Вече е студено плетенето е възобновено 12

• 57 260
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Някой може ли да ми каже на колко куки е плетено това?

Според мен е плетена на една кука от върха, т. е. с наддавки - прилича ми на плетката рачий шаг Crazy

# 211
Много ми хареса и ще се опитам да го заплета
(но все още на тренировъчна прежда)

# 212
хъ, и кое точно му се плете на това с куки 8 номер?
изглежда плетено на толкова тънки куки на снимката, представям си този ластик на дебели куки.....
даже 4 му е много.

В описанието на английски (предполагам това е оригиналът) няма 8мм, там са: "Straight knitting needles, sizes 6 (4.00 mm) and 8 (5.00 mm)...", явно грешка при превода. Иначе ластика се започва на 4мм и след 18см се преминава на 5мм, това от руския превод.

P.S. Tити, честито!

# 213
благодаря!
 Преминава се на дебелите куки, доколкото прочетох, а те са 8 мм в руския превод? Там  ли е грешката?
Всъщност аз няма да го плета това, но ми стана интересно, понеже не обичам дебели куки, а и винаги има очебийна разлика между оригиналната снимка и това, което ти изплетеш. На оригиналната снимка винаги стои като изплетено на машина.
 последната схема/пак руска, даже не бг/, всичко беше ок, ако не бяха сгрешили броя на бримките. Иди тогава плети мотив по схема.

# 214
  • в баира

Еййй, момичета, нямате милост с тия шапки и шалове - направо очите ми изтекоха в тоя албум (9 страници  smile3501). Страхотни модели има!

# 215
Деси, това е специално за теб!
http://picasaweb.google.bg/Amelly82/Blue_bag

Взимаш си една стара чанта,която повече няма да носиш, и я префасонираш!
Изплиташ си едно цветно парче на една кука с нисък пълнеж или каквото ти е най-лесно,можеш да си правиш всякакви цветови комбинации, "обличаш" чантата с него, пляскаш отгоре разни декорации - може да си оплетеш също на 1 кука,а ако ти е сложно,може да си купиш от някой шивашки,цветарски или магазин за сувенири! Имаш пълна свобода на действие и накрая ще се фукаш с оригинална и уникална чанта!

Нали щерка ти беше искала да й плетеш ръкавици - дай й пари да си купи ръкавици, пък й оплети една такава чанта,която няма да намери в никой магазин, и ще бъде супер доволна!

# 216
Зърнест мотив - втория от снимката
Броят на бримките да е кратен на 4 + 2
Нечетните редове са на опаковата страна на плетката,а четните са лицевата страна.
1 и 3 ред - 1 лицева,1 опакова
2 ред - * 1 опакова, 1 бримкасе сваля като лицева,като конеца върви пред плетката, 2 лицеви, 1 намятка, и тези 2 лицеви+намятката се промушват през свалената бримка*, 1 опакова, 1 лицева
4 ред - 1 опакова,1 лицева,*1 опакова ес сваля като лицева,конеца върви пред плетката, 2 лицеви, 1 намятка, 2те лицеви+намятката се промушват през свалената*
Повтаря се от 1ви ред.

Уф. Аз пак да питам - "1 бримка се сваля като лицева,като конеца върви пред плетката, 2 лицеви, 1 намятка, и тези 2 лицеви+намятката се промушват през свалената бримка* - ей тва промушване не мога да го направя. Направо ми идваше да взема една кука да си помогна - ама до никъде няма да стигна - представяте ли си - като някой чичко техник, със шишовете и в едната ръка с куката  Laughing Laughing Laughing

# 217
Amelly,
Хиляди благодарности за идеята.Лесно изпълнима е и ще се постарая да го направя.
За сега ще е чанта,ще запомня цветовете и после ще направя ръкавичките.
Я да ви питам всички по колко пъти разплитате дадено нещо.Аз губя повече време да разплитам,отколкото нещо да творя.

# 218
Не питай, не питай... Grinning
Обаче аз понеже съм самоука и винаги съм плетяла едно към гьотери (тва не знам дали го написах правилно). И едва сега започвам да чета книжки. И намерих вас  Hug Hug Hug. И имам за цял живот материал за четене и надявам се и да прихвана нещо освен да чета де.

# 219
и на мен ми харесаха доста неща от сайта на niunia , особено детските шапки...
дали някой от вас може да ми оплете някой модел ... Confused

а как ще се процедира и с нещата ,които подготвяте за базарите....аз също съм си харесала доста от тях,които сте показали,но едва ли ще стигна до някой базар тазr година, та се чудех дали ще може да си поръчам нещо и как евентуално ще стане това....какво стана с идеята за виртуален магазин за коледни неща  Rolling Eyes А може не само коледни - за деня на влюбените,за Баба Марта, за 8 март и т.н.

и до плетящите чантички от найлонови торбички - кажете с кой номер кука плетете
и да вметна само нещо - по бтв от 17 ч. дават сапунен сериал Зрънце любов и забелязах,че килимчетата в стаите,където е сниман, приличат именно на такива - плетени на една кука...или поне на мен такава асоциация ми навяват

# 220
не съм го гледала, но килимчетата са ми голяма тръпка и в момента тъкмо подготвям две. Само да си свърша започнатото и се отдавам на килимчета  Heart Eyes

# 221
а как ще се процедира и с нещата ,които подготвяте за базарите....аз също съм си харесала доста от тях,които сте показали,но едва ли ще стигна до някой базар тазr година, та се чудех дали ще може да си поръчам нещо и как евентуално ще стане това....

tuly, за Добрич имахме подобна идея. Града ни е малък и го правим за първи път. Ние не сме към ДБМ, а съвместно с местно сдружение. Има още 2 дни от базара(2 минаха)., но проблема е че ако някой си поръчва, ще трябва да се доставя по поща или куриер с наложен платеж, което доста оскъпява...Вероятно ще има смисъл за по- големи неща и сигурно ще сложим снимките в един албум. Ще те имам в предвид да те уведомя лично  Wink

# 222
Шапките и шаловете са меко казано страхотни. Hug

# 223
Здравейте момичета и от мен.
Включвам се във вашите редици, но с една кука. Все още съм на ниво начинаещи, но усилено напредвам. Започнах да се уча, тъй като малката иска дрешлета за куклите. За шиенето няма проблем, там съм в клас майстор, но плетката е друга работа.
Както и да е, благодарение на интернет (и руските сайтове с уроци), вече Барби има един пуловер, без ръкави, две блузки летни, три поли и две шапки.
Сега на дневен ред е пуловер с ръкав.
Ако имам питанки ще пиша....

Пожелайте ми успех... Sunglasses Laughing Sunglasses

# 224
не съм го гледала, но килимчетата са ми голяма тръпка и в момента тъкмо подготвям две. Само да си свърша започнатото и се отдавам на килимчета  Heart Eyes

с кой номер кука и от какви конци

Мимиту,благодаря предварително...

Общи условия

Активация на акаунт