За скъпата и евтината козметика

• 261 161
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 150
ЧОВЕКА СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА,ТИ КАКВО БИ КАЗАЛА В ПОДКРЕПА НА ТЕЗАТА СИ-каквато и да е тя?С какво се занимаваш като излезеш извън форума?

# 151
Ето давам пример:2 камиона с крем Бочко е върнат от Русия.След направени изследвания е открито повишено съдаржание на олово.
Зет ми-човека,за който говорех продава цинков окис за различни цели като има съответно такъв с различни качества-евтин,скъп..И редовно се случва да дойде клиент да иска евтин окис за козметични цели-бебешка козметика например и да поиска скъп сертификат за това..това какво говори-все ако може да се мине тъннко.Може да не важи за всички,но човек започва да си има едно на ум

Цитат

Дано не те чете някои от отдел Иновации/Качествен Контрол от БГ фирма че ще му причернee  Simple Smile
Ако го прочете такъв много добре ще знае за какво става дума.Едно е да се спазва стандарта,който дефинира максималното допустимо количество примеси,а друго е да се вземе най-пречистения материал.
Неискам да снобея,но евтиното си е евтино именно защото са икономисани разни неща а други са взете по-евтини Sunglasses

# 152
  • по пътя на светлината
Мими23 , знаеш ли Канебото и Гарлен в какъв ценови диапазон са.....?Ако имаш повече информация за тях би ли споделила....!Предварително ,благодаря!  bouquet

# 153
Според мен от това,което съм ползвала съм стигнала до извода,че в упътването към козметиката,по-специално-кремовете за лице ,е вложено огромно количество преувеличение и реклама,в крайна сметка установявам,че даденото мазило наистина подобрява вида на кожата ,но в никакъв случай не коригира така прецизно даден проблем,както го прехвалват в рекламните брошури.От всичко дето съм използвала по лицето си,и скъпо,и по-евтино,до сега нищо не ми е коригирало бръчките до такава степен,че да кажа-ето това е страхотен крем,същото е положението и с продукти за други проблеми-целулит,стрии,петна,сенки под очите и т.н.Така че,дай боже на всеки хубава,еластична кожа по рождение,пък няма чак толкова значение дали ще я поддържа с крем от 50 лв. или 500лв.И обратното,като ти е заложено генетично да имаш определен проблем,и от 1000 лв. да ти е крема,все тая.

# 154
Някой тук бе написал, че Канебо е луксозна висш клас козметика Не е Канебо-то , а е Кле дьо По (Cle de Peau) Peace

# 155
Шанел и Диор може да са среден клас козметика в чужбина, където стандартът на живот е неимоверно по-висок от нашия, но не мога да се съглася с това твърдение, разглеждано през призмата на българската действителност Peace Да не забравяме, че кучето скача според тоягата, неслучайно я има скалата на Маслоу за потербностите. Много хора в БГ считат Виши за висок клас козметика, че даже Ейвън и Орифлейм ( попадала съм на подобни мнения не само тук, но и в други форуми) Какво остава за Шанел, Есте или Клиник Rolling Eyes - за тях това си е чиста форма на лукс и обяснението е много просто - всичко опира до финансовите възможности Peace Аз също не смятам, че като съм дала 137 лв. за крем на Шанел, употребявам среден клас козметика Mr. Green Даже се чувствам виновна Blush, като си помисля че хората няма какво да ядат, а аз харча пари за кремчета ooooh! Whistling
Относно евтината българска козметика съм съгласна с доста от твърденията на Vessselka  bouquet Регулации и стандарти в БГ ми звучи доста измислено понятие hahaha не само за козметика, ами и изобщо за всякаква продукция. Влезте в една фабрика за производство на натурални сокове и ви гарантирам, че никога повече няма да искате да опитате. А относно козметиката, мога да дам следния пример - известна българска компания за козметични продукти ползва непречистена речна вода Shocked ooooh! от местния водоем при производството на своята продукция и досега нито са я глобили, нито нищо Sick Така че на отдела Иновации/Качествен контрол в съответната БГ фирма, ако предположим че изобщо има такъв, хич не му дреме за тези въпроси bowuu Информацията я имам от мой близък, който е в "извора на събитията" Mr. Green Но писмени доказателства бързам да кажа, че нямам Laughing, така че моля да не ми лепнете и на мен някой етикет Sunglasses  bouquet

# 156
  • Торонто
ЧОВЕКА СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА,ТИ КАКВО БИ КАЗАЛА В ПОДКРЕПА НА ТЕЗАТА СИ-каквато и да е тя?С какво се занимаваш като излезеш извън форума?

Заниманията ми са предимно извън форума - имам 300 и няколко публикации а съм регистрирана 2005 год.

По изключение съм толкова активна (аз съм авторката на темата) по молба на няколко момичета тук и съм защитила тезата си, явно не си чела темата.

Работя в отдел Иновации на голяма козметична компания в Америка. Имам достъп до формулациите на доста скъпи продукти.

Ако някой от бг отдел Иновации те чете не само че няма да разбере какво говориш, а ще изпадне в пълно отчаяние от бг потребителите - може кремовете им да не са идеални, но европейските регулации се спазват 100%.

# 157
Не бих казала,че Диор,Шанел,Клиник са среден клас козметика точно.Канебо и Ла прери са просто малко по-скъпи от тях.Тези марки са висок клас в цял свят.Среден клас са тези като Нукс, Виши,Галеник.По-висок клас кремове има,но те се продават на много богати хора и се произвеждат в много малки количества.Друг е въпроса какво съдържат.

# 158
  • някъде под слънцето...
наистина канебо не е 4ак толкова скъпа козметика това крем4е се продава по магазините за около 360 , 380 евро...( в зависимост от кой магазин го купува6 въпреки  4е  се продава в ограни4ен  брой магазини)
http://www.sensai-cosmetics.com/detail/index.php?lang=en&id=pr004
наистина само" малко" е по скъпо от  околоо4ните 6анел, диор , клиник и т н т...

а канебо което предлага ягодка, от серията сенсай, се разли4ава от съ6тата серия  на официалния сайт на канебо
http://www.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=37896&goChar=K
http://www.sensai-cosmetics.com/detail/index.php?lang=en&id=cp007
на това на ягодката липсва целулар пърформанс....

Последна редакция: нд, 09 мар 2008, 22:00 от sl

# 159
Не се излагайте,Шанел,Клиник,са точно среден клас козметика.Козметиката на се определя по това,колко банички си спестил,за да я купиш или къде на Балканския полуостров пребиваваш.

# 160
  • по пътя на светлината
наистина канебо не е 4ак толкова скъпа козметика това крем4е се продава по магазините за около 360 , 380 евро...( в зависимост от кой магазин го купува6)
http://www.sensai-cosmetics.com/detail/index.php?lang=en&id=pr004
наистина само" малко" е по скъпо от  околоо4ните 6анел, диор , клиник и т н т...
Само толкова...... Laughing

# 161
И Шанел и Канебо можеш да ги купиш в Ягодката например.Разлика от 200 евро не е толкова голяма.Е,за някой може би е,но са от един клас.Влизаш в козметичен магазин и си ги купуваш,стоят редом ,едно до друго,независимо от цената си.Сега няма да спорим на кой му е скъпо и на кой евтино.
Айде,дайте ми едно име на крем от най-висок клас....?

# 162
  • по пътя на светлината
Е,това ми беше въпроса към Мими 23....или който е компетентен .....

# 163
И Шанел и Канебо можеш да ги купиш в Ягодката например.Разлика от 200 евро не е толкова голяма.Е,за някой може би е,но са от един клас.Влизаш в козметичен магазин и си ги купуваш,стоят редом ,едно до друго,независимо от цената си.Сега няма да спорим на кой му е скъпо и на кой евтино.
Айде,дайте ми едно име на крем от най-висок клас....?
Ей туй кремче ми се струва от многооооо висок клас http://www.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=39173&goChar=L Като се има предвид ,че в Ягодка цените са по-ниски представям си колко струва в магазин.

# 164
Не говорим за цени,а за класове марки.

Общи условия

Активация на акаунт