изкарахме, но ако откарат 2-3 седмици стачка....????Това е изключително голямо затруднение. Вероятно така ще е и в училищата. Как се справяте?

# 436
На нас нищо не са ни казали – градината е ЦДГ “Раковина”. Вие къде ходите в Бургас?

# 437
Разбрах само,че днес в Бургас ще има митинг в подкрепа на исканията на учителите от 16 ч. пред сградата на общината

# 438
Ние сме в ЦДГ "Ханс Кристиан Андерсен", зад Краставицата. Довечера сме на родителска среща, ако науча нещо ново, ще пиша.

# 439
ама това сериозно ли е  Whistling е ние родителите какво ще правим?  ooooh! ooooh!

# 440
Нашата градина също са в готовност за стачка от 2 окт. Утре ще ни уведомят официално, за срок нищо не са казвали. Всичко зависи от това дали ще им изпълнят исканията, така че нищо чудно да я обявят безсрочна.

# 441
  • София
И в нашата ясла стачкуват(4-то ОДЗ Дружба),
но ми казаха ако съм на зор и няма кой да гледа детенцето да я водя.
Събирали дечицата заедно, като нещо в сборна група,
но нямат лелички(помощен персонал) защото и те стачкуват.
Питайте и по вашите ясли/градини за такъв вариант?
Мисля, че трябва да се намери компромисно решение,
защото не могат да ни извиват по този начин ръцете.
Директорките на всяко заведение са вероятно в правото си да позволят
частично работене на заведението, като по този начин пак ще подкрепят
колегите си.

# 442
Момичета,какво ще кажете да се вдигнеме сега всички родители и да заплашиме че няма да гласуваме до като не се уредят нещата с учителите.Да видиме тогава какво ще стане!!То вече не се издържа,трябва ли да напускаме работа всички за да си гледаме и учиме децата?

# 443
  • София
Детската градина на Габриела не стачкува. Казаха, че работят, за да не затрудняват родителите. Ако стачкуваха, щях да си взема неплатен отпуск.
Срам ме е, че тези хора правят толкова много за възпитанието на детето ми и за моето удобство, а аз нямам начин да ги подкрепя.

# 444
  • София
Аз също чух от моя колежка, че в тяхната детска градина приемат деца в някаква сборна група. Градината е някъде зад Двореца на децата, София.

# 445
Момичета,какво ще кажете да се вдигнеме сега всички родители и да заплашиме че няма да гласуваме до като не се уредят нещата с учителите.Да видиме тогава какво ще стане!!То вече не се издържа,трябва ли да напускаме работа всички за да си гледаме и учиме децата?

Какво ще стане  Laughing Ще гласуват платените цигани и ще се избере този, дето е нужен!

# 446
 newsm10
Казаха, че работят, за да не затрудняват родителите. Ако стачкуваха, щях да си взема неплатен отпуск.
Срам ме е, че тези хора правят толкова много за възпитанието на детето ми и за моето удобство, а аз нямам начин да ги подкрепя.
Ето една от причините някои от учителите в ДГ да се откажат от стачката.Има много родители ,които нямат друга възможност за гледане на децата си освен ДГ и ясла и са силно затруднени.И учителите могат да разберат притесненията им ,колкото и невероятно да се струва това на отявлените противници на обучението и възпитанието в ДЗ.
              А за гласуването - бъдете сигурни,че НЕГЛАСУВАЩИТЕ ще са повече от гласуващите / както често става напоследък/ и едва ли ще стресне някого тази заплаха. Peace  bouquet
Какво ще стане  Laughing Ще гласуват платените цигани и ще се избере този, дето е нужен!
   То така си става от мнооооооооого време. Mr. Green

# 447
А какво ще кажете да се дигнеме и да  обединиме за детските нима с 18 лв можеш да направиш нещо ????? то обувки по 40 лв а деткси 18 ама само на обувки неще нали>????даиде да се обединиме че искаме нормални детски поне за нещо да стигат например за покриване на такса за детската #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing outВсичко дигат а детски едни #2gunfire #Cussing out #Cussing outако и н ие сме единни като учителите ще спечелим  bouquet

# 448
  • На черешата
  Ние дори не взимаме детски,мнооооого сме богати според държавата  ooooh!.
  А нашата градина ще работи от понеделник,но като чета това тук,да видим до кога. Sick

# 449
Хе, DIVA_ORHIDEQ, то отдавна има инициативи, но когато стане време за протести и срещи с отговорни лица, всички са заети  Mr. Green

Тук! Тук! Има и още, но не ми се рови.

Общи условия

Активация на акаунт