Питанка за едно много старо сериалче- "От обич"

• 62 500
  • 524
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз си спомнях Атилио като много готин, честен, обичащ и плейбой в миналото. А сега виждам, че въобще не е такъв. Пак ми е положителен, но постъпва много грозно с Елена.

Кой ви е любимият персонаж?

# 436
  • Be realistic - plan for a miracle.
Тя всъщност Елена постъпи толкова грозно, че си заслужава абсолютно всичко случващо й се, че и отгоре  Wink

# 437
  • До морето
Аз си спомнях Атилио като много готин, честен, обичащ и плейбой в миналото. А сега виждам, че въобще не е такъв. Пак ми е положителен, но постъпва много грозно с Елена.

Кой ви е любимият персонаж?

Да и аз така за Атилио, а за връзката му с Флавия, останало ми е, че е минало доста време и са по- дискретни. А то той още не се беше разделил с Елена като й облиза сливиците. И всичко едно такова лежерно, "по джентълменски", в стил "ами такъв е живота"  Sick Sick Sick А Флавия ми е абсолютна разпоретина, как се облизваше цял филм след него и сега една мазна и доволна, пфууу
А и самата раздяла, много ми става странно, съдейки по Марселиньо, то едва ли са минали повече от 6 месеца, откакто все пак изгубиха детето си! А никой нищо не казва, даже не се й споменава, че може просто заради загубата на детето Елена да е сдухала! А и като съобщиха, че се разделят, никой не го каза като евентуална причина, че не са могли да преживеят шока и стреса. Абе, въобще пей сърце, работата!

Лаура направо я ненавиждах, а сега я съжалявам, тя просто не е с акъла си, то си личи. Ти го плюев, то си мисли, че дъжд вали е нейната работа!

Едуарда, както стана дума по- напред в темата, е абсолютна лигла! Държи се като 13- годишна, неспособна е да вземе едно самостоятелно решение. А за майчинските й качества и дума няма да отварям  ooooh! ooooh! ooooh!

За Бранка помня, че си делеше децата и Марсело й беше любимец, но то нейното е направо чудовищно! Доста е хиперболизирано, като на филм.

А някои сюжетни линии тотално съм ги изтрила - от шантавото трио Сирлеа-Кати-бабата, помня само Кати и то, че е с Лео, ама каква е, що е бях забравила. От комшиите помня само дебилниия господин Женезио и толкоз. Марсия и мъжа й расист, въобще не ги помня.

А по въпроса - Мег и Тражано са абсолютните ми любимци. Супер готини са  Laughing Laughing Laughing Умирам от смях с тях  Grinning

Малко се отплеснах, сори

Редактирам се : Не съм съгласна, т.е съгласна съм, че постъпи грозно Елена, но Атилио все още не знае, нали така? Така че, не го прави за да й отмъсти, а защото си е нагляр!

# 438
  • Варна
О, да, Мег и Тражано са номер 1 и за мен. Странно, обаче аз и Едуарда харесвам, много ми е симпатична актрисата, може би затова симпатизирам и на героинята. Е, има си своите лигави изцепки, но пък доста се променя в края на филма.

# 439
  • Be realistic - plan for a miracle.
Атилио се усети, че има нещо мътно в нощта, когато са родени двете деца, че Сесар и Елена крият нещо. Започна да я пита, зададе й въпроса много пъти, но тя му отговаряше уклончиво, включително му каза "Не мога да ти кажа, моля те не ме карай" и някави такива, т.е. тя не отрече, че крие нещо, но просто му показа, че не иска да го разкрие. Беше й хванал и дневника веднъж и тя едва не колабира пред него в нервна криза. Той разбра, че живее с някаква гигантска лъжа и това го отврати. Оттам тръгна и връзката му с Флавия.
Иначе е тъпо да си завреш езика в гърлото на най-добрата приятелка на жена ти, без значение обстоятелствата, но като цяло... Елена си загуби мъжа сама.

# 440
Аз пък съм останала с впечатлението, че доста често се споменава загубата на Елена и Атилио. И как оттогава тя се е затворила, променила и т.н.  Като всичко това /покрай Атилио и Флавия/ става около първия РД на Марселиньо.

