30 american witches brewing health potions или искаме здрави деца за хелоуин!

• 13 272
  • 305
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, абе някой беше пуснал в предните теми една "обява" на мадама дето си търсела богаташ с 500.000 заплата и някакъв брокер дето и беше отговорил. Ей не можах да го намеря това, пък ми се иска да го покажа...ако някой го знае къде е пуснете един линк! Praynig Peace

Ето линката:
http://news.hereisthecity.com/news/business_news/7129.cntns

Хубава програма имаш за деня  Simple Smile

# 91
Мерси Мишолина!  bouquet Peace

Момичета, вижте каква инициатива са подели момичетата от други държави в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229462.60

Има ли някой желаещ да организира същото и за мамите в Щатите? Попитаха ме мен, знаете че по принцип не отказвам за такива неща, но в светлината на нещата с Ели и изследванията дето и предстоят просто не мога да се ангажирам в момента.
Ако има някой от вас, който има желание, нека организира подобна акция и тук! Peace  bouquet Heart Eyes

# 92
Ама какви 5 паунда, какви 5 лева бе хора?!?! Аз с 5 кила от кога се мъча... и тоз корем дето ми са виснали кожите от прекрасната бременност, едва ли някога ще го ревърсна Sad Сега ще видим кой знае колко ще ме друснат във Варна да се запиша на фитнес, не може да се сравнява с 28-те долара дето плащам в Минеаполис.

Анет, имам и аз такова усещане за работата в България, я ми кажи пак подробности, ще си разпитам познатите. В Пловдив или София беше, извинявай забравих. В Пв, по-бих могла.

Аз съм последен ден в Киев днес, разби ми се ходенето от мероприятия  #Crazy. Снощи ни водиха на балет, гледахме Корсар, много хубаво беше. Надявам се сега докато съм в Б-я да успявам повече да ходя на такива места, защото в УСА с тези цени на билетите, се отказвах много бързо. Освен това, едно голямо пиене пада тук - от сутрин до вечер ни се предлагат водки, коняци, шампанско (рядко вино), на американците им се събраха очите  Joy и аз съм много доволна, че отказвам, иначе щях да съм развалина. Да не говорим за пушенето, имам чувството че в България по-малко се пуши на обществени места. Вчера в балетния театър, мястото за пушене беше в един ъгъл без вентилация в тоалетната  #Crazy, вярвайте ми, не се виждаше нищо от дима, а аз кашлях, сякаш имах пристъп на астма. Кошмар...

Пумпал, най-после ми остана време да пиша и аз за кърменето. Аз моят син го кърмих гол в началото, защото много спеше и така малко му беше по-хладно и се събуждаше и ядеше. Щипех го, гъделичках го, всичко само и само да се събуди. После му хванах цаката, ама ми се разраниха зърната, но с оправяне на захапката му, ми мина за 3 дена и кърмих до 13 месец. Успех и на теб!

А който пита за градината, аз съм за пред детегледачката. На Марти му се отрази много добре, но и ние извадихме късмет, че нашата учителка говореше на руски и на него не му беше много трудно с адаптацията. Накрая си говореше на руски на български, и двата ги разбираше без проблеми и английски тъкмо проговори и ние тръгнахме за Бг-то.

# 93
Ахмед Мъртвия Теририст-  http://zazz.bg/play:3d51ac00
ако искате да се посмеете  Laughing

# 94
  • Чикаго / София
Здравейте!

Първо, Кейси, честито синче! Да е здрав и много щастлив малкия Борис!  bouquet

Тндури, честита пешеходка! Да върви все напред, уверена и щастлива!

Аз ви писах преди известно време, ама така и не ми остана  време да пиша пак. Ние минахме интервюто и взехме визи, сега ни предстои заминаването, което ще е в средата на ноември.

Имам няколко въпроса, ако може да ми помогнете.

Първо, мисля да направим Здравни застраховки от Бг за първите месеци, докато се установим. Имате ли впечатления от такива застраховки? Удачно ли е изобщо да ги правя, както за нас със съпруга ми, така и за децата?

