Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

  • 27 780
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 720
Ухххх, аз никак не се справих с динозавъра, защото племенниците, за които всъщност правех тортата много ми "помагаха"  Laughing
Така, че няма да пускам снимки, ще дам само тази на която му се радват, каквато всъщност беше целта ми  Grinning http://images21.snimka.bg/004330415.jpg

# 211
  • Мнения: 265
Благодаря за отговора  Hug

# 212
  • Мнения: 266
Момичета,в момента правя торта ,,Татяна,, и питането ми е ако я намажа сега със заквасена сметана проблем ли ще е ако престои със сметаната  до петък вечер?Дали ще се сплеска много? Embarassed

# 213
  • Мнения: 120
Благодаря на всички,които се отзовахте на въпроса ми за млечния марципан.Вече реших-ще направя "тората с рула на Лео" и ще я покрия с млечния марципан(все ще измисля нещо,дано поне малко да прилича на вашите красоти).Още веднъж-благодаря на всички ви.Без вас никога нямаше да имам смелост да се захвана с някакви по-интересни и по-сложни торти.
 smile3525  smile3525  smile3525

# 214
  • Мнения: 1 271
Ето и тазнощната ми тортичка, по желание на дъщеря ми.




# 215
  • Мнения: 1 116
Момичета,в момента правя торта ,,Татяна,, и питането ми е ако я намажа сега със заквасена сметана проблем ли ще е ако престои със сметаната  до петък вечер?Дали ще се сплеска много? Embarassed
Намаза ли я вече? На мен винаги на 3-я ден ми е харесвала повече отколкото на втория, обаче до четвърти ден просто не е оставала за да кажа дали ще се сплеска Simple Smile Що не пробваш да направиш крема с пудинг без варене и сметана, според мен ще издържи повече. Намислила съм като я правя следващия път да се пробвам с такъв крем.

# 216
  • Мнения: 1 116
Ето и тазнощната ми тортичка, по желание на дъщеря ми.

Супер е колата, представям си колко ще се радва малката като я види сутринта.

# 217
  • Мнения: 120
Някой пробвал ли е този крем-Крем, който докарва доста на белия крем на Неделя (Taneto):
4 яйца, 250 гр масло, 250 гр захар, ванлия?
А този-:1л.пр.мляко,2 пр.ванилия,2ч.ч.захар, 4с.л.брашно,4 жълтъка-Млечен баварски крем:В заврялото на котлон мляко прибавяте захарта и ванилията.В част от млякото разтваряте брашното и получената течност прибавяте на тънка струйка при непрекъснато разбъркване към кипящото подсладено мляко.Бърка се още известно време и се отстранява от огъня.В горещата смес един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане.
Или да си направя Ванилов крем?

Искам да попитам кой крем според вас е по-вкусен и по-подходящ за торта с пандишпанови блатове?Благодаря предварително.  Embarassed

Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 09:14 от sugar_geri

# 218
  • Мнения: 120
silrai,тортичката ти е прекрасна.Много добре си я направила.Успех и при следващите. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 15:34 от sugar_geri

# 219
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Меги, аз мисля да си вземам бързосъхнеща маса другия месец ама от Варна. Мога да ти пратя, но с транпорта ще ти излезе по-скъпо, ако все пак искаш пиши ми на лични да се разберем нещо  Hug

Много благодаря, но май наистина ще излезе много, ще чакам някой от София да се навие - нали идат празници. До тогава ще пробвам разните собственоръчно направени смеси.  Hug

# 220
  • Мнения: 266
Момичета,в момента правя торта ,,Татяна,, и питането ми е ако я намажа сега със за квасена сметана проблем ли ще е ако престои със сметаната  до петък вечер?Дали ще се сплеска много? Embarassed
Намаза ли я вече? На мен винаги на 3-я ден ми е харесвала повече отколкото на втория, обаче до четвърти ден просто не е оставала за да кажа дали ще се сплеска Simple Smile Що не пробваш да направиш крема с пудинг без варене и сметана, според мен ще издържи повече. Намислила съм като я правя следващия път да се пробвам с такъв крем.
Танита ,ако знаеш как ме успокои. HugЦяла нощ я мисля тази торта,че ми е за именния ден на свекъра ми и не искам да се изложа като кифла. BlushНамазах я снощи.Вече бях овкусила сметаната със захар и реших,че  сметаната до днес ще се разводни и я намазах.А и бях направила двойна доза от торта и ми излязоха 9 блата и се чудех как да ги съхраня без да се допират един до друг, трябваше да окича цялата кухня. А и  едва ги опазих снощи от дъщерями. GrinningСега е при съседите за по-сигорно,че до петък нищо нямаше да остане. Mr. GreenУкрасата ще я правя утре. GrinningТанита ,за пудинга на Йоткер ли става въпрос? И каква сметана ползваш-за квасена или течна?

# 221
  • Мнения: 266
 smile3501 smile3501 smile3501Браво момичета!Страхотни торти!

# 222
  • Мнения: 120
Някой може ли да ми даде съвет към въпроса ми за кремчетата на предната страница?
Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 223
  • Мнения: 341
Страхотнооооо   bouquet Нямам думи. Аз съм начинаеща в тортите.Правила съм единствено шоколадова със листенца(истински) и ги нацапах със шоколад. И всички искаха да ги ядат ама... не че нямаше някои който да ги оближе  Laughing Кажете ми моляви как украсите стават цветни... как се оцветява този щоколад и как розичките стават розови и от какво тесто се правят. Чета чета но немога да разбера... Цветята също.... Embarassed Помогнете ми моляви.Скоро трябва да се изявя с торта а аз нито знам каква да е нито украса.Много желая да шокорам всички... Благодаря ви   bouquet

# 224
  • Мнения: 120
_Rossy_  ,можеш да покриеш тортата си с сметана или с някаква шоколадова глазура.Иначе повечето момичета(дано никой да не се обиди,че говоря за нечий съвет даден тук) използват марципан-той може да бъде различен.На първата страничка има публикувани доста рецепти и за марципан и за глазури,а и за блатове-абе каквото се сетиш,има го-има записани и рецепти на момичетата от форума.Марципана се оцветява със сладкарски бои-течни или на прах(ако са на прах се слагат няколко капки вода,иначе се разваля консистенцията на марципана,става по-лепкав),някои използват степчета,а също можеш да използваш и бои за яйца,които стават и за сладкиши.От марципана,който ти си харесаш си правиш фигурки,а може и от друго да ги направиш(на 1 страница има много варианти),а също можеш да го разточиш и да покриеш с него тортата си,като предрително я намазваш с тънък слой маслен крем.
Май това е най-важното.Вече ако нещо съм объркала или съм пропуснала,тук има много майсторки,които правят страхотни торти,те знаят мнооого повече от мен.
Дано да си ме разбрала,че не мога май да обяснявам ясно.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт