На топличко под нашите сърца спинкат Септемврийските деца!

• 13 617
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Хихи, ми ще пеем, та))! Обаче Сияна ти ееее голем сладур..с това нослеее..) Много съм и фен аз на нея.
Аз отивам да ям яхния със свинска плешка..моля, не отивайте до ве-це Joy
Оооо, италианската много я тача и аз..ама била съм във Виктория, бе, ама не в тази..тази някак  е по- особена..знам ли..
Ааади, аз се отдавам на романтика сеге..))

# 196
Муциту,да изследваш Даун в 18 седмица е твърде,твърде късно.В 13 гс се прави нухална транслусценция/замерване гънката на врата и костиците на носа/,в 14гс-БХС и ако резултата е лош-16гс -амниоцентеза.Там вече няма грешка.Предишната ми бременност бе прекъсната поради тази причина,та прекрасно знам реда за изследвания...Незнам защо лекарите пренебрегват този толкова важен период...изненадана съм. Thinking

# 197
  • Бургас
Уандичкееееееее, е не мога да не ти отговоря..плуваш ли, плуваш ли:) Heart Eyes
Много ми беше загрижена за мене ти, за което простооо...
Ще станем ний дружки с тебе:)
Ох, дано всичко да е ок занапред, че да мирна, сърце юнашко не трае..Simple Smile
Ще си хортуваме за близките поприща и дъръ.
Гуш и до скороооооооо!

# 198
Уандичкееееееее, е не мога да не ти отговоря..плуваш ли, плуваш ли:) Heart Eyes

плувам,плувам и о,щ как newsm47е,как да не съм загрижена...за всички ми е кофти,когато имат загуба,или просто черни мисли...като си представя какво им е на душичките... SadА на теб както ти е първа бременност и такава ошашкана...Пък и се затри толкова време-безсрамница smile3534Хайде-приятна ти вечеря:)

# 199
  • София
Уанда, това новото дето се прави в 11-13 седмица, замества ли БХС през 14 г.с., говоря за това:  "...ново изследване за определяне на риска за Даун в 11-13 -та седмица. Изследването е кръвно (Биохимичен скрининг) и се провежда в комбинация с нухалната транслуценция. Изследването открива до 90% от случаите с Даун. За сравнение биохимичния скрининг в 15-19 седмица открива до 70% от случаити с Даун. До 70% открива и нухалната траслуценция самостоятелно....."
Чудя се там на място в МД правят ли едновременно комбинацията: нухалната траслуценция и кръвтест и кога е най- добре да се отиде 13 седмица може би?

# 200
бора,това новото май го има само в София и ти можеш да се възползваш от него.Колкото по-рано,толкова по-добре.И макар,че резултатите от тези кръвни изследвания да не са толкова точни/защото има жени с риск 1/36 а след амниоцентеза се оказва,че плода е без хромозомни аномалии/,не бива да се пренебрегва!Във Варна,бхс се прави м/у 14 и 16гс/Само,че 16 е късно...докато излезнат резултатите,ще е късно за амниоцентеза.При мен,през предишната бременност нямаше никакъв повод за съмнение за раждане на бебе с хромозомни аберации,правих фетална морфология при двама специалисти,всичко беше наред.Само,че бхс излезе 1/147.Решиха да го повторят и вторият бе 1/553 т.е -нисък риск.Слава Богу,че реших да направя амниоцентеза....Така,че като изпатила  е ясно,че съм за амниото.Там няма вероятности.

# 201
  • София
Шейла, като ти гледам снимката, никак не ми е чудно, че минаваш и без дрехи за бременни.  Laughing

Относно бременелските дрехи, според мен е по-разумно човек да даде малко повече пари и да се обзаведе с 2-3 панталона или поли, но добре ушити, които да му стоят добре. Предната бременност я изкарах с два дълги панталона и едни бермуди от Бенетон, и още едни 7/8 панталони на някаква българска фирма, обаче сега не мога да си спомня името. Сега вече има и Mothercare- не съм влизала там, но сигурно има хубави модели. В Продавалника също се пускат доста интересни неща за бременни, като се има предвид, че повечето не са и носени много, си заслужава да се поогледа.  Peace

Днес получих една  къса дънкова пола от Ларедута и останах много доволна, че има приятна еластичност в талията и въобще самият плат е много мек и има "мегдан" за коремче.  Laughing

Stryper, желая ти бързо сдобряване със съпруга! Hug Случват се такива работи, ще се оправите.  Simple Smile
Моят мъж е много въодушевен и зареден с енергия откакто разбра, че пак ще си имаме бебе, въпреки че мислите за финансовото измерение са доста натоварващи....той го възприема като едно чудесно предизвикателство и положителна промяна! Heart Eyes

Момичета, сигурно въпросът ми е много неделикатен, но понеже обсъждате изследванията за аномалии, мислили ли сте какво ще правите, ако се установи някакъв проблем с ембриона/плода?  Embarassed Ако темата не е подходяща, само ми кажете, веднага си редактирам мнението и махам въпроса. Предварително се извинявам, ама съм сигурна, че всеки си има едно наум в тази връзка....

# 202
Кое ново имате предвид? Алфафетопротеини ли имате предвид, нещо такова ли беше?

# 203
Шейла, като ти гледам снимката, никак не ми е чудно, че минаваш и без дрехи за бременни.  Laughing

Момичета, сигурно въпросът ми е много неделикатен, но понеже обсъждате изследванията за аномалии, мислили ли сте какво ще правите, ако се установи някакъв проблем с ембриона/плода?  Embarassed Ако темата не е подходяща, само ми кажете, веднага си редактирам мнението и махам въпроса. Предварително се извинявам, ама съм сигурна, че всеки си има едно наум в тази връзка....

Няма бременна жена, която да не мисли за тези неща. Ако жената има намерение да си остави детето, въпреки че ще е увредено няма смисъл да прави всичките тези сложни изследвания. Но има много аномалии , които могат да се коригират след раждането.

Аз ще правя всички тези изследвания за Даун и т.н, от което се разбира и какво е мнението ми...

# 204
  • София
Добре, ами защо да се хаби време и време в БХС, като дава лъжливи резултати /лоши, а при амнио ок и добри, а при амнио зле/. Много се колебая дали направо да "рискувам" да си направя директно амниоцентеза....много ме е страх обаче, при първата бременност, изобщо не си правих никакви такива изследвания...но сега, когато 35-те ми дишат във врата, много се замислям на тия генетични тематики newsm78   

# 205
Кое ново имате предвид? Алфафетопротеини ли имате предвид, нещо такова ли беше?
Новото е: ЧХГ и плацентарен антиген.

# 206
Аз най-напред ще наравя тези новите изследвания в 11-13 г.с + нухална транслуценция+ фетална морфология при д-р Янкова, ще се консултирам с проф. Кременски и тогава ще мисля дали да правя амниоцентеза. Аз съм на 36г. Втора бременност.

# 207
ЧХГ и алфафетопротеин се изследват с БХС.За плацентарен антиген сега чувам.
Бора,не е безсмислено да правиш бхс.Ако резултата ти е примерно 1/5000,естествено,че ще си по-спокойна.Границата е 1/250.И стойности около тази за мен са си-висок риск.Всичко е много относително.А и амниоцентезата не е никак страшна.Аз правих в София и след 5 мин си тръгнах обратно за Варна.Никакъв проблем.Не боли:)Никого не агитирам,всеки сам решава:)
sweetkids_mama,няма неуместни въпроси.Логиката на тези изследвания води до там,че при евентуален проблем,бременността може да се прекъсне,колкото и отвратително да е.Но по-гадно, а и безотговорно би било да родиш обречено дете...
Уф,темата започна да става гадничка,но е неизбежна....

# 208
  • София
Муциту  Hug
Харесва ми еуфорията ти Hug
Но от друга страна - показва колко мнооого си се била претеснила  Sad и сега ти е олекнало  bouquet
Успех и да нямаш повече поводи за тревоги!!!

# 209
  • София
sweetkids_mama
Предполагам, че всички, които правим изследванията имаме точно това наум - не искаме да родим болни дечица, в случай че можем да го избегнем. В противен случай защо ще правиш изследвания - ако смяташ да задържиш детето при всички случаи, защо да се затормозяваш с изследвания - няма логика.
Те американците не са много по тази част - те не обичат да се месят в работата на природата. Кой е крив и кой е прав обаче? Сигурно всеки за себе си!

Общи условия

Активация на акаунт