За скъпата и евтината козметика

• 260 643
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 065
Aqua/water *eau*/,sodium c14-18 olefin sulfonate,isopropylamine dodecylbenzenesulfonate,lauramide dea,glycol stearate,hyrolyzed vegetable protein pg-propyll silanetriol,peg-150 distearate,pantenol,ppolyquaternium-11,hydrolyzed wheat protein,hydrolyzed keratin,simmondsia chinensis(jojoba) seed oil,helianthus annuus(sunflower) seed extract,ppg-2, hydroxyethyl cocamide,parfum(fragance),lecithin caprylic/capric triglyceride,peg-12 oleate,propylene glycol,butylene glycol,phosphoric acid,sodium chloride,dmdm hydantoin,iodopropynyl butylcarbamate,ci 17200(red 33),ci60730(ext.violet 2)

Bed Head Superstar Sulfate-Free Shampoo
http://www.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=82744&goChar=T#DETAIL

# 1 066
имам един въпрос,който много взе да ме тормози напоследък,навсякъде пише че талка е канцерогенен,а аз понякога слагам на дупенцето на моето момченце,особено когато по често ачка и кремчетата не помагат срещу зачервяване,вредя ли му така,да спра ли да го слагам,докато още не е научен на гърне

# 1 067
Стимулиращ шампоан Forticea – Rene Furterer
WATER/AQUA/,SODIUM LAURETH SULFATE,COCAMIDOPROPIL,BETAINE,ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRILATE CROSSPOLYMER, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, AGAR.ALGINIC ACID, BUTYLPARABEN,CHROMIUM HYDROXIDE GREEN/CL77288/,CITRAL, CITRUS AURANTIUM DULCIS/ORANGE/OIL/CITRUS DULCIS/, ETHYLPARABEN, FRAGRANCE/PARFUM/,GLYCERIN,GREEN3/CL42053/,HYDROLIZED VEGETABLE PROTEIN,ISOBUTYLPARABEN,LAVANDULA ANGUSTIFOLIA/LAVENDER/OIL/LAVANDULA ANGUSTIFOLIA/,LIMONENE,LINALOOL,METHYLPARABEN,PEG-200,PHENOXYETHANOL,PROPYLPARABEN,ROSMARINUS OFFICINALIS/ROSEMARY/LEAF OIL/ROSMARINUS OFFICINALIS/,SODIUM HYDROXIDE,TOCOPHERYL ACETATE,XANTHAN GUM, YELLOW 5/CL19140/

Извинявам се, сигурно е пълно с грешки, но преписвах от шампоана и не се вижда много добре.

# 1 068
ColorIndex, да разбирам ли, че мнението ти за Ейвън е положително?
Да, доколкото имат интересни продукти, но нито една фирма няма напълно удачни решения.
Във всеки случай с класи на Орифлейм.

В последното изречение има ли пропуснати букви?  Thinking
Изловен съм - има!
НАД Орифлейм!
Благодаря!

ColorIndex, не разбрах от постинга ти , в който цитираш дългия списък със състава на двата крема на Ейвън / на gato - не искам да го цитирам и аз че е огромен/ - всъщност какво ти е мнението за тях?  Simple Smile

# 1 069
ColorIndex, мерси за отговора.

няма вода - това е крем за коса и глава без отмиване , писала съм в началото, преди изброяването на състава. Гъсто и маслено нещо е това, изобщо не изглежда да е разтваряно с вода......

П.П. аз съм безкрайно доволна от този продукт. Към салвията нямам алергия, само към лейкопласт. Mr. Green
Явно лецитина е за сгъстяване на маслата, но ако е екстракт, то е от някакъв разтворител, или? Да ме поправят, ако съм в грешка. Мисля, че чистите масла или изолатите пише  oficinalis, но знам ли?
Апропо - че е гъсто не значи, че няма вода!

# 1 070
Стимулиращ шампоан Forticea – Rene Furterer
WATER/AQUA/,SODIUM LAURETH SULFATE,COCAMIDOPROPIL,BETAINE,ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRILATE CROSSPOLYMER, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, AGAR.ALGINIC ACID, BUTYLPARABEN,CHROMIUM HYDROXIDE GREEN/CL77288/,CITRAL, CITRUS AURANTIUM DULCIS/ORANGE/OIL/CITRUS DULCIS/, ETHYLPARABEN, FRAGRANCE/PARFUM/,GLYCERIN,GREEN3/CL42053/,HYDROLIZED VEGETABLE PROTEIN,ISOBUTYLPARABEN,LAVANDULA ANGUSTIFOLIA/LAVENDER/OIL/LAVANDULA ANGUSTIFOLIA/,LIMONENE,LINALOOL,METHYLPARABEN,PEG-200,PHENOXYETHANOL,PROPYLPARABEN,ROSMARINUS OFFICINALIS/ROSEMARY/LEAF OIL/ROSMARINUS OFFICINALIS/,SODIUM HYDROXIDE,TOCOPHERYL ACETATE,XANTHAN GUM, YELLOW 5/CL19140/

Извинявам се, сигурно е пълно с грешки, но преписвах от шампоана и не се вижда много добре.

Писах май, че не са нищо особено Фуртерер-а...
Това е особено обезпокояващо:
CHROMIUM HYDROXIDE GREEN/CL77288/

# 1 071
Aqua/water *eau*/,sodium c14-18 olefin sulfonate,isopropylamine dodecylbenzenesulfonate,lauramide dea,glycol stearate,hyrolyzed vegetable protein pg-propyll silanetriol,peg-150 distearate,pantenol,ppolyquaternium-11,hydrolyzed wheat protein,hydrolyzed keratin,simmondsia chinensis(jojoba) seed oil,helianthus annuus(sunflower) seed extract,ppg-2, hydroxyethyl cocamide,parfum(fragance),lecithin caprylic/capric triglyceride,peg-12 oleate,propylene glycol,butylene glycol,phosphoric acid,sodium chloride,dmdm hydantoin,iodopropynyl butylcarbamate,ci 17200(red 33),ci60730(ext.violet 2)

Bed Head Superstar Sulfate-Free Shampoo
http://www.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=82744&goChar=T#DETAIL
чудесен пример за дисбаланс между супер неща и определено опаснички:
isopropylamine dodecylbenzenesulfonate, dmdm hydantoin - формалдехид отделящ консервант!,iodopropynyl butylcarbamate - също проблемен
Иначе състава е супер!

# 1 072
Имам въпрос към Софи и Колор Индекс- какво мислите по въпроса за ексфолиантите, съдържащи :
salicylic acid (BHA)
Glycolic Acid (alpha hydroxy acid/exfoliant)

И какво според вас трябва да е нормалното процентно съдържание на тези съставки, за да е ок. продуктът?
Доколкото знам няма точно фиксирани %.

# 1 073
Имам въпрос към Софи и Колор Индекс- какво мислите по въпроса за ексфолиантите, съдържащи :
salicylic acid (BHA)

И какво според вас трябва да е нормалното процентно съдържание на тези съставки, за да е ок. продуктът?
Всъщност повече се интересувах дали се отразяват добре на кожата. Или това са си най-обикновени съставки, които се влагат в един ексфолиант?

# 1 074
salicylic acid (BHA)

Всъщност повече се интересувах дали се отразяват добре на кожата. Или това са си най-обикновени съставки, които се влагат в един ексфолиант?
според мен - не. това са точно ексфолииращите съставки: органични киселини, които изгарят повърхностния слой кожа и стимулират долните слоеве за регенерирането. Обаче доколкото знам, кожата не е с неограничени възможности за регенериране....
Процедурата се прави късна есен, ранна пролет, и след това се слага мн висок фактор!!!

# 1 075
Мога ли и аз да поискам мнение за този ексфолиант
Гел от Алое Барбадензис (стабилизиран гел от алое вера), вода, царевично нишесте (Zea Mays), децил глюкозид, акрилатен кополимер, хидрогенирано масло от жожоба, кокамидопропил бетаин, аргинин, глицерин, екстракт от краставица (Cucumis Sativus), екстракт от лимон (Citrus Medica Limonum), феноксиетанол, метилизотиазолинон, динатриева EDTA, аромат.
Благодаря предварително!

# 1 076
Мога ли и аз да поискам мнение за този ексфолиант
Гел от Алое Барбадензис (стабилизиран гел от алое вера), вода, царевично нишесте (Zea Mays), децил глюкозид, акрилатен кополимер, хидрогенирано масло от жожоба, кокамидопропил бетаин, аргинин, глицерин, екстракт от краставица (Cucumis Sativus), екстракт от лимон (Citrus Medica Limonum), феноксиетанол, метилизотиазолинон, динатриева EDTA, аромат.
Благодаря предварително!
няма ексфолиант тук! Или поне аз не го знам: едните са киселини, другите са механични- полиетиленови гранулки, парченца от черупки на кайсии, сливи и т.н.
Тук няма нищо такова. В екстракта от лимон със сигурност има лимонена и млечна киселини, но...
Иначе има аргинин, който ужким заглажда бръчки, но е общо взето нон-сенс с такава огромна молекула - хептапептид, ако добре си спомням.

# 1 077
  • Sofia
Ах, колко жалко, че чак сега откривам тази тема. Изчетох всички 54 страници, макар че нямах търпение да задам въпросите си, но от уважение към труда на Sofi, ColorIndex и другото момиче (забравих ника Embarassed) реших първо да се уверя, че не са задавани същите въпроси преди мен. (И между другото страшно са дразнещи безмислените заяждания с хора, които така отзивчиво помагат със съвети).

Та ето моят проблем- на 31г съм, 13 от които в непрекъсната борба с акнето Sad Какво ли не съм пробвала, скъпо, евтино, процедури...Преди 2 месеца родих, уж щяло всичко да мине докато съм бременна, като родя...Нищо подобно. Naughty Е, има разлика, а и кожата ми вече не е мазна, а комбинирана, но спра ли да ползвам анти-акне козметика и пак излизат пъпките. Имам чувството, че от акне ще мина направо на бръчки Confused Впрочем пробвах и така коментираните 3 стъпки на Клиник. На първото ползване бях доволна, следващото-не. Между другото така е и с доста други продукти. Имам чувството, че кожата ми "привиква" към активните съставки и те престават да действат. newsm78 Възможно ли е това?
Та ето основното, което ме интересува- най-добър резултат получих от серията Проактив, за която в Америка сигурно си чувала Софи. Рекламира се от Бритни Спиърс и прочее. Въпреки скептицизма ми се оказа, че действа. След като ми свършиха опаковките, които ми изпратиха от Канада си закупих от Българския сайт. За моя изненада ефекта беше доста по-семпъл. Пак е добро, но далеч от американското. Проверих дали е същото и какво се оказа- в БГ варианта липсва най-активната съставка - Benzoyl peroxide.Вместо нея бг варианта е направен със силицилова киселина. Проверих и другите европейски сайтове на продукта- същото. Писах на фирмата - оказа се, че в Европа не е разрешено да ползват тази съставка. Взех да се чудя каква е причината- още чакат разрешение или е действително вредна?

Моля кажете ми безвредно ли е да ползвам продукти с тази съставка?
Вие какви анти-акне продукти за не съвсем млада кожа бихте ми препоръчали? Какво да гледам в съставките?

Интересно ми е и мнението на ColorIndex за бг продуктите на Талодерма.

И ако все пак ви истане време- нещо недоизказано остана за силикона в бюста Sunglasses Ще съм благодарна ако споделите мнение и за това   bouquet

ПП. В момента кърмя и ми е адски важно продуктите да не се отразяват на кърменето, т.е да са безопасни. Направо съм в шах какво да купувам вече. Ориентирам се към Веледа и Forever living, но още се колебая Rolling Eyes

# 1 078
Ами дават го да е ексфолиант за дълбоко почистване и да се използва 2-3 пъти седмично, а за всеки ден да се използва ето това
Почистващ лосион с алое
Гел от Алое Барбадензис (стабилизиран гел от алое вера), вода, етилхексил хидроксистеарат, глицерил стеарат, метил глюцет-20, сорбитол, диметикон, етилхексил палмитат, аргинин, цетилов алкохол, PEG-75 стеарат, цетет-20, стеарет-20, глицерин, екстракт от краставица (Cucumis Sativus), екстракт от лимон (Citrus Medica Limonum), сорбитан лаурат, полисорбат 20, карбомер, 1,2-хексанедиол, каприлил гликол, трополон, динатриева EDTA, аромат. newsm78

# 1 079
  • Sofia
Мама Тин, тези продукти които описваш да не са точно на Forever living с алое? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт