Литературен клуб - VІ

• 58 623
  • 676
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, препоръчайте ми някоя книга на Хемингуей .   bouquet

"И слънцето изгрява" - любим негов роман.
Имаше много хубав тв сериал преди години по него  Peace

# 481
Ох, никъде не можах да намеря филма за бялата масайка, всички торенти прерових и нищо Sad
А така ми се искаше да си го изтегля и да го гледам, явно ще се задоволя само с книгата.

# 482
Прочетох и „NP” на Банана Йошимото, ние сме обсъждали авторката. Peace
Шехина, и аз се „връщам”, но често към Барт като към „стара страст”. Много ми се иска да  поръчам за себе си  негова книга, която  четох  отдавна  - „Empire of Signs”. Скоро.

Сега си разчиствам пространството за Анджела Картър. (Дочитам две книги, а как добре ми вървеше и текст на Стриндберг с документалния филм за Бергман).

Гигова, ето го, но не знам дали има английски субтитри: http://btjunkie.org/torrent/Die-weisse-Massai-2005-AC3-DVDRiP-XV … d97b04944033383c2

Иля, мила, и от мен три предложения  - "За кого бие камбаната", "Снеговете на Килиманджаро" и "И слънцето изгрява". "Старецът и морето". (В къщата му в Key West и днес живеят котки.) http://www.hemingwayhome.com/HTML/house.htm

А някой да е чел "Танцьорката от Хива" с автор Бибиш? Любопитно ми стана.

"Една жена, родена в затънтените азиатски провинции на бившата съветска империя, решава сама да търси щастието в живота си. По онези географски ширини, ако престъпиш каноните, е все едно жив да се погребеш. И въпреки това тя продължава да мечтае. И оцелява. И дори успява да опише житейските си преживелици в малка тетрадка, която през 2004 г. е публикувана от известно московско издателство. Но чудесата не свършват дотук - Бибиш е обявена за литературен феномен. Следват издания в Европа, Азия и Америка. Би Би Си прави филм за нея. Тя се превръща в световен хит - в интервюта и статии я сравняват с Кастанеда, Маркес, Паолу Коелю...

Тази книга не може да бъде разказана - магнетичната енергия, която излъчва, променя обичайния смисъл на думите и сякаш възкресява първоначалния им блясък, днес вече забравен от човечеството. След тази книга светът изглежда по друг начин. Тя е като молитва - един наистина непознат жанр за съвременните читатели."

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 12:46 от Ив

# 483
Ив, за свалянето на торенти от този сайт се заплаща.
Опитах се да се регистрирам за безплатната версия /за 2 седмици/, но пак иска номер на кредитна карта ...

# 484
Dorothea, не знам каква е причината. Thinking
Аз го предпочитам, има повече сийдъри и не е необходима регистрация. Т.е. безплатен е! Понякога съм попадала на торенти, (като нови филмови заглавия) в сайта, за които се изискват разни кодеци, заплащат се и т.н.
Точно сега при мен тръгна торента, при това с добра скорост. Peace Но аз ще го спра, не ми се гледа този филм.

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 17:43 от Ив

# 485
  • София

Иля, мила, и от мен три предложения  - "За кого бие камбаната", "Снеговете на Килиманджаро" и "И слънцето изгрява". "Старецът и морето". (В къщата му в Key West и днес живеят котки.) http://www.hemingwayhome.com/HTML/house.htm

А някой да е чел "Танцьорката от Хива" с автор Бибиш? Любопитно ми стана.

Ив, мерси много, още в понеделник ще потърся книгите на Хемингуей в библиотеката.   bouquet

Днес погледнах в книжарницата книгата " Танцьорката от Хива", но не я усетих като нещо прекрасно ( сигурно звучи глупаво, но не ме привлече ).  Blush

Ще чакам да споделиш отзиви, ако я прочетеш.  Hug

# 486
  • Майничка
И аз загледах "Танцьорката от Хива", но май ще се въздържа. Ето какво намерих в руските сайтове за авторката:
цък

# 487
  • София
Момичета, препоръчайте ми някоя книга на Хемингуей .   bouquet

"И слънцето изгрява" - любим негов роман.
Имаше много хубав тв сериал преди години по него  Peace

Tsugumi, мерси много !   bouquet

# 488
Иля Heart Eyes импулсивно попитах (попадна ми), (но според общ критерии, може би и мен не би ме привлякла).

Бих препоръчала „Тотто - чан момиченцето да прозореца” на Куроянаги Тецуко. Много ми беше харесала, за деца и възрастни. (Присетих се за нея от разговор с приятели).

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 10:10 от Ив

# 489
В момента чета "Лудориите на лошото момиче", нещо не ме грабва Sad, ще се помъча да стигна до края.

# 490
  • София
В момента чета "Лудориите на лошото момиче", нещо не ме грабва Sad, ще се помъча да стигна до края.

И аз чета тази книжка, но съм още в самото начало, ще видя, дали ще ми хареса.  Thinking

# 491
  • София
Момичета, някакви отзиви за книгата " Игра на сенки. Приказки за любовта " на Херман Хесе ?

# 492
Връщам си думите назад за лошото момиче, изчетох оставащите ми страници на един дъх, финалът така ме зашемети накрая, че още не знам къде се намирам, все още нещо ме е стиснало за гърлото Sad.
Препоръчвам горещо.

# 493
Мен ме впечатли същото у Льоса /всъщност не ме впечатли, а ме спечели/ - уж лек стил, малко драматична романтика, а накрая успява да те зашемети на финала. Буквално да те смаже с емоциите, които отключва в теб. Сега разбирам, че дори не съм обърнала внимание на малките детайли в книгата, но още си спомням, че светът ми изглеждаше много различен след като затворих книгата.

Ще чета "Книга за безпокойството" на Песоа. Поръчах я вече и чакам - точно в момента изпитвам огромно желание за меланхолия по португалски.

# 494
Ще чета "Книга за безпокойството" на Песоа. Поръчах я вече и чакам - точно в момента изпитвам огромно желание за меланхолия по португалски.[/color]

Oh, sim, senhora!

Забравих за нещо да пиша - четох по-напред в темата, че някои от вас се колебаят да прочетат "Ловецът на хвърчила" на Хосейни заради забележките за стила му, които няколко души направихме. Но, моля ви, не се влияйте от това, книгата си заслужава като разказана история и за стила човек може и въобще да не се сети, поне не докато чете. Някои неща наистина са ми се запечатали в съзнанието, просто моменти, дори извън основната сюжетна линия. Например, когато героят се завръща в Афганистан от Щатите и бива приютен за една нощ от бедно семейство, слагат му да вечеря и той забелязва, че докато яде, дечицата на домакините го зяпат в ръцете. Той решава, че са впечатлени от супер модерния му американски часовник и им го подарява. После обаче се оказва, че хората като на гост са му дали последната храна в къщата и всъщност децата гледат с копнеж не часовника му, а храната в чинията му. Такова нещо забравя ли се? Ето заради тези моменти дори си струва да се прочете книгата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт