Отговори
# 195
anilinda , за родилния дом за бебето само ръкавички му носех, да не се дере и памперси  Peace

за педиатрите: аз явно имах късмет да случа на педиатър и съветите й ми отговаряха на моето мислене и на това, което казвате по-долу и което обсъждахме  Hug

Мен пък ме е хванало антигнезденето. По цял ден нищо не ми се прави-нито ми се перат дрешки, нито ми се занимава с домакинство, нито ми се работи (а работя откъщи  newsm78) Не съм мързелива, даже напротив, но това напоследък не мога да си го обясня  ooooh!

# 196
Здравейте момичета!  Wink
за курсовете на сп.9 месеца - понеже стана въпрос, а аз само за тия курсове честно казано още не съм чела в нета  Laughing
нека майчетата, които са ходили да споделят опит. Аз пък тази вечер подробно четох за различните училища за бременни и програмите им - нещата доста варират вкл. и от към цени. Така, че ще съм много благодарна ако някоя от вас е ходила или планира да ходи на подобен курс да сподели мисли по въпроса. Аз не знам защо, но реших, че ако ще раждам нормално курсовете ще са ми от помощ ако не за друго то поне за подготовката за самото раждане, техниките на дишане  и реклаксация и пр. newsm78 Вие как мислите?
за гнезденето - честно да ви кажа като гледам как сте се подготвили вече, чак срам ме хвана, че аз още се ослушвам. Нищичко не съм купила за горкото бебче  Embarassed
за храненето на бебчо - на мен като нераждала ми е много интересно и полезно да разбера за всички подробности които сте споделили по-долу. ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ   bouquet на всички опитни мами!

# 197
Днес бях на преглед. Всичко на бебето е наред, размерите си му отговарят на седмиците. Главичката му е вече 67 мм. Но, уви, още си седи на дупето долу в таза ми и не може да се види пола! Нищо, здраве да е, може да остане изненада за раждането.
Сигурни ли сте, че бебетата ви хълцат. Чела съм, че всъщност бебетата не могат да хълцат, а дори и да хълцат, това не може да бъде усетено от майката... newsm78

# 198
за гнезденето - честно да ви кажа като гледам как сте се подготвили вече, чак срам ме хвана, че аз още се ослушвам. Нищичко не съм купила за горкото бебче  Embarassed

Oooo, мила не се притеснявай. Аз мислех, че съм единствената и не смеех да пиша по въпроса. Единственото нещо, което "имаме" е количката. Нашата кума като тропна с крак и каза, че количката е от нея и това е. Онзи ден ми прати снимки дали ми харесва и я запазила. Ама наистина много ми хареса. Прилича ми на Cangаroо - Victoria, ама ми беше кофти да я попитам.

# 199
  • Варна
Днес бях на преглед. Всичко на бебето е наред, размерите си му отговарят на седмиците. Главичката му е вече 67 мм. Но, уви, още си седи на дупето долу в таза ми и не може да се види пола! Нищо, здраве да е, може да остане изненада за раждането.
Сигурни ли сте, че бебетата ви хълцат. Чела съм, че всъщност бебетата не могат да хълцат, а дори и да хълцат, това не може да бъде усетено от майката... newsm78

В книгата на Мари-Клод Дьолае пише, че бебетата хълцат. Усеща се като ритмични "подскачания", по-леки от ритничетата. Може би не се усещат винаги, но се усещат. От друга страна за хълцането е необходим въздух, а там вътре както знаем няма. така, че може би хълцането на нероденото бебе да е на друг принцип, но все пак си се усеща  Grinning

анилинда Защо ти е кофти да я питаш, нали ти ще я ползваш тази количка? Ако на мен искат да ми подарят нещо толкова голямо, задължително ще участвам в избора. Завиждам ти за кумата!

за багажа на бебето за родилния дом - Явно всеки родилен дом си има различни изисквания - някъде трябва да се носят дрешки, другаде искат пелени, а пък има и болници, където задължително обличат бебетата в техни дрешки. Така че, трябва да се пита предварително. Единствено памперси не отказват.  Wink

Та по тоя повод имам въпрос към мамите от Варна:

Някой знае ли дали тук се провеждат такива дни на отворените врати, когато можеш да влезеш и да разгледаш?
Интересувам се специално от Окръжна болница, че АГ-то ми е познато.

# 200
Аз също не съм купувала нищо за беба  Embarassed Мислим да изчакаме до февруари с таткото.
За хълцането пък аз навсякъде съм чела че се усеща и наистина е така както го описват, днес 4 пъти е хълцала бебата ми, не мисля че мога да сгреша, защото вече и познавам ритничетата, които са няколко вида-мързеливи, силни, рядко доста силни, или само преобръщането вътре в корема  Heart Eyes
Лека нощ от мен  Party

# 201
  • Варна
Здравейте, мами!

Аз лично не съм чувала за такива ДНИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ във Варна.

Ох, да ви кажа снощи доста се притесних с моята палавница. Към 6 часа като ме заболя един корем ниско долу, едвам се добрах до вкъщи да си легна. И като почнаха едни движения - чудесии. Имах чувството че 3-4 бебета се борят в корема ми. А оня ден като бях на консултация беше обърната с главата надолу и ритниците бяха над пъпа, а снощи много ниско долу - явно пак се е обърнала, по-късно вечерта пак бяха горе  Tired Като си сложих ръцете на корема направо усещах нещо като салта вътре, незнам кво правеше момата, но чак се притесних леко Cry Незнам при вас дали е така.

А някой може ли да опише как усеща КОНТРАКЦИЯТА, аз не мога да разбера кога имам такава Sad Sad Sad

# 202
Аз не знам със сигурност какво е контракция, но предполагам, че болките подобни на менструалните, които получавам понякога това са контракции. Болките са малко по-силни от колкото при цикъл (при мен цикъла минава почти без да усетя), но обхващат цялата долна част на корема. Мисля, че е това!?Не съм сигурна.
Чувала съм  и за втвърдяване на корема, което при мен не е имало до сега. Тези контракции, които аз описах се появяват 1-2 пъти на ден. Не пия хапчета, тъй като съм чувала, че е нормално даги има стига да не е на всеки час или по няколко пъти на час.

# 203
  • в илюзия
Добо утро  bouquet

Тази нощ успях да поспя .
За контракциите , такива са каквито ги е описала Vanjvan . Болят както при цикъл , но при мен болката беше поне 3-4 пъи по-силна от циклните болки. А иначе ти се втвърдява корема , тези ги водят подгтвителни и май всички ги имаме.ОХ как обясних само! Дано да си ме разбрала Crazy
А за окупките аз съ купила само едно гащерзонче , така , че спокойно и аз съм от тези , които ще чакат февруари .За сега само ходя и гледам къде какво има.

# 204
  • варна
Здравейте,Априлки!
Идвам от преглед и бързам да ви се похваля.За месец беба е удвоила теглото си! Вече е 1.08кг,см май са 22.Без съмнение е мома,така се беше разкрачила,че всички подробности се видяха  .Още не е с главата надолу,но има време.Иначе плацента,води,всичко си е наред.Стомахчето и мехура й са пълни,явно не е пишкала днес ,но не спря да си смуче палчето НА КРАКА!
Ясмина,и аз не съм чувала за такъв ден на отворените врати във Варна,но раждах в ОБ,сега пак натам съм се ориентирала.Ако мога да ти помогна с инфо-питай.Там за бебето искаха само памперси.

# 205
Здравейте, мами!

Аз лично не съм чувала за такива ДНИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ във Варна.

Ох, да ви кажа снощи доста се притесних с моята палавница. Към 6 часа като ме заболя един корем ниско долу, едвам се добрах до вкъщи да си легна. И като почнаха едни движения - чудесии. Имах чувството че 3-4 бебета се борят в корема ми. А оня ден като бях на консултация беше обърната с главата надолу и ритниците бяха над пъпа, а снощи много ниско долу - явно пак се е обърнала, по-късно вечерта пак бяха горе  Tired Като си сложих ръцете на корема направо усещах нещо като салта вътре, незнам кво правеше момата, но чак се притесних леко Cry Незнам при вас дали е така.

А някой може ли да опише как усеща КОНТРАКЦИЯТА, аз не мога да разбера кога имам такава Sad Sad Sad

Контракцията е стягане на корема , не можеш да го сбъркаш с нищо друго.

# 206
  • Варна
Аз по-скоро го чувствам като опънат понякога, незнам дали е същото. Благодаря ви за отговорите  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 207
И аз снощи бях на преглед, бебо е добре, отговаря си точно на възрастта. Все още е седалищно, но има време. Дъщеря ми примерно чак в 8-мия месец се обърна.
Аз ще работя до 15-и февруари, после ще ползвам малко отпуск преди болничния за раждане.
Така го реших в крайна сметка и днес си пуснах молбата за отпуск.

Лек ден на всички. Grinning

# 208
Да вмъкна за курсовете на 9 месеца - аз ходя на тях в Пловдив, но първо са през 2 седмици и второ, за месеците януари и февруари общо има само 1 събиране. Та няма да мога да отида на още кой знае колко лекции предполагам. А иначе са страшно интересни и най-вече почти без пари ти излизат.

# 209
  • София
За всички мами от Варна - ако има лекции на сп. 9 месеца, би трябвало да им и "Дни на отворените врати". Просто нека някоя от вас си го купи и погледне програмата (мисля, че беше някъде към средата) Peace

Общи условия

Активация на акаунт