В очакване на ....Свети Валентин.... или .... Трифон Зарезан? Испания

• 28 088
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
bgangeleyesHug ,благодаря за закуската! А за захранването...на Иви му дадох изцеден сок от ябълка и морков на 2 мецеца , на 3м - плодово пюре , на 4м - зеленчук , на 5м каша ,със банан понякога , на 6м - месно пюре и черен дроб.После почнахме и жълтъчета, и попара.И на 7 месеца вече беше на детска кухня. Естествено млякото не сме го изоставяли. За ранното захранване съм,за да свиква с по-гъстата храна,и да получава всичко необходимо като вещества.Например - рибата,черният дроб и жълтъкът са много важни да се приемат по-отрано. Дори да родя тук второто си дете,и да ми налагат нови схеми на захранване,пак като Иви ще си го захраня.

Rally_YHug ,благодаряяяя bowuu!И мъжът ми казва,че съм готова за изпити,но имам да мина още 20 листовки.А и много ме объркват тия регулировчици. Въпросите за повредите по ППС-то също. Сега са ни обещали една къща,но тепърва ще и включват електричество,а и няма пералня,и не знам какво още,но ще се справим някак.Лошото е,че мнооого трудно се намира вече свободна къща тук.

Мимки, имам племенничка на име Никол-Мари.Ники и казваме.Ами ако се окаже момченце...?Стискам палци да е наред всичко и да е здравичко Peace,пък каквото се окаже на пол.

# 136
Добър ден и от мен.
....Относно захранването-аз процедирах така-каквото иска и когато иска.Все още сме на кърма, но яде всичко от около 3 месеца.На четири месеца яде кебапче, на пет-манджа и от тогава не се е спирала....

Точно така мисля и аз да захранвам - педагогически се наричало Simple Smile , но за целта бебето трябва да е изключително кърмено до момента на захранване (поне 6 мес). Чакам мойто пате да прояви интерес към храната, ама нъцки ... то има време, де.

Мими, точно рибата се препоръчва след годинка, че даже две на детето ... вече не я препоръчват и при бременност, дори, да се яде.
Бьлгарско ангелче, мерси за закуската, ама ще се въздържа, че бая килца имам да свалям  Tired
Мимки, ако е момче Никола ли ще е? мноооого ме кефи това име Simple Smile А Никол е второто на София, та и то ми е на сърце  Heart Eyes

При нас пък времето вече 3 дена е гадно - топло, ама мрачно и духа кофти вятър  Close

# 137
Mimiii, clara ако се окаже момче, преди време мъжът ми беше предложил името Даниел, а и на мен много ми харесва, а името Никола има достатъчно в нашия род, дядо ми, братовчед ми, брат ми - много са, за това не искам да го повтарям.

# 138
Здравейте,момичета! Hug
Вчера голяма разходка направихме...ама с влака Joy Бяхме се запътили към Бенидорм...Можеше да се видим някъде по трасето с Марица...И тъкмо ще пиша едно съобщенияе на Анет да пийнем по кафенце заедно...нашия малкия като каза Влака,влака...искам с влака...И ние нали бяхме му обещали на детето,а то не забравя...повозихме се на влак.Е,не стигнахме до Бенидорм...само до Вия Хойоса...Ако искате и вие да се повозите малко...  заповядайте ... Hug Днес вече и при нас има малко облаци...май времето наистина ще се разваля.
Момичета,бяхме говорили за някакво местенце за пикник до Бенидорм...дайте ми някакви координати ако имате...тъкмо ще го изпробваме преди пролетната форумска среща  Wink
Марица,за руската църква в Алтея ли говориш...
Гери,питах Дани за телевизията...той ми обясни същото,което ти е казала и Клара.
Ние пък нямаме българска телевизия...имахме по едно време,но никой не я гледа...като че ли сме загубили интерес...Аз отварям редовно сайтовете на бТВ и Дарик,за да прочитам как вървят нещата в Българиа....А този Гацко  newsm78 ,нещо съм назад с материала...
Рози,оздравявай бързо и го стягай мъжо...иначе...ще направим една спешна среща да му поприказваме...  Grinning  На моя мъж се падат чиниите в събота и неделя...играта в кварталния парк/тъкмо си приказват със съседа/...А когато съм болна...хвърчат големите синове и мъжо поктай мен...готвят,подреждат,мият....трябва да учим синовете си да помагат...един ден снахите да се радват...както Силрай Wink
Като четох за "малката"Марбея на Клара,да ви кажа и аз де...Няма значение колко е малко и колко е голямо селото или градчето...Между Елче и Санта Пола има едно селце,мъничко...обаче се води за най-скъпото в района...И цените са с пъти по-високи от тези в морскат Санта Пола,а ги делят някакви си 6 км....Винаги съм се чудела,защо хората дават луди пари за малки апартаменти в съмнителни квартали в Аликанте/вместо да живеят в къщички в съседните градчета...Аз мисля,че ние сме намерили златната среда...В Кампейо наемите са нормални,спокойствието е голямо...И при нас малките магазинчета са скъпи,както пише ЛаАдаДеспейнада...но ние пазаруваме от определени вериги...до магазина в урбанизасиона опирам изключително рядко...
За положението в България...по-миналото лято,когато си ходихме в Родината за пръв път от 5 години...всичко ни се видя много объркано...брахме ядове с документи,с некачествена храна...но когато изпращахме децата миналото лято им казахме...Знаете вече какви са отрицателните нещица...сега се любувайте на хубавите...И така стана...донесоха момчетата купища снимки от красиви местенца...това остава,лошото се забравя...
За политика няма да говоря,че "не ми е в кръвта"... Mr. Green но благодаря ти Вес и на всички,включили се в разговора за някои интересни разяснения...
БГанхелейес,щастливка си ти...моя малкия се надига в 6-6.30...но и вечер заспива в 6.30...така го научих,като го видях как се мъчи в началото в училище и как му липсва сънят следобед...сега 12-те часа сън пак си ги прави...
Силрай,и аз мисля,че в Торревиеха цените на жилищата много се вдигнаха.../ние за малко да отидем да живеем там/ Все си мисля ,че това става от масовото нахлуване на чужденци...Навремето избягахме от Орихуела,защото не можахме да намерим нищо под 600 евро...
ЛаАда,хубави клипчета...и аз харесвам Ирина Флорин...обичам да си пускам българска музика...но защо ли ме влече музиката от моята младост повече от новата...Честичко си пускам фолклор,но автентичен/у дома не се слуша чалга.../Обичам също да слушам Пинк Флойд и Стинг ...като казах...ето поздравявам ви с тази песен http://es.youtube.com/watch?v=6FAD3GmlB1c
Toнита,и мен разсмяха снимките  Joy
Мимки,да разкажеш за последната консултация.
Карчита,наистина малките сладурани много са се променили  Heart Eyes Мая вече с фибички!
РалиИ,Давид пък иска Рейес Магос непрекъснато...и ние чакаме с нетърпение Семана Санта...заради бонконките Grinning
Мимии,какво стана с квартирата...
Клара, това е млякото с бълг.бактерия в Лидл

Май се отнесох много...да спирам вече...какво ще кажете... Извинете ме,момичета,ако съм пропуснала някоя от вас!Целувам ви и ви прегръщам!
Губят ми се много мами...Марипоса къде отиде...

# 139
....
Клара, това е млякото с бълг.бактерия в Лидл

Мерси много  Hug не знаех, че е с тази бактерия  Blush

Много красива гледката от влакчето, чак малката замлъкна да гледа Simple Smile А Давид колко е пораснал  Heart Eyes

# 140
Здравеите!Мерси за пожеланията днеска сам по добре.Това с мажа както го свикне6 така си отива.Ама аз сам мека Гана  все ги сажелявам и вси4ко на моя грап.Габи браво мила с толкова маже и ти помагат Peace.За снахи не о4аквам да ме гледат 4есно да ти кажа LaughingТук наемите за двустаен са някаде 500 евро,не е много и не сме малко град4е и то краи морето.Мами какво 6те подарявате на ва6ите полвинки за Св.Валентин?Хаеде после пак 6те се вклу4а/

# 141
gaby_s,за тази църква,да.
Харесва си ми на мен по на юг,райски кът4ета има там.Може би защото отна4ало живяхме надолу,та затова съм привързана така,знам ли.
Ако ще живеем до пенсия тука  Laughing с мъжът ми мислим да е в някое красиво и малко град4е.
И да ви кажа 4естно прословутата ривиера на френското средиземноморие не ми се вижда толкова привлекателна,колкото испанското.
Много ми харесаха и вашите снимки. Hug
А Tук са някои от нашите снимки в Бенидорм

# 142
  • Spain
МАрица ,ГАби много са ви пораснали децата (ами така де ...няма само моята да расте ), но като не бях виждала снимки на Давид и Ани толкова време ми направи впе4атление . що не свиркахте 4е ще ходите до Бенидорм! а!
Рози и аз моя съм го свикнала лошо - като беше в казармата , беше готва4 (от там и надебеля Simple Smile ) и като излезе такова желание имаше да готви .. а аз не .. аз та аз .. е сега не мога да го накарам 2 яйца да опържи! има такива мъже .. моя например 1 памперс не е сменил -защото го било страх с грубите си ръце да не напревел нещо на детето (извиненения! ). но пък ина4е  доста неща прави , не се оплаквам(4ак толкова ) - аз съм тази дето май иска прекалено много . не се притеснявай - малко по- малко можеш да промени6 нещата .най ме дразнят оба4е някои индивиди , които като се върнат от работа трябва да си на равнис пред тях - яденето , салата , ракия , маса, сервирай , отсервирай - това за мен си е слугуване , а не живот с любимия .
Мимии дано имате късмет с тази къща, а за пералнята не бери грижа. ако не ви я купят хазайте , можете да си вземете 1 на изплащане
Мимки - пиеш ли нещо за отоците  ? при едни от последните ми ходения при матроната , тя ми предлагаше нещо (хап4ета или мазило - не помня то4но защото беше прекалеееено отдавна ). попитай я непременно ще ти изпише ако  ти е необходимо . името е много красиво -а ти все още не си уверена 4е ще е моми4е ? при мен го познаха когато бях още в 3,5 месеца - така ми казаха , така излезе - тук май не съм 4увала да се объркват с пола .
БГЕнджълс - то4но така както си запо4нала да захранва6 беше и при мен . първо плод следобед. после 2-то хранене - към 10-11 беше безглутенова каша (от водниста , лека по лека стана консистенция на каша ). след това обеда със зелен4уци и после вкарах и месо , риба и яйце. съветвам те да иска6 от педиатъра (или от мед. сестра )системата за захранване . на мен направо ми дадоха 1 лист4е - като таблица . освен по 4асове там е дадено и какво то4но в кои месец може6 да добави6 към храната . яицето си спомням 4е беше по-късно . рибата също .. кашите които аз съм давала бяха на Еро и НЕстле .сега по4наха да излизат и те4ни така 4е може6 да ги купува6 дори и готови (преди 4 години или не ги виждах аз тези неща или наистина ги нямаше -сега има къде къде по - голямо разнообразие).
Рали мерси за отговора - и този вариант го бях 4увала за ескритурата ..до сега не съм се занимавала сериозно с този въпрос .. ..ха ха ние пък не сме махнали още елхата и като спомена за това ГЕргана веднага надава вой - ама как така ще я махаме ,ами Папа НОел къде щял да си остави подаръците ?  Mr. Green
поздрави на вси4ки които не съм споменала !  Hug
4ао ви и лек ден

# 143
  • в Tara
кларитка, много ти пораснала бебата! сякаш вчера ти честитихме бременност Rolling Eyes кога мина туй време...

марица, а твоята много ми харесва с такава дължина коса. една такава малка, сладичка, палава
где викаш таз хубава църква?
и кой спомена нещо за среща в бенидорм?

габи, хубава разходка сте си направили и вие. и ние вчера ходихме да храним едни рибоци в парка...
хранене е слаба дума, угояване е по-точно. шараните - на килата на мойта  дъщеря...
не ви трябва бг телевизия, с нея имам сериозен, обезпокояващ застой на испанския. направо ме е срам да кажа от кога 1 нова дума не съм научила

радвам се, че харесахте моя забавен аватар Grinning

# 144
Марица 4удесни са снимките Peace.И аз 6те го посетя някои ден много ми хареса.Тази царкава там ли се намира?Аз все се каня да отско4а до Ел4е но с моя ,постояно е зает с обекти.Абе моя не е такав ракията салатата Laughing,тои не пие а трябва да има наготвено даже сам си сипва.Някои пат когато сам на кеф му правя маса.И моя все с оправдания 4е го изсрах да го капе,за памперси,за ноки абе маже ooooh!.

# 145
Момичета да внеса и аз малко музикално настроение Whistlinghttp://es.youtube.com/watch?v=LFgv3rqzevs&feature=related.
ЛаАдаДеспейнада питах няколко пъти моята матрона нещо мога ли да взема за отоците на краката и ръцете, тя ми каза че ако кръвното ми е наред няма нищо страшно да си качвам краката на високо и това е. Ами не съм сигурна понеже ме гледаха на обикновения ехограф при гинеколожката, а на 3д не можаха да видят дали е момче или момиче, та за това за по голяма сигурност ще питам отново иначе имаме много розови дрешки, е ако е момче не знам какво ще правим тези розови дрешки.

# 146
  • Spain
Rozi не съм искала да те обидя за мъжа ти , по -скоро не съм се изразила правилно. имаме си тук един такъв и винаги съм се възмущавала как може да е такъв "ма4о" . "отглежда " си го една моя позната ...той работи много ...ама пък съвсем у4астие да не взема и като няма наготвено да се сърди  или масата да не можа да си сложи сам -4ака я нея да му сложи ..съответно жената трябва винаги да е " на равнис" в къщи  Naughty - затова с такава неприязън се изказах (испанец е - не е българин )...
МИмки - моето кръвно за бременна беще перфектно - и когато ме попита (дали ми се надуват краката ) - аз и казах не - тя ми каза 4е все пак ако нещо по4нат да ми тежат и се подуват да пия ..еди какво си ... (изписа ми рецепта , но аз така си я изхвърлих ). щом те е посъветвала така ,така прави

# 147
 честито бебче на плам плам
момичета и аз да напиша ,че то докато стигна до писането ще приключите темата.
за отслабването след раждането какво да кажа не ми се отдава- аз за цялата бременност не качих много 12 кг , от болницата излязох 5 кг по-малко и от тогава не сам свалила и едно кило. Опитах да ям по- малко, но имам чувството, че кърмата ми намалява, а аз много искам да продължавам да кърмя, така че засага диетите остават на заден план лошото е че лятото наближава
 мимки на мен пък ми харесваше името Даниела но нашия излезе момче и от Даниела стана Даниел
мами защо на повечето каши пише че има захар, аз чета по опаковките и на всички пише че има захар
Да ви се похваля ние вече от 10 дни си имаме зъбче
малко обаче ме притеснява да не би да започне да ме хапе като суче, вие имате ли опит как да не ми нарани зърната, защото като почне да свършва млякото и почва да стиска
чао че не знам кога пак ще напиша нещо

# 148
Здравейте на всички! Hug
 Мимки,бях бременна през лятото в големите жеги,последен етаж сме.Бях подута от всякъде,не можех да се качвам до 4 етаж(нямаме асансьор).бебето ме подпираше и не можех да дишам и влизах да се къпя през 15 мин. preggo(нямах високо кръвно)Като се роди всичко си дойде на мястото.Много исках момиче,но.........излезе момче.  newsm32newsm32
Марица много хубави снимки.Не съм ходила в  Бенидорм но ми харесва,била съм в САН ХАВИЕР,лА МАНГА. newsm68

# 149
Радвам се,4е ви харесват снимките.Но то си е хубаво мястото,как да не му хареса на 4овек.Навремето от бедно рибарско селце какво 4удо са направили!

Хара,тя дължината е добре,но пък такава немирна коса не бях виждала като нейната!Ве4е не подлежи на нищо,само ми остава да я вързвам,за да има ред. Crazy

ЛаАда,ние тръгнахме спонтанно.То напоследък така все правим.

Рози,църквата е преди Бенидорм,Алтея.Няма как да се подмине просто,тя е нависоко и се вижда. Peace

Общи условия

Активация на акаунт