Каква шевна машина и откъде

• 600 203
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 870
Благодаря!
Ще потърся и в чужди сайтове.

# 871
И аз се учудих за Елната защо казват, че е шумна. Чак пък проблеми със съседите... може би е била нещо разцентрована. Аз съм с Elna eXplore 220. Шия в стаята, в която децата спят, само когато спят, че иначе идват да ми пречат и много рядко съм ги будила с машината. На зиг-заг малко повече тропа, но не е нещо страшно.

# 872
  • FRANCE
Здравейте, имам един оверлог Сингер  само на две години е, но нещо не се държи добре, от два дена ми прескача подове. Вярно трикото е малко по-лигаво, но аз искам всичко да шие Sad ще го нося да го почистят и видят, но ,мо минава идеята за нов. Може ли да ми предпоръчате нещо надежно. За съжаление в момента няма да мога да отделя 1000 евро и почече. Много ви благодаря за съветите и предложенията  bouquet

# 873
Здравей, madame! Би ми се искало да знам, оверлога триконечен или четириконечен е? Домашен или професионален? За домашни нужди ли го ползваш или професионално? На две години си е по-скоро нов, отколкото стар за пенсиониране.
Ако става дума за 1000 евро и нагоре, сигурно имаш предвид професионален. Дали е такъв или домашен и в двата случая може да бъде оправен от кадърен майстор. Как да намериш такъв е просто. Намираш по-голяма шивашка фирма и питаш за най-кадърния им техник. Това, което можеш сама да направиш е да си смениш иглата и да пробваш! Ако пак не е добре, смени конците! Пробвай да стегнеш или отпуснеш конците. Така е, има платове, които могат да те побъркат, но чак да сменяш оверлога с нов? До скоро имах триконечен китайски. С какъвто и плат да работи все е добре. Сега съм с четириконечен PFAFF, който е напълно идентичен със SINGER 14SH 754. Изключително капризен е към различните по дебелина платове. Не, не ми е прескачал, но трябва да се настройва опъна на конците. И въпреки всичко, прави страхотен тегел и съм много доволен от него. Предполагам знаеш, че ако трябва да вденеш големия грайфер, трябва иглите да са раздянати. След като го вденеш, тогава вдяваш иглите. Това е за домашен оверлог, а не важи за професионален. Толкова ли много те ядосва, че искаш нов?

# 874
  • FRANCE
Благодаря  bouquet, отговорих ти на личния. Но забравих да попитам да си чувала за Juki MO 654DE? Днес бях на едно като панаир, по по принцип за друго нещо, но там иамеше представители на фирми за шевни машини и една любезна консултантка ми препоръча тази.

# 875
Здравей, madame отново! За протокола-мъж съм и съм работил 6 години като техник на професионални шевни машини. Първо за твоят оверлог. Той е един модел по-нов от моя, но както виждам се различават не много. Да, наистина този проблем със стягането на конците е типичен и доста често срещан проблем. Какво бих направил на твое място? На първо време щях да дам на поправка този който имам в момента, даже и да ме пооскубят с ремонта. Ако аз работя полупрофесионално и с трикотаж, ще си купя освен оверлога, покривна машина. В никакъв случай не бих си купил коверлог, който е комбинация от оверлог и покривна машина. Първо е по-евтино и второ е много по-удобно. На същото мнение са жени, които се занимават полупрофесионално като теб. По-добре е да се съберат 3 машини, отколкото коверлог и многофункционална права машина.
Това, което след това бих направил е, да изчакам да пуснат в LIDL четириконечен оверлог PFAFF. Въпрос на няколко месеца е. Струва навсякъде в евросъюза около 150 евро. Да, китайски са, но са добри. Ако след години се развали, ще си купя нов. Този вече ще е изкарал парите си. Дори на 3-4 години да си купувам нов, пак е много по евтино и практично, отколкото един скъп, който също прави проблеми. Тези оверлози нямат допълнителни крачета, но от стария стават. Четох в руски форум за Juki MO 654DE, че не са капризни машини и се държат добре с различни платове. В една класация за домашни оверлози, този модел е на пето или шесто място. На първо място е Жаном, но това не е от жизнено значение.

# 876
  Ремонтирал съм много шевни машини ,правя го повече от 20 години. За оверлозите  мога да кажа, че за да имат добра настройка и шев трябва да се спазват няколко неща:
 1. Опъването на конците трябва да е еднакво . Това важи за оплетката за почистване.Ако иската и да зашивате то трябва да се натегне и свали конеца отзад на шева.
 2. Изравняването на опъването на конците трябва да става при най-малкото възможно опъване.Така шевът е спокоен и балансиран.
 3. За да има шев без прескачане се прави настройка на плетачите  ,което се прави в сервиз.
 4 . Много голямо значение за шева има иглата. Тя трябва за еластичните/лигави/,изкуствени материали да е антистатична. От значение е и самата конструкция на иглата. Всички промишлени игли имат задигната част над отвора ,което предполага по-голям клуб и по безпроблемна работа.
 5. Тук във форума прочетох за трудно потегляне на машините /без значение какви са/ Трябва да знаете ,че всеки пусков момент на двигател е критичен, поради което трябва да се пуска  при най -малкото съпротивление т.е. иглата трябва да е забита в плата!

# 877
Здравейте момичета,
искам да ви благодаря и то много   bouquet От години ползвам на баба ми старата крачна шевна машина Юнион и реших да си купя нова електрическа с повече възможности. Добре, че попаднах на тази тема за да мога да разбера какво търся и какво ми трябва. Направих си преценката и си харесах шевна машина Pfaf нооо просто 600лв и то най-евтината, няма как да си я позволя. За това се пренасочих към по-достъпните. Харесах TOYOTA ECO 34C http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category13/product1897.html , много ми хареса но 440-450лв пак не е както трябва и затова реших да се примиря с TOYOTA ECO 17C http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category13/product4824.html никак не е лоша, само дето има по-малко функции/само това не ми харесваше/ иначе цената от 330лв е доста прилична. И в крайна сметка си купих на Великден  TOYOTA ECO 34C и то в технополис с намаление 10%, от така наречения "черен петък"  и я взех за 400лв. Hug Много съм доволна! Реших, че все пак си заслужава да додам и да си взема исканата от мен ш.машина. smile3521 needle sohappy moresmile
Благодаря ви! smile3501

# 878
  • Добрич
ivetgg, да ти е честита новата машина! Да си я ползваш със здраве и удоволствие!

Аз също шия на Тойота, но TOYOTA Quiltmaster. Има голяма разлика между нея и стария ми Лучник. Нищо, че той е с 6 основни и 18 допълни шева.

# 879
Здравейте, нуждая се от вашите съвети Simple Smile. Преди години правих разни опити, шила съм си няколко поли, рокли, чанти, калъфки,  на стария Singer на баба ми. Сега, може би в резултат на това, че преживявам някаква емоционална криза, реших отново да се завърна към това добре забравено хоби (а и след като ми се наложи да си коригира една блуза, стеснявайки я на ръка....).

Искам да си взема машина, на която да мога да шия украшения от деним, да правя рутинни корекции по разни дрехи, да слагам ципове, да пришивам допълнителни детайли. Искам и да се пробвам да шия кукли, преди шиех на ръка, а и да се пробвам с пачуърк.

Спряла съм се на тези два модела
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product26.html
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product1897.htm

Като цена не са много различни, двете имат оверлочни бодове, но ЕCO 34C има краче за илици, сляп бод, оверлочен бод, кожа, Quiltmaster няма тези крачета, но пък има такива за пачуърк. Какво бихте ме посъветвали вие? Предварително ви благодаря.

# 880
Здравей куки,
аз наскоро си взеха ЕСО 34С и съм много доволна от нея, но я взех за да си шия и оправям дрехи и други такива неща. За Quiltmaster някой друг може да те посъветва или Вела. Аз лично бих ти препоръчала щом си избрала тези два модела, директно да идеш в магазина на Аксиома и там да ти обяснят с коя какво можеш да правиш и дали можеш да добавиш допълнителни крачета, които ти искаш. Там също така и обучават.
Успех  Peace

# 881
  • Добрич
...

Искам да си взема машина, на която да мога да шия украшения от деним, да правя рутинни корекции по разни дрехи, да слагам ципове, да пришивам допълнителни детайли. ...

Спряла съм се на тези два модела
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product26.html
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product1897.htm

Като цена не са много различни, двете имат оверлочни бодове, но ЕCO 34C има краче за илици, сляп бод, оверлочен бод, кожа, Quiltmaster няма тези крачета, но пък има такива за пачуърк. Какво бихте ме посъветвали вие? Предварително ви благодаря.

Всичко това го правя на Quiltmaster. Апликациите от/на дънков плат стават много сполучливи. Предполагам, че могат да се закупят допълнителни крачета при необходимост. За другият модел не мога да кажа.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 00:20 от Вела

# 882
ivetgg, Вела благодаря ви, днес се надявам да мога да се измъкна в обедната почивка и да отида до магазина. Обзело ме е огромно вълнение и вдъхновение  Laughing

Update: Минах през магазина и вече съм горд собственик на Quiltmaster 226 Simple Smile Довечера почвам да творя. Благодаря ви  Hug

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 16:29 от kuki_kuki

# 883
  • Добрич
Да ти е честита новата машина! Надявам се, ще останеш доволна от избора си.

# 884
Честито Куки, много да я ползваш и да не се разваля.  smile3535

Общи условия

Активация на акаунт