Второ, имаме нужда от пълна смяна на гардеробите на всички. Бях се засилила да пазарувам дрехи от тук, но познати ми казаха, че е по-добре да си накупим всичко като пристигнем в САЩ.  В Бг били по-скъпи и некачествени. Така ли е? Просто мога да си спестя парите които съм отделила за това, и да ги изхарча там. Има ли нещо, от дрехите става въпрос, което е по-добре да си го купим от България.  Става въпрос за всичко, якета, ботуши, маратонки, дънки, панталони, чорапи, чорапогащници, абе всичко, нали се сещате!

Вече разбрах, че е добре да си взема доста лекарства от тук, какво друго би било добре да си нося от България?

Ще съм ви благодарна за всички съвети които ми дадете.  Hug

Ние ще летим през Лондон до Чикаго. Ще се радвам и на съвети свързани с пътуването със самолет с две деца!

Поздрави момичета и лек ден!

# 95
Първо, мисля да направим Здравни застраховки от Бг за първите месеци, докато се установим. Имате ли впечатления от такива застраховки? Удачно ли е изобщо да ги правя, както за нас със съпруга ми, така и за децата?

Здравей Ирка,
Наистина е по-добре да купиш дрешки оттука, хем няма да се товарите излишно, хем е по-евтино - ще бъдеш наистина изненадана колко работи можеш да си купиш за колко малко пари.

За лекарства - с две ръце препоръчвам да носиш от БГ. За друго честно казано не се сещам - в общи линии всичко тука е по-евтино.

Здравните застраховки - според зависи - с уредена работа ли отивате (пълен работен ден, сериозна фирма и тн)? Ако да, можеш да се поинтересуваш дали ще предлагат застраховка като част от бенефити-те.
Ако не, все пак е по-добре да си направите застраховка от БГ, но искам да предупредя, че начинът по който работят тези застраховки е, ти си плащаш сметките по докторите в САЩ, а после застраховката решава дали ще ти ги покрие или не. Често си намират поводи да не платят 100% (имаме лош опит) . При все тези проблеми, все пак е по-добре да имате някаква застраховка, макар и такава.

Бистре, какво имаш предвид под "оправяне на захапката му"  Thinking
Питам, защото вече 2 седмици кърмене, продължава да ме боли, докато суче и да се разранявам периодично и мисля, че и аз имам някакъв проблем със захапката. Ти как я оправи, с лактационен консултант ли се срещна? (на мене тези в болницата ми казаха, че захапвал добре, но ми се струва, че не е нормално да ме боли още... а и аз следвам инструкциите по книги и диплянки 1 към 1 и пак боли  newsm78)

ето нови снимки на Ноли
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=178105
парола: silverarrow

# 96
Irka, поздравления за визите, и успех.
Аз общо взето ще повторя това, което е казала Jenna. За дрехите, тук вероятно ще намериш доста приятни и по-евтини неща. За по-качествени, не мога да кажа, нямам подобно впечатление. Вземете си най-необходимото, останалото купувайте на място. Моят проблем беше да си намеря  тук дрехи каквито искам, но аз съм си претенциозна, нещата тук ми се струват доста еднообразни. По-стилните дрехи са и доста по-скъпи, но за ежедневни дрехи определено е на сметка да се пазарува оттук. През ноември в Чикаго ще е доста хладно, тук има момичета, които живеят там, нека те посъветват какъв тип дрехи ти трябват. Обувките определено са по-евтини и качествени от тези в България ( ботуши, маратонки също). За чорапи, бельо и т.н не се притеснявай, има и са качествени и евтини.
За застраховките, не помня ситуацията ви каква беше - с работа ли идвате, или не? По принцип, почти всички работодатели предлагат някакъв тип здравна застраховка на служителите си. Обикновено колкото по-добра компанията, толкова по-добри условията. Ако имате работа и застраховка тук, няма смисъл от допълнителна правена в България. Ако нямате нищо уредено, определено си вземете застраховка от България, поне на първо време ще имате покритие, ако недай боже нещо се случи. После, когато изтече, ще решавате какво точно ще вземете тук. В противен случай можете да се окажете в ситуация без застраховка да ползвате услуги и после да ги плащате с години. Ние имаме опит със застраховка правена в България и услуги, ползвани тук  и нямахме никакви проблеми. Попълват се разни документи тук на място, после компаниите се разбират помежду си в България. Мога да проверя коя компания ползвахме последно. Имай предвид, че процедурите на различните компании могат драстично да се различават, така че добре проверете как точно ще се случат нещата, ако нещо трябва, преди да подпишете.
За лекарства, малко или много нещата зависят от застраховката ви и достъпа ви до лекари. Ако нямате застраховка и ползвате българска, вземи повече неща. Със сигурност ти препоръчвам да вземеш достатъчно от лекарствата, които ползвате най-често, няколко опаковки общи антибиотици и изобщо всяко нещо, което считаш, че ще ви дотрябва, имайки предвид здравословните проблеми в семейството ви. Тук почти всички лекарства се изписват трудно ( лично мнение), и няма гаранция как ще ви се отразят.
За друго за носене, не мога да преценя. В Чикаго има много български магазини, едва ли ще ти трябват неща като подправки и т.н. Така или иначе, с две деца, едва ли ще ти остане място в багажа  Laughing.
Ако имаш въпроси, питай, тук всички ще ти дадат съвет. Успех, и горе главата.

