Aspettando i carnevali - 76та италианска тема

• 20 755
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
O, раздвижихме се извън сферата на капучиното. Кеф  Laughing

Аз напоследък повече се интересувам от кандидатите в Щатите и съм чела от сайтовете на основните претенденти. Това е нещо, което ми липсва тук - ясно да разгранича за себе си разликите в политиката на едните и другите.  Това, което основно ми се набива в главата, когато гледам телевизия са не принципни разлики, а разни заигравки с конкретни неща - такси , данъци , пенсии и тн. Така ми е невъзможно да разбера какви са аджеба разликите между едните и другите, защото и двете страни сякаш говорят 'какво ще дадат',  а не какви промени се налага да се случат в обществото.
Та, липсва ми синтезирана информация за принципните различия между едните и другите.
Интересува ме например какви са отношенията с Църквата, и кога църквата ще започне да плаща данъци. По този въпрос не ми е ясно какво мислят нито едните, нито другите.

А такива кратки управления не могат да са успешни по принцип. При такава динамика , управляващите знаят , че няма да се задържат дълго и за краткото време, в което управляват се занимават не с това, за което са ги избрали.

Иначе, ние сме добре, тук е страхотно слънце! Аз се готвя за Тайланд, купих си 2 блузки ( бяла и черна), няма да товаря куфарите, достатъчно еда ми е удобно и да имам да сменям там 3 неща и толкоз.
Да се похваля, май спаднах с 1-2 номера панталони. Пробвах едни дънки, такова щастие нащо да ти хлопа  Laughing

# 76
Чудя се аз що сте навъртели толкоз писания от вчера, а то политически спорове сте завъртели.
Аз не мога да се похваля с дълбоки познания по въпроса, не се задълбочавам много, защото съм дълбоко убедена,че леви, десни, зелени, центристи и каквито още там има са все една и съща "мунеца", и всичко е само прах в очите - т.е. каквото и да ни обещават, накрая се защитават само интересите на икономически силните. Не знам ясно ли се изразих.
Така или иначе още при изборите беше ясно, че няма много да преживее това правителство, прекалено малко им беше мнозинството, а че предсрочните избори само ще утежнят икономическото положение, е ясно.  Rolling Eyes

# 77
А някой замисли ли се какво то4но озна4ава "предсро4ни избори". Парите за тези предсро4ни избори дали Ще да капнат от небето или Ще излязат от джобовете на данъкоплатците за да може някой си да си на4еШе крастата. На вас дали ви е ясно как Ще се отрази тая полити4еска нестабилност на и без това нерозовото икономи4еско положение на страната.
Тези пари са на гражданите, да. Но е право на гражданите да си харчат парите, за да си упражнят правото на глас.
По_скоро депутатите и сенаторите да си ревизират малко заплатите и заплатите на секретарките и заплатите на секретарките на секретарките!
Защото Италия е шампион не само в Европа, но и в света по "луксозност" на управниците си.
(Имам възможност да сканирам таблиците, в които са отразени тези разходи. Ако някой се интересува, моля.)
И това не е само по избори, а е всяка година.
Така че нека да се свидим по_малко за избори.
... И да се надяваме да изберат(изберете) някой малко по_свестен. Laughing Да, тук обаче вече става цинично, защото, както каза Лени, "това не е нормална страна" и най_вероятно ротативката ще се врътне пак на Берлускони.
Аз още на предните избори казах, че за мен тия двамата са "хвани единия, удари другия"... И сега си е така.
Аз много се надявам на ново лице, но това е в сфетата на мечтите. Реално никой нов не виждам. Rolling Eyes

# 78
  • Italia, Palermo
Здравейте
Пак навъртяхме километри разходка покрай плажа и май и на мен ми се поразхлопаха дънките, като при Лени, но сигурно по_леко.
И аз тая радост от падането на ен_тото италианско правителство не я разбирам...Доста прилица ситуацията на тая в насенско ( не съм пред моя компутър, Извинете ме за някои букви де не намирам)
Има и несто друго_ съединението, де прави силата тук го няма и десницата не я бива несто, Фини ми изглежда сериозният политик на Италия, но около него малко хора, разцепиха се и е голяма греска. Доста объркана ситуация и неясно бъдесте за всицки ни де живеем в тая държава.

# 79
А някой замисли ли се какво то4но озна4ава "предсро4ни избори". Парите за тези предсро4ни избори дали Ще да капнат от небето или Ще излязат от джобовете на данъкоплатците за да може някой си да си на4еШе крастата. На вас дали ви е ясно как Ще се отрази тая полити4еска нестабилност на и без това нерозовото икономи4еско положение на страната.
Тези пари са на гражданите, да. Но е право на гражданите да си харчат парите, за да си упражнят правото на глас.

По_скоро депутатите и сенаторите да си ревизират малко заплатите и заплатите на секретарките и заплатите на секретарките на секретарките!
Защото Италия е шампион не само в Европа, но и в света по "луксозност" на управниците си.
(Имам възможност да сканирам таблиците, в които са отразени тези разходи. Ако някой се интересува, моля.)
И това не е само по избори, а е всяка година.
Така че нека да се свидим по_малко за избори.
... И да се надяваме да изберат(изберете) някой малко по_свестен. Laughing Да, тук обаче вече става цинично, защото, както каза Лени, "това не е нормална страна" и най_вероятно ротативката ще се врътне пак на Берлускони.
Аз още на предните избори казах, че за мен тия двамата са "хвани единия, удари другия"... И сега си е така.
Аз много се надявам на ново лице, но това е в сфетата на мечтите. Реално никой нов не виждам. Rolling Eyes
Peace Peace Peace

Makdirok на теб сигурно ти е широко около врата и затова не си даваш сметка,4е след година и половина  това правителство не само не е свършило нищо ами нещата в тая страна са по зле от всякога.Хар4ат се пари наляво и на дясно за всякакви прищявки на гърба на народа който толкова е обеднял,4е 80% едвам свързват двата края и не успяват да стигнат до края на месеца с тия мизерни заплати.Вси4ко върви от зле към по зле.И аз се надявам да се намерят умни хора които да ги е грижа за бъдещето на децата ни а да не мислят само за д-то си Crossing Arms
Нероли никой не дърпа боб за Берлюската,повръща ми се и от него Sick.А  слу4ая с аптеките никак не е смешен.Пожелавам ти много здраве и да не ти се наложи никога да имаш нужда от лекарства тук в Италия през ноща защото става екшън Twisted Evil

# 80

Несполучливо управление за мен е всяко онова, което не успява да оправдае надеждите,които са му възложени при дадени обещания, че това би било възможно.
Странно е, че ти пишеш за Берлускони, при положение, че не съм го споменавала. Но ако за теб той е единствената алтернатива, за която можем да се сетим, е друг въпрос...

Може и да сме загърбили темите с капучиното (временно), но едва ли скоро ще успеем да преодолеем темите за това, кой какво си е купил, например

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 16:24 от Tsugumi

# 81

Пиколина, всички и винаги ще са така...така е било и така ще бъде...политиката е бизнес и нищо повече!!!
Още Смирненски го е прозрял:

ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА

Посветено на всички, които ще кажат:
"Това не се отнася до мене!"

- Кой си ти? - попита го Дяволът...

- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя. О, колко е грозна земята и колко са нещастни хората!

Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати юмруци. Той стоеше пред стълбата - висока стълба от бял мрамор с розови жилки. Погледът му бе стрелнат в далечината, дето като мътни вълни на придошла река шумяха сивите тълпи на мизерията. Те се вълнуваха, кипваха мигом, вдигаха гора от сухи черни ръце, гръм от негодувание и яростни викове разлюляваха въздуха и ехото замираше бавно, тържествено като далечни топовни гърмежи. Тълпите растяха, идеха в облаци жълт прах, отделни силуети все по-ясно и по-ясно се изрязваха на общия сив фон. Идеше някакъв старец, приведен ниско доземи, сякаш търсеше изгубената си младост. За дрипавата му дреха се държеше босоного момиченце, и гледаше високата стълба с кротки, сини като метличина очи. Гледаше и се усмихваше. А след тях идеха все одрипели, сиви, сухи фигури и в хор пееха протегната, погребална песен. Някой остро свиреше с уста, друг, пъхнал ръце в джобовете, се смееше високо, дрезгаво, а в очите му гореше безумие.

- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци ми са братя. О, колко грозна е земята и колко са нещастни хората! О, вие там горе, вие...

Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати в закана юмруци.

- Вие мразите ония горе? - попита дяволът и лукаво се приведе към момъка.

- О, аз ще отмъстя на тия принцове и князе. Жестоко ще им отмъстя зарад братята ми, зарад моите братя, които имат лица, жълти като пясък, които стенат по-зловещо от декемврийските виелици! Виж голите им кървави меса, чуй стоновете им! Аз ще отмъстя за тях! Пусни ме!

Дяволът се усмихна:

- Аз съм страж на ония горе и без подкуп няма да ги предам.

- Аз нямам злато, аз нямам нищо с което да те подкупя... Аз съм беден, дрипав юноша... Но аз съм готов да сложа главата си.

Дяволът пак се усмихна:

- О, не, аз не искам толкоз много! Дай ми ти само слуха си!

- Слуха си? С удоволствие... Нека никога нищо не чуя, нека...

- Ти пак ще чуваш! - успокои го Дяволът и му стори път. - Мини!

Момъкът се затече, наведнъж прекрачи три стъпала, но косматата ръка на Дявола го дръпна:

- Стига! Спри да чуеш как стенат там доле твоите братя!

Момъкът спря и се вслуша:

- Странно, защо те започнаха изведнъж да пеят весело и тъй безгрижно да се смеят?... - И той пак се затече.

Дяволът пак го спря:

- За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!

Момъкът отчаяно махна ръка.

- Но тогава аз няма да мога да виждам нито своите братя, нито тия, на които отивам да отмъстя!

Дяволът:

- Ти пак ще виждаш... Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!

Момъкът мина още три стъпала и се вгледа надоле. Дяволът му напомни:

- Виж голите им кървави меса.

- Боже мой! Та това е тъй странно; кога успяха да се облекат толкоз хубаво! А вместо кървави рани те са обкичени с чудно алени рози!

През всеки три стъпала Дяволът взимаше своя малък откуп. Но момъкът вървеше, той даваше с готовност всичко, стига да стигне там и да отмъсти на тия тлъсти князе и принцове! Ето едно стъпало, само още едно стъпало, и той ще бъде горе! Той ще отмъсти зарад братята си!

- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци...

- Млади момко, едно стъпало още! Само още едно стъпало, и ти ще отмъстиш. Но аз винаги за това стъпало вземам двоен откуп: дай ми сърцето и паметта си.

Момъкът махна ръка:

- Сърцето ли? Не! Това е много жестоко!

Дяволът се засмя гърлесто, авторитетно:

- Аз не съм толкова жесток. Аз ще ти дам в замяна златно сърце и нова памет! Ако не приемеш, ти никога няма да минеш туй стъпало, никога няма да отмъстиш за братята си - тия, които имат лица като пясък и стенат по-зловещо от декемврийските виелици.

Юношата погледна зелените иронични очи на Дявола:

- Но аз ще бъда най-нещастният. Ти ми взимаш всичко човешко.
    - Напротив - най-щастливият!... Но? Съгласен ли си: само сърцето и паметта си.

Момъкът се замисли, черна сянка легна на лицето му, по сбръчканото чело се отрониха мътни капки пот, той гневно сви юмруци и процеди през зъби:

- Да бъде! Вземи ги!

...И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна доле, дето ревеше и проклинаше сивата дрипава тълпа. Погледна, но нито един мускул не трепна по лицето му: то бе светло, весело, доволно. Той виждаше доле празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.

- Кой си ти? - дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.

- Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!

# 82
ОО да, разнообразие цари в тема ни  Mr. Green

Аз се интересувам от политика, просто заЩото ина4е озна4ава да си малко като кон с капаци...Тъй 4е както ве4е казах, заставам зад думите на Макдирок ( неслу4айно, просто си ли4и, 4е живее в ит. от доста по дълго време от някои от нас...а това е фундаментално, за да се поразу4ат малко тукаШните "техники".

Та по въпроса с правителството на Проди : да нямаха мнозинство, но и голяма 4аст от министрите му бяха наложени (пример е Мастела, този закоравял мафиот, който оЩе не успявят да осъдят Close). Така, 4е правителството се оказа слабо, въпреки добрата си предизборна политика...

А това, 4е народът обеднява, не е отговорност на управляЩите от последните 2години, за съжаление икономиката на ит. застава на последни позиции от старите 4ленки на Ес... Тъй 4е да не говорим, 4е кат си идат тези, а дойдат "онези" Ще  стане по добре , Щот зву4и малко кат бабите в бг "добре си беШе при ТодАр Живков"   Confused

Сега масово гласоподавателите Ще се сбъркат  , (ако изобЩо се стигне скоро до избори, както ве4е писах, липсва закон , който да даде зелена светлина за нов вот...та най вероятно следваЩото правителство Ще бъде избрано/наложено по парламентарен път..)

Достатъ4но е да за4етем малко по усърдно блога на Беппе Грилло, та да ни се изправят косите  Rolling Eyes  Последно беШе излязло някакво тел. проследяване, според което има гласово споарзумение между 4ентро синистра и форца италиа за поделяне на квоти и за кампании, които не действат в уЩърб на едни на други, осигурявайки депутатски места и квоти в парламента и за едните и за другите  ...Shocked

Та обърквацията е тотална, доста е наивно да се смята, 4е "следваЩите" Ще оправят бакиите, просто нестабилността в страната се засилва.

