Канада - 19

• 27 161
  • 285
  •   1
Отговори
# 150

Моето мнение е че особено за първо дете в семейството ваксини преди 6тия месец не трябва да се слагат.. всички тези ваксини са за болести с които малкото човече трудно ще попадне в контакт, а химиите които му се вкарват с ваксината със сигурност не са безвредни.  Crossing Arms
...

Гаргамелчо , къде мога да прочета за това? Ти къде си чела за това?

# 151
  • Canada
Детелина, Гаргамелчо вече ги е споменала, аз ще ти напиша сайтовете:
http://thebrick.com/Application/Storefronts/Homepage.asp?SiteCode=EN
http://www.leons.ca/default.aspx?l=10&k=LNleonscanada
и още два:
http://www.ufw.com/
http://www.nooobody.com/
Лично аз харесвам "the brick", понякога правят промоции и продават на смешни цени. Ако дъщеря ти не бърза с мебелите, може да следи за намаления и така в рамките на месец-два може да се обзаведе с много прилични мебели. Освен това в walmart, zellers и canadian tire също продават мебели, нека се поразходи и поразгледа. Има и вариянт да купи всичко от един магазин и да поиска отстъпка в цената (това в Икея не става).

# 152
Момичета, много ви благодаря!
Понеже досега живееше под наем в обзаведена квартира няма нищо. С купуването на къщата заминаха всички спестявания и сега е важно да купи някакви не много скъпи прилични мебели - на първо време най-необходимото.  Приемам всякакви съвети в това отношение.
Още веднъж сърдечни благодарности и успехи на всички!

# 153
milla_, в момента нямам време да търся, но във форума има няколко много дълги теми по този въпрос с много линкове към статии и видеота против ваксините. Предлагам да направиш и един сърч на Гугъл, ще видиш че има страшно много информация. Прецени сама на кое да повярваш и на кое не. Аз никого не искам да убеждавам против ваксините, но смятам че като майки ние сме отговорни да потърсим второ мнение по толкова сериозен въпрос. Здравните организации не се интересуват за благото на точно твоето дете, те защитават интересите на обществото и ако твоето дете даде реакция, за тях ти ще си просто част от онзи процент и ако реакцията е тежка, проблема си е твой общо взето. и на детенце.
Моето дете реагира доста зле на ваксините на 2, 4 и 6 месеца. Тогава докторката ми каза че било нормално, после прочетох че не е нормално детето да се скъса от рев половин-един час след като му е поставена ваксината и нищо да не може да го успокои. Като капак, след ваксината на 6 месеца Виктория беше почти цяла седмица с температура. И защо беше всичко това? Къде съм я водила, с кого се е срещала, от къде по дяволите можеше да се зарази с дифтерия или тетанус, ето това някой може ли да ми обясни?  #Cussing out За ваксината за хепатита въобще не ми се говори. За Онтарио тя не е задължителна и не се поставя. Само ще кажа че става въпрос за хепатит Б, който се предава по полов път или чрез кръвопреливане, как би могло да се зарази здраво бебе на 2 дни??
На всичкото отгоре тези ваксини се повтарят по толкова пъти защото не дават траен имунитет, просто защото имунната система е толкова крехка на този етап та се чудя на кого е нужно да се имунизират три пъти децата преди 6 месечна възраст? Къде ходи това 6 месечно бебе? Какво пипа? не мога да го разбера.
Специално за Канада бях намерила и формата с която можеш да се откажеш. За съжаление наскоро си смених компютъра и нямам линковете, но ако ти трябва тази форма можеш да я изискаш от институцията която ти прави проблеми.

извинете ме за дългият пост
това ми изл … 75;ъл

Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 13:45 от Гаргамелчо

# 154
  • Vaudreuil Canada
Понеже досега живееше под наем в обзаведена квартира няма нищо. С купуването на къщата заминаха всички спестявания и сега е важно да купи някакви не много скъпи прилични мебели - на първо време най-необходимото.  Приемам всякакви съвети в това отношение.
Аз не съм привърженик на "някакви не много скъпи прилични мебели - на първо време" тъй като са двоен разход - затова си купихме каквото харесахме на изплащане за 2 години. Още неща имаме да купуваме но и тях ще вземем на изплащане а и предпочитам да изчакам с тях отколкото да купувам нещо компромисно и след време да купувам друго нещо - така възниква въпроса какво правиш със старото което реално е ново но не те кефи - трудно се намира вторичен пазар за такива вещи а сърце не ти дава да го изхвърлиш.

# 155
Здравейте Simple Smile
Отдавна не съм писала, но ви чета редовно всеки ден. Ние ще пристигнем във Ванкувър края на март 2008. Това което ме вълнува е какви са размерите на матраците в Канада, защото искам да си ушия чаршафи от България? Търсих отговор на въпроса, но так и не открих нищо конкретно-става на въпрос за спалня и за детско легло за дете на 4 годинки. Кой размер се купува най-често? Проблема е, че мразя да ми се размотава чаршаф в краката и му слагам ластички от четрите страни Simple Smile

# 156
Сега се сещам че в Икеа има една стаичка до касите с връщани неща на половин цена. Ние си купихме един шкаф от там и два стола, ами нищо им няма, а и много ми харесват. Ако реша да се отърва от тях не мисля че ще ми е кой знае колко трудно като ги пусна на крейгс листа.
Иначе и аз съм против купуването на мебели ит уолмарт и зелърс. и канадската гума, те са ужасно качество.

# 157
Лили, ееее още една Ванкувърка  Hug

Ето това намерих: http://www.originalmattress.com/products/dimensions.asp

Сега всичко е в инчове но предполагам можеш да намериш конвертор.
Това е щатски сайт, но тук не е по-различно.... все пак сме им задния двор  Laughing

Предполагам за детенце ще е twin размер. За вас queen, а ако сте по едри king.
Не сум виждала най-големия посочен тук.

А за цени и ориентир може да погледнесш тук: http://www.bedcetera.com/

Успех с шиенето! Peace

# 158
Здравейте Simple Smile
Отдавна не съм писала, но ви чета редовно всеки ден. Ние ще пристигнем във Ванкувър края на март 2008. Това което ме вълнува е какви са размерите на матраците в Канада, защото искам да си ушия чаршафи от България? Търсих отговор на въпроса, но так и не открих нищо конкретно-става на въпрос за спалня и за детско легло за дете на 4 годинки. Кой размер се купува най-често? Проблема е, че мразя да ми се размотава чаршаф в краката и му слагам ластички от четрите страни Simple Smile

Това е прекрасен въпрос и добре че си се сетила от БГда се подготвиш - аз лично мисля че чаршафите тука са много лошо качество за ужасни цени. Основно има 4 размера легла:
twin - 38" x 75"
double - 53" x 75"
queen - 60" x 80"
king - 76" x 80"

(samo w inchowe gi namerih obache).

Кой размер да купиш ще зависи от това колко сте високи Simple Smile Ние с мъжа ми спяхмме на double около 5 години, сега наскоро си купихме queen. Знам, че по-височки мъже не се събират на  double Shocked

За детенцето не мога нищо да кажа, защото нямам опит с детските легла - все още.
Ето ти и някои ликове на магазини за легла:
http://www.sleepcountry.ca/
http://www.bedzzz.ca/

# 159
Добре е да се купуват само качествени мебели, ама колко от вас са обзавели от до една къща още с влизането, дори и на изплащане да е.  А защо да живееш в празна къща и да няма къде да седнеш да гледаш ТВ и да чакаш да изплатиш заема за обзавеждане на спалните за да обзаведеш хола и трапезариата например. Понякога се налагат компромисни варианти с ясното съзнание , че след 4-5 г ще се купува ново. Старото го оставяте пред къщи -  все на някои ще му хареса, а по скъпите неща може и да се продат или пък да идат в мазето   -например ние си пазим футона, който купихме преди 5 г и сега е идеално легло за гости.

# 160
shemet_neveroiaten, напълно съм съгласна с тебе, но само по принцип. В нашия случай този принцип е неприложим - тя няма абсолютно никаква мебел. Няма на какво да седне, няма маса за хранене, няма печка, пералня, хладилник. Затова се налага компромис - да вземе нещо що годе прилично за някоя и друга година. А за електроуредите компромиси няма да има - държи да са качествени, че и без това са скъпи.
Лошото е, че е много заета и няма време за обикаляне. Затова се обърнах за помощ към вас. Благодарна съм на всички, които се отзоваха. Мисля, че с ваша помощ ще съм й полезна с информация, макар и от дистанция. Че нали знаете, като нямат пари, майките искат да помогнат с каквото могат.
Благодаря и на Гаргамелчо и smuty за мненията.
Ако се присетите за още идеи - приемам всякакви.

# 161
Да погледне в сайта на IKEA, мебелите им са тип европейски. Имат доста приемущества: можеш сам да си направиш проекта/ имат софтуер които може да си свали и да си поиграе малко/. Така кухнята излиза към 5000 / в сравнение на други места е 25000/, ако пазариш над 1000 долара мисля, имаш 1 година гратисен период.Продават и електроуреди, но аз специално предпочитам европейските. Както и мебелите, канадските са ми огромни.
Могат да погледнат и на гаражните разпродажби/но това лятото/, изпадат страхотни неща за смешни пари.
А за компромисите с ноши мебели, веднъж излязла от магазина цената и пада с 50%.

# 162
Размерите на чаршафи и матраци в см:

http://www.buythethings.com/customer/sizeguide.php

# 163
Да погледне в сайта на IKEA, мебелите им са тип европейски. Имат доста приемущества: можеш сам да си направиш проекта/ имат софтуер които може да си свали и да си поиграе малко/. Така кухнята излиза към 5000 / в сравнение на други места е 25000/, ако пазариш над 1000 долара мисля, имаш 1 година гратисен период.Продават и електроуреди, но аз специално предпочитам европейските. Както и мебелите, канадските са ми огромни.
Могат да погледнат и на гаражните разпродажби/но това лятото/, изпадат страхотни неща за смешни пари.
А за компромисите с ноши мебели, веднъж излязла от магазина цената и пада с 50%.
Съпругът ми също предпочиташе европейските марки, но това крие и доста рискове- при повреда нямат добър сервиз както североамериканските. Взехме сушилня и пералня Аристон. Първата сушилня накъса цялото ми пране, бяхме я купили от The Bay, предполагах, че за реномето си ще имат добър сървиз- нищо подобно, както навсякъде- размотаване по телефона и your call is important for us.  Close. Идва техник-поляк, който в прав текст ни каза, че европейските уреди нямат добър сервиз и няма добри майстори с опит. Чаках част от Италия цял месец, после беше зима и майсторът не можеше да дойде, тук зимата също ни изненадва. Накрая ни казаха, че не е изгодно да внасят част, а ще ни я сменят. На втората вратата не се затваряше- стовариха ми я и бързат да изчезват, та трябваше да ги гоня да си я вземат обратно. И отново чакам да дойдат да донесат нова. Третата беше ужасна- имаше нещо повредено- работеше, но тракаше, на мен адски ми беше писнало да разнасям мокро пране нагоре-надолу и казах на мъжа ми, че докато работи няма да я върна. Един светъл ден просто издъхна и спря. Тогава не ми се чакаше да ме размотават за пореден път с части и техници, натоварихме я и занесохме в магазина и казах, че четвърта сушилня от тях не искам дори и без пари да ми я дават и си взех най- дървената американска марка с никакви екстри- родих се направо. Евтина, голяма, бешумна, много по- бързо суши и дрехите ми не са намачкани.
Относно кухните от ИКЕА, зависи от моделчето, нашата е сравнително малка за тукашния стандарт и е на скромната цена от малко над $10 000 с инсталирането и уредите. И ни отказаха тяхната кредитна карта, за да ползваме разсрочено плащане, само защото си сменяхме адреса- местим се в ново жилище- ами нормално е, а в момента имахме нужда от това.

Това е моят опит.

# 164
Ние сме с Bosch и съм много доволна. Да чукам на дърво нямам никакви проблеми. Сега ми предстой смяна на кухня- мебелите ми излизат около 5200 / имам си уредите/. Имам предвид,че ще си я инсталираме сами , така ще запълним скуката от зимното стоене в къщи.
А за сушилня /пак е от споменатата марка/ и специлно исках да е с газ, за да не се получава статично електричество- доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт