Мами от Norge 11

• 17 211
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
Понеже сме много "Мартинските майки" да питам: Кога празнувате имен ден на Мартинките? Ние до сега го празнувахме на 14.04 "Св. Мартин папа Римски". Ма сега чета в германската тема, че 11.11 било Св.Мартин! Тоя Св.Мартин да не е някой лютерански светия?
Не, че ми пречи да го празнувам и на 11.11, без това и на 1.03 си го отбелязваме! Както казва Батето "Важното е да има повод да се почерпим!"  Grinning

П.С. Това с детските хубаво! Ма мен ми се щеше преди Коледа да ги вземем, че децата нямат никакви играчки тук. От сирене и вино място за играчки в куфарите не остана  Laughing

# 136
  • София/Осло
марио- ние празнуваме на 14.04   Wink

# 137
  • България
Marjo,кофти е знам,ние сме били през пове4ето години на една заплата,не мога да ти опи6а колко гадно е така,първо нямахме брак,и нямах право да работя,после забременях ,родих и няма6е кои да ми гледа детето,после доу4вах и така....но казвам важното е да сме живи и здрави,полека лека 6те си стъпите на краката.Аз не разбрах, вие тук за колко време сте?Ако имате багажи в бг ,не може ли да ви пратят някои не6та? newsm78

# 138
Мишел, проучили сме въпроса с внасяне на кола основно, щото си имаме 2 прекрасни колички в Бг. Но е ужасно неизгодно да внесеш. Освен ако не докажеш, че си само за 2 години. Ако искаш по-подробна информация мога и на лични да ти пиша.
А иначе и в България Коледната е вълшебна! Всичко е украсено свети! Наистина е много красиво!

Marjo, благодаря ти за готовността да ми помогнеш с инфо!
До колкото ми стана ясно от вашите изказвания и от мое допитване, наистина, не си заслужава колата да се внесе от вън.
Мъжът ми се е допитал до сегашният си шеф, който е норвежец и е получил същият отговор.

Ей, много пишете, момичета.  Laughing Не мога да смогна да ви изчета старите темички. А в тях има полезно инфо.

Тези дни не съм на себе си. Във всяка една свободна минута умувам дали постъпваме правилно. Най-вече за дететто. Норвегия е в много отношения много по-уредена социално по отношение на децата, но четах разказите ви за прегледите по време на бременност, опашките при лекарите и т.н.

Много ясно, че където има едно, друго ще липсва. Важното е да осигурим най-доброто за детето ни и от там идват притесненията ми.

Не е казано, че ще сме за дълго или за кратно в Норге. Мъжът ми ще е на безсрочен договор. Ще ни изтегли веднага щом може. Надявам се бързо да се адаптираме и да се справим.  Grinning

Нямам възможност да следя кой от коя част на .но е. Затова ми е интересно колко от вас са в и около Осло. Ние ще бъдем в Нитедал.
Разбрах, че има много диалекти и "два норвежки езика". Там кой се говори?

Радвам се, че виждам няколко момичета от родният ми град Варна. В момента съм тук и се радвам, както всеки път, когато се завърна. Преди няколко години се преместих в София заради мъжа ми. Сега ще го последвам и го Норге. Wink

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 14:10 от mishelle

# 139
  • България
Mishelle,не искам да те пла6а ,но се подготви за много разо4арования тук,както казва6 самата едното е за сметка на другото,с опита ,които имам тук,ако бих могла да избирам наново живота си ,никога няма6е да избера то4но това,но всеки се преценява..
Аз имам излизане то4но в големия сняг сега  Mr. Greenи 4ак дове4ера 6те мога да влезна във форума..
Лек и спокоен ден на вси4ки Hug

# 140
  • София/Осло
мишел -ние сме в Осло и вече направихме 1 година тук. За децата да ти кажа -  аз съм доволна от това ,че е сигурно ,не се плаша да пускам сина ми сам на у-ще и  другото ,което е научава още 1 език ,който в бъдеще ще му е полезен..малчо засега нямам намерения да го давам на детска градина ,но нищо не се знае.
Но и аз подкрепям нора- това не е точно моя тип страна  Wink

# 141
Кой е вашият тип страна? Кои са няколкото важни критерии които трябва да покрива?

# 142
  • София/Осло
Моя тип страна основно трябва  да намери място в сърцето ми  Heart Eyes

# 143
Хубу де, ама дай пример с някоя или ни обрисувай хипотетично поне да можем да си представим какво ще ти легне на сърце  Simple Smile

# 144
  • София/Осло
Еми засега е само Франция   Joy
Живяла съм и в Кипър, но нещо и там не ме теглеше да остана  Wink

# 145
  • София/Осло
Не може според мен да се напише-искам да е спокойна ,чиста , с море или планина  и т.н...просто трябва да я почувстваш с цялото си същество .

# 146
Мда, Франция и на мен ми е любима, била съм там един месец и много ми хареса.
А на мен пък ми харесват общества в които не са се развилняли на тема права на човека, в смисъл, че са по умерени в това отношение. Това е нещо което не ми хареса примерно тук, ще се скъсат да спазват правата на някой си най-мизерен престъпник ако ще после да тормози маса народ с всякакви простотии и идиотщини. Т.е. държави в които е добре за гражданина А4 а не за мошеника.

# 147
Mishelle,не искам да те пла6а ,но се подготви за много разо4арования тук,както казва6 самата едното е за сметка на другото,с опита ,които имам тук,ако бих могла да избирам наново живота си ,никога няма6е да избера то4но това,но всеки се преценява..

И да ме плашиш, и да не...тръгнали сме по този път. Така че смело конкретизирай да се настройвам от сега, че да не съм крайно разочарована като дойда. Wink

# 148
 Mr. Green хе-хе, вярно. Аз отка4ам пък когато затворниците запо4нат да се оплакват, 4е 6тели и да ста4куват, за6тото леглата им били неудобни и ги бил болял гърба. Хора, това е затвор, бе, не санаториум. Да се смее6 ли, да пла4е6 ли. Наркоманите полу4ават маса пари, болни били, горките хорица, а пък пу6а4ите - едва ли най-злото не6то на земята. Добре 4е, съм бременн сега, 4е не пу6а, само се дразня от противоре4ия. Пълно е с такива примери, то предполагам навсякъде е така. Аз съм живяла само тук, в други страни съм била само на екскурзия.

# 149
муахаха, на Милва като мен вече леко и е писнало от подобни, обаче аз от 6 години и не пуша  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт