За скъпата и евтината козметика

• 260 446
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 260
  • Торонто
Здравейте!Може ли да ми кажете дали си заслужава този шампоан. Казва се Pregain и е за косопад. Ето съставките:
Вода, лаурил-сулфат, натриев лаурет, лимонена киселина, парфюм, натриев хлорид.

Благодаря предварително!

Сигурна ли си, че това са всички съставки?
Ако да - отврат.
Много по-вероятно е да докара косопад отколкото да го спре.
Колко струва?

# 1 261
  • Pierrefonds, CA
Sofi, kakво ще кажеш за тези съставkи. Крема е 'Vital Moisturising Cream' на Trilogy.

Purified water, vegetable glycerin, cetearyl wheat straw glycosides, cetearyl alcohol, rosehip oil, evening primrose oil, jojoba oil, almond oil, aloe vera, carrot oil, grapefruit seed extract, vitamin e, rose geranium oil, frankincense oil, lavender oil. In the product at less than 1%: phenol-xyethanol, iodopropynyl butylcarbamate.

Благодаря ти !   bouquet

# 1 262
  • Плевен
Здравейте!Може ли да ми кажете дали си заслужава този шампоан. Казва се Pregain и е за косопад. Ето съставките:

Благодаря предварително!

Ако да - отврат.
Колко струва?

Не знам дали това са всичките съставки, преписах ги от един сайт. Струва  около 9 лв.

# 1 263
  • Sofia
Привет отново! Имам 2 въпроса:
1. Доколко е възможно крем за лице да предизвика метален привкус в устата? И ако е възможно означава ли това, че в него има някакви вредни проникващи в организма съставки?
2. Софи, тези анти-акне продукти, които слагате в кремовете каква цел имат - унищожават бактерията без тя да се прояви или предизвикват "избиване" на пъпките, за да излезе това коетозапушва пората?

# 1 264
Да попитам и аз за състава на този крем

AQUA. PROPYLENEGLYCOL.CAPRYLIC/CAPRIC.TRIGLYCERIDE.GLYCERYL.
STEARATE.ETHYLHEXYL.PALMITATE.STEARICACID.DIMETHICONE.
CETEARYL  ALCOHOL. CETYL ALCOHOL  PARAFFIN. PHENOXYETHANOL . ETHYLHEXYL
METHOXYCINNAMATE . ALGAE. TOCOPHERYLACETATE . PEG-20 .CARBOMER.
PROPYLPARABEN. GLYCERYL LINOLEATE . BUTYLPARABEN. TETRASODIUM
EDTA . GLYCERYL OLEATE . HEXYL CINNAMAL . HEXYLENE GLYCOL .
ARITEMIA EXTRACT . BENZYL SALICYLATE . BUTYLPHENYL . METHYLPROPIONAL
HYDROXYISOHEXYL . 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE. . FRUCTOZE .
GLUCOZE . CITRONELLOL . GERANIOL. HYDROXYCITRONELLAL . LINALOOL
GLYCERYLLINOLENATE . SORBIC ACID . DEXTRIN . SUCROSE . UREA . ETHYLPARABEN
ALANINE . ASPARTIC ACID . GLUTAMIC ACID . HEXYL NICOTINATE

Надявам се да съм препесала правилно всичко  , това е крем на Гатино  / професионален
Хидроминерал .
Благодаря предварително !

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 19:57 от dgeni1966

# 1 265
Това е състава на околоочен крем(contour des Yeux Pprodigieux) на NUXE(дават я натурална козметика,с много етерични масла),предлагат го за противостареещ крем.
Искам да попитам силен ли е за о/ло 30години? Прави ми впечатление много .......парабен-вредно ли е?

agua/water,propylene glycol,centaurea cyanus flower water,anthemis nobilis fliwer water,camellia sinensis leaf water,corylus avellana nut oil/corylus avellana (hazel) seed oil,c14-22 alcohols,borago officinalis seed oil,rosa moschata seed oil,tocopherol,c12-20 alkyl glucoside,dimethicone,tokopheryl acetate,phenoxyethanol,myristyl alcohol,butylene glycol,parfum/fragrance,,helianthus annus(sunflower) seed oil,polyacrylamide,sodium polyacrylate,polysorbate 85,myristylglucoside,retinyl palmitate,tetrasodium edta,methylparaben,rosmarinus officinalis(rosemary) leaf extract,sodium dehydroacetate,peg-40 hydrogenated castor oil,ethylparaben,butylparaben,citric acid,propilparaben,isobutylparaben,carbomer,potassium sorbat,sodium methylparaben,sodium propylparaben,hydroxyethylcellulose,glycine soja(soybean)oil,benzyl salicylate,geraniol,hydroxycitronellal,citronellol,butylphenyl methylpropional,limonene,linalool

# 1 266
  • Плевен

Благодаря предварително!

Ако да - отврат.
Колко струва?

Преди 10 години някъде, ми го бяха изписали този шампоан заради силен косопад. Много хубав ми се стори тогава, косата ми много се подобри.

# 1 267
Искам да попитам специалистите, пишещи тук какви са основните рискове от ползването на козметика (специално кремове, серуми) с изтекъл срок на годност, ако няма видими признаци за влошаване на консистенцията/мириса на продукта?

Извинявам се, ако това вече е обсъждано, но не успях да намеря нищо по въпроса.

# 1 268
  • Торонто
Sofi, kakво ще кажеш за тези съставkи. Крема е 'Vital Moisturising Cream' на Trilogy.

Purified water, vegetable glycerin, cetearyl wheat straw glycosides, cetearyl alcohol, rosehip oil, evening primrose oil, jojoba oil, almond oil, aloe vera, carrot oil, grapefruit seed extract, vitamin e, rose geranium oil, frankincense oil, lavender oil. In the product at less than 1%: phenol-xyethanol, iodopropynyl butylcarbamate.

Благодаря ти !   bouquet

Ели, хубави са ти съставките, натурални. Води ли се натурален крема?
Не знам как би ти действал, няма нито един синтетичен емолиент, който би подобрил значително усещането върху кожата. В смисъл, че естествените масла колкото и да са хубави в много случаи стоят прекалено  тежки и мазни.
Но ти си знаеш най-добре - ако ти е приятен ползвай си го, всичко си е ОК с крема.
Примерно аз запалена от вас и желанието ви за натуралност си направих за мен съвсем натурален продукт с всичко най вътре, но не можах да го понеса. Дадох го на майка ми - супер доволна е, нейната кожа е доста суха. Така че зависи от типа на кожата ти.

# 1 269
  • Торонто
NBM, Аз не съм чувала за поява на метален привкус от козметика. Смятам, че е нещо поето през устата. Така мисля, не съм 100% сигурна.
В козметичните продукти, които ние правим и водим анти-акне използваме активните анти-аkне съставки на реномирани фирми-производителки на активни. Използваме техните изследвания, но често не влагаме препоръчителния процент. Това са най-често екстракти от различни растения и действат на принципа регулиране на мастната секреция и свиване на порите. Това е което може да прави козметичния продукт, другите са вече лекарства или ако са произведени от козметична фирма - се води Over The Counter Drug или лекарствен продукт, който можеш да купиш без рецепта. За този вид продукти са съвсем други регулациите в сравнение с редови козметичен продукт.

# 1 270
  • Торонто
Да попитам и аз за състава на този крем

Надявам се да съм препесала правилно всичко  , това е крем на Гатино  / професионален
Хидроминерал .
Благодаря предварително !

Хидро - добре, но минерал ... Не знам какво имат предвид с името. Освен да съм недовидяла нещо измежду всички съставки.
Основната маса на крема е евтина, но вероятно приятна за ползване предвид наличието на течни емолиенти и силикон (това е винаги условно в зависимост от типа кожа).
Според мен активните са в малък процент. Има също много слаба УВ защита.
Смятам все пак, че ако не е много скъп е ОК. Иначе - може и нещо по-добро за високата цена.

# 1 271
  • Торонто
Това е състава на околоочен крем(contour des Yeux Pprodigieux) на NUXE(дават я натурална козметика,с много етерични масла),предлагат го за противостареещ крем.
Искам да попитам силен ли е за о/ло 30години? Прави ми впечатление много .......парабен-вредно ли е?

Да, има доста натурални масла и то някои от тях изглеждат в приличен процент.
Но не е целия продукт натурален, не мисля, че могат да клеймват "natural".
Това е отделна и доста обширна тема какви са изискванията за да се обяви продукта за натурален.
Не ми се вижда изобщо силен за 30 години.
А за парабените - нали и Сиси и Color Index вече колко пъти казаха (поне 10-тина пъти ама не вярвате явно) - бутил и изобутилпарабените са вредните.
Но както и да е - не декларираха ли Nuxe "paraben-free"?

# 1 272
Много благодаря за отговора Sofi    bouquet
Не се съмнявам в писанията на Сиси и Color Index за парабените ,просто съм пропуснала обясненията и съм останала с грешно впечатление,ще запомня наименованията на вредните.

# 1 273
  • Торонто

Благодаря предварително!

Ако да - отврат.
Колко струва?

Преди 10 години някъде, ми го бяха изписали този шампоан заради силен косопад. Много хубав ми се стори тогава, косата ми много се подобри.

То и за неспециалист е видно, че има 5 съставки на кръст от които: 2 пенителя (най-евтините и дразнещите), парфюм да ти мирише приятно, лим. к-на да свали високото рН от пенителите - сгъстено всичко това с готварска сол (натриев хлорид).
Евентуално може да не влияе зле на косата, но да прави добро - категорично не. Няма дори една съставка, за която да се хванеш, няма нищо, което да действа по някакъв начин за подобряване вида на косата и/или намаляне на косопада.
По-напред CI беше написал, че цената на килограм такъв продукт е 30 ст. (цитирам по памет), но нещо такова е.
Но всеки си решава - на който му харесва да дава 9 лв. за 250 г.

# 1 274
  • Торонто
Искам да попитам специалистите, пишещи тук какви са основните рискове от ползването на козметика (специално кремове, серуми) с изтекъл срок на годност, ако няма видими признаци за влошаване на консистенцията/мириса на продукта?

Извинявам се, ако това вече е обсъждано, но не успях да намеря нищо по въпроса.

Ако консистенцията е добре значи емулсията е стабилна, но не е сигурно, че продуктът е чист.
Възможно е вече да е започнала микробиална зараза без все още видими признаци (може и пресен и добре изглеждащ продукт да бъде заразен без това да е очевидно).
Също - аз лично смятам, че активните съставки са отслабили значително действието си особено тези от растителен произход. Те са с най-малък срок на годност по принцип, а след 4-5 години в продукта ... Мое мнение, но аз не бих ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт