На море в чужбина - 2008 - Всичко по темата!

• 77 414
  • 638
  •   1
Отговори
# 420
  • край Дунав
Есента пътувах в Турция с кола-първо бяхме на почивка, после в Чанаккале на сватба-не вярвах, че може така добре да е сигнализиран пътя, навсякъде имаше указателни табели-даже спорех с моя мъж-той все не вярваше, че указанията са точни-просто се пътува перфектно.Много съм впечатлена от добрата маркировка около големите градове-околовръстните им пътища са обозначени-чак се дразниш-като за идиоти.Наложи се да пътуваме до едно малко градче-не му знам името и отново споделям-перфектна маркировка.Имаше и полиция по пътищата, ама аз се чувствам добре като я има-все пак Турция си е за мен полицеаска държава-там се чувства строгата ръка на закона.

# 421
  • Linz
Аз имам резерви относно Турция и се страхум да отида с децата. Притесненията ми са, че е мюсулманска държава. Бях се спряла на Гърция, но последно май ще идем на Златните. Но ще следя отзивите.

# 422
Да си призная и аз навремето имах резерви относно Турция, но след 3 пъти почивка там, изцяло си промених мнението.
Може би има значение хотела - ние винаги избираме клубен тип хотели - къщички в паркова обстановка, охранявани комплекси. Децата щъкат спокойно из цялата територия на хотела. Охраната е цивилна и с нищо не притеснява гостите на хотела. Ако някой е леко подпийнал, просто виждаш как дискретно му се оказва помощ да се прибере в стаята си. Не ми се е случвало да видя буйстващи, явно знаят как да не го допускат. Голямата ми дъщеря вечер излизаше сама (с още две деца от компанията ни) в дискотеката на хотела, а ние с малкия заспивахме спокойно. Такова нещо в Б-я не бих посмяла да направя. Дори в охраняван комплекс. Затова и  тази година отиваме пак там. Заради голямата щерка, да не и преча на купона в дискотеката.  Wink

# 423
Влизам в темата да ви похваля този хотелски комплекс в Халкидики Simantro Beach Hotel.
Много хубаво място, обграден от иглолистна гора, със собствен пясъчен плаж. За деца е особено подходящ, тъй като няма в близост големи и натоварени пътища, някак по-изолиран е.
Предлагат варианти на полупансион и AI. Храната беше супер.
Стаите са в старинен "манастирски" стил, ние бяхме в по-новото крило, харесаха ми. Имаше достатъчно място, комфортно и за четирима ни.
Аз направих резервация директно през сайта на хотела.

За Турция, Рени, притесненията ти са напълно неоснователни. За пръв път отидохме там на почивка, когато голямата ми дъщеря беше на 2г и половина. И така последователно 6 години - и когато бях бременна с малката, после пък с бебе на 7 месеца и още едно дете на 5г... Турците са изключително любезни и внимателни, най-вече към децата.

# 424
  • Linz
Уф, не знам... имам някакъв страх от атентати и земетресения Confused Ама сигурно има чужденци, които не искат да дойдат в България поради някакви подобни съображения Rolling Eyes

# 425
Ама сигурно има чужденци, които не искат да дойдат в България поради някакви подобни съображения Rolling Eyes

Ооо, вярвай ми, тук е далеч по-опасно.  Confused В Турция има такъв страх от закон и полиция, за какъвто само можем да мечтаем!

# 426
Привет!
Страхотна тема има тук. Много се радвам, че я открих и то съвсем случайно. То прозвуча така все едно сте я скрили темата, а тя на първа страница, на първо място!
Не ми остана търпение да я прочета цялата, защото ме сърбят ръцете да пиша, ама след малко ще наваксам.

Първо да питам, какво не им е било на ред на самолетите, които са летели миналата година до Турция? Аз пътувах с Тез тур и при двата полета бях във възторг от самолетите, които бяха различни - Boeing 757 и MD 83. Абе, като се замисля май възторгът ми беше от това, че пътувах със самолети, с които не бях летяла, а аз съм луда по тези машини.

Много ми се ще тази година да отида на почивка в Турция, ама не знам дали ще ми се отвори парашутът, защото съм с много малко бебе и не мога да преценя ще ми даде ли сърце да го оставя на майка ми, която между другото се справя отлично с гледането. Най-смелите ми идеи са да отидем с детето, но и с родителите ми с надеждата да се оправим по-лесно с гледането на малко бебе в необичайна обстановка. Но колкото и да ми се иска, съзнавам, че тази идея е безразсъдна. А може би не? Ще съм доволна ако някой ме обори. Simple Smile Сега съм в процес на бясно разглеждане на снимки, четене на отзиви и всичко друго свързано с приятната тежест да планираш почивката си.

Някой питаше за температурата през май - не знам за Мармарис, но в Белек в един от дните в кроя на юни термометрите заковаха на 47 градуса. Беше непоносимо горещо навсякъде освен в басейна. Всички дни температурата беше над 40 градуса, което от своя страна водеше до изключително приятна температура на водата в басейна - около 30 градуса.
Ех, хубави спомени... 

# 427
Самолетите до Турция (на астрал с които пак ще летя)тази година, щели да са на България еър.Миналата година пак тези на астрал бяха някакви Турски авиолинии и бяха супер тесни,сякаш седалките бяха пререждани.

Аз и в тази тема се записвам, защото и в чужбина ще почиваме.
Лятото съм разпределила така-Юни или Тунис или Гърция за седмица,Юли -20 дена на нашето море за максимална полза за детето,Септември -Анталия за седмица(след отзива на Асинка ,на чийто вкус вярвам за Риксос и там ще сме с детето)

# 428
Лятото съм разпределила така-Юни или Тунис или Гърция за седмица,Юли -20 дена на нашето море за максимална полза за детето,Септември -Анталия за седмица(след отзива на Асинка ,на чийто вкус вярвам за Риксос и там ще сме с детето)

Нека ти е зле   Joy

# 429
  • Linz
А август?!
Леле, а аз се чудя как да накарам мъжа ми да отидем за 1 седмица на море ooooh!

# 430
Еееееееееее ,момичета имам да наваксвам годината ,в която родих,никъде не ходиме тогава.
Останало време Рени ще сме селяни на вилата Laughingнапускаме София в края на май .
Мъж ти работохолик ли е newsm78моя е мързелив дай му да почива.
Моя баща мрази да ходи на почивка,той е най големия работохолик ,който познавам.

# 431
Моя баща мрази да ходи на почивка,той е най големия работохолик ,който познавам.

Е, ти затова си си избрала мъж мързеланко, да те води по почивки  Mr. Green Блазе ти, най-благородно ти завиждам   bouquet

# 432

Е, ти затова си си избрала мъж мързеланко, да те води по почивки  Mr. Green Блазе ти, най-благородно ти завиждам   bouquet
Wink  Joy
  bouquet

# 433
Уф, не знам... имам някакъв страх от атентати и земетресения Confused Ама сигурно има чужденци, които не искат да дойдат в България поради някакви подобни съображения Rolling Eyes
Цитат
А август?!
Леле, а аз се чудя как да накарам мъжа ми да отидем за 1 седмица на море

Това все едно аз съм го писала.

# 434
Ванила хайде с нас към Сол Мелия Несебър Hugще си играят заедно децата.

Общи условия

Активация на акаунт