За съжаление кабинетът на Проди беШе слаб, което дале4 не дава основания за празненства....А пък дезинформацията не е от полза за никой...

Peace

# 83

Може и да сме загърбили темите с капучиното (временно), но едва ли скоро ще успеем да преодолеем темите за това, кой какво си е купил.

Започвам с коктейли тогава  Crazy   Joy Joy Joy Важното е да си общуваме...толкова време сме в тоз форум,че е нормално понякога разговора да върви на автопилот за едни и същи неща  Mr. Green
Няма лошо мисля аз  newsm78

# 84

Може и да сме загърбили темите с капучиното (временно), но едва ли скоро ще успеем да преодолеем темите за това, кой какво си е купил.

Започвам с коктейли тогава  Crazy   Joy Joy Joy Важното е да си общуваме...толкова време сме в тоз форум,че е нормално понякога разговора да върви на автопилот за едни и същи неща  Mr. Green
Няма лошо мисля аз  newsm78

Естествено, 4е няма лоШо, то остава да си наложим вътреШна цензура и айдееееее  Whistling Та, за да не изневерим на традицията: днес взех 2 блузки и поли4ка за Раи от Иана  Mr. Green оЩе има салди, бреййй, екстра  Blush

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 16:38 от dune

# 85
Там е работата, че няма никой, на когото да се довери човек, всичко е мръсна задкулисна игра и всички са се разбрали предварително. Голяма илюзия е да вярваме, че нещо зависи от нас и изборите. Беппе Грилло е единствения, който не го е страх да казва истината. Но не ми е ясно как и от къде могат да излязат на хоризонта нови и чисти лица, че и да спечелят на евентуални избори.
Хайде по традицията - днес излизах със зълва ми и тя купи на Бобо костюм за карнавала - принципе аццуро ще сме. Следобяд сме на феста в една приятелка  Twisted Evil

# 86
Хайде, да почерпя  с най-добри чувства със следобедното капучино.

Обещавам да не споменавам какво съм си купила повече.

Въпрос - Мастела не беше ли в коалиция с Проди?

# 87
Мнението ми съвпада с това на Дуне и Мдирок и ако добавя нещо ще премина в празно многословие,затова се тонализирам с втората част на дебата "какво си купих тези дни"
купих си книгата на Стела и Рицо-"Ла Каста",където чета:
  Италия е държавата с  най голям брой парламентари на човек от населението.Италия -на 1 депутат на 60.371 граждани  ,  Англия 1-91.824 , Германия 1-112.502
  Заплатите на депутатите са най високите за Европа
  Заплатите на евродепутатите (149.215 е) е с 44.000 е по висока от австрийските и двойно от тези на немските и английските,четворно от тези на испанците.
  ...................................................
Спомняте ле се за Пармалат  и Калисто Танци?12 милиона евро да финансира РАЗЛИЧНИ парламентарни групи.Дефакто с парите на онези нещастни хорица,които хем изгубиха спестяванията си,хем са финансирали опонентите.Но това е нормално ,защото в Италия има едно законче което позволява  при финансиране на определена(и неопределена)пол. партия да си "избиеш" от данъците много по вече отколкото ,ако същите пари похарчиш за финансиране на  например ричерка,в комуните за инвалиди,болни деца,асочациони онлус и т.н.
Естествено,че бизнесмените ще инвестират в партии и партити и ще очакват да им се отговори със същото.
А за всенароден овчи манталитет,да си говорим ли.Знаете ли ,че "ла психолоджиа ди масса" вече не се изучава само от папата,така настървено

# 88

[/size]

Въпрос - Мастела не беше ли в коалиция с Проди? ]
Беше.То това е лошото,че за да си осигурят мнозинство се коалират с който  и да е.Без голямо значение дали програмите им съвпадат или не.Което само по себе си е противоречие.
Добрата новина е че Куфаро си подаде оставката.Лошата е ,че никой няма да го последва.Е какво пък,коя друга държава(цивилизована)може да се похвали с толкова осъдени парламентари.Това се казва толерантност братче.Не като кмета на Милано ,Летиция Морати,която издала заповед .че след незнам кой си февруари, децата на емигрантите без пермесо ди с-но нямат право да посещават детските градини,ясли.Това се казва толерантност

# 89
овчева, утре съм в книжарницата.

Беше.То това е лошото,че за да си осигурят мнозинство се коалират с който  и да е.Без голямо значение дали програмите им съвпадат или не.Което само по себе си е противоречие.

Ами тогава за какво управление става въпрос. Коалират се  много ясно за кратко време , базирано на временни икономически интереси ( на политици и спонсори). Баси държавата.  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт