Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 334
  • 796
  •   1
Отговори
# 465
  • ГОре на черешата...
Светлана, точно така - само от търкането с олио го докарват, но трябва да е повечко Peace.

# 466
  • ГОре на черешата...
...

# 467
Светлана, точно така - само от търкането с олио го докарват, но трябва да е повечко Peace.

Благодаря! А аз все по мъничко слагам, за да не станат мазни след това! Но тази година и ще намажа по-обилно. Много ми харесват така! Grinning

# 468
  • Пловдив
големи красоти сте направили всички  Hug Heart Eyes и аз по-късно ще се включа със снимков материал  Wink

# 469
  • София
Боядисване на яйца с ориз - преди две години си купих готов комплект от Метро, но може да се направи и с подръчни материали.
Необходими са:
4-5 чаши за кафе с капачета - колкото са по-големи и по-широки по-добре
една шепа ориз
цветни бои пипетки

На дъното на всяка чаша се слага по един пръст ориз и върху него се накапва от боят в пипетките - по един цвят във всяка чаша.
Слага се свареното топло яйце в чашата, затваря се с капачето и започва да се разклаща като шейкър. Яйцето свата на малки цветни точици. След това може да се сложи в чашка с друг цвят. Препоръчително е от по-светлите бои към по-тъмните.

# 470
Ето над какво се трудих до 01:30ч снощи и накрая оставих половината неукрасени, че ме хвана нервата Joy

Станаха чудесни на вкус..малко ми приличат на чаени бисквити, а малката от сутринта само зайците обира Wink

# 471
  • ГОре на черешата...
Благодаря! А аз все по мъничко слагам, за да не станат мазни след това! Но тази година и ще намажа по-обилно. Много ми харесват така! Grinning

Сега ако ги снимам изобщо няма да са лъскави - попиха олиото и май ще ги мажа втори път.
Така че слагай, не бой се Laughing.

Нарина, прекрасни са Peace!

# 472
Narina, страхотни са  smile3501 Искрено ти завиждам  smile3525 заслужавало си е стоенето до късно..

# 473
  • сред люляците
Narina, чудесни са! Поздравявам те за търпението!  А по коя рецепта ги направи?

# 474
Боядисване на яйца с ориз - преди две години си купих готов комплект от Метро, но може да се направи и с подръчни материали.
Необходими са:
4-5 чаши за кафе с капачета - колкото са по-големи и по-широки по-добре
една шепа ориз
цветни бои пипетки

На дъното на всяка чаша се слага по един пръст ориз и върху него се накапва от боят в пипетките - по един цвят във всяка чаша.
Слага се свареното топло яйце в чашата, затваря се с капачето и започва да се разклаща като шейкър. Яйцето свата на малки цветни точици. След това може да се сложи в чашка с друг цвят. Препоръчително е от по-светлите бои към по-тъмните.

Сигурно стават много красиви, но яйцето не се ли чупи. Нямам търпение да си дойде мъжът ми от работа и да ходя в майка да боядисваме.

# 475
СПЕШНО моля да ми кажете как се правят кристалите на яйцата, вече боядисвам и нямам време.. Blush
Мерси

# 476
  • ГОре на черешата...
СПЕШНО моля да ми кажете как се правят кристалите на яйцата, вече боядисвам и нямам време.. Blush
Мерси
Яйцата се варят заедно с кристалите. После задължително се оставят във водата докато изстинат и накрая се боядисват.

# 477
  • Някъде на път....
Моля, някой да каже кога се слагат стикерите - на вече боядисани яйца се лепят или преди да се топнат в боята?  newsm78

# 478
Моля, някой да каже кога се слагат стикерите - на вече боядисани яйца се лепят или преди да се топнат в боята?  newsm78

Ако става въпрос за целуфанените стикери, като сложиш стикера, мушкаш веднага в много вряла вода. Ако не е вряла, стикера няма да залепне хубаво и ще стърчи. Изрежи картинката добре. ако все пак останат стърчащи неща, затопли водата и отново потопи вътре. После можеш да си го топиш в каквато искаш боя.

# 479
Аз вече боядисах яйцата. Реших тази година да правя с желатин. Уж четох и всичко ми беше ясно , но накрая нещо не се получи. Кажете ми какъв трябва да е ефекта на желатина, даже ако имате снимки ми покажете. Аз първо пробвах с гореши яйца, но не се забелязва че има желатин, после с изтинали и пак така. Боята я слагах с четки, но явно беше по-рядка и се разтече и не се виждат фигури,. Добре станаха, но не е това което очаквах, станаха като шарени с памук. По-късно ще кача и снимки.

Общи условия

Активация на акаунт