И моите абсолютни любимци са Мег и Тражано!!!  Heart Eyes

А като игра- определено Бранка и Лаура!  Peace

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 13:59 от Анонимен

# 441
  • София
Относно броя на сериите - в оригинал са 190 http://www.telenovella-bg.com/movies/info/por-amor-2. Тук дават и кратки резюмета и поне засега номерата на сериите си отговарят, въпреки, че не мога да си представя какво ще правят още 80 серии, ако наистина са 190.
От героите ми допадат Мег и Тражано,  Бранка би трябвало да е "злодеят" в сериала, но на мен този злодей ми е изключително симпатичен, много жизнен образ, с много добри диалози, цинична като отношение към близките и, но я предпочитам пред Елена с нейния кравешки многострадален поглед, разбира се, да не ми е в къщата.
Атилио ми прилича на гол охлюв, нещо лигаво има в поведението или във физиономията му, и аз не знам точно, пък и женчо си пада, не е за мен, въпреки, че даваше добри съвети на Едуарда.
Едуарда - още младо, неориентирано в живота, за разлика от Милена, която знае какво иска и как да го постигне, визуално и двете са ми симпатични, Милена е по запомняща се, според мен.

# 442
Странно е това с броя на сериите, определено. И защо пише Por Amor 2? Говорило се е за продължение на сериала, т.к. той е сниман по написан вече по роман, ако не се лъжа, но до такова така и не се стига...

Скрит текст:
Въпреки че в линка, който sаli е дала пише: Сериалът завършва много трогателно: Елена с Атилио и Марсело с Едуарда се разхождат в парка, а техният малък син бяга между тях и ги хваща за ръка... Точно така свършва и последният 130 епизод, който аз съм гледала.  Peace

# 443
  • До морето
Да, но ако си спомняте в последния епизод някой се обажда на Едуарда и й пуска една мелодийка от бебешка играчка (много зловещо). И така си свърши сериала без да стане ясно, та се приказваше, че има продължение, че Лаура е жива, тръгва да тормози Едуарда пак. НАКРАЯ се опитва да я убие, но убива Марсело и след това полудява.

# 444
  • Варна
НАКРАЯ се опитва да я убие, но убива Марсело и след това полудява.
Тва ако е вярно не искам да гледам продължението, ако има такова. Егати идиотския край ooooh!

# 445
Нали вече беше обяснено напред в темата, че има национален и интернационален вариант на сериала и в интернационалният, т.е. който се излъчва и при нас, са премахнати някои сцени и е съкратен до 130 епизода. Аз също ги хващам понякога да говорят в епизодите за неща, които са се случили и би трябвало да са излъчени, но не е имало такива сцени в нашия вариант.

А не вярвам да има такова продължение - още едно време (а сега пък съвсем) вестниците умираха да си измислят продължения и на други сериали. Все пак е латинска теленовела, не американски хорър.

# 446
  • София
Линкът дадох за тези, които искат малко повече да научат за сериала, актьори или  да прочетат в аванс някое резюме. Сериалът няма продължение, а колкото до различието в броя на сериите, мисля, че всяка телевизия може да се договори, при превода сериите да се  направят с определена продължителност в зависимост от програмната си схема, реклами и др, може да има и два варианта, както пише Marzi Pan, не знам. Със сигурност, обаче, си спомням, че гледах повторение на някакъв друг сериал и понеже ми беше още пресен в главата, много се дразнех на различния начин , по който свършваха сериите.

# 447
Защо в богатите семейства- това на Бранка и на Мег , все сандвичи ядат?! Thinking

# 448
  • Русе, у дома
http://www.imdb.com/title/tt0138254/technical?ref_=tt_dt_spec - ето тук малко инфо, техническо за броя на сериите от енциклопедията....

# 449
Здравейте и от мен! Много се радвам, че има настоящи включвания в темата, приятно ми е да си обсъждам с други хора този хубав сериал.  Heart Eyes
Аз съм го гледала веднъж, но установявам, че от позицията на пораснала жена гледам доста по-различно на нещата и още повече ми харесва!
Моят любим персонаж е Атилио - въпреки връзката му с Флавия, той е много мил и възпитан човек и пример за много мъже как трябва да се държат с една жена.
А от жените много ми харесва Бранка -  актрисата е страшно добра, според мен, и колкото и да е отрицателна героинята, винаги много ме впечатлява със своята категоричност и безцеремонност; има и доста мъдри прозрения и интересни реплики на моменти.
Приятна вечер на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт