Гатанка с албатрос

• 51 342
  • 879
  •   1
Отговори
# 705
Еййй, БРАВО за хълцането! Много сладурска гатанка!

Да не би шофьорът да е ходил пеша? Joy-ДАмммм smile3501
Знакът за забрана за влизане в улицата ли е бил? Или за забрана на нещо друго?

# 706
 ooooh! колко много загадки съм изтървала ... все интересни
Има ли още?  Simple Smile

# 707
Ето още една:
Един султан много мразел един от придворните си и искал да го убие. Той обаче не рябва да нарежда да го екзекутират директно, за да не развали репутацията си на справедлив владетел!!!
Той събрал целия двр и пред всички заявил, че дава шанс на своя придворен да живее ако има късмет.
После взел една урна и пуснал в нея две листчета с написано на тях "ще живее" и "ще умре".
Сулатанът наредил на шута си да изтегли едно от тях и в зависимост от това какво листче изтгли такава ще е съдбата на придворният. Шутът бил приятел на придворния, а и освен това знаел че и на двете листчета пишело "ще умре".

КАК ТОЙ СПАСИЛ СВОЯ ПРИЯТЕЛ ????

# 708
  • Бургас
Шутът извадил от ръкава си листче, на което пише "ще живее".  Mr. Green

# 709
Шутът казал, че съдбата на придворния трябва да бъде обратната на това, което пише на изтегленото листче?

# 710
Шутът извадил от ръкава си листче, на което пише "ще живее".  Mr. Green-НЕ
Шутът казал, че съдбата на придворния трябва да бъде обратната на това, което пише на изтегленото листче?-ДА,сълтанът бил справедлив и нямало как да се отметне от думите си smile3501

# 711
Студена зима. Имало дълбок сняг и лед. Петък. Семейство Иванови обядвали и мъжът - професор по медицина - казал на жена си, че отива да поработи във вилата, която купили скоро.
Събота. Професорът още го няма.
Неделя жената сигнализирала в полицията и заедно със следователя отишла до вилата. Тъй като до вилата не можело да се стигне с кола, а от петък сняг не е валял, следователят и жената видели само едни стъпки,водещи към вилата - тези на професора. Съпругът бил в една от стаите с прободна рана в сърцето. Стаята била празна, не се виждал никакъв предмет. Вратата била заключена отвътрешната страна, прозорците също. Следователят обиколил високата вила и отново видял само стъпки на професора. До стената на вилата била подпряна една обърната с дъното нагоре бъчва.
Той се върнал при жената и казал, че е самоубийство. Но на въпроса с какво се е самоубил, той само се усмихнал леко.
С какво се убил този човек?

# 712
Да не би да е било с парче лед - ледена шушулка, която се е разтопила в последствие?

# 713
Да не би да е било с парче лед - ледена шушулка, която се е разтопила в последствие?-ДА,БРАВО smile3501,ей сисипахте ме  smile3511

# 714
Надявам се да се затрудните повече: Twisted Evil
Двама много добри приятели делили дълги години скърби и радости.
Един ден единият от тях казал, че му омръзнали виното и жените и иска да се усамоти. Отишъл в планината и заживял в една пещера.
След известно време градският приятел отишъл на гости на пещерняка.
Видял,че на леглото спи жена и възкликнал:"Приятелю,нали ти бяха омръзнали жените,защо спиш с жена?" Пещернякът отговорил:" Аз не спя с жената. Тя спи на леглото, а аз, като си изпуша една лула тютюн, лягам ето на тази кожа,която е пред леглото." Поговорили си надълго и нашироко и градският приятел си заминал. На следващия ден получил писмо:" Ти защо ми открадна лулата?" А той отговорил:" А ти защо ме излъга, че не спиш с жената?"
Въпросът е - как приятелят от града е разбрал,че пещернякът спи с жената?

# 715
Не е изпушил тютюнът от лулата
и кожата не била на земята

# 716
  • до морето
Градският човек да не е изчакал отвън пещерняка  да си легне ?
Видял е ,че си ляга при жената?И тогава му е взел лулата!
Пещерняка е нямал тютюн?
Или изобщо не пуши ?
Или няма огънче за лулата?
Кожата е била много малка за пещерняка?
Или на леглото е имало две възглавници?
Жената имали връзка в разгадаването на загадката?

# 717
Много сте задобрели с тези загадки...аз докато питам нещо и загадката вече е решена  Shocked
Преценил е, че ако приятеля му наистина спи на кожата, то мястото и би било друго т.е. на друго място в пещерата, а не пред леглото?

# 718
Градският човек наистина ли е откраднал лулата?
Да не би да е скрита под кожата и по това да е познал, че приятеля му спи на леглото - ако спеше на кожата щеше да намери лулата като се изръби на нея?
Ама това, че спи на леглото, всъщност не означава, че спи с жената , май... newsm78

# 719
  • Ботевград
Чакайте да се запиша, че направо 1 час чета загадки и се забавлявам Hug

Общи условия

Активация на акаунт