# 97
В Бг били по-скъпи и некачествени.

Ирка, има много повече възможности за дрехите в САЩ, отколкото в България. Има магазини, които продават дрехи от свестни и откровено скъпи магазини на някаква народна цена, защото са стара мода или имат лек дефект. Пък и сега с този долар, дето е безобразно евтин...

Джено, прекрасен е Ноли, прекрасен!

# 98
  • usa
пумпал, ако си упорита и не му даваш шише, ще успееш да го научиш да суче от теб. ето, виж, имате успех още от първия ден. още малко като позакрепне и ще има сили да дърпа по-продължително. ако се притесняваш  за теглото, води го по-честичко да го теглят, няма да ти откажат. за това не е нужен апойнтмънт с лекар.

браво,  Jenna, хубаво го гледате ноланчо, я как е загладил косъма Simple Smile!

Ния тръгва на испански,дами! след много мислене и питане,и тук включая,днес сме на 1 урок..много бизи туй дете-балет,плуване,испански...чак се чудя дали не го прекаляваме малко,но само опита ще покаже..+ е че този график ми дава 3 часа само със Стефан, че той бая Маугли го дава милия..

не прекалявате. колкото повече занимания, толкова по-малко вероятност има да се поддаде влиянието на поп-култура, дисни ченъл, чиърлийдерство и прочие закърняващи мозъка интереси...

а моят малък безобразник се научи да кара зимни кънки. албена нали е айс скейтърка, в петък и хрумна да го качи и него на кънки и след двадесетина минути даниел препускаше по леда на собствен ход. верно че като си тръгвахме панталонът му беше подгизнал от паданията, но важното е, че не се предаваше, ставаше и продължаваше борбата. вчера пак ходихме да караме и след 2 и половина часа този път беше само влажничък тук-таме. сега иска да ходи на уроци по айс-скейтинг...

# 99
  • Чикаго / София
Благодаря ви момичета!

Ние сме със Зелена карта, нямаме уредена работа, затова май наистина е добре за застраховките от Бг.

От полза ще ми е всичко което споделите! Hug

# 100
Ирка, Джена и Зора много точно са ти казали всичко. Аз такава застраховка от БГ не съм правила, но наистина не е лошо да я имате. Ако положението стане напечено да знаеш и нямате нищо ( като застраховка имам предвид) ходете в Хелт Департмента, там е безплатно.
За пътуването не се притеснявай. Незнам колко са ти големи децата, но ще изкарате, не бой се! Вземи им занимавки за самолета, те ще стават да се разхождат, ще мине времето.

Джена, целувки за малкия бонбон! А вие имате ли вече определена дата за пътуване?

# 101
Irka, задавай конкретни въпроси, какво те интересува, какво те притеснява. Групави въпроси няма, колкото повече информация имате преди да дойдете, толкова по-бързо ще се адаптирате.

