ВЪПРОСИ към хомеопати - САМО ТУК!

• 183 868
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 765
  • София - Варна - Бургас
моля ви за мнение за нашия случай-бебето ми е на 9 месеца и е с атопичен дерматит. След преглед при хомеопат-интервю- ни предписаха Сулфур 200. Предупредени сме за възможно влошаване на състоянието-лечебна криза, но дали е възможно да е толкова тежко състоянието- появи се ларингит-вече 4 дена е много неспокоен и с дрезгава кашлица, а като плаче едвам си поема въздух. не знам да го водя ли при друг лекар...преди това освен АД от друго не е боледувал Cry

Описаното прилича на потискане.

# 766
Здравейте!
След консултация с хомеопат относно спиране на кърмата , след което моето голямо кърмаче да се отбие, ми изписа  Рицинус комунис 30 СН и Лак Канинум 30 СН за 14 дни, но освен намаляване на броя на кърменията дъщеря ми няма и намерение да се отбие...../ утре ми е 14 ден,а не мога да се свържа с хомеопата си/ Дали да продължа въпросните лекарства или не?
Надявам се на отговор , за което предварително благодаря.

# 767
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
След консултация с хомеопат относно спиране на кърмата , след което моето голямо кърмаче да се отбие, ми изписа  Рицинус комунис 30 СН и Лак Канинум 30 СН за 14 дни, но освен намаляване на броя на кърменията дъщеря ми няма и намерение да се отбие...../ утре ми е 14 ден,а не мога да се свържа с хомеопата си/ Дали да продължа въпросните лекарства или не?

Хомеопатията не действа антипатично и потискащо, каквато е философията на предписване на официалната медицина, а на принципа на подобието, така че няма хомеопатично л-во за спиране на кърма.

Рицинус се предписва при липса на кърма или при повишено количество кърма, но отчитайки и ред други ментални и физически индивидуални особености!...  Grinning

# 768
  • София - Варна - Бургас
Здравейте ! Много ви моля ако можете да ми кажете за това лекарство" Седатиф пс- За депресия и нервни с-я" по колко на ден мога да пия, не съм в депресия, но съм много изнервена! Аз си ги купих, но тук нямаме хомеопат! В листовката пише 3х2 на ден! На мен това ми се вижда множко! Вече повече от три седмици съм ги купила и все повече усещам че имам нужда да ги пия! Много ви моля да ми помогнете! 

Основен принцип на истинската хомеопатия е за единственото хомеопатично л-во!

А ето какъв сбор от много силни и взаимно противоречащи се хомеопатични л-ва съдържа въпросното "хомеопатично" л-во Sedatif PC

INGREDIENTS:
Each tablet contains homeopathic ingredients in equal parts:

Aconitum napellus 6C
Belladonna 6C
Calendula officinals 6C
Cheildonium majus 6C
Abrus pecatorius 6C
Viburnum opulus 6C

Изборът е ваш.  Sick

# 769
  • София - Варна - Бургас
Моля да ми отговорите, дали е възможно класическата хомеопатия да помогне при диспраксия на речта? Мерси.

Би могла, стига да не е увреден центъра на речта, например при ДЦП.

# 770
Здравейте!

Хомеопатията не действа антипатично и потискащо, каквато е философията на предписване на официалната медицина, а на принципа на подобието, така че няма хомеопатично л-во за спиране на кърма.

Рицинус се предписва при липса на кърма или при повишено количество кърма, но отчитайки и ред други ментални и физически индивидуални особености!...  Grinning

Blagodarq ,но така и не получих отговор ....14 дни достатъчни ли са или да продължа още? т.е има ли смисъл ...ако няма да се стигне желания от мен резултат, да предприемам други мерки

# 771
  • София - Варна - Бургас
zonka

Цитат
...Развенчайте митовете и легендите за броя на глобулките.Все пак знаем ,че дозата е водеща в лечението....

Зонка, права си че "Дозата прави лекарството" но това се отнася за алопатичните лекарства, които са в материални дози и чието въздействие е химическо, ето защо те трябва да се поглъщат, да преминат през стомашно-чревния тракт, през тънките черва да преминат в кръвта, и тя да ги разнесе до определени органи и системи, където да въздействат след час или повече.

При алтернативното хомеопатично лечебно изкуство, се използват разреждания, далеч по големи от числото на Авогадро - 10 на минус 23-та, когато не е останала и една единствена молекула от първоначалното вещество. Например 10 на минус 2000-дна и по-големи. Тогава какво е това което лекува, ще попитате и отговора е Ин-фор-ма-цията, която пренася течният кристал - водата!
 Какъв е точно механизма на запаметяване от водата на тази информация, още не ни е известно, но нима не е имало гравитация, преди Нютон да го удари една ябълка по главата и след това да формулира Закона за гравитацията?... така че космическите закони на макро и микро ниво са обективни и съществуват независимо от тясното и субективно човешко съзнание.

Гранулките се приготвят от млечна захар (също кристал!), като после се накапват със съответното течно хомеопатично л-во.

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 19:05 от Aleksander

# 772
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!

Blagodarq ,но така и не получих отговор ....14 дни достатъчни ли са или да продължа още? т.е има ли смисъл ...ако няма да се стигне желания от мен резултат, да предприемам други мерки

Ако е точно предписано, хомеопатичното л-во ще подейства след няколко минути, след 3 часа или най-късно до 3 денонощия след еднократен прием. 
  Ако искате моя съвет - по-добре го спрете.  Peace и сменете хомеопата.

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 19:09 от Aleksander

# 773
  • София - Варна - Бургас
Изчетох доста неща за хомеопатия посетих доста лекари , но съм разочарована не мога да открия класически хомеопат в Стара Загора.Имаме проблеми с хрема и стрептококови бактерии в нослето.За пет месеца детето ми е боледувало 3 пъти.Отделно от това има и комедони  , за които нашият хомеопат ми изписа 5-6 различни лекарства , цяла програма.Не знам дали да я заповам изобщо.
Искам съвет или координати на класически хомеопат в СЗ.Алкександър , благодаря ти предварително

Изпратих ти на "Лични"  Peace

# 774
  • София - Варна - Бургас
Dobi81

Цитат
,..........................

Важното е да знам дали може да се помогне с хомеопатията при потенето /ама и аз не го написах в първия пост/ за да знам дали въобще да посетя хомеопат

Доби, важното е да се излекува причината, виновна за продуцирането на това изпотяване, и това спокойно може да стане с истинска хомеопатия.

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 20:29 от Aleksander

# 775
  • София - Варна - Бургас
Geri

Първо трябва твърдо да си взела решение да спреш кърменето а не да се колебаеш!

Трябва да стане по естествения начин: да продължиш разрежданията, до пълното спиране, като през това време не се изцеждаш а да носиш стегнат сутиен и да поограничиш пиенето на течности.
 Тук ролята на хомеопата може да се ограничи само при влошавания.

# 776
миналата седмица и аз за първи път ходих на хомеопат.Всичко мина добре от денс започвам да пия това което ми изписа хомеопата,но забравих  Embarassed да попитам,а и той не каза дали мога да пуша и да пия кафе newsm78  Изобщо не стана дума за това а от една прителка знам,че след посещение на хомеопат намали цигарите до 1-2 на ден както и спря кофеиновото кафе.Принципно пречи ли кафето и цегарите на хомеопатичното лечение newsm78 Благодаря Ви

# 777
zonka

Цитат
...Развенчайте митовете и легендите за броя на глобулките.Все пак знаем ,че дозата е водеща в лечението....

Зонка, права си че "Дозата прави лекарството" но това се отнася за алопатичните лекарства, които са в материални дози и чието въздействие е химическо, ето защо те трябва да се поглъщат, да преминат през стомашно-чревния тракт, през тънките черва да преминат в кръвта, и тя да ги разнесе до определени органи и системи, където да въздействат след час или повече.

При алтернативното хомеопатично лечебно изкуство, се използват разреждания, далеч по големи от числото на Авогадро - 10 на минус 23-та, когато не е останала и една единствена молекула от първоначалното вещество. Например 10 на минус 2000-дна и по-големи. Тогава какво е това което лекува, ще попитате и отговора е Ин-фор-ма-цията, която пренася течният кристал - водата!
 Какъв е точно механизма на запаметяване от водата на тази информация, още не ни е известно, но нима не е имало гравитация, преди Нютон да го удари една ябълка по главата и след това да формулира Закона за гравитацията?... така че космическите закони на макро и микро ниво са обективни и съществуват независимо от тясното и субективно човешко съзнание.

Гранулките се приготвят от млечна захар (също кристал!), като после се накапват със съответното течно хомеопатично л-во.

Aleksander, доза и потенция се надявам да са различни неща.Благодаря за разясненията за числото на Авогадро.Става въпрос за дозата която се дава от водния разтвор на тези захарни глобули.Органон -афоризъм 275 и 276.Новите му издания ще гледаш ,надявам се.

# 778
  • София
Интересува ме дали давам правилно лекарството.Става въпрос за гранулките.Пускам три гранулки от флакончето в капачката,изсипвам ги от капачката в хартиено листче прегънато на четири и ги счуквам с дървена лъжица на прах.От листчето ги изсипвам направо в устата на дъщеря ми.Дали ако захапе малко от листчето при изсипването на прахчето е грешно?Благодаря!

# 779
  • София - Варна - Бургас
zonka
Цитат
Става въпрос за дозата която се дава от водния разтвор на тези захарни глобули.Органон -афоризъм 275 и 276.Новите му издания ще гледаш ,надявам се.

Щом четеш и цитираш органона, защо ли тогава питаш за разяснение?...

Общи условия

Активация на акаунт