Грижим се за януарското човече и за баща му забравихме вече!

• 14 050
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
 Мари - аз раждах в Токуда и платих 1000 лв. за секцио + 300 за ненатологични изследвания. Нищо не съм плащала под масата Naughty  Като си помисля, че скоро и в БГ цените  ще станат като във Франция и ми става лошо. 8000 лв за раждане  ooooh!
  Аз от 18 ден след раждането ходя по 3 пъти в седмицата на масаж, а от миналата сед. ходя веднъж седмично на каланетика. Но ми казаха да не правя коремни преси, чак след третия месец.

# 166
  • Canada, ON
Привет момичета!

Честити месечинки на бебчетата на микки, Kiska и  tonisi!

Аз да се оплача - снощи ми излезе на устните едно херпесоподобно нещо. И аз като се притесних и като му ударих един рев. Сега съм сложила една маска, мия си ръцете безспир и пак ме е страх да си пипам детето. Кърмя го, но майка ми му сменя памперса... До сега в живота ми херпеси не са ми излизали, та не съм абсолютно сигурна това дали е херпес - на мен на такъв ми прилича, щото представлява три малки мехурчета, но пък излязоха без болка и парене, поради което майка ми и мъжа ми ме убеждават, че това не е херпес. А аз не знам какво да мисля... Мисля, че и да е имало парене и болка може да не съм ги усетила... Някой има ли "опит" с подобни неприятности и мнение по въпроса?

# 167
  • София
bikо на какъв масаж ходиш и къде?

# 168
Кафява мечка, не се паникьосвай!
И на мен след раждането ми излезе херпес на устата, не навредих по никакъв начин на Дарена, убедена съм че е срив на имунната система.
Вчера гледах предаване, в което дерматолог обесняваше какви неща може да отключи бременността.Едно от тях е херпесът, другото е "домакинската" екзема на ръцете.
Аз се сдобих и с двете Tired

# 169
Ох, микки, и ние сме така, трети пакет ooooh!вече рядко акаме, но пак си вървят по 1 и половиан-два пакета на месец го докарваме.
Да питам, на мен са ми изплатили някакъв боничен, може би част от първия или целия, не знам защото като умница си загубих ПИК кода на следващия ден след като го взех...по месеци ли ги изплащат или по болнични, защото ми се струва голям за месец като сума и малък за 45 дни ooooh!знам ли?
За оригването, нашия човек доста просташки го раздава в това отношение, чуда се как от тази душица излизат такива звуци, горе-долу лесно го прави, но коагто се забави му сменям позите без да го клатушкам много, държа го легнал, прав, полуправ и така докато се получи...
Микки, и аз съм на старта, само чакам баща ми да дойде да ми свали количката, дано поспинка доста, че ми омръзна с това хранене...колко часа издържате вие без храна?
Kloie,аз започнах с тераската, но защото не беше достатъчно топло, пък и нямахме количка, но сега като гледам колко е топло, може и направо навън, но за по-кратко време естествено.
не знам пивас, ама туке приказка, толкова е приятно навън, отоврили сме прозорчето и гледаме за дядо ни.... Crazy
До скоро!

# 170
  Антицелулитен масаж с вендузи и съм доволна. Не ми плащат, за да ги рекламирам, но ще направя компромис -   MLine  - на Патриарх Евтимий 59. Там ходя 2 пъти, а третия път ходя на цялостен в Панчерево. Peace

# 171
  • Варна
Момичета, излизайте смело - няма вятър и към 1-2 часа ще стане още по-топло. Нищо че ще е за първи път, пак може да постоите час-час и половина. Бебенцата са завити, нищо няма да им стане.  Peace
Еви, по принцип ги изплащат за календарен месец, но примерно през януари като имаш два болнични, ще изплатят първо остатъка от първия, и след неясно колко време ще почнат по следващия, зависи кога счетоводството го представи в НОИ.
Слънчоглед, страхотна снимка  Heart Eyes

# 172
 Да ви се оплача, моя бебок след като вчера рева почти целия ден и ме побърка, сега го чакам да го накърмя и да излизаме, ама той се е проснал срещу прозореца и  ignore2и седя с млекото и чакам да ме забележат... Rolling Eyesмълчи и звук не издава, само примижва с очите, а не е ял от 7 сутринта, когато преяде и се оповръща. Сега като дойде дядо му и аз толкова се оплаквах от него вчера, ще ме помислят за психичноболна Crossing Arms
Ма той не е за първи път да ми прави този номер пред хората...

# 173
  • Варна
Хелоу и от нас,
Ние уж сме по-добре, но както и Салис казва и нашето носле е все още пълно и хърка. какво ли не пъхам вече в този малък нос..много ми е жал, но няма как. За ваксина още не смея и да мисля. Като мине хремата, седмица след това може. Каката е малко по-добре, днес поне няма Т. Лошото е че нищо не иска да яде, и ме е страх да не стане злояда, че съм чувала за случаи след преболедуване така се получва. Cry

Кафява мечка, не се притеснявай за херпеса, на мен ми беше излязъл предния път като родих дъщеря ми. Нищо не се случи, явно е от падналата имунна защита.

Алекс, то води ли малката на ортопед, и къде?

Евито, и моя младеж яде към 7.30, а в 10.30 цокна колкото да се отбележи и заспа...и нищо неможе да го събуди, ами оставих го като огледнее ще се събуди. А иначе много се правят за пред хората, това е стар бебешки трик! Wink

За упражненията, аз лично коремни преси не смея, но мисля да почна да въртя велото, че що сланинки имааааа, а лятото не е далеч:)

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 12:08 от Илияна на двама

# 174
Момичета, включвам се да кажа на тези, които се интересуват за преглед при ортопед, че си записахме час при д-р Венелин Алексиев в Университетската болница в Горна Баня. Приема в петък след обяд.

А сега се обличаме и излизаме на разходка, че да не изпускаме хубавото време днес!

Hug

# 175
на мен раждането ми излезе около 1400 лв по здравна каса в частна клиника, бяхме се подготвили за около 1000 но те ни изненадаха. мъжа ми като отиде да плаща му дали касов бон на който пишело само 1380 лв че попитал поне какво плаща: нормално раждане по ЗД около 700 лв било, 100 дето е бил на раждането, 200 вземане на стволови клетки, около 300 лв доплащане за самостоятелна ВИП стая и останалите били за някакви ваксини на малката. много се ядосахме за тези 300 лв понеже аз бях в тоя вип само 3 нощувки по 55 лв а  останалите дни в обикновенна стая преди раждането. а освен това мъжа ми им е занесъл почерпка за около 200- 300 лв на няколко екипа понеже на самото раждане се засякоха всички бяха около мен. а иначе от самото обслужване не бях очарована, чаках в началото памперс на малката да сменят близо 5 часа, и накрая се ядосах и без да значм как става сама го смених тя ревеше и аз ревях, а и на първото хранене което беше след раждането дойдоха и ми я оставиха и ми виках кърми newsm78 добре че мъжо тогава дойде че стрешнаха и ми обърнаха внимание. така че и да си плащаш и не май все тая #Cussing out

# 176
Делинда - ами и Мартин не се оригва винаги - като не иска - не иска и това е.  Sad

Честито на Микки, Киска и Тониси   bouquet

Добре завърнала се Л.Димитрова  Hug

Отиваме на разходка  Grinning - само трябва да си припомня технологията за мъкнене на бебе и количка по стълбите  Wink

Слънчоглед - много са сладки дребосъците  Hug

# 177
Евито, и моя младеж яде към 7.30, а в 10.30 цокна колкото да се отбележи и заспа...и нищо неможе да го събуди, ами оставих го като огледнее ще се събуди. А иначе много се правят за пред хората, това е стар бебешки трик! Wink

За упражненията, аз лично коремни преси не смея, но мисля да почна да въртя велото, че що сланинки имааааа, а лятото не е далеч:)

Марабата мацки
Ей този бебешки номер ми разби убежденията, че съм добра мама. При бабите е ангел, при мене и тати ни прави луди калинки. Heart Eyes
Ние тази сутрин се изстреляхме по пожар към поликлиниката, защото аз съм такава кифла  ooooh! Сутринта малката се събуди в 6,30 и почна да се лендзи и аз реших да й приложа сутрешните процедури - капки, нос, памперс и т.н. Но докато слагах Вигантола и тя ме цапна през ръцете и то капна в едното й око.  Sick Почистих го и си легнахме пак да спим. Но като станахме и беше зачервена и подута... иииии бегом при доки. Докато стигнем и окото взе, че се пооправи, сега обаче пак цъфна. Предписаха ни капки.
Иначе и аз въртя велото вече от месец и кусур. Попристегнаха ми се телесата, но има още какво да се желае. А до коремните преси някак си не мога да се доредя- хич не ги харесвам, ама туй коремче  ooooh! имам да смъквам още 12 килца

Честито на днешните месечинки  Hug

# 178
Момичета, да ви попитам какви ваксини се бият в бг до вторият месец? newsm78Ние ей сега се връщаме от акушерският център имахме среща с педиатър, добре наддаваме , по 45гр на ден засега Grinning Днес ме питаха дали искам да и бият ваксина против туберколоза, била по желание но засега отказах, след месец ще и бият две ваксини, едната е против менингит другата е някаква комбинирана притив коклюш, тетанус, дифтерит и детски паралич та може и да размисля за туберколозната и да и я бият другият месец, исписаха ни някакви лепенки които трябва да поставим един час преди ваксините за да не усеща болка при поставянето им в крачето.

# 179
  • на плажа
 Мари, туберкулоза няма регистрирана от 69г. така че не виждам смисъл в това да обременяваш детето с излишни отрови, още повече, че при вас не са задължителни тези ваксини. Аз съм върл противник на ваксинациите на конвейр и не желая на здравото ми дете да вливат формалдехид, живак и всякакви вируси. Нали видяхте бума на заушката в пловдивско - всички заразени са били ваксинирани, ама имунитет йок. Сега раздухват случая, за да всяват паникаи да си разчисти някой залежалите ваксини. Замисляли ли сте се защо не ваксинират хронично болни деца, нали все пак те са по-уязвими и би трябвало да ги пазят, ама не. Защото не знаят крехкият организъм как ще понесе тази груба интервенция и какви ще са последствията.
 Извинявам се, че съм толкова крайна, но това ми е болна тема. В болницата се изпокарах със сестрите и педиатърката за тези ваксини. Всички се изредиха да ме заплашват и уговарят да му ги сложат. Е, сложиха му ги, но вече.....

Общи условия

Активация на акаунт