# 102

Бистре, какво имаш предвид под "оправяне на захапката му"  Thinking
Питам, защото вече 2 седмици кърмене, продължава да ме боли, докато суче и да се разранявам периодично и мисля, че и аз имам някакъв проблем със захапката. Ти как я оправи, с лактационен консултант ли се срещна? (на мене тези в болницата ми казаха, че захапвал добре, но ми се струва, че не е нормално да ме боли още... а и аз следвам инструкциите по книги и диплянки 1 към 1 и пак боли  newsm78)

ето нови снимки на Ноли
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=178105
парола: silverarrow

Сладур, мъничък, да го разцелуваш направо  Hug

чакай сега да си спомня, че то едно заминава друго идва в тревогите с тези деца Simple Smile... Захапва цялото зърно, не трябва да се вижда ареолата, устните не трябва да са подгънати, така че винаги го проверявай, когато започне да суче, май fish mouth му викаха в книгите. Марти си подгъваше долната устна в началото и трябваше да я оправям докато се научи. Колкото по-широко е отворена устата, толкова по-навътре влиза зърното и по-малко боли. А пък то не пречи да си отидеш на лактационен да ви видят, ако застраховката плаща - отивай. Периодично и мен ме болеше в началото, но наистина престанах да се разранявам след 4 ден май. А и аз освен това мажех усилено с Лансино, непосредствено след всяко кърмене, дори и след като престанах да се разранявам. Мазах поне около месец. Ще видиш като му хванеш цаката, колко е хубаво...

# 103
Ирка, и аз се присъединявам към това, което другите са ти казали. Само не носете никакво електрически уреди, че в САЩ е на 110 В електричеството. Иначе, ако можеш не си купувай много неща от Бг-то, аз намерих цените в Б-я безумни в сравнение със САЩ. Има повече избор и по-добри цени евтини и лошо качество, евтини и горе-долу добро, и скъпи добро. За домакински неща може да вземете някои друг чаршаф да имате, на първо време, но после можете да си купите от тук, макар че са по-скъпи, мога да се намерят в  Marshalls & TJ Maxx. Същото се отнася и за покривки. А можете направо в Икея да отидете в Чикаго и от там да си вземете чинии, прибори, тенджери, тигани, чаршафи, всичко, което е нужно за една къща. Не е супер качеството, но пък е евтино. Успех!

# 104
Здравейте моми4ета,
Честити бебоци и да са ви живи и здрави!  bouquet
А сега по специално към въпроса на Ирка. Аз също съм сравнително нова тук. Ние сме от половин година в Америка и сме в Чикаго, ще ти кажа какви са моите впе4атления.  Първо както са ти писали и останалите моми4ета тук има доста български стоки, а също така и много полски и италиански магазини в който можеш да намериш вси4ко необходимо, аз ли4но пазарувам от полски магазин доволна съм а и цените са доста по евтини. Това е за храните. За лекарставата вземи си антибиотици, тук има достата4но витамини, болкоуспокояващи и за температура който можеш да си купиш без рецепта ако ти се наложи. Тук има една програма All kids с която децата се лекуват безплатно, но ли4но на мен ми отне 2 месеца докато я полу4а тъй като сме нови и ни връщаха документите поради липса на достатъ4но данни / доход например няма как да докажеш още първия месец/. А се и оказва 4е за да те приеме лекаря трябва да по4акаш. Ние ли4но не сме си правили застаховки и слава богу не се оказа необходимо. Колкото до дрехите аз ли4но бих ти дала съвет да поразгледаш някои друг саит на по големите вериги магазини да се ориентираш както и за цени така и за вида на дрехите. Имам в предвит 4е за малкия много харесвам дрехите които се предлагат тук, но ли4но за мен, а и за мъжа ми ни се струват малко странни. Нещата които си харесваме са малко скъпи4ки а ина4е за да си намерим пада голямо обикаляне.  Също така зависи до колко може да раз4итате на гаранти или познати тук да ви насо4ат къде да пазарувате, а и нещата в на4алото на сезона са малко скъпи естествено можеш да намериш и евтини, а и вие ще улу4ите намаленията за празниците.  Зависи и от това къде ще живеете защото тук пазаруването е свързано с време и транспорт, аз ли4но още нямам кола и раз4итам на мъжът ми да е свободен а това е един ден в седмицата за да можем  да напазаруваме. Това е от мен ако имаш нувда от пове4е информация ще се радвам ако мога да ти помогна.
Ето и някои саитове на магазини за информация както за дрехи така и за домакинството на мен ли4но ми бяха много полезни.  Моми4етата могат да добавят и други. Пак казвам моя опит е малък:
www.kohls.com
www.sears.com
www.target.com
www.walmart.com
www.oldnavy.com
www.jcpenney.com
www.marshalls.com
www.payless.com

Общи условия

Активация на акаунт