За скъпата и евтината козметика

• 260 397
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 320
Изчетох всички 66 стр. Водих си записки. Благодаря на всички специалисти за доброволния безплатен труд! Сега съм много по-подготвена за следващата си среща с козметичните средства.

Има ли рисове, ако се употребява декоративна козметика с изтекъл срок на годност, ако видимо не е променена? Прочетох, че за бялата не е желателно и крие рискове. При гримовете има ли някакви промени на състава във времето, преобразуване на едни в-ва в други и т.н. Най-вече ме вълнуват червилата, къй като рано или късно се поглъщат.  Grinning
специално не бих рискувал с червило: имат 2/3 от състава си рициново масло и то гранясва!
Бялата се познава лесно - ако няма разслоение, бактериална атака ( и двете се разпознават мн лесно на око), мисля поне няма да навреди!

# 1 321
Благодаря за коментара.
А кое е по-важно - активните съставки или емолиентите и емулгаторите?
имаше една реклама на бира- всичко е важно!
Някои активки не работят добре, ако емулсията не е добре балансирана - не достигат таргетните си места. А какво значение от ефекта, ако е гадна при докосване и нанасяне???
Някои реагират едни с други и се получават отровни съединения - например брома от бронопола с амино-групите от ДиетанолАмин/Амид-ите и след окисление се получават нитрозамини...

# 1 322
Ясно!
Специално този крем ми е добър на нанасяне и докосване. Аз съм с мазна кожа и явно съм улучила Peace

# 1 323
Ясно!
Специално този крем ми е добър на нанасяне и докосване. Аз съм с мазна кожа и явно съм улучила Peace
представям си те как би реагирала, ако е наистина добър!
с полиглицеринови емулгатори, силикони, с нишестенце/силика да попива излишния себум сигурно щеше да ти е още по-приятно!

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 23:46 от CI

# 1 324
Е, имам един в който гледам че има силикони и други нещица, наистина е по-приятен за нанасяне, но и този не е лош.

# 1 325
Благодаря! Вчера четох опаковки на Doliva. В нощния има sodium chloride, точно както съветваше Сиси, парабените бяха от "безопасните". Но в маските за лице на същата марка се натъкнах и на двата вредни консерванта. Интересно, този sodium chloride го видях във всичките им продукти. Измиващият гел беше с мек пенител - Betaine...

Два бързи въпроса:
1.Има ли някои съставки на червилата, които трябва да избягваме и е по-добре да липсват в нея - предполагам, че използват същите консерванти като в бялата козметика, но как стои въпросът с оцветителите?
2.Какво означава съкращението PEG и отзад някакво число?

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 09:40 от Steisi

# 1 326
Благодаря! Вчера четох опаковки на Doliva. В нощния има sodium chloride, точно както съветваше Сиси, парабените бяха от "безопасните". Но в маските за лице на същата марка се натъкнах и на двата вредни консерванта. Интересно, този sodium chloride го видях във всичките им продукти. Измиващият гел беше с мек пенител - Betaine...

Два бързи въпроса:
1.Има ли някои съставки на червилата, които трябва да избягваме и е по-добре да липсват в нея - предполагам, че използват същите консерванти като в бялата козметика, но как стои въпросът с оцветителите?
2.Какво означава съкращението PEG и отзад някакво число?
1. NaCl е стабилизатор на обратни емулсии, нищо проблемно.
2. Същия е мицелообразувател в измивни средства, по народному - сгъстител.
3. Червилата са стопилки, не съдържат вода. Като няма вода, няма къде да се развиват бактерии и не е необходимо да се слагат консерванти (някои обаче слагат, да им се чуди човек!). Слагат се обаче антиоксиданти - червилата съдържат голямо количество мазнини, а те се окисляват, по народному - гранясват. Опасен е ВНТ - Бутил Хидрокси Толуол, по-безвредния е АНТ - Анизол Хидрокси Толуол. Най-добре да е Токоферил ацетат - вит Е ацетат.
Червилата се правят с пигменти, т.е. неразтворими цветни вещества (в болд, щото една камара технолози не го знаят - багрило е РАЗТВОРИМО вещество, ПИГМЕНТ - Неразтворимо). И като не са разтворими значи не могат да влезнат в реакция и мисля доста безопасни.
4. ПЕГ - ПолиЕтиленГликол - цифрата отзад значи броя етиленгликолови звена. Моноетиленгликол - основен компонент в антифриза, отровен!
ПЕГ 6 - хексаетиленгликол, овлажнител и безопасен. Опасен е цикличния димер: 1,4-Диоксан, който винаги е вътре.

# 1 327
CI, безценен си!  Hug
Попадала ли ти е пред очите декоративна козметика, която съдържа опасните вещества? Ще падне едно четене на етикети..........
Последен въпрос (засега): Бялата козметика изследва ли се за плацебо ефект? Wink Публикувани резултати едва ли скоро ще очакваме.

# 1 328
Благодаря на CI за коментара.
И двата крема са Galenic Massager.
Между другото вчера ги потърсих в сайта на фирмата производител, но за тази серия нямаше нищо. Чудя се дали е излязла от производство и кога е станало това и защо или пък точно поради тази причина многи ми ги хвалеха в аптеките. Купила съм ги по различно време и от две различни аптеки.

# 1 329
CI, безценен си!  Hug
Попадала ли ти е пред очите декоративна козметика, която съдържа опасните вещества? Ще падне едно четене на етикети..........
Последен въпрос (засега): Бялата козметика изследва ли се за плацебо ефект? Wink Публикувани резултати едва ли скоро ще очакваме.
Сори, нямам това време да гледам - има страшно много продукти на пазара. Само понякога, и то целево, и то само най-добрите! Гледах веднъж Клиник и ми се доплака: нищо и половина!
Най-добрите клинични тестове се правят срещу плацебо! В смисъл: имаме крем с дадена активна съставка и се нанася на кожа. Същият крем, но без активната съставка е съпоставката!
Винаги има плацебо!

# 1 330
  • Варна
Страхотни сте всички, които ни давате толкова много безценна информация!   bouquet

Имам въпрос относно състава на този продукт на Mario Badescu
Seamollient, Collagen, Retinyl Palmitate,Hydrolyzed Elastin, Ascorbic Acid, Hyaluronic Acid, Imidazolidinyl Urea, RNA, Herbal extract.

Постно ми се вижда като съставки, понеже съм свикнала на половинопаковкови описания на съставките. Ползвам го от 1 седмица и не съм сигурна дали си въобразявам или наистина е така, но определено кожата ми изглежда по-избистрена, по-свежа някак си.
Благодаря за отговорите предварително.

# 1 331
  • Варна
Страхотни сте всички, които ни давате толкова много безценна информация!   bouquet

Имам въпрос относно състава на този продукт на Mario Badescu
Seamollient, Collagen, Retinyl Palmitate,Hydrolyzed Elastin, Ascorbic Acid, Hyaluronic Acid, Imidazolidinyl Urea, RNA, Herbal extract.

Постно ми се вижда като съставки, понеже съм свикнала на половинопаковкови описания на съставките. Ползвам го от 1 седмица и не съм сигурна дали си въобразявам или наистина е така, но определено кожата ми изглежда по-избистрена, по-свежа някак си.
Благодаря за отговорите предварително.

# 1 332
Бихте ли ми казали мнението си за този крем? Нощен за суха кожа на Apotheker Scheller. Смущава ме това хидрогенирано раст. масло на предна позиция. Свързвам го с маргарина.

Aqua, Glycerin, Hydrogenated Vegetable Oil, Persea Gratissima, Pyrus Cydonia, Squalane, Oenothera Biennis, Lanolin, Ozokerite, Olea Europaea, Sorbitan Olivate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, Cetyl Dimethicone Copolyol, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Galactoarabinan, Cyclomethicone, Tocopherol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Dextrin Palmitate, Magnesium Sulfate, Glyceryl Dibehenate, Tribehenin, Glyceryl Behenate, Sodium Hydroxide, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbic Acid, Dehydroacetic Acid, Propylparaben, Methylparaben, Limonene, Parfum.

Този по-добър ли е? Нощен за чувствителна кожа на Apotheker Scheller.
Aqua, Prunus Dulcis, Pentylene Glycol, Shorea Stenoptera, Butyrospermum Parkii, Olea Europaea, Buxus Chinensis, Squalane, Alcohol Denat., Glycerin, Hydrogenated Lecithin, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Spirulina Maxima, Fucus Vesiculosus, Retinyl Palmitate, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Ceramide 3, Silica, Kaolin, Xanthan Gum, Sodium Carbomer, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Silver Chloride.

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 15:13 от Steisi

# 1 333
Я да побутна малко темичката.  Grinning

# 1 334
Здравейте момичета, интересувам се от вашето мнение за този крем :
Lierac Mutivitamine Aqua -D+

за съжаление на опаковката ми е залепен етикета на български то4но на състава и не мога да препиша всичко  Tired
но това което виждам е
GLYCERIN, UREA, HYDROLIZED SWEET.... , HYALURONATE, SODIUM LACTATE, CYCLOMETHICONE, BIOSACHARIDE GUM -1, DYMETHIL ISOSORBIDE, TOCOPHEROL, PEG-8 CAPRYLIC/ CAPRIC GLICERIDES, .... CASTOR OIL, STEARETH-21,  CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) JUICE, TRIGLYCERIDE, PROLYLHISTAMINE,HCI. BUTYLENE, ENTHOXYPROPANEDIOL

НА БГ ЕТИКАЕТА СЕ ГОВОРИ ЗА СЪСТАВКА PRO-D ACTIF  -впячатления?? мнения???

Цена- 50-55 лв

Общи условия

Активация на акаунт