За скъпата и евтината козметика

• 260 629
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Торонто
Виждам, че сте предимно на вълна маркетинг и търговия в момента.
Както казах при лична кореспонденция на някои от вас, според мен причината за неуспеха на бг продуктите се крие в начина на тестването им.

Не съм специалист по маркетинг, но мога да споделя преки лични наблюдения върху българския начин на работа и американския.
Докато работех в Бг като си направи някакъв продукт формулаторът никой повече не може да му каже, че продуктът не е хубав. Вярно е, че се допитват помежду си специалистите и че раздават проби на хората по конвейрите и в завимост от тяхната обратна информация се правят някои корекции.
Но толкова. Няма специалист след формулатора, който да оценява продукта. Аз като съм го правила много ясно, че си го харесвам. Какво обаче мислят другите, само моето мнение ли е важно в момента?
Колегите също са субективни. На мен като ми покажеше колега творението си аз само искам да гледам рецептурата и така го оценявам. Като видя как хубаво си е подбрал суровините и започвам да се възхищавам. Не е правилно това. Трябва да се пробва така както клиентът ще пробва.
Сега американския начин - формулаторът работи по проект. Още в самото начало специалистите от отдел маркетинг са в постоянна връзка с него и прекарват голяма част от времето си в лабораторията вместо само пред компютъра. Когато е готова рецептурата - тестват я на усещане завеждащ Иновации и няколко маркетолога. Само този вътрешнофирмен етап да преминеш си е тежко. Никой не ти прави четки колко ти е хубаво кремчето, напротив гледат да му намерят някакъв недостатък и то не за да се заяждат с теб, а да те спасят от неприятности на втори етап. Втори етап - изпращане на проби на дистрибутора, който също има маркетингов отдел на няколко нива. Следва тестване и изпращане обратно на писмен репорт със всички забележки. И така се повтаря няколко пъти цикъла докато дистрибутора е доволен от резултата.
Но е вярно, че всички ползват еднакви суровини както ви каза CI (процентите на активните ги изключвам от тази констатация, в Бг винаги слагахме малко, тук не винаги Simple Smile) случва се да слагаме и напълно работещи концентрации).

Търговията - и аз реших да подкрепя българското. Трябваше ми розова вода, казвам си защо пък да са Active Organics, защо да не е Бългасрка роза?
Отивам на сайта им, на Contact us - пиша е-мейл на двата дадени адреса от служебния ми е-мейл. Никакъв отговор. След една седмица повтарям - нищо.
Хич и не ми трябват повече. На един е-мейл в който чужда фирма се интересува да купува техния продукт не благоволиха да отговорят, а какво остава ако се стигне до заявки и доставки... Ще има да ги чакаме с години докато се натуткат. Реших, че няма да рискувам да се излагам с тях и естествено свързах се с другата фирма.
15 мин след моя е-майл имах отговор.

# 1 531
  • на терасата
Здравейте,
Изключително полезна тема, за което благодаря на специалистите в козметиката   bouquet
Реших да се възползвам и аз от вашите знания и да попитам за крема, кaйто ползвам, Doliva Intensive. Искам да споделя, че съм изключително доволна от този крем, привършвам трета опаковка. За моята суха и зряла кожа се оказа много подходящ нощен крем. Тежък е, доста мазен, но кожата ми изглежда подхранена и тонизирана. Затова очаквам вашия компетентен коментар относно съставките. Кажете, моля, кое е консервантът, защото не виждам парабени.

Doliva Intensive Cream:
Aqua, Diethylhexil Carbonate, CAprilic/Capric Triglyceride, Olea Europaea Oil, Simmondsia Chinesis Cera, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Cera alba, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Parfum, Tocopheril Acetate, Sodium Chloride, Retinyl Palmitate, Retinol, Sodium Ascorbate, Phenoxyethanol, Benzyl Alchohol, Potassium Sorbate, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Butylphenyl Methylpropional, Linalol, Citronellol, Limonene, Benzyl Salicylate, Eugenol, Geraniol

# 1 532

А от  този крем дали да очаквам някакво особено действие? Rolling Eyes Много са съставките,обаче..... Confused

Според мен да очакваш прекрасно копринено-кадифено усещане върху кожата си.
Освен него не знам ... Много екстракт много нещо, но все по малко. Е, има и вит Е и хиалуронат, не е зле сякаш. То и в супер скъпарски кремове не винаги ще срещнеш екстракти в по-големи проценти.
[/quote]
  Благодаря ти много,Софи!Преполагам,коприненото усещане идва от .cyclopentasiloxane,съставката,която сте коментирали поназад......
   Този крем не е от най-евтините(на Герлен),затова ми се искаше да зная повече за него.
   Поне,не  казваш, да има някакви вредни елементи в състава му! Simple Smile
   Още веднъж благодарности за отделеното време и за компетентността ти!  bouquet  bouquet  bouquet

# 1 533
  • Торонто
Еee, те поне можеха да се напънат малко по-напред да дадат екстрактите. Сигурно отива 200 лв.?Не че  е толкова зле, но за тази цена не е много оправдан състава.
Да не казвам голяма дума, но е под 10$, аз за себе си съм 100% сигурна, но не ангажирам никой с мнение. Това е съвсем нормално и разбирам, че няма как клиентът да го купи на тази цена та даже и на двойна, но все пак ...
Подчертавам, че не смятам крема за лош. Дори си спомням, че преди няколко месеца бях излязла да попробвам малко маркова козметика из магазините и страшно се впечатлих от усещането, което даваха точно Герлен.
Вече не ти виждам състава, че съм на работа и не искам да отварям назад, но имаше мисля и една софт фокус пудра, която също ти допринася за кадифеното усещане.
Аз на твое място ще се разровя за нещо по-работещо върху кожата за тези пари.

# 1 534
  • София
Може ли специалистите да дадат мнение за следния лосион за тяло:

Excipial U Hydrolotion
Aqua, PEG-6 Stearate, Paraffinum Liquidum,  Urea, Dimeticone, PEG-40 Stearate, Sodium Citrate, Polyaminopropyl Biguanide, Citric Acid, Disodium EDTA, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Eugenol, Limonene, Linalool, Alpha-Izomethyl lonone, Parfum

Дали може да се използва освен за тяло, и за хидратиране кожата на лицето?
Благодаря предварително за отделеното време.

# 1 535
Еee, те поне можеха да се напънат малко по-напред да дадат екстрактите. Сигурно отива 200 лв.?Не че  е толкова зле, но за тази цена не е много оправдан състава..............................
   150 лв. е цената
   Не знам,обаче,как да действам,за да си намеря по-хубав от този крем за същите пари?
   Консултантките по магазините не винаги са обективни,а още по-често не са и достатъчно компетентни...
   Ти поне разбираш от материята и ,може би,знаеш ,как да "ровиш".... Simple Smile А аз........ newsm78
   За този крем консултантката в магазина ми каза,че стимулирал отделянето на хормона на щастието.Когато я попитах,обаче,каква точно съставка осигурява този ефект,консултантката се изчерви и не можа да ми обясни нищо конкретно....

Поствам отново съставките на крема,може би ти случайно ще забележиш нещо стимулиращо отделянето на ендорфин :

Aqua..dimethicone..cyclopentasiloxane..dipropylene glycol..glycerin..cetearyl ethylhexanoate..alcohol..butylene glycol..peg-10 dimethicone crosspolymer..linum usitatissisum(linseed)seed extract..aluminium starch octenyl-succinate.ethylene/acrylic acid copolymer..hexyldecanol..cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone..alcohol denat..parfum..dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer..sodium citrate..tocopheryl acetate..althea officinalis root extrat..prunus amygdalus dulcis fruit extrat..methylparaben..sodium nyaluronate..caprylic/capryc/succinic triglyceride..theobroma cacao extrat..avena sativa (oat) kernel protein..butylparaben..ethylparaben..alpha-isomethyl ionone..sanguisorba officinalys root extrat..geraniol..xanthan gum..propylparaben..isobutylparaben..phenoxyethanol..linalool..bht..plankton extrat..citronellol..chlorphenesin..hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde..pyrus malus(apple) fruit extrat..limonene..butylphenyl methylpropional..eriobotrya japonica leaf extrat..ci 17200(red 33)

Още веднъж голямо благодаря за твоите коментари!  bouquet Hug

# 1 536
Аз пък съм чела, че хормона на щастието е серотонина и се отделя в мозъка, след прием на сладки неща. Мозъкът се храни с глюкоза. При хората в депресия бил в по-ниски количества. 150 лева няма да дам, ще свърши същата работа и една Нестле. Peace.

А за консултантките, уф - не ги ли дъвкахме достатъчно из темите с тяхната компетентност.

# 1 537
150 лева няма да дам, ще свърши същата работа и една Нестле. Peace.
   150лв. не са дадени само за "хормона". Laughing Кремът има и други хубави съставки. Peace
   Въпроса е ,какъв евтин крем може да ми осигури не по-малък комфорт и не по-лоши съставки.
   И още един въпрос:какъв друг  крем,за същите пари,ще има по-добро действие?Как да действам,за да открия такъв?Какво да гледам,кого да питам? Rolling Eyes Simple Smile

# 1 538
Еee, те поне можеха да се напънат малко по-напред да дадат екстрактите. Сигурно отива 200 лв.?Не че  е толкова зле, но за тази цена не е много оправдан състава..............................
   150 лв. е цената
   Не знам,обаче,как да действам,за да си намеря по-хубав от този крем за същите пари?
   Консултантките по магазините не винаги са обективни,а още по-често не са и достатъчно компетентни...
   Ти поне разбираш от материята и ,може би,знаеш ,как да "ровиш".... Simple Smile А аз........ newsm78
   За този крем консултантката в магазина ми каза,че стимулирал отделянето на хормона на щастието.Когато я попитах,обаче,каква точно съставка осигурява този ефект,консултантката се изчерви и не можа да ми обясни нищо конкретно....

Поствам отново съставките на крема,може би ти случайно ще забележиш нещо стимулиращо отделянето на ендорфин :

Aqua..dimethicone..cyclopentasiloxane..dipropylene glycol..glycerin..cetearyl ethylhexanoate..alcohol..butylene glycol..peg-10 dimethicone crosspolymer..linum usitatissisum(linseed)seed extract..aluminium starch octenyl-succinate.ethylene/acrylic acid copolymer..hexyldecanol..cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone..alcohol denat..parfum..dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer..sodium citrate..tocopheryl acetate..althea officinalis root extrat..prunus amygdalus dulcis fruit extrat..methylparaben..sodium nyaluronate..caprylic/capryc/succinic triglyceride..theobroma cacao extrat..avena sativa (oat) kernel protein..butylparaben..ethylparaben..alpha-isomethyl ionone..sanguisorba officinalys root extrat..geraniol..xanthan gum..propylparaben..isobutylparaben..phenoxyethanol..linalool..bht..plankton extrat..citronellol..chlorphenesin..hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde..pyrus malus(apple) fruit extrat..limonene..butylphenyl methylpropional..eriobotrya japonica leaf extrat..ci 17200(red 33)

Още веднъж голямо благодаря за твоите коментари!  bouquet Hug
Beta-Endorphins се отделят и в кератиноцитите, те отпускат и релаксират мускулите, май не е точно хормон на щастието, но е факт, че се отделят и от мозъка.
Лавандулата предизвиква такива ефекти и на двете места, но тук я няма.
Може би е мислила за какаовото масло (но не се е сетила, или само повърхностно чула), което фигурира, но това става при ядене - оттук е и ефекта на шоколада, както е споделено.
Кадифеното усещане се получава от силиконовите кросс-полимери, които филнират нежно, без да запушват порите. В този крем диметикон/винил диметикон е разкошен!!!
А, има и модифицирано нишесте за десерт:)) aluminium starch octenyl-succinate - дава "софт-фокус".

# 1 539
Моля, препоръчайте ми хубав медицински крем, хидратиращ, за около 20 г. възраст? Мнения за хидратирашия на ЮСЕРИН и за АКВАЛИЯ на ВИШИ? newsm78

# 1 540
   СI,много ценно включване!Благодаря ти!
   Консултантката нищо не спомена за какаовото масло.Говореше нещо за общото съчетание на съставките....Но,май,наистина не е била съвсем наясно какво говори,защото,колкото повече въпроси й задавах,толкова повече се объркваше горката...Чак на мен ми беше станало неудобно,че съм я притеснила толкова.Те,милите, имат толкова продукти за коментиране,а сигурно не всичките са със подходящо за целта образование....

# 1 541
тъй като никой не отговори на моето въпросче за крема който си избрах , вижте какво намерих за тези които имат време да си тълкуват съставките , дано съм била полезна http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary.aspx

# 1 542
   150лв. не са дадени само за "хормона". Laughing Кремът има и други хубави съставки. Peace
   Въпроса е ,какъв евтин крем може да ми осигури не по-малък комфорт и не по-лоши съставки.
   И още един въпрос:какъв друг  крем,за същите пари,ще има по-добро действие?Как да действам,за да открия такъв?Какво да гледам,кого да питам? Rolling Eyes Simple Smile

На мен също не ми се дават луди пари за такива неща, но ми е трудно да избера нещо добро на разумна цена, те са специалисти и прочитайки състава им е ясно заслужава ли си!
В колекцията ми от разни мазила се оказа че съм давала по 70-80 $  за кремове с обикновени и евтини съставки, които не струват и наполовина .  Имам 2-3 месеца да довърша започнатите кремове и после пак ще че чудя какво да избирам?  А Sofi и CI не могат да препоръчат определени марки , въпрос на правила и етика , а и всеки продукт действа различно на различни типове кожа...

# 1 543
тъй като никой не отговори на моето въпросче за крема който си избрах , вижте какво намерих за тези които имат време да си тълкуват съставките , дано съм била полезна http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary.aspx
  Браво,Жеже!Много хубав сайт!

А Sofi и CI не могат да препоръчат определени марки , въпрос на правила и етика , а и всеки продукт действа различно на различни типове кожа...
  Да,права си! Peace Но поне да ни дадат някакви ориентири,ако е възможно,знам ли.... Rolling Eyes На какво да обръщаме внимание при избора на пореден продукт?

# 1 544

това беше малко да се поотпуснем и посмеем Grinning......нали сега са модерни шоколадови масажи и маски...отидох едн път на такова чудо и установих,че по-добре да си изям шоколада, нещо не останах твърде доволна от процедурата...инак колко парички и аз съм сипала вече 10-нина години във висша козметика - ох , мамо! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт