Февруарчета на ясла тръгват,неспокойни мами тихичко подсмърчат

• 14 394
  • 286
  •   1
Отговори
# 15
Честита нова темичка, много е хубава!
При нас времето днес  е много мрачно! Нещо днес и форумът ми не е наред, някой има ли подобен проблем и повредата е в нашия телевизор?
При нас работата с памперса нещо се закучи, така хубаво беше започнал да си казва и много рядко се напишваше, през нощта оставаше сух, а напоследък е все напикан, не мога да му смогвам на дрешки, не знам дали се дължи на настинката или на нещо друго. Почвам да се отчайвам, цялото лято се тормозих с махането на памперса, а сега направо не знам.  Cry

# 16
  • София
Здравейте!

krasykm06 - за сега нямам проблем с форума, но има дни в които по няколко часа не мога да го заредя - а с други сайтове нямам проблеми.
 ДА не би на Момчил да ми е студенко и за това да се напишква? А може и да е друго.
Рая мина през едни период, в който нарочно пускаше по малко в гащичките, защото й беше  голям кеф да ги носи и слага в пералнята. Тя, още обича да ги слага в барабана и да натиска копчетата. Само да види дреха на земята или метната някъде небрежмо казва, че е мръсна, хвърля я за пранеи после си я вадя от пералнята.

Моята въшка е на село с нашите. Преди малко ги чух - беряха домати и краставици. Хвърляше доматите в кофата като картофи, а майка ми като й направи забележка взе да ги пробива с пръстчета. Снощи й се е отлепил нокъта на големия пръст на лявото краче. Тя преди няколко седмици го беше ударила лошо и сега е паднал. Не я боли,не е зачервено но показвала къде е било ,и че е намазано с кремче.

# 17
Здравейте!

Чак сега видях ,че в петък и събота се е писало и в новата и в старата тема, а аз четях само новата  Shocked

Аница, аз не давам никакви флуорни таблетки! Изобщо никога нищо подсилващо и профилактично не съм давала - само цица  Mr. Green
А ми бяха казвали още в началните месеци да давам Зимафлор  Thinking

Краси, това с напикването вероятно е временно-дано!

# 18
Запис за тази сутрин  Grinning Лек ден на всички

# 19
Добро утро, бебешки майки!
Искам да попитам някое бебе има ли проблем с изпотяването? Константин втора вечер се изпотява толкова обилно, че чак гърдичките и бутчетата са му мокри...Спим в голяма студена стая, като той е най-леко завит, с тънка пижамка...Не мога да си обясня толкова силно изпотяване...Нещо сънуваше и хлипаше насън, възможно ли е от страх?
Иначе от няколко дни имаме нови думи в речника - "кола", "колело", "тотор"(мотор), "питс"(пич  Laughing), "маймуна" .....Сега не мога да се сетя други, но ми прави впечатление, че казва Р и Л, а Ч не може.
Вашите имат ли букви, които са им трудни?

# 20
Добро утро!
Честит рожден ден на Жожоба и Мишон! Бъдете много усмихнати и обичани, момичета!
Момчил също казва колело, само че при него звучи като "ко", за ако, мляко и кака има една дума - "ако", всички звуци са му трудни, опитва се горкия, но му е много трудно, сега се е научил да казва "аке", за яке и "бука", за обувка.
Слънчо, и аз като теб давам само кърма за всичко, за лечение на болести и за профилактика на кариеси и всичко, което се сетите. Вчера една мама ми заяви, че той вече е голям и само кърма не му е достатъчна, а той като е в къщи си е предимно само на кърмичка, аз не го намирам слаб, дори в яслата казват, че е доста добре развит и прилича на 2-годишен, те обаче не знаят, че го кърмя, ако знаеха най-вероятно щяха да кажат, че е слаб и сумати други щуротии.............
И аз се надявам напишването да е временно явление, идва май от яслата цялата работа, но не мога да си обясня причината нещо като противопоставяне. Ето тази сутрин си каза, че има ако, обаче нещя да го пусне на тоалетната и го пусна в гащите. Като му събуя гащичките и вика "не, ника", демек не иска.
Хайде весел слънчев ден!

