Св. Мартин: печени гъски, фенерчета, латерни и други светила.

• 17 998
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
4и4и4и, хайде бърzо йм прати по едно ЛС на тия дами  Laughing

# 181
  • Германия

asyalein, това което знам по въпроса е от 2005 год. в Берлин университета иzдаваzе допълнително удостоверение за осте 90 дни, но това не важи за всички федерални републики.

интересува ме има ли промяна откакто сме в ЕС?
Ася,
http://www.daad.de/imperia/md/content/de/deutschland/downloads/i … t_zuwanderung.pdf

# 182
Оле, за отбора на пренебрегнатите! Joy
Отивам да гледам Мата, май на 27 е била и Ламята Спаска, за тези, които четат в Клюкарника.

# 183
Татяна, Веси, много съжалявам, че сте загубили любими хора. Hug

асяляйн, няма промяна. Без разрешение за работа са позволени  90 цели работни дни или 180 половинки. Попитай в Arbeitsamt-a  дали издават допълнително разрешение. Мисля, че може.
(Пепеляшката ме е поизпреварила с информацията, но нали повторението било майка на знанието. Mr. Green)

Мишке, много неприятен филм. Дано има поне хепиенд!

Лале, нямам личен опит в такава ситуация. Предполагам, че бих казала веднъж, дваж и баста. Не бих дискутирала, а бих почнала сама себе си да щадя. При мъжете всичко е малко със закъснение. Като се почне от ранното развитие, мине се през пубертета, та се стигне до осъзнаването на бащинството. За съжаление. Mr. Green Виж, в други начинания са по-бързи.

Още не съм гледала ни Бу, ни Мата. За сметка на това за десети път днес гледам "Книга за джунглата" Joy

# 184
Пък аz днес пуснах на детето крокодила Шнапи и то умря от кеф  ooooh!

# 185
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пепе, Мамун, мерси за инфото....

надявах се тези 90 дни да са отпаднали...ще го мислим по нататък.

# 186
Имам питане към филоложките, лингвистките и другите имащи еня от перо.
Фразата- мога да взема, защо, мама му стара, се образува с взема, а не с вземам?
Кажете, моля, че ми извади душата моят човек!

# 187
Aси, иzлъжи го твоят човек да се ожени zа теб и нямаШ повече проблеми с 90те дни Wink

# 188
Имам питане към филоложките, лингвистките и другите имащи еня от перо.
Фразата- мога да взема, защо, мама му стара, се образува с взема, а не с вземам?
Кажете, моля, че ми извади душата моят човек!

вzема е несвършената форма на глагола, която се употребява след глагол и "да". Вzемам е свършената форма. Дай му аналогия с купувам и купя. Той може да каже "мога да вzемам", но примерно ако има предвид нещо принципно, да речем "мога да вzемам по два аспирина на ден, беz да се притеснявам".
поне така си го обяснявам беz помагала, да ме поправят, ако е грешно.

# 189
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Aси, иzлъжи го твоят човек да се ожени zа теб и нямаШ повече проблеми с 90те дни Wink

хехехехе, ми то се планира за следващата година, ама да видим до къде ще я докараме.
все пак проучвам всички възможности Hug

не мога да ида във фирмата и като ме питат за arbeitserlaubnis и да им кажа: споко, скоро ще се омъжа и нямам грижи  hahaha

баща ми вчера са го оперирали по спешност, имал възпаление на стара операция.
имал и температура и личната му казала да си слага локум на забралото ooooh!
не ми го побъра акъла Shocked

майка каза, че сега е добре Praynig

# 190
и да им кажа: споко, скоро ще се омъжа и нямам грижи  hahaha
Не скоро, бе девойко, догодина не е скоро_ утре, вдругиден, най_късно другата седмица Wink В името на кариерата Laughing

Отивам да гледам Мата, май на 27 е била и Ламята Спаска, за тези, които четат в Клюкарника.
Това предаване само от форумки ли се посеЩава? Simple Smile Да дадем предложение да ги представят и с партиzанските им имена, че да можем да ги поzнаваме по_лесно hahaha
Онеzи двете мадами, водеЩите, да нямат и те неЩо форумски?
Което ме навежда на идеата да се направи "БГ_Мамма_ТВ", седмичен обzор Laughing

# 191
абе предаването е за скучаещи домакини, аз не бих се навила, ако не се говореше за осиновяването. гласът ми беше паднал ужасно, а яденето на шоколад ме е довело до непоправимо разрастване. ма дреме ми. днеска например има свинско печено, картофено пюренце и салата краставици. мняммням.
не си падам да съм медиина звезда. но предполагам, че доста хора от форума ще отидат и завбъдеще.

# 192
Ах, какъв екшън имахме днес! ooooh!
От няколко месеца насам едни комшийски пикли си играят с целия кварта на клингелщрайх.
Днес обаче явно са прекалили.
Прибирам се аз ни лук яла, ни лук мирисала от латернебастелн в детската градина.
Няма и 10 мин и се звъни на вратата. Двама униформени полицая.  Shocked
Питат ме за г-н еди-кой си (мъжа ми). Казвам, че го няма и питам за какво става дума.
Ситуацията е следната - моя мъж бил заплашвал с убийство комшийските хлапета, дето просто били звъннали на вратата да извикат Мирел да играят навън. Вадил бил пушка и я бил насочвал към тях да ги застрелва. Бащата на едното подал жалба. #Crazy
Аз не вярвам на ушите си. Моят мъж прави на мравката път, нямаме оръжие в къщи, като изключим един бутафорен мускет за украса и едва ли ще тръгне да гърми по комшийските хлапета и то без причина.
Поискаха да видя бутафорията, пожелаха да я вземат, за да попитат обвинителите дали това е оръжието на заплахата и поживо-поздраво казаха да си я приберем утре следобед.
Прибира се моя мъж - щастлив и сауниран и аз го посрещам с ръцете на Ф. В момента, в който казах думата "полиция" и той ме гледаше вече в абсолютно недоумение.
Оказа се, че кошмийските пикли пак са си играли - звънили са 3 пъти и на третия път мъжът ми ги засякъл, те побягнали, той грабнал бутафорията, насочил я нагоре и казал, че следващия път ще гърми.
Аз вече се чудех да се смея ли или да плача.
За капак на всичко, младежът си призна, че 5 мин. преди да се прибере, на центъра на селото го сгащили полицаите и го глобили за невързан колан с 30 евро, той дето е стриктен и изряден на пътя.
Еди Мърфи ряпа да яде!
Утре ще ходим да подадем пък ние жалба за постоянен и продължителен тормоз срещу хлапетата, защото това продължава вече 1 година. Ах, да и да си приберем оръжието на престъплението Joy

# 193
Чичичи, мерси, че не ме пренебрегна. Отговарям ти същото като сърфлайн. Laughing

Татяна , мерси за превода.

Ася, и да се ожениш пак ти искат арбайтсерлаубнис гадовете...Поне на моят документ , наречен Freizügigkeitsbescheinigung това пише с големи червени букви отдолу. Напсувах ли ги тези от службата за чужденците, вече?
А това с локума е без коментар.

Весе, моите съболезнования  Hug .....Получих колета, много ти благодаря, душа си ти.  Hug На вафлите се наслади и бабата. ММммм.

Момичета, бебето се е обърнало. Party Става номера с фенера/ в моя случай с мобилен телефон/  WinkГолямо мерси на Биба и Вечка. Имам жестоки контракции. Ако изчезна тези дни внезапно да знаете , че се пъна да раждам. Sick  Засега нормално.  #Crazy

От 20 мин чакам мата да се появи,да чуя за какво иде реч, нагледах се на глупави реклами с отвратително озвучаване....Видях я! Раздула се била...Ела мен ме виж каква съм станала...За бой си с твоите брътвежи за диети.Изчезвам да гледам предаването  bouquet

# 194
И аz го гледам в момента......много се раzвълнувах, Мата  Heart Eyes  Hug

Общи условия

Активация на акаунт