Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е значението на термина "джихад" и какви са различните му тълкувания?
Какви са основните разлики между хотел и джамия?
Какви са основните разлики между хотел и дворец?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е значението на термина "джихад" и какви са различните му тълкувания?
Терминът "джихад" има множество значения, включително борба за справедливост, самозащита, борба за граждански права и други. В религиозен контекст джихадът може да се разбира като вътрешна борба със себе си, стремеж към добри дела или помощ на нуждаещите се. В ислямската традиция джихадът може също да приеме военна форма, но това не е абсолютно изискване и изисква разрешение от халифа или главата на мюсюлманска държава.
-
Какви са основните разлики между хотел и джамия?
Хотелът е място за настаняване и почивка, докато джамията е мюсюлмански молитвен обект. Джамията се използва за извършване на религиозни ритуала и молитви, докато хотелът предлага настаняване, хранене и развлечения на гостите си. Основните разлики между хотел и джамия се отнасят до техните функции. Хотелът предлага настаняване и развлечения, докато джамията е място за извършване на религиозни ритуали и молитви.
-
Какви са основните разлики между хотел и дворец?
-
Какви са основните разлики между джамия и дворец?
-
Какви са препоръките за пътуване до Египет?

А знаеш ли как изглежда храста и дали може да си го отгледам в саксия
Аз обичам да се грижа за разни растения,имала съм диви ягодки,манго..

Надявам се всички да сте добре и малките да ви слушат 
Пак ми размъти главата 

,само вкъщи си стоим 

Вие защо бяхте?Ако искаш пиши ми на лични 

Много ми харесва тази песен. Даже веднъж малко се бях понацупила на майка ми за дреболии и тя ми се обиди и през това време по ТВ пуснаха този клип.....много се разчувствах и се почувствах много виновна, че я се държах така с нея и я прегърнах силно и започнах да плача извонявайки й се. Няма нищо по-чисто чисто и хубаво от майчината обич. Много се радвам, че някой ден и аз ще бъда изпитам това чувство....иншаллах. Често се замислям по въпроса, че жените се измъчват най-много през живота си и отколкото мъжете и им е по-трудно, но за сметка на това Аллах ни е създал такива по природа и ни е дарил с най-хубавото нещо на света - да раждаме живот и да бъдем майки.
Научих се няколко кюрдски думи. Много е труден езика, поне арабските думи ги помня по-лесно.
Питай семейството ми.. казвам им аз, че сама искам да пътувам, а те - не та не... И екскурзиите са само с една (максимум 2 и то много рядко) нощи в Кайро, всички останали - в Хургада... Мислила съм и варианта само да стигна Кайро, пък там ще си и остана и после ще се прибера пак с групата (не искам Луксор, не искам Хургада) ама и това не може - навсякъде пише, че сама жена не може да пътува Кайро - Хургада, пътуването се осъществявало с автобус под конвой... Дори с придружител египтянин пак е трудно..
А проблемът е, че се каца в Кайро и после се прибираме от Хургада (или обратния вариант)

Както се казва по нашенски - Бог да те поживи!!!!