Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 апр. 2005, 22:33 ч.

Правен въпрос за осиновяване

 • 1 824
 • 9
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 11 800
Момичета, моя колежка осинови детенце. Миналата седмица мина делото. Детето е присъдено на нея! Сега чака в 7 дневен срок да излезе решението.
Въпросът ми е, може ли в това време до излизане на решението да стане някоя беля, в смисъл да се обжалва това решение?

# 1
 • Мнения: 772
Всичко може да стане ама да се надяваме да няма такива работи.

# 2
 • Мнения: 483
Няма страшно. Ако приятелката ти се притеснява, успокой я. По принцип право да обжалват това решение имат само страните участвали в процеса, тоест на делото за осиновяване. Това са прокурора и диренцията соц. подпомагане, а те вече са изразили мнение. Трябва да се случи или да разберат нещо ама много, много лошо за осиновителите за да тръгнат да обжалват. А биологичните родители нямат право да си оттеглят съгласието за осиновяване след завеждане на исковата молба в съда.
Това е което знам, дано да съм ти била от полза.

# 3
Бени, благодаря ти! Точно това ставаше дума, дали биологичните родители могат да направят нещо. Иначе прокурора и дирекция соц. подпомагане са изразили положително мнение. Дори не са я връщали, всичко е минало с едно дело, документите са били изрядни! Надяваме се тази седмица вече да гушка малката прицеса!
Благодаря ви момичета!
Vache съм! Mr. Green Набързо пиша и нямах време да се логна Grinning

# 4
 • Мнения: 550
По принцип този срок се дава за да бъде известена и другата страна, биологичните родители, които в повечето случаи не присъстват на делото. Но няма място за страх, като минат малко повече от 7 дни, защото те започват да текат от датата , на която ответната страна се е разписала, че е получила съд. решение, твоята приятелка ще си гушне детенцето и завинаги ще бъде нейно, вече и пред закона, а не само пред Бог.

# 5
 • София
 • Мнения: 11 800
Цитат на: bigoni
По принцип този срок се дава за да бъде известена и другата страна, биологичните родители, които в повечето случаи не присъстват на делото. Но няма място за страх, като минат малко повече от 7 дни, защото те започват да текат от датата , на която ответната страна се е разписала, че е получила съд. решение, твоята приятелка ще си гушне детенцето и завинаги ще бъде нейно, вече и пред закона, а не само пред Бог.


Ами ние смятахме от миналия четвъртък до вчера не беше го написала съдийката. Чудехме се този 7-дневен срок дали се брои като календарни или работни дни. Дано в понеделник да си вземе решението и малката красавица да огрее сърцето й и дома й!

# 6
 • Мнения: 483
Е как така ще се уведомяват биологичните родители...Ако приятелите ти вземат дететнцето от дом, то това означава, че ако няма отказ от родителски права от тези родители, то делото въобще няма да може да влезе в съда. Делото е минало, а тези биологични родители не играят вече никаква роля втози процес. Никой и за нищо няма да ги уведомява.
Учудва ме това, че не било написано още решението. По принцип решението на този род дела се произнася още в залата и от този момент почва да тече този  7 дневен срок за всички присъстващи в залата.  По принцип това са прокурора и соц.подпомагане. Без прокурора делото няма да може да се гледа, така, че неговия срок е започнал да тече още тогава. Единствения вариант е соц.подпомагане да е приложило писмено становище и да не се е явил представител в залата и това да е причината те да се уведомяват допълнително за самото решение. ....а ако няма произнесено решение и то тепърва трябва да бъде написано, то чак тогава отново всички страни ще бъдат уведомени за това решение и чак тогава започва да тече този 7 дневен срок, но аз останах с впечатлението, че решението вече се знае а се чака да изтече само срока.
....а приятелката ти може да са я върнали просто защото някоя от служителките може още да не си е свършила работата, което ще рече, че не са написани придружителните писма в едно с копията от решението до Дома, соц. подмагане, Общината и т.н....

# 7
 • Мнения: 93
Значи решението все пак е произнесено, щом като детето е присъдено на нея?А пък друг е въпросът, ако съдът е обявил, че ще се произнесе с решение в 7 -дневен срок от датата на съдебното заседание, в такъв случай след уведомлението за решението започва да тече срока за обжалване, до миналата година ако не се лъжа беше 14 - дневен. Някъде по - горе прочетох абсолютна глупост, че щели да уведомят биологичните родители, е това ще си го впиша в комикса  Mr. Green  Не се притеснявай, никой няма да обжалва щом като вече са стигнали до съда, а и ако съда се е произнесъл с решението си, което става обикновено след съдебното заседание, което аз не разбрах дали в случай е така, никой няма да обжалва бъдете 100 % сигурни. Трябва да се изчака срока на обжалване, за да се вземе заверен препис от решението и да се вземе детенцето, така че споко. Ако имаш други такива въпроси ми пиши ще ти отговоря с удовоствие, защото на такива дела като виждам как се вълнуват хората и на мен понякога ми се доплаква.  Всичко ще бъде наред и нацелувайте бебето от мен.

# 8
 • София
 • Мнения: 11 800
Момичета, чак сега прочетох последните отговори....
Благодаря на всички ви!
Ние онзи ден видяхме малката принцеса. Много, много, ама много е сладка Simple Smile)))). Тя е колкото моята дъщеря. Малката душичка вече е при мама и започва да проговаря. Колежката ми се беше притеснила, че на близо 3 г. детето не говори, но разбира всичко.. Ние я успокоихме, че всичко ще си дойде на мястото. Так и става... Оня ден по телефона малката Йони ми викаше "Ало, како..." Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Според мен е много спокойно и общително детенце, така поне изглежда и е много послушна. Да чукам на дърво всичко да продължава така и много да се обичат с мама...

# 9
здравейте.този срок е за влизане на решението в сила а не да се уведомят родителите.ами ако детето е намерено и няма родители?сигурна съм че е така.спокойно.аз лично чакам 11 август да гушна моя принц :lo

Общи условия

Активация на акаунт