Фотошоп - Б група (абсолютно начинаещи.....)!(1)

• 42 517
  • 358
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Учителките са нощни птици  Mr. Green

# 61
  • Все на втория етаж

petia47 може ли да ми обясниш.

И аз лягам да поспя, пък утре ще дерзая.

# 62
Учителките са нощни птици  Mr. Green
Ахъм!

Иренке,федър е разсейване.При селектиращите инструменти-като ласо,ректангулар и подвидовете им.Намира се горе в дясно до иконката на избрания инструмент.Колкото по-голям федър има ,толкова по-разсеяно и плавно ще се изреже селектираната част.

# 63
  • Бургас
Ето моето предложение за елементарна ограждаща рамка на снимката на убостниците на Мама Цоцоланка:

1. File - Open - и избирате снимката
2. В дясно е панелът на слоевете, там виждате снимката в умален вариант и текстът Background - щракате два пъти с левия бутон на мишката за да направите активен слоя.
3. Image - Canvas Size - разширяваме работното поле - в полето New Size-Width - напишете 22,17см , а в полето New Size-Height 16,72 см  - тук може да промените новия размер, както и да посочите в кои посоки желаете да се увеличи..... в случая по подразбиране е във всички посоки......
3. Кликвате в/у малкото изображение в панела на слоевете с десния бутон на мишката и избирате Select Layer Transparency за да селектираме само снимката
4. Select - Modify - Expand - 10 pixels - създаваме пространство за самата рамка  /тук може да поекспериментирате и зададете други размери/
5. В инструментите кликвате в/у Set Foreground Color и най-отдолу в отворилото се меню посочвате за цвят FFFFFF /или друг по избор/
6. Избирате инструмента Paint Bucket Tool /кофата/ и с нея кликвате в празното пространството между снимката и селекцията - така вече имате бяла рамка на желаната снимка.

Прочетено звучи много сложно, но всъщност изобщо не е.

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 01:06 от Никки

# 64
Абе верно си е сложно,защото го правиш по най-сложния начин.
Същата работа става като се избере снимка,намали се със фрии трансформа,отива се на блендинг опшънс(едно кръгче в черно с буквата ф вътре.Под палета със слоевете.Избира се строук.Вътрешен и цвят от цветното квадратче долу.Това е.

# 65
Ето го и моето произведение по Никки.

# 66
  • Бургас
На задачката на Бабъл:

Аз ще го опиша по моя начин:
1. Отваряте снимката
2. Избирате инструмента Crop tool / в първата колонка третия от горе на долу - като задържите мишката в/у даден бутон ви излиза името на инструмента/
3. В лентата по основното меню са параметрите на този инструмент - в полето Width задавате 700 рх, а в Height - 600 рх - задаваме размерите на снимката, след обработката
4. С избрания инструмент и задържан ляв бутон на мишката изчертавате правоъгълник обхващаш желаната част от снимката - след като пуснете бутона на мишката може допълнително да местите правоъгълника , а чрез маркерите в четирите му края да го увеличавате или намалявате. Нагласете го така, както бихте искали да изглежда.
5. Натиснете Enter - остава само частта от снимката, която сте желали и то в желаните размери.
6. От тук нататък, разширявате работното пространство - Image - Canvas Size /от предния урок/ примерно със по 3 сантиметра във всички посоки.
7. Новото пространство заливате с кофата с желания от вас син цвят.

# 67
  • Бургас
petia47 знам още десетина начина за правене на рамка. Просто се опитвам да бъда полезна. Ти опиши своя начин. Мисля, че точно в правенето на такива елементарни неща по по-сложен начин се учат и много други полезни команди. За това съм обяснявала коя команда какво прави.
Пък, на който му се стори сложно да не прави уроците....и аз незнам.....

# 68
Щом има още хора...Нека си представя творбата - ДЕЦА...То исках и друго да направя...ама като не знам......

На фотошопа същината е в детайлите....Откъде хубави елементи? Не ми казвайте - виж линковете...Разглеждала съм ги...Но...ако може изпитано Peace

# 69
 Ники, ще те оставя да правиш ти уроци.Явно имаш повече опит  Mr. Green

Браво,Цоци,харесва ми! Но на всичко се слага сянка.Става по-реалистично.
Ами точно там са елементите.Погледни в линковете,които е пуснала Кошничката. Peace

# 70
  Но на всичко се слага сянка.Става по-реалистично.

Това бе едно от нещата,които исках да направя.....Но уви......Знам,че има команда за изпъкналост ли, как се казва точно незнам,но все едно е повдигнато...Много ми седи снимката като натресена......Как да я направя като част от "пейзажа"(не буквалния....)

# 71
  • София
Това бе едно от нещата,които исках да направя.....Но уви......Знам,че има команда за изпъкналост ли, как се казва точно незнам,но все едно е повдигнато...Много ми седи снимката като натресена......Как да я направя като част от "пейзажа"(не буквалния....)

Да каже Никки , нали  е специалист с ФШ и във обясненията.  Mr. Green hahaha

# 72
Мама Цоцоланка-маркираш в менюто долу в дясно слоя на който е елемента.Погледни най отдолу-има кръгче с буквата f.Кликваш там.Има няколко опции.
А ето урока на Malena
http://malena2004.multiply.com/photos/photo/246/13

Тук можеш да видишкакво се получава с всяка от тях.

petia47-аз също използвам фрии трансформа защото става по бързо но скоро пак видях изкривени снимки в другата тема затова казвам този вариант като по лесен Peace

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 07:52 от чучулигата

# 73
Здравейте, аз ви чета доста отдавна,но чак сега се осмелих да пиша .В тази тема не ме е страх от критики.Ако някой ми обясни как да си кача снимки ,ще ви покажа какви съм ги вършила. newsm78

# 74
Никки, къде е тази кофа? иначе много хубаво си го написала, не знаех, че може така да се очертава рамката   bouquet

и друг въпрос имам. как да покажа снимка във форума не като линк, а като картинка?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт