Майчинството счетоводно - 6

• 68 050
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 945
  • Някъде в мечтите си
Вече напълно се обърках.Има толкова много теми по този въпрос и в крайна сметка и различни отговори чета.
Та въпроса ми е:Януари месец съм излезла в болничен-135 дни,после майчинство ии така-ще може ли АЗ да ползвам данъчното облекчение за деца???

# 946
  • В полите на Пирин планина
Вече напълно се обърках.Има толкова много теми по този въпрос и в крайна сметка и различни отговори чета.
Та въпроса ми е:Януари месец съм излезла в болничен-135 дни,после майчинство ии така-ще може ли АЗ да ползвам данъчното облекчение за деца???

Не, защото нямаш облагаеми доходи за 2007 година.

# 947
  • Някъде в мечтите си
Да,много благодаря.И моите разсъждения бяха такива.
И още едно въпросче:При осигуряване на мин. раб. заплата също няма смисъл да се подава декларация,нали?

# 948
Да,много благодаря.И моите разсъждения бяха такива.
И още едно въпросче:При осигуряване на мин. раб. заплата също няма смисъл да се подава декларация,нали?

Да - и този доход е необлагаем.

# 949
  • Някъде в мечтите си
Благодаря!!!

# 950
  • Варна
Здравейте! От известно време ме мъчи един казус и реших да ви попитам за мнение. Като излязох в болнични започнах да си следя осигуровките и с изненада установих, че са ми по-високи от облагаемата сума посочена във фиша. Разрових се и установих, че от както работя в тази фирма са ми внасяни осигуровки различни (по-високи) от това което пише на фиша в полето "осигурителен доход".Първо си помислих, че заплатата ми е по-ниска от определения минимален праг и затова ме осигуряват на по-висока. Намерих прагове те Simple Smile и видях че те са по-ниски от реалната ми заплата, следователно това не е причината. Разбрах че има и други колеги, чиито осигоровки са по-високи. Явно не е грешка, а някаква политика, но много ми е интересно каква.
Ако някой има представа в какви случаи се процедира така, моля за информация! Благодаря предварително   bouquet

# 951
  • София
Здравейте,
Искам да попитам за данъчната декларация за ползване на облекчение за деца задължително ли се подава от работодателя или мога и за лично да си подам в НАП. Работя на два трудови договора и нямам други доходи освен по трудовите договори през годината.
Благодаря предваритилено!   bouquet

# 952
Търсих, но нещо не открих.
Въпросът ми е следния - имам ли право на 13-та заплата?
Излязох в майчинство в средата на 2005 г. и същата године не получих такава, от тази година отново съм на работа и се чудя дали имам право, в смисъл дали ще ми дадат?
Или това си зависи изцяло и само от политиката на фирмата? Има ли някакъв закон?
Благодаря предварително  Hug

# 953
Здравейте! От известно време ме мъчи един казус и реших да ви попитам за мнение. Като излязох в болнични започнах да си следя осигуровките и с изненада установих, че са ми по-високи от облагаемата сума посочена във фиша. Разрових се и установих, че от както работя в тази фирма са ми внасяни осигуровки различни (по-високи) от това което пише на фиша в полето "осигурителен доход".Първо си помислих, че заплатата ми е по-ниска от определения минимален праг и затова ме осигуряват на по-висока. Намерих прагове те Simple Smile и видях че те са по-ниски от реалната ми заплата, следователно това не е причината. Разбрах че има и други колеги, чиито осигоровки са по-високи. Явно не е грешка, а някаква политика, но много ми е интересно каква.
Ако някой има представа в какви случаи се процедира така, моля за информация! Благодаря предварително   bouquet

Ами честно казано не мога да си представя каква е тази "политика" щом прагът не е по-нисък.

# 954
Здравейте,
Искам да попитам за данъчната декларация за ползване на облекчение за деца задължително ли се подава от работодателя или мога и за лично да си подам в НАП. Работя на два трудови договора и нямам други доходи освен по трудовите договори през годината.
Благодаря предваритилено!   bouquet

Може и чрез НАП - не е задължително чрез работодателя.

# 955
Търсих, но нещо не открих.
Въпросът ми е следния - имам ли право на 13-та заплата?
Излязох в майчинство в средата на 2005 г. и същата године не получих такава, от тази година отново съм на работа и се чудя дали имам право, в смисъл дали ще ми дадат?
Или това си зависи изцяло и само от политиката на фирмата? Има ли някакъв закон?
Благодаря предварително  Hug

Не, няма законови разпоредби - политика на фирмата е .

# 956
а това за 13-тата заплата отнася ли се за държавни служители при положение, че в момента съм в 45-дневен болничен преди раждането? в болничен съм от 9-ти ноември и до момента не съм излизала по никакъв повод в болични през годината?
т.е. тук не става въпос за персонална преценка на частен ръководител, а за решение на Министрество на финансите или на Столичен общински съвет.. не зная точно...
а товавъзнаграждение до колкото знам се полага за работата на служителя през годината.. все пак съм била на работа 10 месеца и 10 дни!

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 16:16 от scorpia

# 957
Здравейте  Grinning
Имам въпрос към мамите счетоводителки и той е
Трябва ли да представя в НОИ заповед за разрешаване на опуска с молба-декларацията N:53 за отглеждане на малко дете ?
Ако трябва, бихте ли ми написали точно как да я оформя, понеже на счетоводителката на фирмата в която съм , изобщо не мога да разчитам .
Благодаря ви много   bouquet

# 958
Здравейте  Grinning
Имам въпрос към мамите счетоводителки и той е
Трябва ли да представя в НОИ заповед за разрешаване на опуска с молба-декларацията N:53 за отглеждане на малко дете ?
Ако трябва, бихте ли ми написали точно как да я оформя, понеже на счетоводителката на фирмата в която съм , изобщо не мога да разчитам .
Благодаря ви много   bouquet

З А П О В Е Д

№ ......  / ...... г.

ОТНОСНО:  ПОЛЗВАНЕТО НА ПЛАТЕН ОТПУСК ПО ЧЛ. 164, АЛ. 1 ОТ КОДЕКСА НА ТРУДА

На основание чл. 164, ал. 1 от Кодекса на труда, във връзка с чл. 46, ал. 1 от Наредбата за
работното време, почивките и отпуските и Заявление Вх. № ......

РАЗРЕШАВАМ

1. На ......

на длъжност ...... в  дирекция  ......
да ползва платен отпуск за отглеждане на детето си ......
родено на ...... г., с ЕГН ...... , до навършване на ......
му възраст.

2. Нареждам ползването на отпуска по чл. 164, ал. 1 от Кодекса на труда да започне от ...... г.,
съгласно Заявление Вх. № ......

3. Нареждам препис от настоящата заповед да се връчи на заинтересованите лица и на ......
...... , за сведение и изпълнение.

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР   ......

( ...... )

# 959
леле, не съм очаквала по-скоростен отговор. От сутринта ровя с гугъл да намеря за тази заповед, четох кодекса и какво ли  не, чак глава ме заболя  Rolling Eyes
страхотни сте  Hug  Incandescent БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО   bouquet
А сигурно ще ми е много гл;упав въпроса, но е явно,че не съм изобщо запозната  Embarassed какво е това "...Заявление Вх. № ......  "  и от къде да му взема номера,за да го напиша  newsm78

Incandescent БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт