За скъпата и евтината козметика

• 261 051
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 285
Софи, искам да те попитам защо на кутийката на бурканчето на крема ми /Супердифенс на Клиник/ е отбелязано - contains : OXYBENZONE. Всички останали съставки бяха описани върху кутийката на крема, а на самото бурканче е отбелязана единствено тази съставка. С какво тя е по-различна от останалите? Много ти благодаря, ако ми отговориш. Темата е страшна.

И още нещо - как ще коментираш това ?

Необходими ли са кремовете за около очи?
Повечето жени вярват че околоочните кремове са специално формулирани за тази зона. Въпреки че зоната около очите е по-предразположена към алергии и реакции и често там най-напред се появяват бръчки, факт е че кремовете за около очи не се различават по съдържание от кремовете за лице. Не съществува доказателство, изследване или документация поддържащи тезата че околоочните кремове имат състав който ги различава от другите овлажнители за лице. Изисква се само бърз поглед върху съставките на крем за лице и такъв за около очи, за да се види, че те се различават само по цената и малката опаковка на последния. Кремовете за около очи са номер на козметичната индустрия, целящ да предизвика продажбата на два продукта, като само един е необходим.
Единствено в случай че кожата около очите е различна от тази на лицето е може би необходимо да се ползва отделен продукт. Например, ако лицето е нормално към мазно и няма нужда от овлажняване с изключение на сухите части или около очите, тогава един подхранващ, добре формулиран овлажнител от какъвто и да е вид би свършил чудесна работа.
Каква ирония, че основния недостатък на много така наречени околоочни кремове е че те рядко съдържат UV-филтър. За през деня това прави повечето кремове сериозен проблем за здравето на кожата. Човек вярва че прави нещо специално за очите си, но всъщност ги излага на риск от слънцето и на образуване на бръчки, използвайки продукт без защита.
Това е още един пример как козметичния маркетинг и заблуждаваща информация могат да ви накарат да пилеете пари и да си повреждате кожата.

# 286
  • Варна
Кожата ми е комбинирана, тънка и чувствителна.
Skincare - Day Essential Moisturizer Enriched SPF 10, Night Essential Moisturizer Enriched, Eye Revitalizer, плюс съпътстващите почистващи продукти - перлен гел за измиване Gentle Cleansing Foam, . Gentle Cleansing Lotion и демакияж за очи и устни.
Сега съм с Benefiance - Daytime Protective Emulsion, Revitalizing Emulsion - ползвах го за вечерна грижа преди да го сподели нещастието да бъде счупен и сега нямам доставка:(, за околоочен контур ползвам същия онзи Bio-Performance Super Eye Contour Cream, ама нали съм разсеяна и не се сетих веднага, понеже отскоро ми е на лавицата.
Искам особено да похваля Revitalizing Emulsion - страхотна формула, успокоява раздразнения, хидратира и се бори с първите признаци на стареене.
А,да, щях да забравя - на 30г съм.

# 287
  • София
yourDesire, а каква разлика усещаш между сериите Skincare и Benefiance ?

Ползвам в момента първата, но искам да знам, дали кремовете от серията Benefiance са по- мазни и въобще разликата.

Също така околоочния крем Eye Revitalizer не е ли много лек, добре ли хидратира. Аз в момента ползвам Benefiance Revitalizing Eye Cream.

И може ли линк към Revitalizing Emulsion ?

# 288
  • София
yourDesire, наля малко надежди в обезверената ми душа. Аз отскоро ползвам 3 продукта от серията Benefiance и влагах доста надежди, преди да зърна коментарите по-горе... Аз съм на 32 г., не съм полагала редовни грижи до сега, включително и за достатъчна хидратация, и въпреки това се притеснявах, че избраната от мен серия не е подходяща. Но щом и ти си избрала нея ...

Всъщност, защо не пазаруваш от Ягодка или Саса?

# 289
  • Варна
Да, Benefiance са една идея по-мазни, но бързо се усвояват от кожата. Аз поне, като върл противник на мазния блясък, ги понасям доста добре. Eye Revitalizer, да, лекичък е, вече чувствам, че не ми е достатъчен. Benefiance Revitalizing Eye Cream този не съм го ползвала, не мога да кажа.
Линк към основните линии Шисейдо на европейския пазар - http://www.aromat.ru/cosmetics/shiseido.php3?n=1 , за съжаление от около 90 линии в Европа идват еда десетина:( и то не всичките, което е много жалко. ЧУвала съм, че серията ELIXIR била невероятна...

# 290
  • Варна
yourDesire, наля малко надежди в обезверената ми душа. Аз отскоро ползвам 3 продукта от серията Benefiance и влагах доста надежди, преди да зърна коментарите по-горе... Аз съм на 32 г., не съм полагала редовни грижи до сега, включително и за достатъчна хидратация, и въпреки това се притеснявах, че избраната от мен серия не е подходяща. Но щом и ти си избрала нея ...

Всъщност, защо не пазаруваш от Ягодка или Саса?
Емел, много се радвам, че съм допринесла за доброто ти настроение:). Дано да съм и полезна занапред. Това, че не си полагала грижи не е добре, но е толкова фатално - още сме млади и можем да задържим процесите. Според мен хидратацията е основният момент хубавата кожа, градивният елемент, върху който идва всичко останало, затова и си избирам  предимно хидратанти и категорично отхвърлям опитите на козметичката ми да наложи върху кожата ми хайвер, колаген, масло и т.н 
П.С. Какви са тези Ягодка и Саса?

# 291
  • София
yourDesire , как ползваш емулсията, за нощна грижа ли и с какво я комбинираш ?

Това ли е -  http://us.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=40919&goChar=S  ?

# 292
  • по пътя на светлината
Момичета,хубаво е който разбира от предназначението на съставките използвани в кремовете да се опита да направи нещо като козметичен лексикон.....,дори и по една съставка на ден да се коментира е наистина полезна информация.По мое скромно мнение по този начин темата ще има по градивен смисъл.

# 293
  • Варна
Да, това е. Ползвах я за нощна грижа, не съм я комбинирала с нищо друго / преди да ми я счупят/. Но няма проблем и за през деня, особено ако е много мразовит и ветровит - доста добре защитава и предпазва кожата.

# 294
  • София
П.С. Какви са тези Ягодка и Саса?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271116.0

Ще се радвам, ако се присъединиш към нас!

# 295
  • София
Да, това е. Ползвах я за нощна грижа, не съм я комбинирала с нищо друго / преди да ми я счупят/. Но няма проблем и за през деня, особено ако е много мразовит и ветровит - доста добре защитава и предпазва кожата.

Мерси, yourDesire!   bouquet

# 296
  • Варна
Какво радушно посрещане:) Благодаря!

# 297
  • София
Всеки приятел на Шисейдо е и наш приятел! Simple Smile

Момичета,хубаво е който разбира от предназначението на съставките използвани в кремовете да се опита да направи нещо като козметичен лексикон.....,дори и по една съставка на ден да се коментира е наистина полезна информация.По мое скромно мнение по този начин темата ще има по градивен смисъл.

Много добра идея, ама кой ще се наеме?

# 298
  • София
Редакция.

# 299
  • Торонто
Имам въпрос (най-вече към Sofi)
в съседна тема една мама беше публикувала този линк:
http://neways.hit.bg/Composition.html
тези неща, които пише за съставките верни ли са?

Макар че има и верни неща, по принцип не мога да се съглася с написаното. За мен това е типична страница за реклама на собствената продукция - просто това е техния начин да представят продуктите си. Избрали са няколко съставки и ги хвалят - същото може да бъде направено и с много други съставки.

Втората част - описаниетио за "вредни съставки".  Пример:
Липозоми
Мастни клекти в организма. Предполага се, че те дават на кожата влажност и са радикално средство против стареене. Най-новите научни изследвания обаче не потвърждават тези предположения.

Пчелно млечице (Роял Бэ Желлй)
Рекламира се като подхранващо и овлажняващо средство за кожата. Това вещество се добива от пчелните кошери. Научните изследвания на качествата на пчелното млечице показаха, че то няма никаква полза за човека

Няма нищо вредно в това, опитват се да кажат, че въпросните активни съставки нямат доказано научно действие.
Това важи за много други и въобще какво значи действие? Нищо не е чудодейно, както и преди казах козметичната фирма не разчита на действието на активната съставка да и продаде крема, а на рекламата на тази съставка и на "масата" на крема, която се постига с друг вид съставки.

Petrolatum, Minareal Oil, Propylene Glycol - вярно е написaното, ние също не ги употребяваме повече.

Последното - "слабо миещо вещество". Никак не е слабо даже, но наистина показва силна дразнимост към кожата.

Общи условия

Активация на акаунт