# 21
  • Пловдив
Здрасти и от мен  Hug
В петък имах много работа, днес също  Tired и чак сега успявам да се включа и то направо в новата темичка, която е надлежно оформена от Дидунчо - браво на теб newsm10!
И ние все повече нови думички научаваме...бутам, неща (не искам), пере, хабче (хлябче) и т.н. При нас "Ч" добре го казваме, даже почти на всички думи отзад слага едно ЧИ (ЧЕ), умалително ги прави, ама то май е от бабата, щото все й говори на бебешки  #Cussing out
С буквата Р имаме проблем в началото на думите, иначе ПЕРЕ и ГАРГА казва много добре. Л въобще не казва.
krasykm06, успех с памперсите. Вчера си мислех...защо ли не махнах лятото памперса, но като те слушам не съжалявам. Аз като изчетох темите по въпроса и се отказах, само нерви и главоболия, няма смисъл...  Tired ще чакам до другото лято, тъкмо ще е вече над 2 годинки. Сега пишкаме само сутрин със сигурност и през другото време, ако я хвана и ако има желание да стои на гърнето. Ако каже НЕ и почне да мрънка я оставям с памперса. През нощта не пишка и в 99% от случаите се събужда суха, но много обича да се излежава след като се събуди. Не иска веднага да става, така че в 1% от случаите има вероятност да се изпишка преди да я сложа на гърнето. Когато спи неспокойно и се събуди през нощта също може да се напишка, макар и само малко. Все пак не ми се рискува, спим с памперс, дупето е ОК.
Радос, и на мен ми се иска да спортувам (2 пъти седмично по 1 час), но даже и толкова не мога да отделя, едвам смогвам да си боядисам косата и да се епилирам...наистина знам за какво става въпрос, да не говорим за филмчета, че ми е болна тема, пък и вечерите навън по заведенията много ми липсват...
Теди, пробвала съм с книжки, играчки, само така се заседява на гърнето, проблемът е че в 80% от случаите нищо не върши, при това след като седим по 20-30 мин. Аз даже сама я вдигам, да не клечи там да си мисли, че е място за игра.
От вчера (пресен пример) усетих я, че ще ака, сложих я на гърнето, тя с желание седна, четохме, четохме...нищо, сложих памперса, след 5 мин. имаше ако вътре и пак нищо не каза. Тичаше напред назад и ми замириса.  Rolling Eyes
За зъбите давам Зимафлуор, още като бременна в 5-тия месец почнах да го пия. После като се роди я кърмех и продължавах да го пия, като спрях да кърмя и взех на капки за нея - 20 дена давам, 10 дена почивам. Сега обаче като си мием зъбите, в пастата също има малко флуор и се притеснявам да не стане много, та разредих малко Зимафлуора.
Толкова за сега от мен! Ще се включа по-късно пак  Peace

# 22
  • варна
Катерина,аз отначало като учих Вики на гърнето направих грешката да й дам да хапва нещо,за да седи мирно.Известно време си мислеше,че на куку ядем.Затова започнах друго,по бабешки.Държала съм я над тоалетната чиния,повтарях пиш-пиш до безкрай,пусках водата на чешмата и това май помогна.После като започна да идва с мен ,свикна и полека -лека започна да свиква.Сега за всичко казва "Диди ако".
На нас ни е трудно да казваме В и Ф.Вместо Вики казва,че се е Диди,а като казваме нотите Фа е Та.
И тя много обича да слага дрехите в пералнята,която нарича пиня,и ми помага да чистим.Види ли хавлия или мокри кърпички,веднага иска "биши"(бърше).Вече знаем имената на мама,тати,бабите и дядовците.Цялата рода много се кефи и постоянно я питат кой как се казва.Само вуйчо си не може да научи и казва У Simple Smile

# 23
Привет мами и пораснали бебоци  Hug  bouquet Hug,
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИШОН И ЖОЖОБА
много здраве,щастливи моменти и късмет!!
много сте писали Shocked #Crazy,  връщам се да ви чета и после ще пиша Party,
опа, newsm10 ЧЕСТИТО  ДИДУНЧО

# 24
Здравейте мами и дечица!

МИШОН, ЖОЖОБА, честит ви рожден ден! Много щастливи моменти ви пожелавам и усмивките да не слизат от лицата ви   bouquet!

Иначе по темата за звуците - на Деян най-трудно му е да казва В. Единствената дума, на коята слага буквичката е вода. Иначе с другите няма проблем - казва и р и л, и ч.

За зъбките: Като беше бебе ни бяха изписали Зимафлуор, за който прочетох в нета доста статии и се ужасих. Там пишеше, че флуорът е канцерогенен и реших да не го давам, а и според мен хубавите зъби са си малко по наследство. Сега обаче попитах личния си стоматолог и той ми спомена, че след 1 годинка се започва прием на флуорни таблетки и сега съм в чуденка.

# 25
  • Пловдив
Честито на рожденниците! Много здраве и късмет!
Щастливи мигове и незабравими моменти!

bouquet    bouquet    bouquet

# 26
  • БГ
bdbaloni  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на МИШОН и ЖОЖОБА! Бъдете здрави и много щастливи и се включвайте по-често при нас!!!   bdbaloni

Здравейте мамета и сладки дечица!!! Как сте днес, надявам се тази седмица да няма болнички за да оползотворим чудесните слънчеви есенни дни!

Марти днес беше на ясла!!! Не е за вярване, но нито той, нито аз се разплакахме при раздялата?!?  newsm78  Дано и утре да е така!!!  Praynig  По мое мнение първият ден в яслата за Марти мина просто чудесно! Оставих го в стаята на групичката и той веднага се ориентира към масичката "за кафе", седна и зачака да му го сервират,   Joy  а аз просто се оттеглих. Останах около час при директорката и надавах ухо, но така и не чух гласчето му. По думите на леличките по някое време се е сетил и ме е потърсил, поплакал е малко, закусил е добре и когато отидох да го взема към 11ч изобщо не ме отрази, така се беше заиграл, че чак когато го повиках, тогава дойде!

Ето малко снимки от уикенда и от първия ден в яслата! http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98258&photo=159

Лек ден и успешна седмица на всички!!!   

# 27
  • Пловдив
stefaniika, поздравления! Като чета такива отзиви за яслата и на мен ми се приисква да я дам, още утре, ако може Mr. Green Все си мисля, че там ще й е по-весело Hug
Ако не е тайна, в коя ясла си го дала?

# 28
Привет, мами! Ние сме малко сополиви... Ураааа стачката продължава - Пепи е много доволен  Embarassed
Мами с по-големи деца, имат ли децата ви страхове? Ей ние си имаме цяла програма  ooooh! - нали няма да умрем, нали няма да ме оставите, не искам да спя сам (а сега като се преместим всеки си има стая и в нашата няма място за детски легла  Naughty), легнете си с мен, защото ме е страх от духове.... Минала нощ се събуди от кошмар (сънувал скелети и кости) и дойде да спи при нас. Много е емоционален явно, но това вече почва да ми дотяга. ВСЯКА вечер се започва с убежденията, че няма да умираме и ще си легнем след 10 минути. А като се преместим какво ще стане? Не искам да спи до 7-ми клас с нас.... Дайте съвет.

# 29
Здравейте момичета! Благодаря ви за пожеланията! Жожоба, честит рожден ден и от мен - бъди щастлива и здрава! Вчера нямах нет, защото мъжа ми забравил да го плати в петък. А фирмата спира трафика на първо число. Sad Сега ви благодаря от сърце за поздравите!

Дидунчо, чудесно си се справи с темичката, четох за моята жаба и твоя сладур! Радвам си, че съм го впечатлила! Цунки от нас с Ния!

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 13:32 от Mишон, Ph.D.

Общи условия

Активация на акаунт