Майчинството счетоводно - 6

• 68 203
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 765
  • В полите на Пирин планина
Да - със сигурност ще възникне проблем при това разминаване. Най-добре е да се коригира първият болничен лист и ти да вземеш бележка от работодателя за времето, в което е трябвало да си в болничен, но си работила, т.е. до 31.10.2007. Така ще загубиш няколко дни от полагаемите 315, но както казваш няма как да ти коригират листовете в родилно.
Много ти благодаря!
Т.е. да продължавам с термина 10.12, какъвто си ми беше, така да разбирам? А къде да се подава тази бележка от работодателя, в НОИ? Заедно с 2-я болничен  ли?

Да - един екземпляр в НОИ, но с коригирания първи болничен лист, а друг екземпляр си пази за теб, евентуално и като информация на педиатъра на детето ти, който трябва да издаде 3-тия болничен лист.

# 766
  • София
Incandescent, благодаря   bouquet Дано се оправи положението и не ми се наложи пак да ви досаждам тук.

# 767
Incandescent, благодаря   bouquet Дано се оправи положението и не ми се наложи пак да ви досаждам тук.

Успех  Peace

# 768
Благодаря много за отговора ,но не ми се изясни нещо!Аз няма да ползвам неплатен отпуск !При връщането ми на работа на 7.04.2008 година колко дни трябва да работя за да изляза в отпуск !Има ли вариант да изляза директно!?

# 769
Благодаря много за отговора ,но не ми се изясни нещо!Аз няма да ползвам неплатен отпуск !При връщането ми на работа на 7.04.2008 година колко дни трябва да работя за да изляза в отпуск !Има ли вариант да изляза директно!?

Аз мисля, че точно това написах - подаваш молба и работодателят ти издава заповед за ползване на отпуск. Следователно не е точно директно - има си процедура, която трябва да се спази. Това трябва да стане преди да е изтекъл отпускът за отглеждане на дете, т.е. докато си в настоящия отпуск можеш да пуснеш молба за ползване на платен.

# 770
[quote author=Incandescent , много ти благодаря!

# 771
Точно процедурата ме интересуваше според закона,но все пак благодаря много1

# 772
Много благодаря за отговорите!

# 773
Точно процедурата ме интересуваше според закона,но все пак благодаря много1

Явно говорим на различни езици. Съжалявам. Това, което съм ти описала в двата си поста е процедурата.

# 774
Виж не се сърди,но при нас за да ми актуализират заплатата трябва да се върна на работа 10 или повече дни!Дали може да не се връщам,а отпуската да ми се изчисли за минали периоди!Не знам ти какво си разбрала!Ако не желаеш не ми отговаряй!Благодаря ти?

# 775
Извинянайте ,че се намесвам,но явно  на nokon2 все още не и ясно-платеният отпуск се изчислява от последния месец в който имаш най-малко 10 отработени дни,т.е. ако искаш да ти актуализират заплатата трябва да се върнеш 10 дена на работа за да ти изчислят платения отпуск на по-високата заплата.Надявам се вече да е по-ясно!Извинявам се още веднъж.

# 776
Много благодаря,но при мен заплатата от преди 2 години е по-висока,затова питам,не че не ми е ясно!
Изключително много Ви благодаря за отговорите и за помоща ,която оказвате на майките!

# 777
Виж не се сърди,но при нас за да ми актуализират заплатата трябва да се върна на работа 10 или повече дни!Дали може да не се връщам,а отпуската да ми се изчисли за минали периоди!Не знам ти какво си разбрала!Ако не желаеш не ми отговаряй!Благодаря ти?

Аз отговарям, когато знам отговора на всички подред, без да влагам чувства. От 01.07.2007 година има нова действаща наредба за  структурата и организацията на работната заплата, според която изискването за отработени 10 дни, с цел актуализация на трудовото възнаграждение към настоящо такова отпадна, т.е. в момента в който ползваш отпуск към него ти се актуализира и изплаща актуално възнаграждение за платен отпуск.

Чл. 21. (1) (Предишен текст на чл. 21 - ДВ, бр. 83 от 2007 г., в сила от 01.07.2007 г.) Когато към или след началната дата на платения отпуск на работника или служителя е увеличена основната му работна заплата за минал период, включващ и месеца, който е база за изчисляване на възнаграждението за платен отпуск по реда на чл. 177 от Кодекса на труда, към възнаграждението за отпуска се заплаща добавка, изчислена с процента на увеличение на новото и предишното брутно трудово възнаграждение, определени по трудовото правоотношение.

# 778
# 779
ПОяснавам, защо мисля, че се прекъсва неплатеното майчинство, ако си дам детето на детска градина. Просто правя аналогия с факта, че се прекъсва платеното до 2г. ако детето ти е дадено на детска ясла. Може и да не съм права, затова питам компетентните тук.

Общи условия

Активация на акаунт