Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави годеж?
Какви са традициите за годеж в България?
Какви са алтернативните начини за организиране на годеж?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави годеж?
Годежът може да бъде организиран като семеен празник, където се разменят подаръци и се обявява намерението за бъдещ брак. Традиционно родителите на момчето искат ръката на момичето. Въпреки това, всеки може да организира годежа по свой начин, като вземе предвид предпочитанията и комфорта на двойката.
-
Какви са традициите за годеж в България?
-
Какви са алтернативните начини за организиране на годеж?
-
Какви са мненията за женитбата на млада жена на 21 години?
-
Каква е традицията при искането на ръката за брак в България и как се е развила?
Това, което ти се случва е много красиво и води началото на други красиви неща. Ние с моя съпруг ходихме близо две години, когато той ми предложи брак, до тогава това не беше обсъждано. Бяхме в едно хотелче в Априлци и сутринта в леглото получих годежен пръстен с въпрос "Ще се омъжиш ли за мен". Отговора е ясен и резултата от любовта ни е на лица. От мен съвет, направете така, че преживяването да е незабравимо за вас. Успех!!!

Тези старомодни традиции около годежа ми идват в повече, без да искам да обидя някого. При нас се получи така: един ден той ме взе от работа и слязохме надолу към морето (беше края на септември, един от последните хубави топли дни, но без навалицата по плажа). Отидохме на едно барче на самия пясък, поръчахме си напитките, седнахме на шезлонгите и си релаксирахме
И нещеш ли - изпих си аз чашата и на дъното - пръстен
Той ми предложи да се оженим, аз казах да, нагушкахме се и се нацелувахме за радост на малкото други посетители... и така. После казахме на нашите, а за укикенда се събрахме всички у техните (те са от друг град) и казахме и на тях. Това беше
Просто го обсъдихме и решихме да го направим. Обадихме се на родителите си и им съобщихме, че смятаме да се сгодим. Направихме си едно събиране в ресторант с родители, братя, сестри, баби, дядовци и той просто се изправи, извади една кутийка и ме попита дали ще се омъжа за него. Амиии отговорът ми хич не го изненада, защо ли
Имаше и подаръци, но не халати и подобни.. И така щастливо женени вече 4 години и половина.
.Много се обичаме и наистина мисля че той е мъжат 3 години сме почти заедно и решихме да направим една стъпка напред и то голяма.